Ya hanımefendi maaşınızı neden eşinize gönderiyorsunuz? Kaç yaşında bir evlat sahibi insan parasını yönetmeyi bilmiyor mu? Hem çalışıyorsunuz hem evin işleri sizde hem maddi olarak sömürülüyorsunuz.Bu modern köleliktir.Madem o kadar biliyor bir işin ucundan tutacak.Ben olsam önce kendi paramın idaresini elime alırdım.Evimin halısını bile yıkatırken bu kadar sorun yaşıyorsam neden çalışayım?
O zaman sizde temizlikçi çağırın cimri galiba paranın gitmesine dayanamaz.Her seferinde söylemekten yoruldum artık haftasonu temizlik günlerinde yardım etmemek için kendine bahane bulup dışarıya çıkıyor
merhabalar. şaşırdım bu mesajı görünce. hangi firma bu böyle ki çalışanlar karı/koca olunca maaşı kocanın hesabına yatırıyor?
yani bu konuda söyleyeceğim şey firma sahipleri de konu sahibesinin eşiyle aynı kafanmış o halde. kadının bütün ay çalışıp kazandı kocasına aittir mantığı var çünkü bu durumun arkasında. sonuçta herkesin maaşı kendi hesabına yatmalı. karı/koca diye kocanın hesabına yatırmak nedir?
paranızı kendiniz kullanmaya başladığınız için sevindim ama sizin de eşinize harçlık vermeniz doğru değil bence. sonuçta tam tersi bir durum söz konusu burada ve madem kadına yapıldığında doğru olmuyor kendi çalıştığı parayı harçlık gibi almak erkeğe yapıldığında da doğru olmamalı.
Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Fazlasıyla tepeme çıkardığımın farkındayım
ay utandim =))İstemsiz güldümçok tatlısınız
ay utandim =))
valla koltuk ve halilar krem rengi, ben bu parlaticidan cok faydalandim, herkesin isine yarasin isterim
Bütün ödemeleri siz yaparken eşinizin maaşı ne oluyor ben onu merak ettim bide inşallah kararlı durup maaşının idaresini kendin yaparsinGünaydın hanımlar kusura bakmayın herkese teker teker cevap yazamadım. Okudum yazdıklarınızı. Çok ödemelerimiz vardı. Elde nakit çok kalmayınca bende para almıyordum borçları ödeyelim diye. Bu sebepten kartımı vermiştim. Zateh ay başından sonra para da kalmıyordu.
Halıcı konusuna gelince yaşadığımız yer küçük bir yer iki halıcı var ve ben sadece birini tercih ediyorum işim dolayisiyla da ben aramak istemedim ve tabi ki halıları tek başıma toplayıp taşımamak İçin eşimi de bekledim bu sebepten dolayı uzadı.
Ev işi konusunda sürekli benim söylemem gerek yoruldum artık söylemekten bi ara iki hafta temizlemedim evi umrunda olmadı, bebek var zaten kirli ve dağınık olmasına dayanamıyorum. Her şeyi erteliyor. Çok tembel, uyuşuk bi insan, masa başı çalışıyor yanı yorulmuyorda anlamıyorum erkek olduğu halde bir işi beceremiyor.
Dün eşim dışarıya çıktıktan sonra mesajlaştık içimdekileri söyledim evde köle gibi olduğumu ve maaşımın son kuruşuna kadar ona verdiğimi onun sadece bostan korkuluğu gibi evde durup bir işe yaramadığını söyledim
Diyor ki iki kuruş para kazanıyorsun diye öyle yapıyorsun al paranı başına çal, işim olmaz seninle, kredi vadesini uzatıyorum (normalde ayda 1400 ödüyorduk 700 e düşürecekmiş) beni ilgilendirmez dedim nasılsa sen ödeyeceksin tek kuruş vermiyorum bundan sonra.
Akşam yemek yapmadım gelip kendisi hazırladı beni de çağırdı ben yemedim. sofra olduğu gibi tezgahın üzerinde duruyor.
