Yaşadıklarımız bizi yaslandirir mi?

Agir seyler yasadiysaniz muhtemelen daha temkinli olmaya calisiyorsunuz ve insanlarin yaninda rahat davranamiyorsunuz.
Siz nasil istiyorsaniz öyle davranin. Insanlar hep elestirecek birseyler bulurlar.

Ne yasamis olabilirsiniz ki en fazla?
Kimsesiz kaldiysaniz, aclik sefalet cektiyseniz, siddet gorduyseniz,tacize ugradiysaniz,baski altinda buyuduyseniz,kucaginizda cocuk sokaga atildiysaniz,sevdiklerinizin ölümünü gorduyseniz,hastaliklarla ugrastiysaniz evet yasadiklariniz sizi yaslandirir. Bunun disinda seyler viz gelir insana.

Beni anlatmışsın. Keşke bende 6 yıl önceki halime geri dönsem bazı insanlar yaşadıkları olaylardan sonra değişiyor.

43 yaşındayım, birkaç yil önce eşim iflas etti, milyonluk mal varlığımızı kaybettik.
Son yıllarımızda icra mesajlarına aşina olduk. Suyu yatırıyoruz elektrigimiz kesiliyor, elektriği yatırıyoruz su kesiliyor..

Elektrik kesildiğinde mum yakıp şarkı söylüyoruz. Basket sahasına gidip çocuklarımızla maç yapıyoruz. Evde yemek masasına file geçirdik eşimle tenis oynuyoruz. Parka gittiğimizde çocuklarımla beraber ben de kayıyorum, kumdan kale yapıyorum, evde müzik açıp manyaklar gibi dans ediyoruz :)
Yaşadıklarımız beni cok yıprattı. Midemde bir dolu ülser çıktı, spastik kolon oldum, eskisi kadar güzel de değilim ki ciddi anlamda güzel bir kadındım
Ama ruhumdaki çocuğu bu acımasız dünyaya kaptırmamak için direniyorum. Ruhunuzdaki çocuk ölürse, yaşayan sadece bir beden olur.
Her ne yasamış olursanız olun, daha 21 yaşında yaşlanmış gibi yaşamayı kabul etmeyin. Kimsenin de sizi bu şekilde etiketlemesine izin vermeyin.
"Insan hissettiği yaştadır" lafina çok inanıyorum. Ben ruhen 43 yaşına hiç-birzaman girmeyeceğim.

Evet yaşlandırır enerji meselesi çünkü özellikle üst üste gelen sıkıntılar insanı çok içe çekiyor

Tebrik ederim gerçekten. Bizimde başımıza geldi. Bizde atlatmıştık hatta eskisinden dahada düzeltmiştikki durumu eşimi kaybettim. Sürekli çalışalım toplayalım eskiye dönelim derken hem manevi hem fiziken kendimizi mahvetmişiz. Hiç ruhumuzla ilgilenmemişiz. Paranın hükmü yokmuş geç anladım tek başıma anladım.

Evet yaşlandırır enerji meselesi çünkü özellikle üst üste gelen sıkıntılar insanı çok içe çekiyor
İlk zamanlar üzülüyorum sonra kendime gülüyorum bir zman sonra ben ne çok ağlayıp kendimi uzmusum diye

Çinde buna inaniyorlarmis: Her insanin bir enerji mumu varmis. Yaktigin gitti, o enerjiyi tekrar getiremezsin. Onun icin neye ne kadar harcadigini iyi ölcüp tartman lazim. Bende buna inaniyorum. Ne kadar istesemde eski enerjimi artik tutturamiyorum

Tahminimce yaşadığınız şeyler kötü ilişki deneyimleridir.

Ben kendimce herkesin derdi kendine büyüktür, kimsenin derdini küçümsemeyin taraftarıyım. Ama bazen öyle şeyler görüyorum, okuyorum veya izliyorum ki ben bunlara mı üzülmüşüm , benim derdim ne ki diyorum.

Bazen sokakta gördüğüm çöpleri karıştıran dedem yaşındaki adamlar, bir sokak hayvanı, evinde yatalak hastası veya engelli çocuğu olan anne babalar bunları gördükçe benimkiler en azından geçici diyorum halime şükrediyorum.

Küçüğüm sen daha ne gördün ki bu dünyada. Burası bir sürü acı hikayesi olan kadınlarla dolu. Ama bir çoğu ayaklarının üzerine kalkıp yürüdüler hatta koşarak uzaklaştılar acılarından, acı veren insanlardan. Senin hikayeni bilemeyiz tabi! Sen ne yaşadın ve hassas ruhun ne kadar etkilendi bu durumdan bilemeyiz. Ama bu yaştan bakınca (bu kadar görüp geçirmişlikten sonra) artık o yaştaki üzüntüler çok da sarsmıyor insanı. Aman, amma da boş üzüntüler! yaşamışım diyorsun. Bir de seni sen yapan her şeyin içinde o üzüntüler de var. İnsan yek mutluluktan ibaret değil ki. Kendini olduğun gibi sevmeyi, olduğun gibi kabullenmeyi bir tek sen başarabilirsin. Etrafındaki yanlış insanları uzaklaştırmayı, yanlışa doğruyla cevap vermeyi, düşünce kalkmayı yine sen tek başına yapabilirsin. Bizler burada sadece bir sesin, düşünceyiz bazen de nefesis! İstediğin zaman anlat dök içini.

İlk zamanlar üzülüyorum sonra kendime gülüyorum bir zman sonra ben ne çok ağlayıp kendimi uzmusum diye
Boşa yıpratıyoruz biz kadınlar kendimizi. Sonra iş işten geçiyor daha 21 yaşındasın düşünme o kadar hayatta sıkıntılar hep var ve olacak

Maalesef oluyor bu... Bir an önce yaşadıklarınla barış kabul edemediklerini kabul et. Yaşanması gerekiyordu, yaşandı. Net.
Olanı olduğu gibi sevgiyle kabul ettim ommmmm

Da yasini baz alarak 21 yasinda ruhen.cokersin bedenen cokmen icin anormal yeme bozuklugu falan olman lazim o yoksa psikolojiktir... bosver 21 yasinda ne uzuluyorsun bu kadar 10 sene sonra tecrube olaral anlaticaksin nasilsa bedeninin kiymetini bil

yaşlandırmaz olgunlastırır
60 yasında olup hala ergenlıkten cıkamayanlarda var tamamen yasadıklarınız tecrubelerınız ve cıkardıgınız derslerın butunudur hayat olgunluk guzeldır :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…