Yasal mı veya ben mi abartıyorum?

Orada olan herkesin pedagojik eğitimi var.annelik ayrı şey öğretmenlik ayrı

Lütfen öğretmenin işine karışmayın.

Her pedagojik eğitim alan kişi işin ehli olmuyor maalesef.
Konu sahibini evhamlı bulsam da, ilk haftadan abarttığını düşünsem de, bu yazdığınız da kabul edilebilir değil.
Daha geçen hafta ilkokul 2. Sınıf öğrencisinin kulağını çeken öğretmen hakkında konu açıldı.
Pedagojik eğitimde kişiyi sınıf ortasında rencide edecek şekilde fiziksel müdahale ile cezalandırma var mı merak ettim mesela şu an.

C CeYz ilk hafta değerlendirmek için çok çok erken.
Biraz öğretmeni tanımaya, okula alışmaya, kendinize zaman verin.
Sınıfta muhtemelen hala annesine yapışıp ağlayan çocuklar falan da vardır. Biraz çocukların birbirine alışması, okul ortamını benimsemesi için bile yapmış olabilir öğretmen.
İlerleyen zaman için de süre 15 dakika kadarsa ben sorun etmezdim ki hassasım bu konuda (çocuklarım sadece dışarıya çıktığımızda, zor durumda kalıyorsam tv izliyor).
Zaten fazlası da nasıl mümkün olur bilmiyorum. Çocuklar durmaz, kaynamaya başlar zaten.

Ben de kararsızım açıkçası.
Kızlarım itiraz etmezse açık okul okumaları daha iyi belki de.
Aciktan okumanin neyi iyi? Hadi sartlariniz elvermez anlarim ama okulda ogrendigi ile evde ogrenmeye calistigi ayni mi? Aciktan okuyarak bir muhendis, bir doktor, bir ogretmen vs. olabilir mi? Hepsini gectim acin bakin birkac is ilanina. Aranan niteliklerde genelde orgun ogretim tercih sebebidir diye belirtilir. Cocuklarinizin ilerki is hayatlarini yakmayin lutfen

Benim icin hassas bir konu , oglumu gonderdigim kres ve anaokulunda ilk bunu sormustum , cok sukur hic film izletmiyorlardi , tv veya projeksiyon vs yoktu
Isyerimin karsisinda bi ara kres vardi , hergun gunde 3 saat projeksiyon karsisina oturtuyolardi cocuklari cizgi film seyrettiriyorlardi , icim aciyordu o cocuklara

Geçen senelerde yabancı bir youtuber'ın kanalını izlemistim.Onun da çocuklarından bir tanesi tv vs izlerken gözleri kızarıyordu.Cocukta 3 yasında miydi neydi hatta küçüktü yani.Doktor dinlendirici gözlük gibi birşey vermiş.Video ingilizce olunca fazla anlamadım ama çocuk her zaman takmıyordu,tv izlerken falan göz kenarları kızarıyordu annesi getirip takıyordu.Oyun oynarken takmıyordu ben dinlendirici olarak tahmin ettim.Siz de bir doktora götürün kızınızı bence belki gözleri hassastır.Hem içiniz de rahat eder.

muhakkak isini kötü yapan ogretmen de cok. ama en cok isine karisilan meslek grubu da ogretmenler.

konuşmadan ne icin izlettigini bilemezsiniz. belki ingilizce icin izletiyordur. cocuklarin taklit duzeyleri ve dili oldugu gibi kapmalari daha yüksek. videolardan cok guzel aksanli dil ogreniyorlar. ne icin yaptigini ne kadar yaptigini bilemezsin. bu hafta oyle oldu diye surekli oyle olacak diye birşey yok.

bir de veliler ve öğrenciler cok cabuk herseyi yanlis anlama ve yanlis aktarmaya musait.

ben kurs merkezinde ders veriyordim. 1 ay gecmis nerdeyse iki yeno ogrenci geldi. sinifta yer yok esasinda .kabul etmesem etmem. geldiler konustular benle. geri cevirmeye gonlum razi gelmedi. bir kelime bile olsa ogrenseler faydam olur dedim. o gun geldiklerinde 2. derse girmek uzereyiz. sinifta hic ama hic yer yok. ek sandalye aliyorduk konferans salonundan. orada da konferans varmis alabileceğim sandalye de yok. tamam sizi kursa kabul edecegim ama bu hafta ders bitmek uzere zaten. yer de yok. haftaya gelin ama erken gelin diye anlattim.

ben tum iyi niyetimle bunlari soyledim. aslinda yapmam gereken sinif kontejyaninin dolu oldugu icin onlari reddetmekti. neyse bunlar ne yapmis. nasil anlatmislarsa veli gitmis idareye sikayet etmis. sebep ben erken gelin yer kapin anca oyle sizi derse alabilirim demisim

Açıktan okumakla okulda okumak arasında ne kadar fark olur bilemiyorum.
Birkaç tanıdığım açıktan okuyup mali müşavir, smmm, öğretmen oldular.
Çünkü meb'in verdiği kitapları okudular, ders çalıştılar. Aylaklık yapmadılar.
Okula devam edenlerin çoğu üniversite sınavında dökülüyor.
Neden?

