Yasal mı veya ben mi abartıyorum?

Bilemiyorum. Biraz daha bekleyeyim o zaman. Sonra öğretmenle mi konuşmak lazım,idareyle mi?
Yani ilk hafta olduğundan zaman geçirmek için yapılmış olabilir. 1-2 hafta daha bekleyip her gün çocuğunuza okulda ne yaptığını sorun. Devam ediyorsa idareyle konuşabilirsiniz.

İyi niyetli gelmiyorsunuz bana öğretmen konusunda buyuzden mudahil oldum konuya. İzletilmesi gelisimi icin uygun mu demiyorsunuz mesela. Yasal mi? Diyorsunuz. Neden? Sikayet etmek icin. Ben de tanimiyorum ogretmeni iyi mi kötu mu bilemem ama bukadar takiliyorsanız alın çocuğunuzu basinizdan savmayarak dolu dolu egitin diyorum. Ama öğretmenin kasini gözünü sorgulayacak moddasınız. Ogretmenin amacinin neler olabildigine dair seyleri yazdım eski mesajlarda. Lütfen bir sorun yaşadıginizda arkadan olumsuz seyler dusunmek yerine karsinizdaki insana bunu guzelce sorun
.

Müfredat konusu geçti benim için,yaşayarak gördüm ki öğretmen gelişi güzel örnek vermis(önceki konumdan bahsediyorum ). Çok güzel etkinlikler yapıyorlar eve getiriyor görüyorum,en önemlisi cok mutlu,özel okulda son aylar mutsuzdu Iyiki bu sene yollamadım. Keske bu film konusu düzelse,tek sorun bu.

:)
Bu hiddet de cok hosuma gitmedi ama yine de anlatayim.
O ornek anlik olarak aklima geldi.
Konuyla alakasi da su; siz madem alin evde yetistirin dediginiz icin ben de "boyle uc ornekler de var, ebeveynlerin endiselenmesi ya da izleme sayisini gun olarak fazla bulmasi yani bir yaniyla elestirmesi dogru olabilir, hemen kestirip atamayiz" demek istedim.

Cocuklari tamamen tv' den soyutlayamayiz ancak ne kadar az izlense o kadar kârdır dusturum oldugu icin bu yas grubuna haftada 3 gunu ben de fazla buldum.
Tamamen anne olarak baktim duruma.
Cunku cocuklar cok hareketliler ve yaslarina uygun bircok secenek var.

Ayrica saydiginiz kazanimlar haftada 3 gun icin yine fazla.

Öğretmenin kasını gözünü sorgulamak? Siz baya dolmuşsunuz lütfen kendi velilerinizle uğraşın benim vaktim yok.

Belki ilk haftalarin oturmayan duzeninden kaynaklidir, yani bir arada tutma ve sakinliklerini saglama amacli izletiliyordur.
Durum devam ederse ogretmenle gorusebilirsiniz.
Fazla buldugunuzu iletebilirsiniz.
Ama okulun ve ogretmenin tarzi buysa ben yine de cocuklar icin bambaska etkinliklerin daha yararli olabilecegini dusunuyorum nacizane.
İzlemekse evde de izler kafasindayim konu sahibi hanim kardesim :)

Öğretmenin kasını gözünü sorgulamak? Siz baya dolmuşsunuz lütfen kendi velilerinizle uğraşın benim vaktim yok.

Evet dolmuşlugu kabul ederim boyle seyler gordukce doluyorum. Velilerimle bir sıkıntım yok neyseki.
Bana da bayagi boş vaktiniz var gibi geldi nedense

Bence bu kadar sık olması çocukları kolay kontrol etmek için olabilir. Hepsi zaten büyülenmiş gibi ekrana bakıyolardır. Her öğretmen ideal şekilde eğitim vermiyor sonuçta

İyi de çok saçma değil mi? Ben çocuğuma tv kültürü vermiyorum izletmek istemiyorum belki de hiç izletmeyeceğim belki de haftada bir kere izleteceğim, nasıl oluyor da okulda tv izletiyorlar? Tv izleyecekse neden anaokuluna göndereyim ki? Evde de koyarım önüne izler. Anaokulu oyun etkinlikten oluşmuyor mu?

