Yaşadıklarım

Iste bu dusuncelerin hepsini olusturan toplum. "Society, you crazy breed."

Evlilik bir iluzyon. Iliskiler, farkli seyler yasamak real. Bir iliski yasariz yada yasamariz, hic farki yok. Su hayatta mutlaka yasayacagimiz seyler var, EVLILIK BIR TEK SEY DEGIL. Onlardan sadece biri. Cokta siradan ve bircok zamanda insani bunalima salan, hayattan biktiran birsey zira... Ben evliyken ne cok imrenirdim bekar insanlari, iyi hatirlarim.

Ben 28 yasinda, evliligi bile normal yasamadan (dugun, nikah, aile tanismasi, normal "kocalik" gormeden) felaket bir hayat yasayarak bosanmis ve birden-bire kendimi dul kadin kategorisinde (!) bulmus insanim. Toplum guya bana stamp yapistirmis. Benim kim olduguma onlar karar veriyorlar ya hani...

Evlenirim, evlenmem... amaaan... canim sag, keyfim yerinde, paramda cebimde olsun ki, su ilginc dunyada istedigim gibi yasayayim, hayatin guzel farkli taraflarini kesfedeyim! Mesela, "evde kalirsam" hic evde kalmam dunya turuna cikarim diye dusunuyorum B planim bu. C, D, E planlarim da var...

Hayat evlilikten ibaret degil canim unutma. Biz buraya yasamaya geldik, evlenmeye degil!

Abiniz biliyor mu bardağı taşıranın o olduğunu dünyada ne büyük dertler var. Nasipte yoksa yoktur.

Canım burda bu kadar sorunlu evlilikleri okuyup şükretmek yerine intihar neden a canım?

Evlenmek için yaşın geç değil bu isler nasip kısmet kimine 20 de nasip olur kimine 40'ında. Gelinle ilgili konuda sen gorumcelik yaptığın için herkes sana yüklendi. Destek aldığın iyi olmuş ihtiyacın olduğunu herkes farkında inşallah iyi olursun geçmiş olsun. Tedaviden sonra kurs iş vb sosyal aktivitelere katılabilirsin hem yeni insanlarla tanışırsın hem kafan dağılır

Üniversite işini naptın
İş bulabildin mi atandın mı
Evlen evlen
Çocuk ne zaman
2. Çocuk ne zaman
Ev aldınız mı siz
Araba aldınız mı
Çocuk okula başladı mı
Takdir aldı mı
Çocuk sınavdan iyi not aldı mı
Çocuk üniversiteyi kazandı mı
Çocuk ne zaman evlenecek
Hasta mısın
Öldün mü ?

Evliliğe bu kadar anlam yüklemenizin nedeni hem yetişmiş olduğunuz çevre hem de evliliği çok matah bir şeymiş gibi gören zihniyetler diye düşünüyorum..

Gerçekten bakın gerçekten evliliğin nasıl bir şey olduğunu bilseydiniz oturur şimdiki halinize şükreder bırakın intihar etmeyi (lütfen aklınızı başınıza alın intihar ne yaaa??) ben bu bekar ve özgür halimle neler yapabilirim bu hayattan nasıl daha fazla keyif alabilirim diye dört dönerdiniz.. Evlenince gelen sorunları uzun uzun yazarsam destan olur çıkar burda, okuyamazsınız bile..

Yaşam sevinci ve koşulsuz kendini sevme hissi sizin için benim için hepimiz için bence temel gereksinim,yani su gibi ekmek gibi ister bir insan sevmeyi, sevilmeyi ya da kendini sevmeyi.. Ben de muzdaribim,benim de o yaşam sevincini yeterince hissedemediğim her şeyin anlamsız geldiği zamanlarım oluyor,hatta hepimizin oluyordur.. Böyle zamanlarda birileri gelip bunun lafını edecek olursa o birileri hakkında çok münasip düşecek laflarım da var..

Sizin üzen kıran herkese ... çekin ve kendinizi bunalmış sıkılmış hissettiğinizde ilgilenebileceğiniz aktivitelere yönelin, özellikle daha kalabalık sosyal ortamlar bakış açınızı genişletir.Herkesin ne kadar farklı hayatlar yaşadığını ne kadar farklı mücadeleler verdiğini birebir görmek "evlenemedim" derdini dert olmaktan çıkaracaktır.

Mutsuz bir evliliktense bekar kalmayi tercih ederim. Sizde bu konu uzerinde yogunlasmayin birakin baska seylere yogunlasin. Evrende murhpy kanunlarinin geçerli oldugunu dusunuyorum.

Ömür boyu yalnız olmak çok ağır bir şey bence. Evliler çok rahat konuşuyor normal olarak. Şu yaşlar neyse de yaş ilerleyince anne baba vefat edince etrafta kimse kalmayınca yalnız bir insan kiminle dertleşir, kiminle paylaşır hayatını? Eş demek yoldaş demek, yol arkadaşı demek. Eşini yalnızca seks partneri, sperm bankası olarak görenlerin durumu sizden daha vahim konu sahibi baksanıza. Bence onlara üzülün. Kk nın %90 ı kocasından nefret ediyor gibi. Bir de anne olmak istiyorum diye aç bakalım konuyu, o zaman yorumlar değişiyor.