Yani bu konuda net değilim. Araştıracağım.

3 gün normal mi hiç bir fikrim yok sadece neler izliyorlar onu merak ettim zamanında filmin adı x diye y filmini izletirlerdi bebelere anne baba sorunca bebeler de x filmi diye cevap verirdi

Evde eğitim ver demiş birisi..
Bazen sadece sosyalleşmesi için ve konuşması için oğlumu kreşe göndermek istiyorum..
Ben zaten onunla iyi vakit geçiriyorum onun oyun arkadaşlarına ihtiyacı var..

Bir öğretmen olarak eğitimde teknolojinin yararlarından haberiniz var mı acaba?

Eğer günlük eğitim akışındaki konuyla ilgiliyse hergün izletilmesi de yasaldır. Öğretmen olan arkadaşlar bilir ki eba diye bir sistem vardır ve biz oraya yüklenen branşımızla ilgili videoları çocuklara izletiriz. Hatta zorunlu tutulmuşluğumuz da vardır.
Yalnız "yasal mı?" diye soranın da "hayır çocuklar için çok fazla, izletilmemeli" diyenlerin de okul öncesi eğitimle ilgili hiç bir fikirleri yok :)

Kizinizi alın da evde egitimini verin siz. Yok müfredatta şu var mı yok mu, yok öğretmen böyle. Yok projeksiyon.
Birazdan bimerciler de gelir. Bu seçeneği de degerlendirebilirsiniz tabiki.
Tavrınız hiç hoş değil.
Ben de okul öncesi öğretmenliği yapmış bir idareciyim.
Konu sahibi C CeYz 'in söylemek istediği şey çok başka. Konuyu çarpıtmaya hiç gerek yok.

Haftada 3 gün okulda çocuklara çizgi film izletilmez. İnsanlar çocuklarını anaokuluna okul öncesi eğitim alması için gönderiyor tv veya projeksiyondan film izlemesi için değil.

@CeYz İşlenen konu ile ilgili eğitici video izletilebilir onlarda zaten süre uzun olmuyor.
Maksimum 10 bilemediniz 15 dakika.
Mesleğe yeni başlamış, günü planlamadığı için ne yapacağını tam bilemeyen, öğretmenliği gönülsüz yapan,mesleki anlamda yorulmuş öğretmenlerde böyle bir eğilim olabiliyor ne yazık ki...
İdarenin takip ve kontrolünün zayıf olduğu okullarda da çok sık rastlanan bir tablodur çocuklar çizgi film izlerken öğretmenlerin dinlenmesi veya meslektaşları ile sohbet etmesi.
Fevri hareket etmeyin biraz daha takip edin.
Aynı durum devam ederse öğretmeninizle konuyu sakince konuşun.
Bakalım ne cevap verecek?

Malesef bilen de bilmeyen de yorum yapıyor konu sahibi için söylemiyorum 5 saat aralıksız o çocuklara sürekli bir şeyler yaptırmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum çocukların da sevdikleri bir şeyler izlemesinin mutlu ettiğini bilmiyorlar herkeste bir efelenme ben anlamıyorum sınıf öğretmenlerine yapamadıklarını okul öncesi öğretmenine neden yaptıklarını oğlumda anasınıfında öğretmeninin ağzının içine bakıyorum kendim öğretmen olduğum halde öğreetmeni arkadaşım olduğu halde devlet anaokulları kreş değil bakım evi değil öğretmenleri bakıcı değil ah anlasın artık herkes ve rahat bıraksınlar işini hakkıyla yapan anasınıfı öğretmenlerini yorulduk artık mesleğimizi ve görevlerimizi anlatmaktan

Bir öğretmen olarak eğitimde teknolojinin yararlarından haberiniz var mı acaba?

Bir konu islerken gorsel olarak faydalanmak baska sey, yazdiklarim veya su durum baska.
Valla cok cirkin bir soru bu ya,
Soru da degil kinaye.

Ogretmenligin ilk sarti ya da en azindan onceligi iletisimi iyi olmak, uslubuna dikkat edebilmektir olmaliydi bence.