bende anasınıfı öğretmeniyim... bende egitici çizgi film iletiyorum ama 10 dk ve konu ile ilgi mesela el yıkama dış fırçalama gibi ... zaten 15 ek dan sonra dikkatleri dağılır ve izlemezler endi aralarinda konusmaya kipirdanmaya baslarlar çocuklar öyle uzun sure izlettiklerini sanmiyorum acikcasi... ve evet egitici oldugu surece yasal

benim yeğenim durmadan tabletten cızgı fılm ızlıyor.ben sadece egıtıcı cızgı fılmler ızlettiriyorum, artık annesine ve evdekileri uyardığım halde. neymiş ''başka türlü baş edemiyorlarmış. sonra çocukta hiperaktif ve dikkat dağınıklığı olunca da niye böyle oldu. ama anaokullarında mesela ben staj yaparken 1 saat cızgı fılm ızlettırıyordu ogretmen. bu gayet normal bır sey zaten cocugun yasına ve gelısımıne gore oluyor bu da . bellı saatlerde ızlenmesınde bır sakınca yok. calıstıgım anaokulunda cocuklara ben cızgı fılm dahı ızlettırmedım, telefon dahi yasaktı. ama mufredat nasıl sımdı bılmıyorum, cunku ben baya uzak kaldım.

Son düzenleme:

Ben de sizi fazla hiddet, şiddet takıntılı gordum, benim de bu hosuma gitmedi
Olayın annelik boyutundan bakarsak ben de cocugum dolu dolu tv izlesin istemem. Tamamen kaldirilmasa da sınırlar cizilir. Ama bu olaya bakcak olursam yapılması gereken ogretmenle konusmak olur. Konu sahibi idareyle mi konuşsam diyor, ogretmen olarak Veliniz direkt idareyle konuşsa hoşunuza gider mi?
Kazanım boyutunda, anaokulu anasınıfı ogretmeni degilim. Ama daha bir cok kazanım soyleyebilirim ve haftada 3 gun izletilmis. Saydıklarım için uc gunun fazla oldugunu düşünmüyorum.

Evet dolmuşlugu kabul ederim boyle seyler gordukce doluyorum. Velilerimle bir sıkıntım yok neyseki.
Bana da bayagi boş vaktiniz var gibi geldi nedense
Olan vaktimi hakedene,bana bir şey katacak olana harcarım. Size de tavsiye ederim. Iyi forumlar

Kizinizi alın da evde egitimini verin siz. Yok müfredatta şu var mı yok mu, yok öğretmen böyle. Yok projeksiyon.
Birazdan bimerciler de gelir. Bu seçeneği de degerlendirebilirsiniz tabiki.
Keşke evde eğitim yasalaşsa, kızlarımı göndermem.
Öğretmenlerin de iş yükü azalır.

haftada 3 gun cok gercekten
haftada 1 olsa neyse...
belkı ılk hafta duzen oturana kadar boyle olmustur

Ben ilk duyunca çok sevindim izledikleri şeyler de hansel ve gretel veya baska hikayeler ama anne bugün de izledik diye sürekli tekrarlanınca noluyoruz dedim. Sizin izletme sikliginiz nedir? Soruyorum çünkü böyle devam ederse, öğretmenle bikac hafta sonra konuşurum diğer okullar hakkında bilgim olsun

Yaklasiminiz bana da cok itici geldi.
Yani gelişimi için iyi mi diye sormayıp, direkt yasal mi diye sormanız, elinize kanitlarla güm güm şikayet edeceğiniz hissini uyandırıyor ki sanki özellikle açık arıyor gibi geldiniz.

Şöyle ki süresini bilmiyorsunuz ki?
Kızınızın gözü başka bir sebepten kızarmış olabilir mi?
Zaten projeksiyon öyle tv yakından izleme gibi değil. O kadar gözü kızartması için tüm gün dibinde izlemesi gerek ki, o kadar uzun süre uslu uslu izlemeyecekleri için 15 dk geçeceğini zannetmiyorum sürenin.

Ha eğer açıp 2 saat izlemiyorsa bu da cok saçma ama eğitici videolar zaten 10 15 dk birşey. Açıp gün boyu şirinler izletmiyordur sanıyorum.

Çocuğum yok yasal olup olmadığını bilmiyorum ama etrafimda gördüğüm kadarı ile yasal.

Yine de öğretmenle konuşabilirsiniz biz tv izleme konusunda hassasız, süresi ne kadar falan diye.

Yasal derken şikayet edeceğim anlamında demedim. Normal mi demek istedim yani her okul böyle mi? Neyse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…