Aynı yaştayız galiba. Ben de evleneli iki yıl oluyor. Aynı sözleri duymadığım kimse kalmadı herhalde. En çok da ablalarim. Sanki evlen diyince evleniyor. Kiminle evleneyim onu diyen yok. Ben istemiyorum, özgürlüğümü kimse için bırakamam deyip geçiyordum. Bunların bi de güya dua eden versiyonları var. Allah sana da tez zamanda koca nasip etsin. Hayır evlenenler ne Hayır görmüş de herkese evlen diyorlar onu da bilmiyorum. Valla evlenince başım göğe ermedi. Allaha Şükür çok iyi bir eşim var ama hâlâ arada eski hayatımı özlüyorum.

Etrafinizdaki herkese cok fazla yuz vermissiniz. Herkes sapur supur konusuyor anlasilan. Zamaninda tepkinizi verseydiniz, bu kadar cesur olamazlardi.

Ayrica, saniyorum kismet bu isler. Olmayinca olmadigi gibi ne kadar cok istense veya uzerine dusulse o kadar olmayacagi tutuyor. Garip isler yani.

Herkes evlenecek diye bisey yokki.size o sozu soylemelerine firsat bile vermeyin.hayatinizi yasayin onlar size ozensin.ayy keske bizde boyle yasasaydik desinler baskalarinin dusuncesi sizi bu kadar yaralamasin

Abiniz biliyor mu bardağı taşıranın o olduğunu dünyada ne büyük dertler var. Nasipte yoksa yoktur.
Abim bilmiyor Hayır, kimse bilmiyor aslında sadece buraya yazabildim nedenini, kimseyle konuşmak istemiyorum bu konuyu nasıl anlatabilir insan, utanıyorum

Bazılarının hayatta ki tek amacı evlenip çocuk yapmak olunca ister istemez böyle baskılara maruz kalıyor insanlar. Boş ver herkes ne derse desin. Hiç birşey senden daha önemli değil.

+++
+++

Zeynepp20 seninle tanışmadık ama seni çok merak ettim
Yaşıyor olmana inanki sevindim
Evlenmemek bir dert değil, demekki zamanı var,bir bekleyenin var
Kuzenim 42 yaşında evlendi
Şimdi 46 yaşında 3 çocuğu var
Iyiki şimdiye kadar kimseyle olmamış eşimle bambaşka huzurum var diyor

Rabbim gönlünüzce versin inşallah

Sana "evde kaldı" diyen abinin evliliği kesinlikle çok harika olucaktır eminim (!) Sürekli gelinden şikayet ediyor abin (bunu senin yorumuna göre söylüyorum) ama evleniyor diye sana evde kaldı diyor.Sen de buna takılıp üzülüyorsun.Senin çevren de ne evlilik meraklısıymış arkadaş. Ne denir bilmiyorum.

Zaten intihara kalkışmanı yanlış okudum zannedip tekrar okudum , inanamadım yani.Evlenemedim , intihar ediyorum , bu ne yahu.Bunalımda olmana bağlıyorum bunu.Mantıklı düşünemiyorsun ondan böyle şeylere kalkışmışsın.

Yahu başın dara düşse sana bir bardak su vermicek iş arkadaşlarını ne diye kafana takıyorsun?Burda evlilik ya da bekarlık güzellemesi yapmak istemiyorum.Güzel olan ne evlilik ne bekarlıktır.Hayatında güzel insanlar varsa bekar da olsan evli de olsan hayatın güzel olur.Güzel insanlar biriktirmeye bak , o evlilik meraklısı çevrenden olabildiğince uzak dur ve aldırma.

Ela merhaba, seni önceki bir konundan hatırlıyorum bayağı konuşmuştuk hatırlarsan.
Kafaya takmanı eleştirenlerdendim ben de. Aile durumundan bahsetmiştin ama ben bu kadarını düşünmemiştim.
Seni üzdüysem o zaman, beni de affet. İntihar ettiğin için falan da demiyorum bunu, yanlış anlama.

Aynı yaştayız ama benim ne annem ne babam bir iki defa şaka dışında asla evlen bile demediler bana. Ne şanslıymışım meğer, senin gibi ailesi olan insanlarla tanışınca anladım. İnsanın kendi abisinin suratına bunu demesi iğrenç bir şey.
İntihar sebebini niye sakladınız ki Ela? Bilsin de ağzına mukayyet olsun koca adam.

Burada ilk yorumları okudum. Hanımlar hemen "kafaya takma" demişler de o iş o kadar kolay değil.
Ben hayatım boyunca kafaya takmadım ama şimdi anlıyorum ki ailem kafaya takmadığı için rahatmışım.
Kalenin içinden darbe alınca "takmamazlık" edebilineceğine inanmıyorum şahsen.
Yapabilen varsa da çok büyük mücadeleler veriyordur. Antidepresanlık olmuştur illa ki.

Burada aynı jenerasyonda kocasıyla (normal olarak) anlaşamayan bir çok insan var.
Bir de sizin anne babanız yani üst jenerasyon insanları düşünün. Yakınlığınız fazla olsa bile ikna kabiliyetiniz onların karşısında çok düşük. Gevşek ağızlı abi bile oradan kuvvet alıp lak lak konuşuyor baksanıza. Yani o iş o kadar kolay değil.

Ben yine çok uzun yazdım amaçsız. Yani ne denir bilmiyorum Ela. Keşke imkanın olsa da hepsinden uzaklaşabilsen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…