Yaşam enerjim, herşeyim söndü gitti..

umarım yaşanmaz. bu hafta sonu içindeçok fazla soylenti var. ve umarım sadece söylenti olarak kalır.
Evet bende duyuyorum internet te facebook ta,heryerden bişey çıkıyor çok tedirginim,Allah bizi böyle şeylerden uzak tutsun bir daha böyle acılarla karşılaştırmasın inşallah

seninle aynı durumdayım. hatta daha kötü. ölenlerden biri yakın bir arkadaşımın kuzeniydi ve olayın gecesinde gasilhanede duyduklarım anneleri,n çığlıkları, patlama nedeniyle etrafa savrulan ve kopan parcaları bedenlerine geri monte edilmişti falan. bir sürü korkunç detay var. bir haftadır evden çıkmıyorum. projemi evden yürütüyorum lablara girmedim.

evden çıkmıyorum kısaca. yemek yerken acaba bunu son kez mi yiyorum diyorum. ailem evden çıkarken acaba son kez mi onları görüyorum diyorum. uyuyamıyorum garip bi haldeyim. bir yandan da tuhaf bir soğukluk ve soğukkanlılık çöktü üstüme normalde de öyleyimdir ama iyice buz kestim sanki. diyecek bir şey yok.

terör psikolojik yardım alarak çözülmez.

Allahim, ulkemizi bolmek isteyen vatan hainlerinden sen hepimizi koru.
Ben Istanbuldayim ama cok korkuyorum. Bu pazar her yeri kana bulayacaklar diyorlar. Doktor erken dogum yapacagimi soyluyor, Allahin her gunu suyum patlamasin diye erken dogum yapmayayim diye dua ediyorum. Hastaneye gitmek icin disari cikmaya korkuyorum.
Bugun is yerindeki son gunumdu, 35.haftama girdigim icin dogum iznine ayrildim ve evden cikmayacagim, markete bile gitmeyecegim.

Evet bende duyuyorum internet te facebook ta,heryerden bişey çıkıyor çok tedirginim,Allah bizi böyle şeylerden uzak tutsun bir daha böyle acılarla karşılaştırmasın inşallah

inşallahh amin....
3gün degil 1 gün sonra unutuldu patlama ve patlamadan hayatlarını kaybedenler. ama orda olup anı yaşayanlar yada hala patlamaların oldugu yerlere gitmek zorunda olanların psikolojisinden kimsenin haberi yok ... bu pek kolay atlatılmaz bizim acımızdan ama bir tekrarı olmasada yeter herkes için.

Ben de senle aynı durumdayım çok geçmiş olsun.
Ankarada yasıyorum patlamaya yakın değilim ama cok etkilendim
Senle aynı psikolojik durumdayım resmen kafayı yedim.
Bu hafta ne okula ne işe gidebildim.

Devamlı bir sey olacak gibi geliyor artık bu saatten sonra asla kalabalığa giremeyeceğimi düsünüyorum kendimi korkunc şartladım.

Kafayı yemiş gibi her gün pkklı tiplerin profillerini inceleyip yazdıklarına bakıyorum ve maalesef hep nevruz sonrasıyla ilgili tehditler görüyorum.Çok fena durumdayım.Napsam kafam dağılmıyor.

seni cok iyi anliyorum. ben patlamadan bir gün önce o saatlerde güven parktaydim. erkek arkadasimla hemen orada bulunan ykm nin uzerindeki restaurantta yarin yemek yemek icin sozlestik. 6 da orada bulusacaktik. watsons da da hafta sonu indirimi vardi, once sakaryada oraya ugrayacaktim. evde o kadar uyustum ki, hazirlanmis vaziyette kumandayi elime aldim, 5 bucuga kadar oturdum..erkek arkadasimi aradim 7 gibi mi bulussak diye, olur dedi. evim bombanim.patladigi yere 25 dk uzaklikta, 6 bucukta evden ciktik hala halim yok, keske p.tesi yemek yeseydik diye diye yuruyorum. kizilaya dogru giderken gürültüyu duydum..gok gurultusu sandim, tam o an erkek arkadasim aradi sakin gelme eve don dedi, telefon kesildi. dönsem mi dönmesem mi noldu simdi derken feryatlari duydum, kizilaydan gelen yüzü kanli insanlar, oraya dogru kosan, cocuklarina ulasamayan aileler..tam bayilacaktim ki erkek arkadasim belirdi, bomba patladi, iyi ki 6 da bulusmadik dedi, Myrm olmustuk simdi dedi, sinirleri bosaldi..simdi diyorum ki kizilaya gittigim, alisveris yaptigim son günmüş cumartesi..bir daha nasil giderim, simdi her arabaya yaklastikca o sesi duyacakmis gibi, kolum gövdem yukari firlayacakmis gibi geliyor. aylardir bana neden çıkmıyor diye isyan ettigim ve şubede sadece bana cikan haftasonu görevini iptal ettirmek icin ugrasiyorum. zorunlu olmadikca disari cikmam artik. hic bir sey eskisi gibi olmayacak. sana guzel seyler yazmayi cok isterdim ama o kadar moralim bozuk ki..ben o gunden beri hic gulemiyorum, ailemi hep son bakisimmis gibi işe ginderiyorum. agzim kuruyor arkalarindan sure okuyacagim diye. yasama sevincim kalmadi, giyinmek, makyaj yapmak gezersen guzeldi diyorum, simdi ölümü bekliyormis gibiyim. ya ben ya ailemden birisi..3 u de her gun kizilaydan gecmek zorundalar..aglayamiyorum bile..

