Yaşadıklarımız bizi yaslandirir mi?

Tecrübeleri olmayan kişiler ufak tefek şeylere yıkılırlar genelde. Olgunlaşmak iyidir.

Başınız sağolsun, gerçekten içim cız etti.
Umarım hayat size hep güzellikler getirir bundan sonra.

konu sahibi 21 yaşında ama dört yıllık evli ve iki çocuk annesi. sanırım eşiyle de problemleri var.
bu gencecik yaşında bunları yaşaması başlı başına çökme sebebi zaten. çok normal.

Var tabıkı hayat tecrübesi diye bırsey var sonra acılar insanı olgunlaştırırmis falan elbetteki var.

Sanırım bu yaşlarda çoğu insan yaşıyor bu durumları yalnız değilmişim. Bende sizin gibiydim, yaşlandığımı hissediyordum artık. Çok uğraştım eskisi gibi olabilmek için fakat olmadı. Üstünüzdeki bulutları atın, artık rehavete kapılmayın yine bir şeylerden zevk almaya bakın kendinizi farklı konularda geliştirin, dış görünüşünüzde değişiklik yapın, yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin, bakışlarınızı canlı tutmaya çalışın. kısacası yeni biri olun. ben öyle yaptım ve bu yeni halim, eski halim kadar iyi değil ama çökük halimden çok daha iyi ve eskiyi aratmıyor diyebilirim.

Sağol ablamm Allah razı olsun

Agir seyler yasadiysaniz muhtemelen daha temkinli olmaya calisiyorsunuz ve insanlarin yaninda rahat davranamiyorsunuz.
Siz nasil istiyorsaniz öyle davranin. Insanlar hep elestirecek birseyler bulurlar.
Ağır kelimesi yaşadıklarımin yanında çok hafif kalır . Kimseye guvencim inancım yok.oz babam tarafından cinsel tacize uğradım annem bana inanmadı ve beni reddetti evlenmek zorunda kaldım üstüne iki çocuk .kv zaten başlı başına bir dert hangisini anlatıyım güzel ablam

Güzelim senin duygusal olarak zorlanmandan daha normal hiçbir şey yok ki bu yazdıklarından sonra
Üzüldüm bu genç yaşta yaşadıklarına
Bir an önce psikolojik destek al bence
Kendi selametin için en azından
Daha yolun çok başındasın

Kimsenin inanmamasi daha da üzdü beni bir tek eşim anladı . Beni bosamasi için o kadar çok yalan söyledi ki çocuğumun ondan olduğunu bile söyledi.ama esim bildiği için tabikide inanmadi

Kimsenin inanmamasi daha da üzdü beni bir tek eşim anladı . Beni bosamasi için o kadar çok yalan söyledi ki çocuğumun ondan olduğunu bile söyledi.ama esim bildiği için tabikide inanmadi
Kim söyledi

Evet mesela ben son 3 yilda komple çöktüm kendim 34 yaşındayım ama sanki çok daha yaşlıyım.

evlenene kadar herkes en az 8 yaş küçük gösterdiğimi söylerdi
evlendikten 1 yıl sonra liseye giden bir ögrenci bana teyze

gerçekten yıkılmıştım resmen bana ne oldu böyle demiştim ,
şimdi bana yaşattıkları herşeyi yaşıyorlar yaşayacaklar inşallahhhh

Çok zor şeyler yasamissiniz maddi durumunuz varsa psikolojik yardım almanızı tavsiye ederim

Galiba herkesin ikinci yüzünü gördükten sonra veya acılar çektikten sonra insan daha da uzaklaşıyor

21 yaş için bu cümleler kesinlikle anlık. insanların ikinci yüzünü görmek o kişiyi diğerlerinden uzaklaştırır veya belki birazcık olgunlaştırır. ama emin ol yaşlandırmaz.
kendini bu psikolojiye sokma. ne düşünürsen o olursun..

Allah ıslah etsin öyle babayı
Utanmaz adam

Şunu bil ama senin utanmanı gerektirecek hiçbir şey yok.
Utanması gereken namussuz baban asıl

Gerçekten psikolojik yardım al iyiliğin için

Bu durumu kendime yediremiyorum ki ben anlatırken utanıyorum kendimi kötü hissediyorum
Olabilir bütün bu hisleriniz normal fakat geleceğinizi sürekli geçmişi düşünerek kuramazsınız. Ben de ust uste hastaliklar ve sevdiklerimin ölümünü gördüm, psikolojik yardım aldım . Ayıp bir şey değil ki...
Insan neyi kaybederse kaybetsin, başına ne gelirse gelsin toparlayabilir bence yeter ki zihinsel sağlığı yerinde olsun. Hayatta her şeyden önemlisi bu bence: doğru çalışan bir zihin. Mümkünse emdr yapabilen bir terapistten yardım almanızı tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…