Yasal mı veya ben mi abartıyorum?

Başlık düzenleniyor mu bilmiyorum,yanlış kelime seçmişim. Yasal mi derken her okul bu şekilde mi diye sordum. Oraya buraya niye şikayet edeyim? Ha normal değilse tek o okul sürekli bunu ypcaksa şikayet ederim,o ayrı.

Ablacim düzelir eğer düzelmezse gider konuşursun ama usulunce uygun bir sekilde,hedef gostermeden öğretmeni suclamaya kalkismadan tatlı dille halletmeye çalışırsın
Ozeli devleti yok artik,allah iyi ogretmenlere denk getirsin.
Benim kardesim otizmli,ogretmeni tabiri caizse agzimiza miciyor ama bi sekilde tatli dille halletmek icin canımızı veriyoruz. Hersey yavrular icin evet ama onlar icin hayati bizim de kolaylastirmamiz lazim,zorlastirirsak onlar daha cok sendeler.

Okul öncesi öğretmeniyim 5 saat çocuklarla aralıksız sınıftayım sabah 1 saat serbest oyun saati yapıyorum beslenme el temizliğinden sonra sınıfa geçiyoruz her gün oyun saati hariç ortalama planıma göre 4-5 etkinlik yapıyoruz son 15-20 dk çocuklar gitmeye başladığı için çizgi film açıyorum ben de çünkü etkinlikleri bitirmiş oluyoruz açmazsam çocuklar koşmaya başlıyor haliyle terliyorlar belki bunun için açıyordur öğretmeniniz her gün etkinlik vs çocukları sıkıyor bazı günler basit etkinlikler yaptırıyorum oyun hamuru zeka oyunları vs. bana da çocuklara da iyi geliyor mola günleri

kaç dakika olduğu önemli burda. saatlerce izletiyorsa sorun. bi 30 dk ise sıkıntı olmaz.

bir yandan da şunu düşünüyorum .evde olsa sanki her dakikasını dolu dolu mu vereceğiz. çalışan anne veya ev hanımı da olsan o çocuk illa ki tv karşısında yarim saat duruyor.

içiniz rahat değilse ve daha fazla bilgi almak için öğretmeni ile konuşun.

Kizinizi alın da evde egitimini verin siz. Yok müfredatta şu var mı yok mu, yok öğretmen böyle. Yok projeksiyon.
Birazdan bimerciler de gelir. Bu seçeneği de degerlendirebilirsiniz tabiki.
Ne ilgisi var okula gönderdik diye evlatlıktan çıkarmadık. Tabiki düşüneceğiz çocuklarımız için uygun mu değil mi diye. Eti senin kemiği benim mi diyelim bunu mu istiyorsunuz siz?

Ceyz 3 gün uzun süreli çizgi film izletmesi tabiki normal değil. Gidip öğretmenle konuş bence. Belki kendince bi yöntemi vardır. Oyalamak için izlettiriyorsa da şikayetinizi de edersiniz. Sokakta bulmadık kimse kusura bakmasın.

Bu şekilde kısaysa ve açıklması varsa kabul ederim,ilk haftalar sınıfın düzenlenmesi vb geçici bir durum ve uzun süreli izletiyorsa geçici sonucta diyerek yine kabul ederim. En iyisi 1-2 hafta sonra öğretmenle konuşmak.

Butik kreş varsa oraya gönderebilir ya da özel öğretmen tutabilirsiniz .

Daha yeni başladık bismillah ya hu.daha bi alışsın çocuklar bi kaynaşsınlar. Ilk günden ders yapılsa etkinlik yapılsa o minikler zorlanmaz mı?

Orada olan herkesin pedagojik eğitimi var.annelik ayrı şey öğretmenlik ayrı

Lütfen öğretmenin işine karışmayın.
Çok zorlansam da bazen şükrediyorum büyük sınıf unuttuğum için.

Yasal olarak herhangi bir engel olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenden süresini, hangi kazanım için bunu yaptığını öğrenebilirsiniz. Gerçekten kaliteli ve öğretici oluyor bence Videolar, ki bizlerden teknolojiyi etkin olarak kullanmamız isteniyor.örneğin ben müzik çalışmasında bile kullanıyorum bazen görselliği.

Sene başı veli toplantımda meslekteki kıdemimden ve aldığım pedojik eğitimden bahsedip mesleğime müdahaleden hoşlanmadığımı söyledim velilere hesap sorar gibi üslupla konuşan bir velimden dolayı yaptım bunu yıllardır öğretmen olduğum halde ilk defa gerek duydum bu sene devlet okulları özel okullar gibi değildir öğretmenler üniversite mezunudur proğramı ve yetiştirmeleri gereken planları ve kitapları vs. vardır.Her karar ortak alınır toplantılar yapılır Yanlış giden durumlarda müdür ve müdür yardımcısı mutlaka uyarır.Yapılan çalışmaların sonucu sergi ve programlarla takip edilir.Ben her gün yapılan etkinliklerle ilgili whatsapp grubumda resim ve bilgi paylaşımı (şiir, parmak oyunu, hikaye vs.)yapıyorum ailenin bi fikri olsun çocuğu okuldan gelince sohbet etmeleri için ön bilgileri ve fikirleri olsun diye.Böyle bir grubunuz yok mu? Bence öğretmenle konuşmak yeri e takipte kalın çoçuğunuzun öğrendiklerini takip edin.Şayet böyle bir gruba rağmen bana bunlarla gelen velim olsa hem çok üzülür hem de çok sinirlenirdim gün içindeki o kadar etkinliğe rağmen arada geçirilen mola günlerine ya da son 15-20 dk izlenilmiş çizgi filme takıldığı için kendi çocuğumdan biliyorum okulda geçirdiği kadar etkili vakit geçirmiyor evde.