malesef bu psikoloji kolay düzelmeyecek.. bir yenisini yaşamak istemiyorum. bide açıklama yapmışlar sivillere üzüldük amaçımız güvenlik güçleriydi diye. sanki ne farkedecekse...
tehditleri nerde görüyosunuz ?

off. zaten iyi değildim şimdi hiç iyi degilim....
biz cıkmasak ne olcak yakınlarımız hep dışarda ve o yolları kullanmak zorunda....
bende acaba son muydu bu kızılaya geçişim diye düşündüm bugun.
bi poşetin yanında geçerken patlayacagından şüphe duydum filan..
ölsem sorun degilde ya sakat kalırsam diye düşünürken durdurdum kendimi...
hiç iyi haller değil bunlar...

o gunden beri aileme yalvariyorum, burada oturmayalim, satalim evi kucuk bir sehre gidelim diye. nasil soguk kanlisiniz bu kadar diye onlari da delirttim artik. kardesim dün kizilayda isim vardi ordan geliyorum der demez üstüne atladim, tutamadim kendimi, elimden zor aldilar. nasil katlanicam tum bunlara..zaten anksiyete hastasıyım, bununla birlesince delirecek gibi oluyorum!

daha sakin olmaya çalış canım. terör büyük küçük şehir dinlemez ki. bugünlerin geçmesi için ne gerekiyosa yapmak gerek ama eldende bişey gelmiyo. ne için yaptıklarını bile algılayamıyoken nasıl durdurup çözebiliriz ki. gerçekten bende pek iyi hissetmiyorum ama mecburuz o yolları kullanmaya hala... şu haftasonuda sessiz sakin geçer umarım yeni bi acı yaşamadan...

İnşallah bir sey olmaz. sinav var bir dr haftasonu (( coluk cocuk.. Allahim firsat vermesin ((( sana da buyuk gecmis olsun..Allah büyük unutturacak inşallah (

Geçmis yillarda Ankarada yasadim suan Istanbuldayim. Basima hic boyle bir olay gelmedigi halde herkes gibi bende tedirginim. Burada bile otobus ve metrobus duraklarindaki yogunluk azalmis. Araba trafigi cok yogun insanlar kendi araclariyla cikmayi tercih ediyor korkudan.
Trafikteyken suan bu araclardan biri patlasa kacacak hicbir yer yok arabayi yolda birakip geriye mi yoksa ileriye dogru mu kosmaliyim diye dusuncelere kapiliyorum. Yanindan gecen araclarin suruculerine bakip canli bomba olup olmama ihtimalini degerlendiriyorum.
Terorist kadinin son goruntulerindeki rahatlik, yuzundeki gulumse, hicbirsey olmamis gibi diger canli bombayla konusmasi beni inanilmaz rahatsiz etti.
Bu insanlardan her turlu kotuluk beklenir. Etrafta bunun gibi kac insan oldugunu dusunmek bile beni korkutuyor.

yorumları okuyamadım
kaç yaşındasın bilmiyorum fakat mutlaka ve mutlaka ailenle konuşmalısın
biz ebeveynler yeri gelince sizlere kızsak da sizleri en çok koruyabilecek, sizler için en doğruyu bulmaya çalışacak insanlarız
çünkü sizler bizim canlarımızsınız
sen anlattığında belki annen küplere binecek, belki erkek arkadaşınla görüşmeni istemeyecek ama sana mutlaka yardım edecek, seninle üzülecek ve en önemlisi ne olursa olsun seni sevmeye devam edecek
psikolojin bozulmuş
ailenin kızgınlığı geçici olur ama bu psikolojinin izlerini senelerce taşıyabilirsin
bu konuda sana bir arkadaşın yardım edemez, bizler yardım edemeyiz, ailen edebilir
bak son senen, vizeler başlayacak, ders bile çalışamıyorsun
ailene anlat, sana çok da kızsalar üzerinden kocaman bir yük kalkmış olacak
kızgınlık da kısa bir süre sonra geçmiş olacak inan bana

