Yaşam enerjim, herşeyim söndü gitti..

elperdon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
735
289
303
Konuya girmeden şunu hemen belirtmeliyim ki, Allah kimsenin başına vermesin, pazar günü çok zor bir durum ile sınandım. 13 Mart 2016 pazar günü patlama olduğunda erkek arkadaşım ve ben patlamaya çok yakın bir yerdeydik. Daha net açıklamak gerekirse, patlamanın olduğu yerle aramızda hemen hemen 60 metre falan vardı. Patlamadan tam 10 dakika önce oradaydık. Aslında o gün hiç dışarıya çıkma hevesim yoktu, kendimi ödevlerimi bitirmeye odaklamıştım. Ancak erkek arkadaşımın çok sevdiği bir arkadaşının doğum günü vardı ve benim de gelmemi istedi, peki dedim ödevlerimi akşam bitiririm diyerek gittim. Hayatımın en eğlenceli günlerinden birini yaşadım. Evleri merkezi bir yerdeydi ve doğum gününden sonra eve dönebilmek için haliyle Kızılay'a inmem gerekiyordu. Aileme patlamalardan dolayı korktukları için doğum gününe gittiğimi söylemeyip, Tunalı civarlarında gezeceğiz dedim. Planım o günü geçirdikten sonra, annemlerin beni bir avmnin önündan almasıydı, çünkü o gün çıkarken akşam seni biz alırız demişlerdi. Yani önce doğum gününe gidecek, oradan Kızılay'a gidecek, oradan da avmye gitmek üzere dolmuşa binecektim.

Ve erkek arkadaşımla 18:35 gibi durakta beklemeye başladık. Durak epey kalabalıktı. Biz de oturabileceğim boş bir dolmuşu beklemeye karar verdik. Ve beklerken, hatta o günün ne kadar güzel geçtiğinden bahsederken birden her yere ateş düşmüş gibi tupturuncu oldu, daha sonra nereden geldiğine anlam veremediğim çok gürültülü bir ses geldi. Daha sonra da silah sesleri. O an kaçıştık, karşıdaki binalardan birine saklandık. Fakat her zaman çok panik olan ben, o an çok sakindim. Tamam patlama oldu ama iyiyiz yaşıyoruz benim şu an yapmam gereken avmye gitmek ve aileme burada olduğumu kesinlikle hissettirmemekti... İnsanlar can derdinden koşarken benim aklıma ilk gelen şey bunu ailemden nasıl saklayacağım idi. Daha sonra babamı arayarak Tunalı'dan arkadaşımdan kitap almak için Kızılay'a giderken patlamanın olduğunu, bizi patlamadan sonra dolmuştan indirdiklerini ve kapalı bir binaya aldıklarını söyledim. Babamlar daha sonra Kızılay'a geldiler ancak bizi tekrar o ortama sokmak istemedikleri için erkek arkadaşımla avmye gitmemizi söylediler. Biz de yolda zar zor bulduğumuz bir taksi ile gittik. Erkek arkadaşımla bizi ailem arabaya aldıktan sonra erkek arkadaşımla telefonda söylediğimiz yalanı tekrar söyledik. Babam değil ama annem tam anlamıyla çıldırmış gibiydi bu nedenle gerçeği bir an söylemeyi düşündüysem de, vazgeçtim. Erkek arkadaşımı da ailem eve bıraktı, dolmuşla göndermediler. Ve ertesi gün işlerini bitirip eve döndüğünde beni arayarak söylediği şey "seni o an korurken çok sakindim çünkü seni korumak zorundaydım, ailenle arabada giderken kendimle yüzleştim ve sessizlik içinde kaldıkça kendimle daha çok yüzleşiyor ve daha kötü oluyorum" oldu.

Bu kadar uzun anlatmamın ve gerekli gereksiz her ayrıntıya girmemin nedeni az çok neler olduğunu anlamanız için idi. Şimdi asıl sorunuma gelirsek ben bugünden sonra çok karamsar oldum... İçimdeki yaşam enerjisi söndü gitti. Okula gidiyorum, arkadaşlarımla gülüyorum eğleniyorum ama sanki boş yere gülüyorum ne konuştuğumu bilmiyormuş gibiyim aklımda hep o an hep o sahneler var. Kafamı dağıtmaya çalıştığımda örneğin film izlerken komedi bile olsa birden bire istemsiz bir şekilde sanki bir sanatçının, sanki sevdiğim birinin resmine bakar gibi sürekli o saldırıda ölenlerin resimlerine bakıyorum, ama ağlayamıyorum içim çok acıyor ama ağlayamıyorum çünkü onlar gibi ben de kendimi o an orada ölmüş gibi hissediyorum. Her an ölüm korkusuyla yaşar oldum, hiçbir şeyden tad alamıyorum. Bu sene ünide son senem vizeler başlayacak ama odaklanıp ders çalışamıyorum. Dersi geçtim, içim ölü gibi. Çok karanlık günler bizi bekliyormuş gibi hissediyorum herşeyle daha net yüzleşmiş biri olarak, sizlere bu korkunun nasıl birşey olduğunu tarif etmeme imkan yok.. Uzun lafın kısası eğer siz benim yerimde olsaydınız ve eğer bu duruma benzer bir durum yaşadıysanız bu durumu nasıl atlatırdınz/atlattınız? Buraya sormamın nedeni psikolojik destek alabilmek için her şeyi her ayrıntısına kadar aileme anlatmam gerekiyor ama bunu yapamıyorum... O nedenle yardım ederseniz çok sevinirim...