Anasinifini bilemem ama ilkokulda mufredati pek uygulayan yok. Haftada 5 saat oyun, 2 saat serbest etkinlik,1 saat muzik, 1 saat gorsel sanatlar var mesela. Istersem bu derslerin her birinden her gun izletecek bir seyler bulurum, yasak degil.

Film derken animasyondan bahsediyorsunuz değil mi?izletiliyor ama erken değil mi daha biz de hiç olmadı daha kızımda da bu kadar erken başlamamışlardı filme.haftada üç olması dafazla geldi haklısınız.oğretmeniyle konuşabilirsiniz bu durumu.en doğal hakkınız.ama öğretmen nasıl tepki verir bilmiyorum.benim öğretmenlere karşı saygım sonsuz.hatta konuşurken bile elim ayağıma dolaşıyor o derece.çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorlar sonuçta.işlerine karışma olarak algılayabilir bazıları.o yüzden doğru kelimeleri seçerek durumu anlatırsanız sorun olmaz bence.

Et kemik olayı yok. Sadece ayakları yere basan insanlar yetiştirin yeter! Gozunun kizarıklıgindan uzun sureli film izlettigi sonucuna varıp "yasal mi?" Diye konu açmak yerine olayın ne oldugunu ogretmenden öğrenip gelisimi icin uygunluğunu sorgulayın!
Öğretmenin ayağını kaydirmaya kaydirmaya calismak yerine cocuklariniza okul sevgisi aşılayın yeter! Yoksa eti de sizin olsun kemigi de. Ve bu konuyla ilgili beni bir daha alıntılamayın yeterince acıkladim!..

Yasal ama etik degıl bence. Haftanın 3 gunu film ızletılecekse okula niye yolluyorum. Müfredata dahil bir konu bıle olsa farketmez haftada 3 kez cok fazla

Ceyz gecen yil benim oglumun ogretmeni de yarim saat izletiyordu, ama baska arkadasin sinifi hic izlemiyormus mesela. Ogretmenin tercihi oluyor sanirim. Veliler birlesip istemiyoruz deseniz belki o zaman bir sonuc alirsiniz. Ben konustugumda mesela bu durumdan memnun olan veliler de vardi, oyle olunca zaten bisey diyemiyorsun.

Keşke evde eğitim yasalaşsa, kızlarımı göndermem.
Öğretmenlerin de iş yükü azalır.
Anasınıflarını bilemiyorum ama devletin anaokulları genel olarak iyi. İlkokulda da benim beklentilerimi karşılayacak bir öğretmene verip, ortaokul ve sonrasını açıktan devam etmesini istiyorum çocuğumun. Daha bebek tabi şu an :) ama ben kendi öğrencilik yıllarımdan beri okula gitmeyi gereksiz görüyorum. Şu an da açıktan okumanın hak olarak örgünden bir farkı Yok. Yani isterseniz ilkokul kısmı hariç evde eğitim verebilirsiniz. Belki ilkokulda da mümkündür onu net bilmiyorum

Ben de kararsızım açıkçası.
Kızlarım itiraz etmezse açık okul okumaları daha iyi belki de.

Öyle haklısınız ki :) ben de kağıtlarla oyun tasarlamıştım. Şey demişti bir tanesi hocam neden oyun oynadık ders yapmadık annem yollamazdı oyun oynayacağımızı bilse :)))

Ben de kararsızım açıkçası.
Kızlarım itiraz etmezse açık okul okumaları daha iyi belki de.
Kaç yaşındalar bilmiyorum ama çocuklar için okul sosyalleştikleri de bir yer. Evden devam ederlerse onlara bu imkanı sunmanız gerek. Sağlam bi planlama yapıp sunarsınız ama kabul etmezlerse yapacak bişey yok. Arkadaşları okula giderken onlar kendilerinin cezalandırıldıklarını düşenebililer. Tabi
İkna ederseniz ve sosyalleşme ihtiyaçları karşılanırsa, akademik olaraktan yeterli imkanları sunarsanız bence güzel olur

Okulun sosyalleşmek dışında aynı kalıplarda öğrenci yetiştirmekten başka katkısı yok maalesef.
O kadarı her evde mevcut.
Ama dediğiniz gibi sağlam ve gerçekçi bir planlama+disiplinle daha kaliteli bir eğitim verilebilir.

Son düzenleme:

Abartmayın lütfen öğretmenin ayağını kaydırmak falan . Konu sahibi ne sormuş siz ne yazmışsınız , öğretmen misiniz merakımdan soruyorum .

Bende Kk da ki bazı öğretmenlerin veli nefretini anlamıyorum . Gerçek hayatta da böyleler mi bilemiyorum , çok şükür ben gerçek hayatta denk gelmedim .

Bizim de önceki sene ana sınıfı öğretmenimiz sürekli çizgi film izletirdi ve daha bir sürü şey ( Şikayet etmedim ! ) Neyse geçen sene okul değiştirdik , yeni öğretmenimizden çok daha memnundum . Okullarda izletiliyor süre olarak ne olmalı bilmiyorum ama ilkokulda da izletiyorlar , en azından benim gönderdiğim tüm okullarda durum böyle . Bahsettiğim okullar devlet okulu .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…