MEB in çağrı merkezi var oradan sorunuzla ilgili Bilgi alabilirsiniz. Anneler çocuklarını düşündüğü için tv yi bile kaldırırken sizin bunu sorgulamanız çok normal.. ben daha önce yaşadığım bi sıkıntıdan dolayı MEB in 444 lü hattı nı aradım 3 iş günü içinde dönüş yaptılar sorunum çözülmüştü. Siz de bi arayın istersiniz

Ya konuyu niye saptırıyorsunuz. Kadın 10 dk lık eğitici video izletilmiş, bunu şikayet edeyim mi demiyor ki? Kimse 10 dk nın lafını yapmıyor ki. Bi anne bilir çocuğunun o günki halinden tavrından anlar, sormuşta çocuğuna. Kadın uzun süre izletildiğini düşünüyor. Hemen gidip şikayet mi etsem de dememiş. Sadece diğer okullarda da böyle mi, eğer düşündüğüm gibiyse buna engel olabilir miyim diye sormuş. Nasıl belli oluyor çocuklarla uğraşmamak için tv yi açıp çocuğu karşısına koyan öğretmenler. Hemen saldırıya geçmişler. Bahane de hazır. Biz bu işin eğitimini aldık siz bir şey bilmiyorsunuz bizi bla blaa blaaa... kusura bakmayın o zaman şikayet edilirsiniz oturursunuz aşağıya.

Bu forumdaki bazı meslektaşlarımı anlamakta ben de zorlanıyorum.
Öğretmenleri koruma kaygısı ile konu açan insanları itham etme ve alaycı yorumlarla bilgisizlik imasında bulunma vb tavırlar hiç hoş değil gerçekten.
Ben de hem anneyim hem öğretmenim hem de idareciyim.
Herkesin annelik tarzı,çocuğuna gösterdiği ilgi ve tavır farklı olabilir.
Sorduğu konuyla ilgili bilgisi tam olmayabilir, titizdir,evhamlıdır,şudur budur.Orası bizi ilgilendirmez.
Bize düşen bildiğimizi uygun bir üslupla anlatıp insanlara yardımcı olmak. Yanlış bilinen veya yorumlanan bir husus varsa anlatıp düzeltmek.
Sanal ortamın rahatlığıyla tanımadığımız insanlara tabiri caizse atarlanmak neyi çözüyor? Bilmiyorum.

Yani aslinda salt ogretmenlikten bahsedilse bile hicbir meslek erbabi kusursuz degil, bu konu icin demiyorum genel olarak bu boyledir.
Ama yanlisa yanlis diye ogretmen demezse kim desin?
Bu zaten ogretmenlik karakteri degil midir biraz da.

Ben kizimla cocuk parkina gidince kendimi diger cocuklari da uyarirken ay cocuklar tersten kaymayin, aa hayir ayakkabilarinizla salincaga basmayin derken buluyorum :)
Cunku ogretmek yani :)

Bu konuda bir yaniyla da annelik var isin icinde.
Benim su duruma ogretmen yanimdan cok anne yanim tepki verdi aslinda.
Cunku ben bu konuda titiz davranmaya calisiyorum, kizlarimin tamamen teknolojiden izole olmasini degil ama baska etkinliklerle vakit gecirebilmesini saglamaya calisiyorum.

Atarlaninca ne oluyor?
Hmm
Valla ben de bilemedim ki.
Belki kotu bir gunundedir diye dusunmeye calisiyorum ben cogunlukla :)

Ama iste uslup, tavir her yerde cok onemli ya.
Ben seyi fark ediyorum ne kadar agresifse o derece ozguvenli hissediiliyor sanirim ve ayni oranda begeni toplanabiliyor bazi ortamlarda.
Burasi da buna musait bence.

Hahahha, yalniz mektup kadar yazmisim.
O zaman kucuklerin gozlerinden buyukl...hahahxbskcn :)

Size de kolay gelsin.
Hem ogretmen hem idareci vuuu zorlar cunku :)

Bu yasal bir durum şikayet etseniz de muhtemelen sorun yaşamaz öğretmen. Türk dili etkinliği bile yapmış olabilir . Ornegin videoyu durdurup sizce bundan sonra ne olabilir , sizce Hansel ve gratel nasıl kötü kalpli cadının elinden kurtulacak vs. Türk dili etkinliği sadece kitap okuyarak yapılmaz okuloncesi eğitimde. Bazen drama ile bazen sadece bir resim gösterilerek bazen kuklalar yoluyla bazen kitap okuyarak bazen de video izletilerek yapılır . Önemli olan ne kadar sure yapıldığıdır. Şöyle bir durum var çocuklar genelde ne yaptıklarını unutabiliyorlar ve sadece en çok eğlendikleri kısım akıllarında kalıyor. Küçük yaa grubunda bu çok yaşanan bir durum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…