Maalesef çok acı. Benimde bir kaç arkadaşım 5 dk 10 dk ile o duraktan otobüse binerek uzaklaşmış. Bu bir süreç biz orada olmadığımız halde yaşam enerjimiz söndü,içimizden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Maalesef toparlanmak herkes için zaman alacak. Üstesinden gelemeyeceğini düşünüyorsan yardım al. Yaraların kapanması maalesef zaman alacak.

Teşekkür ederim. Evet haklısınız maalesef tam olarak güvende hissetmedikçe bu hisler bitmez. Kimse için bitmeyecek...

Oncelikle cok gecmis olsun. Olenlerin de ailesine bas sagligi dilerim tekrardan. Ailenize gercekleri anlatsaniz cok sinirleneceklerdir. Ama bunun sebebi yalan degil, size zarar gelmesinden korktuklari icin olacak. Dogruyu aciklamak size kalmis ancak bir daha tekrarlamamaniz sizin icin de iyi olur.
Henuz boyle bi an yasamadim, henuz diyorum cunku yarinimiz belli degil. Yasadigim bolgeye bu olanlar sicramis degil ama haberleri ve sagda solda yazilanlari, dogru olmasa bile, okudukca benim de psikolojim alt ust oluyor. Evden cikasim gelmiyor. Sanirim ailenizden veya bir doktordan yardim alsaniz iyi olacak. Allah bizi felaketlerden, görunenin ve görunmeyenin şerrinden korusun. AMİN.

Çok teşekkür ederim. Böyle bir durumu tekrarlamam bir yana, bir daha gezebilecek miyim, gezebilecek miyiz çok merak ediyorum. Eğer böyle devam ederse bir doktora görüneceğim mutlaka. Görüntüler artık hayal meyal aklımda ama parça parça aklıma gelmesi bile yetiyor tüm günümü alt üst etmeye...

Sevgili elperdon çok geçmiş olsun..İnsanların birseyleri gerçek anlamı ike anlayabilmeleri icin,ne yazıkki ayni şeyleri yaşamış olmaları gerekiyor.Hani șu empati dediğimiz șeyin aslında bazen kendimizi kandırmak olduğunu dusunuyorum.lütfen hic vakit kaybetmeden ailene anlat.İnsan içindeki acıyı gerçek anlamda paylaşmadan,hic birseyi atlatamaz..En büyük desteği aiken verecektir sana.Ve en kısa zamanda psikolojik destek al.Travma sonrası stres bozukluğu dediğimiz süreçtesin büyük lihtimal..
Ülke olarak ciddi sıkıntılar yaşıyoruz ,ama problem kapımıza gelmeden bunuvidrak edemeyeceğiz ne yazıkki.

Çok teşekkür ederim. Ancak bu durumu anlatabilir miyim, anlatacaksam nasıl anlatırım onu bilemiyorum. Ama eğer hep böyle gider ve beni günlük hayatımdan alıkoymaya devam ederse okuldaki psikologla vs konuşmayı düşünüyorum. Buraya sorma nedenim aslında hani belki aynı durumu atlatmış biri vardır, nasıl atlattığını vs anlatır diyerek sordum. Ya da psikolojiden iyi anlayan biri çıkar diye. Herşeyi geçtim, içimi dökmek istedim sadece...

Gecmis olsun gercekten cok zor bi durum, tamam kotu bi olay ama olum zaten her zaman yanibasimizda. Bence bu olaydan cikardigin ders Allah seni korudu ve maalesef ailenden bisey saklamakla eline bisey gecmiyor. Sana biseyde olabilirdi ama onlar seni baska yerde bildikleri icin akillarina gelmeyebilirdi. Bence psikolojik bi yardim al. Olum korkusu apayri bisey benim panik ataklarim oluyor insan tam neden korktugunuda anlamiyor.

Böyle bir durum atlatmadım,ama rehber öğretmenim.O yüzden anlatmamı ve destek almanı istedim.Destek almak için illa çok kotu durumda olmak ve ya kötülemeyi beklemek gerekmiyor. Okul psikologunuza en kısa zamanda gidin.
Onlar aileniz alin karşınıza konusun.belki biraz kızacaklar,ama en azından evde üzüntünüzü saklama gereği duymayacaksın.

