Orada olan herkesin pedagojik eğitimi var.annelik ayrı şey öğretmenlik ayrı
Lütfen öğretmenin işine karışmayın.
Aciktan okumanin neyi iyi? Hadi sartlariniz elvermez anlarim ama okulda ogrendigi ile evde ogrenmeye calistigi ayni mi? Aciktan okuyarak bir muhendis, bir doktor, bir ogretmen vs. olabilir mi? Hepsini gectim acin bakin birkac is ilanina. Aranan niteliklerde genelde orgun ogretim tercih sebebidir diye belirtilir. Cocuklarinizin ilerki is hayatlarini yakmayin lutfenBen de kararsızım açıkçası.
Kızlarım itiraz etmezse açık okul okumaları daha iyi belki de.
Açıktan okumakla okulda okumak arasında ne kadar fark olur bilemiyorum.Aciktan okumanin neyi iyi? Hadi sartlariniz elvermez anlarim ama okulda ogrendigi ile evde ogrenmeye calistigi ayni mi? Aciktan okuyarak bir muhendis, bir doktor, bir ogretmen vs. olabilir mi? Hepsini gectim acin bakin birkac is ilanina. Aranan niteliklerde genelde orgun ogretim tercih sebebidir diye belirtilir. Cocuklarinizin ilerki is hayatlarini yakmayin lutfen
Ben de bir ogretmenim ama bu tavriniza karsiyim.
Herkes mesleginde cok ideal bir tabloya ulassaydi anaokulunda, kreste, huzur evlerinde darp edilen masumlar olmazdi.
Haftada 3 gun film izlettirmek hos degil.
Bu durumda anne evde daha fazla ilgilenir yani.
Benim kizim 2,5 yasinda.
Biraz fazla tv'ye dalsa uzuluyorum onun adina ve kendi isteklerimden feragat edip telefonumu kaldiriyor ya da tv'yi kapatiyorum.
Dolayisiyla anne de bu konuda hassassa bu duruma uzulmus ve tepki gosteriyor olabilir.
Tavrınız hiç hoş değil.Kizinizi alın da evde egitimini verin siz. Yok müfredatta şu var mı yok mu, yok öğretmen böyle. Yok projeksiyon.
Birazdan bimerciler de gelir. Bu seçeneği de degerlendirebilirsiniz tabiki.
Malesef bilen de bilmeyen de yorum yapıyor konu sahibi için söylemiyorum 5 saat aralıksız o çocuklara sürekli bir şeyler yaptırmanın da doğru olduğunu düşünmüyorum çocukların da sevdikleri bir şeyler izlemesinin mutlu ettiğini bilmiyorlar herkeste bir efelenme ben anlamıyorum sınıf öğretmenlerine yapamadıklarını okul öncesi öğretmenine neden yaptıklarını oğlumda anasınıfında öğretmeninin ağzının içine bakıyorum kendim öğretmen olduğum halde öğreetmeni arkadaşım olduğu halde devlet anaokulları kreş değil bakım evi değil öğretmenleri bakıcı değil ah anlasın artık herkes ve rahat bıraksınlar işini hakkıyla yapan anasınıfı öğretmenlerini yorulduk artık mesleğimizi ve görevlerimizi anlatmaktanEğer günlük eğitim akışındaki konuyla ilgiliyse hergün izletilmesi de yasaldır. Öğretmen olan arkadaşlar bilir ki eba diye bir sistem vardır ve biz oraya yüklenen branşımızla ilgili videoları çocuklara izletiriz. Hatta zorunlu tutulmuşluğumuz da vardır.
Yalnız "yasal mı?" diye soranın da "hayır çocuklar için çok fazla, izletilmemeli" diyenlerin de okul öncesi eğitimle ilgili hiç bir fikirleri yok :)
Bir öğretmen olarak eğitimde teknolojinin yararlarından haberiniz var mı acaba?
MEB in çağrı merkezi var oradan sorunuzla ilgili Bilgi alabilirsiniz. Anneler çocuklarını düşündüğü için tv yi bile kaldırırken sizin bunu sorgulamanız çok normal.. ben daha önce yaşadığım bi sıkıntıdan dolayı MEB in 444 lü hattı nı aradım 3 iş günü içinde dönüş yaptılar sorunum çözülmüştü. Siz de bi arayın istersinizArkadaslar selam,
Anaokulunda projeksiyon cihazından film izlettiriliyor mu? Sık sık olmasi serbest mi? Geçen sene özel okulda böyle bir durum olmadi,bu seneyse devlet okulunda yaşıyoruz bu durumu. Hftda 1 veya daha uzun araliklarda yarim saat vs.olsa anlarım da misal geçen hafta 3 gün izlettirmisler. Süresinin uzun olduğunu düşünüyorum çünkü kızımın gözleri kızarmıştı ve normalde hergun yaptıklarını hevesle anlatırken film izledikleri gün sadece boyama veya kısa bir etkinlik yapmışlar. Ben bu durumda ne yapmaliyim?
Bir konu islerken gorsel olarak faydalanmak baska sey, yazdiklarim veya su durum baska.
Valla cok cirkin bir soru bu ya,
Soru da degil kinaye.
Ogretmenligin ilk sarti ya da en azindan onceligi iletisimi iyi olmak, uslubuna dikkat edebilmektir olmaliydi bence.
Bu forumdaki bazı meslektaşlarımı anlamakta ben de zorlanıyorum.
Öğretmenleri koruma kaygısı ile konu açan insanları itham etme ve alaycı yorumlarla bilgisizlik imasında bulunma vb tavırlar hiç hoş değil gerçekten.
Ben de hem anneyim hem öğretmenim hem de idareciyim.
Herkesin annelik tarzı,çocuğuna gösterdiği ilgi ve tavır farklı olabilir.
Sorduğu konuyla ilgili bilgisi tam olmayabilir, titizdir,evhamlıdır,şudur budur.Orası bizi ilgilendirmez.
Bize düşen bildiğimizi uygun bir üslupla anlatıp insanlara yardımcı olmak. Yanlış bilinen veya yorumlanan bir husus varsa anlatıp düzeltmek.
Sanal ortamın rahatlığıyla tanımadığımız insanlara tabiri caizse atarlanmak neyi çözüyor? Bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?