Yasal mı veya ben mi abartıyorum?

Konu tv ye kadar gelmiş ama projeksiyonda film izletmekle, tv açıp saatlerce izletmek aynı şey değil.
Tabi ki haftalık saati sorgulanır orası ayrı. Ama hemen "eee ben evde çocuğuma tv izletmiyorum film de izletmesinler" denemez..
Mesela bu çocuklara mesleklerle ilgili etkinlik yapılsa kimse laf etmez hatta hoşuna gider değil mi?
Film izlemek onun hakkında konuşmak da bir çeşit etkinliktir..

Not: Ne öğretmenim ne de çocuğum (daha 2 yaşında) okula gidiyor. Sadece mantık yürütüyorum. Aklınıza takılanı öğretmene sorun buradan net bilgi çıkmaz..

Unlemli falan yazildiginda bagiriyormus hissi aldigim icin hiddetlisiniz dedim.
Ben idareye gidecegim gibi bir sey okumadim.
Peki diyeyim o halde.
Hosca kalin.

Yasal derken şikayet edeceğim anlamında demedim. Normal mi demek istedim yani her okul böyle mi? Neyse..
Sıkmayın canınızı.
Pazartesi gidip hal hatır sorun öğretmene.
Sonra kızınızın anlattıklarını, endişelerinizi anlatırsınız.
Öğretmenin tavrına göre karar verirsiniz.

Haftada 3 makul bir rakam değil. takipte kalın ilerleyen haftalarda devam ederse gerekli uyarılar yapılır.

Bir gün dersin tamamını konuşma etkinliğine ayırmıştım. İngilizce ogretmeniyim bu arada. Çocukları belli bir konu çerçevesinde konuşmaya teşvik ederek dersi isledim. Kimi çok konuştu kimi hiç konuşmadı ama yine de güzel bir ders oldu. Dersin sonlarına doğru en çalışkan öğrencilerimden bir tanesi el kaldırarak"öğretmenim, derse ne zaman geçeceğiz?" Diye sordu bana. Standart deftere yazma ya da kitaptan okuma gibi yöntemlere o kadar alışmış ki bu yaptığımızin ders olduğunun farkında değildi.

Başka birşey yazmayacagim.

Haftada 3 fazla anasınıfı için. Haftada 1 izletilebilir ama film günü yapılarak.

Yalniz once ogretmenle konusmak elbette cok daha iyi olur.
İdareye sikayet seklinde yansir, hos olmaz.
Bilmediğimden soruyorum,ogretmen kendi yapmiyordur oyle soyleniyordur belki diye.Teşekkür ederim öğretmenle konusurum

Haftada 3 gün deyip toplam 15 saatlik bir şey izlettirmemiştir diye düşünüyorum. Bence öğretmenle konuşun hangi filmi izlettirdi süresi neydi öğrenin. Ben de 3. sınıflarda izlettirdim mesela 120 dklık bi filmdi, serbest etkinlik ve kış mevsimi diye oyun ve fiziki etkinlikler dersi de dışarı çıkamıyoruz diye son dersler de izlettiriyordum yani 3 ders saati oluyor.
Bir de tek gözleri kızaran sizin çocuğunuz ise bi göz doktoruna muayene edilmesini öneririm. Sonuçta sinemaya da gidecek bu çocuk animasyona falan.
Ve evet yasal. Müfredatta film izlemeyle ilgili kazanımlar var.

Çok takintili olduğunuzu düşünüyorum. Çocuklar için uygun mu diye sormuyorsunuz, yasal mı diye soruyorsunuz. Bu tavrınız itici geldi.

Belki kısa kısa izletiliyordur. Belki el yıkama, dis fırçalama vs.vs. ile ilgilidir. Ilk haftalar olduğu için bu şekilde de olabilir.

Sizce aynı ya da benzer birşey mi? Çizgi film izleniyor haftada 3 gün. Öğretici çizgi film dahi olsa o kadar sık olması normal mi yani size göre?

Sizce aynı ya da benzer birşey mi? Çizgi film izleniyor haftada 3 gün. Öğretici çizgi film dahi olsa o kadar sık olması normal mi yani size göre?
Bence siz okulunuzu ve öğretmeninizi benimseyemediniz. Devlet okulu olmasını da küçük görüyorsunuz sanki. Kanuna aykırı bir durum yok. Ama rahatsızsanız burada konu açmak yerine direkt öğretmeninizle konuşun. Burada sizinle aynı fikirde olanlarla motive oluyor, aksi fikirde olanları yasal mı yani doğru mu yani diye kendi fikrinize çekmeye çalışıyorsunuz. Tekrar tavsiye size, rahatsızlıklarınızı uygun bir dille öğretmeninizle konuşun.

Okul bismillah yeni açıldı
Bu şekilde evhama kapılıp rahatsız olmak için düzenin oturup belirli bir zamanın geçmiş olmasını beklemek gerekiyor
İkinci çocuktan sonra sizin bakış açınız falan çok değişti,aşırı takıntılı hale geldiniz bunda da çocuğunuzla yasadiginiz problemler etken sanırım
İlk etapta bekleyin,durumu bilmiyorsunuz tam olarak bilmeden anlamadan olaya direkt dalmayın

Hayır tam tersi özelden daha memnunum bu okuldan,ilk günkü onyargim yok. Ama daha bir kişi bile 'Bizde anaokulundayız,evet o sıklıkta izletiyorlar' demedi. Doğru bulmadığım bir konuda öğretmenle okulla konuşmadan önce genelden fikir almak gereksizmis bugün bunu anladim

Kizinizi alın da evde egitimini verin siz. Yok müfredatta şu var mı yok mu, yok öğretmen böyle. Yok projeksiyon.
Birazdan bimerciler de gelir. Bu seçeneği de degerlendirebilirsiniz tabiki.
Cidden ya. Bu devirde öğretmen olmak da cok zor. Veliler sürekli öğretmeni yönlendirme çabasında.

Genelin fikri niye önemli ki? Sizin fikriniz önemli. Eğer size fazla geliyorsa medenice öğretmenizle görüşün, bu kadar basit.

Ya gerçekten evhamlı mi oldum:)
Ama bir sorun görürsem çocuğum için endişe ediyorum. Hadi ilk haftaları atlattık diyelim,sonrası düzelmezse de evhamlıyım diyip susayım mi? Bütün okullar yeni açıldı,herkeste izlenmiyor bu kadar sık.

İyi de konu başlığı ''yasal mı '' diyerek başlıyor,sorduğumuz şey normal olup olmadığıysa yasal kelimesini mi kullanıyoruz bunun için ? Buradan bakınca şikayet etmek için bekliyormuşsunuz gibi gözüküyor.
Çocuğunuz sonuçta endişelenmekte haklısınız ama şu her şeyin en iyisini isteyen anneler hayatın böyle olmadığı gerçeğini neden fark etmiyorlar anlamıyorum.O çocuk bugün ya da yarın sizin istemediğiniz onlarca şeye maruz kalacak zaten,her seferinde yardım edemeyeceksiniz,biraz alışın bence,bu kadar takıntı yapacak bir durum yok.Sizin için çok sıkıntılı bir durumsa önce öğretmenle konuşun.

Genelin fikri niye önemli ki? Sizin fikriniz önemli. Eğer size fazla geliyorsa medenice öğretmenizle görüşün, bu kadar basit.
Diğer okulları merak ettim aslında,genelin fikrini değil. Ileriki haftalarda konuşacagim öğretmenle de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…