Ben orada değildim, o anı da yaşamadım ama aynı senin gibiyim. Bebeğimi her emzirdiğimde ağlıyorum çünkü onu nasıl koruyabileceğimi bilmiyorum. Birkaç parça altınımı bozdurup nakit para tutmayı, bebeğim ve bizim için çanta hazırlamayı vs. Neler düşünüyorum bir bilseniz. Çünkü durum gerçekten kötü. İçimi rahatlatan tek şey bir köyümüz olması. Kızımı oraya annemlere bırakabileceğimi düşünüyorum. Sürekli B C D planları yapıyorum. Paranoya mı yapıyorum? Hayır! En iyi hatırladığım ülke Irak. Nasıl başladı, nasıl devam etti ve bitti iyi hatırlıyorum. Saddam diktatördü, Kaddafi de öyleydi, Esed de öyle. Erdoğan zaten dünya basınında aynı şekilde tanınıyor. Peki tüm diktatörler sadece ortadoğuda mı var? Eğer gerçekten diktatörlerse tabi... Olaylara dikkatlice bakıp ortak noktalarını incelerseniz, birilerinin de bize barış ve demokrasi getirmek üzere olduğunu görebilirsiniz. Büyük Ortadoğu Projesi diyorlar ama bununla mı sınırlı kalacak? Yunanistan zaten yıllardır krizle boğuşuyor, şimdi de mülteciler akın akın gidiyor. Yunanistana bir tik atın. Avrupada da başladı patlamalar. Büyük Avrupanın da heybetli günleri son bulacak. Savaş en nefret ettiğim şey ama anlıyorum ki o bile çok onurluymuş. Yaşadığımız şeyin adı savaş da değil. Cephede savaşılır ve bayrak dikilir, anlaşmalar imzalanır ve savaş biter. Ama artık öyle değil. Bayrak da dikmiyorlar. Yaptıkları öldürüp, yaralayıp acınası bir halde bırakmak. Değilse İsrail Filistini, Amerika Irakı ve nicelerini çoktan alırdı. Savştan çok daha korkunç şeyler yaşıyoruz. Allah bizi ve zulmedilmek istenen herkesi korusun.

sizin adınıza da çok üzüldüm, yaşadıklarınız hiç kolay değil. evet anlattıklarınızın ben de farkındayım, hep farkındaydım ama o anı yaşadığım an daha iyi dank etti kafama. siyasetten anlamayan, bilmeyen ben hayatımda bilmediğim adını dahi duymadığım pislik örgütlerin ismini ezberledim. umarım bu son olur ve bir daha hiç birimiz öyle şeyler yaşamayız... gerçekten söyleyecek fazla birşey bulamıyorum.

gecen ayki patlamada bende ölebilirdim dalgımlıgım sayesinde yaşıyorum. caddeden gitmek yerine arka sokaklara girmiştim kafam dalgındı.. ama yinede o sesi duydum, kaçışan panik halindeki insanları, hala ne oldugunu anlamadan birilerine ne oldu diye soran şok geçiren korkan nereye kaçacagını bilmeyen... kalabalık içinde kaldım ve birden birileri bagırıp koşmaya başladı bomba var adamda diye bagırıyodu bi kız canlı bomba var diye toplu halde koşuyolardı üstüme dogru.
film sahnelerinde var ya, arkana bi bakıyosun herkes koşuyo cıglık atarak. o an orda olmak bile o paniğin içinde olmak bile yetti bana.
şimdi bende senin gibiyim.
bugün patlamanın oldugu yerdeydim... gülen bikaç kız arkadaş takıldı gözüme, yüzlerine bakmak istemedim belki bir diger patlamada onların yüzünü görecektim nede mutlulardı diyecektim "" aklımdan bu saçma düşünceler geçti. yürüyorum insanların yüzüne bakamıyorum, herkes birbirinden şüphe duyuyo sanki, kimse huzurlu değil, zaten amaçta buydu bence.
huzur kaçırmak, panik yaratmak ... bende iyi degilim işte. ne iyi gelir bilmiyorum.
Kızılay! yazısını görmek bile içimi ürpertiyo. ve hala mecburum oraya gitmeye.

Seni cok iyi anlıyorum,o gün orda değildim ama olabilirdim,patlamada 1 2 saat önce Kızılay a gitmek istedim sonra dedim ki boşver ve sonrasında bende 3 gün evden çıkamadım,çıktığımda ise bütün durakların yanından geçerken arabalara plakalara bakar oluyorum, kalabalık yerlere giremiyorum hala tırsıyorum,markete bile giderken tedirginim,eşim her gün isi nedeniyle Kızılay a bakanlıklara gidiyor,çok korkuyorum,bu şehirde yaşamak da çok zor...Allah yardımcımız olsun,bir an önce feraha kavustursun

gerçekten çok zor bi durum. sizin adınıza da çok çok üzüldüm. umarım bir daha aynı şeyler yaşanmaz...

Amin... Allah sizi, eşinizi ve bütün masum insanları korusun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…