Bu konuda yetkili bir insan olmasamda travma sonrası stres bozukluğuna sahip olduğunuzu düşünüyorum. Benzeri bir olay yaşadım bende, ve ekmek almaya giderken bile korkuyordum yardım aldım faydasını gördüm. Bence ailenizle görüşüp destek almalısınız

geçmiş olsun, gerçekten seninki daha da kötü bir durum. şu an buraya kim ne yazsa boş senin benim gibi psikolojisi bozulan insanların bundan sonra eskisi gibi olabilmesi için bütün bunların bir daha tekrarlanmaması gerekir. umarım öyle de olur. şehrin biraz dışındaki bi semtte oturuyoruz şimdiye kadar hep sitem ederdim çok uzağız iki saat inemiyorum şehir içine diye ama bugünlerde dua eder hale geldim resmen..

umarım bütün bunlar asılsız çıkar. elbette uymakta fayda var ama ortalığı daha da kışkırtmak için asılsız ortaya atılmış iddialar da olabilir. çünkü yapacaklarını yaptılar, psikolojimizi daha da çökertmek için yapmayacakları şey yok. umarım gerçek değildir sadece psikolojimizle oynuyorlardır...

Çok geçmiş olsun. Okulunda rehberlik danışmanlık servisi yok mu. Lise mi üniversitede mi okuyorsunuz bilmiyorum ama ikisinde de vardır. Onlarla gorusursen iyi olur.

Yerinde olsam aileme her şeyi olduğu gibi anlatırdım, çünkü şuan yaşadığın korkunç olay dışında, bunu saklıyor olman da içinde bir yük. Evet, yalan söylemiş olman hoşlarına gitmeyecek ama neticede sana kin güdüp, sonsuza kadar üzerine gelecek halleri yok. Uzun vadede hem sen bu açıdan rahatlayacaksın, hem de ruh halini daha iyi anlayacak ve yanında olmak için fırsatları olacak. Aile desteği, seni anlamaları çok önemli inan. Küçücük bir yalan için bunu engelleme. Çocuğu bu kadar ağır bir şey yaşamış her normal aile, onu yalanı için cezalandırmak yerine, sevgiyle bağırlarına basar, yarasına iyi gelmeye çalışır, emin ol.

Ve çok çok geçmiş olsun. Yaşadığın şey gerçekten korkunç. Şuan içinde bulunduğun karamsarlık çok insani. Ne yazık ki dünya bazen böyle korkunç bir yer, ancak uğrunda yaşamaya değer güzel şeyler, güzel insanlar, güzel amaçlar var ve eğer onlara odaklanırsan, karamsarlığından kurtulman daha kolay olur. Bunun için alabildiğin tüm desteği al, tek başına altından kalkmaya çalışma.

Ben de 17 Ağustos depremini en acı manzaralarıyla yaşamış bir insanım. O olaydan sonra hayat öyle anlamsız, her şey öyle boş gibi geliyordu ki, hayat enerjimi toparlayacağıma dair en ufak bir umudum yoktu. Zamanla öyle olmadığını gördüm. İnsanoğlu çok güçlü. Yeter ki azıcık çabalasın, her yükün altından kalkıyor.

Karartma içini
Bizler Çanakkale'de şehit düşen dedelerin torunlarıyız
Amaçları zaten korku salmak, tedirgin etmek ve bölmek
Çok geçmiş olsun, bir olay sonucunda korkmanız normal. 1998 depreminden sonra da tedirgindik mesela
Ama içini asla karartma, vatanına dört elle sarıl
Sizin gibi öğrenciler, bizler gibi kadınlar çok şey yapabilir
Bir ülkeyi daha aydınlık hale getirebiliriz
Sırada İstanbul var deniyor, bahsi geçen meydandan hergün 2 kez işe gelip gidiyorum ama korkmuyorum
Benim canım Çanakkale'de ölenlerden daha kıymetli değil
Ardımda da yeşeren bir fidan bırakacağım, kızımı ( 1 yaşında üstelik ) ..
Ama korkmuyorum şerefsizlerden !

Ölüm gözbebeğimizden daha yakın yaşayacak günleriniz varmış. Olayıda unutursunuz merak etmeyin 300 den fazla fidan gibi şehitler unutuldu bu olaymı unutulmayacak. Sitem falanda ediyoruz ama unutmak en büyük nimetlerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…