Sabah kahvalt hazırlamadan dışarı çıktı şimdi aramış halıcı gelirse beni çağır beraber alalım içeri diye
Sana ihtiyacım Yok ben alırım dedim. Moralim çok bozuk kızlar.
Onun maaşı da ödemelere gidiyor zaten maaşı hesabı eksideydi, üzerine bi de bedelli parası İçin aylık bin tl güne girdik . Ocakta gün taksiti bitiyor. Eksiden de çıkabilirsek rahatlayacağızBütün ödemeleri siz yaparken eşinizin maaşı ne oluyor ben onu merak ettim bide inşallah kararlı durup maaşının idaresini kendin yaparsin
Yok kararlıyım çok fazla fedakarlık ettim.Kesinlikle maaşını verme hiç bir faturayıda ödeme ne halt yerse yesin çok sinirlendim ya halı yıkama oarası nedirki tutsun tutsun 150 tl tutsun
Çalışıyosunuz ama maaşınız kocanızda. En basitinden bi halı yıkamaya vermek bile olay. Erkek eline bakmamak için çalışmıyo musunuz? Çok şımartmışsınız beyzadeyi kusura bakmayın ama çalışıyo olsam maaşımın bi kısmını ayırırım. Haftada yada iki haftada birde kadın tutarım canınıza eziyet ediyosunuz.Merhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
İki buçuk yıllık evliyim bir yaşında bebeğim var eşimle ayni kurumda çalışıyoruz.
Genel olarak evin tüm sorumluluğu bende şöyle ki; işten geldiğimiz gibi kendisi kıyafetlerini değiştirip kanepeye uzanır ve çok fazla olmamakla birlikte bebekle oynar. Ben maratondaymışım gibi yemek, çay bulaşık, bebeği yedirme, altını temizleme, uyutma derken hergün anca gece 22:00, 22:30 a kadar sürekli koşturuyorum.
Hafta sonu beyefendi sadece ekmeğe gider on beş dksını almaz gelince hemen kahvaltının hazır olmasını ister. Tabi o sürede hem bebekle uğraş hem kahvaltı hazırla zor oluyor. Kahvaltıyı görmeyince başlıyor tartışmaya.
Gelelim evin maddi sorumluluğuna maaşım hesaba yattığı gibi ona gönderirim kira, kredi ve gün parası İçin sadece telefon faturamı öderim. Cebimde bir kuruş para olmaz.
Şimdi asıl konuya gelmek gerekirse üç aydır halıları yıkamaya verecem ama bi türlü eşim parayı bahane ederek halıları vermedi.
Bugün kahvaltıda bir demlik çay beyaz olan halıma döküldü ve kendisi kılını bile kıpırtadmadı halıcıyı çağır diyorum adam bir halı İçin gelip halıyı almaz diyor. Tamam zaten diğer halılarda kirli onları da veririz yok uğraşamam falan dedi ben o sinirle koca halıyı kaptığım gibi banyoya gittim üzerine en azından çamaşır suyu dökerim diye bir yandan da ağlıyorum sinirden. Baktım hala aramıyor dışarı çıkacak beyefendi blöf yapıp üzerimi giyindim gidip ben çağırayım diye (telefon numarası yoktu yoksa kendim arardım) bana diyor ki nasıl insansın Deli gibi hareketlerin var sen delisin benim için bittin senden bişey olmaz kahvaltıyı burnumdan getirdin diyerek dışarı çıktı sonra aradı halıları çıkar adam gelip alacak ama ben benim için bittin rezalet çıkardın diyor .
Ben daha sonra evden çıktım kafa dağıtmak İçin anneme gittim şimdi geldim eş kişisiyle konuşmuyoruz?
Neden her işi sen yapıyorsun ve maaşını komple eşine veriyorsunMerhaba hanımlar konuya geçmeden ön bilgi vereyim ki bana akıl verin.. sizin önerilerinize ihtiyacım var.
Diyor ki iki kuruş para kazanıyorsun diye öyle yapıyorsun al paranı başına çal, işim olmaz seninle, kredi vadesini uzatıyorum (normalde ayda 1400 ödüyorduk 700 e düşürecekmiş)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?