Yaşam enerjimi Yok eden eşim

bende kartın eser durmasına en baştan beri karşıyım sizi omu okutmuş masrafınızı karşılamış birde kartı alıyor kesinlikle vermeyin evdeki masrafa ortak olunması gerekir tabi

Her seferinde söylemekten yoruldum artık haftasonu temizlik günlerinde yardım etmemek için kendine bahane bulup dışarıya çıkıyor
O zaman sizde temizlikçi çağırın cimri galiba paranın gitmesine dayanamaz.

herkesin kartı kendinde durmalı ben erkeğinde harçlık almasida sacmaaa

Evliliği devam ettirmenin gerekçesi cinsellik mi? Size değil sorum böyle muamele görüp evliliği devam edenlere. Kınamıyorum anlamaya çalışıyorum. Bir evlilik dört dörtlük olamaz elbet biri varsa biri yok. Eşim de evde yardım etmez ama para sorun olmaz hiç değilse yardımcım var,kendimi o kadar yormam. Maaşımın 3 te 1 ini kredi kartı ve faturalara destek olsun diye veririm.
Siz nasıl alıştırırsanız katlanarak devam eder. Maaşınızı vermeyin bir yardımcı tutun. Neden kendinizi bu kadar yıpratıyorsunuz ki? Dünyaya bir kere geliyoruz, parasını gönlünce harcayamadığımız işte neden çalışalım, köle yerine konulduğumuz bir evliliği neden yürütelim?

Çalışan bayanların maaşlarını eşleriné vermelerini anlamıyorum. sizin kendinize ait hesabınıza neden yatmıyor maaşınız?
iş paylaşımı yapmıyorsa haftada bir en geç On günde temizlikçi alabilirsiniz hem yükünüz hafifler. çocuğa gelince bir yaşındaki bebeğin uykusu hariç diğer bakımalrında yardımcı olması lazım. halılar içinde paranız varsa onun aramasını beklemeniz hata bence. halılar madem evvelden kirliydi yollamanız lazımdı. ondan bu sorumluluğu alamasını beklemeseydiniz. Allâh yardımcınız olsun

Çalışmış olsam tüm paramı kocama vermezdim.

ay utandim =))
valla koltuk ve halilar krem rengi, ben bu parlaticidan cok faydalandim, herkesin isine yarasin isterim

ipucu için teşekkürler bir yere not aldım, kızkardeşlerime de söyledim hatta :) çay lekesi ciddi sıkıntı benim için de, çğrendiğim iyi oldu yani

Okuyup işe girip parasını kazanacak kadar zeki olan insanlar neden para idaresini eşlerine bırakırlar anlamıyorum.

Neden evin tüm yükünü üstünüze aldınız? Siz kocanızın eşimisiniz yoksa annesi mi? Birde eşiniz haklı gibi size bağırıp çağırmış, bi kendinize gelin lütfen aynı zamanda eşinizide bi silkeleyin kendine gelsin.

Kimle konussam kocasi boyle. Az bi sesini cikarirsan senin psikolojin bozuk, sen hastasin deyip kaciyorlar. Gercekten bunlarin bi tarafini kaldiran biziz. Maasinizi kendiniz yonetin oncelikle. Para kazanmayi bilen insan harcamayi da bilir. Ev islerinin de hepsini yapmayin. Cocugunuzla ilgilenin. Aman aile olalim aman ayni sofrada yiyelim diye dusunmeyin

Günaydın hanımlar kusura bakmayın herkese teker teker cevap yazamadım. Okudum yazdıklarınızı. Çok ödemelerimiz vardı. Elde nakit çok kalmayınca bende para almıyordum borçları ödeyelim diye. Bu sebepten kartımı vermiştim. Zateh ay başından sonra para da kalmıyordu.
Halıcı konusuna gelince yaşadığımız yer küçük bir yer iki halıcı var ve ben sadece birini tercih ediyorum işim dolayisiyla da ben aramak istemedim ve tabi ki halıları tek başıma toplayıp taşımamak İçin eşimi de bekledim bu sebepten dolayı uzadı.

Ev işi konusunda sürekli benim söylemem gerek yoruldum artık söylemekten bi ara iki hafta temizlemedim evi umrunda olmadı, bebek var zaten kirli ve dağınık olmasına dayanamıyorum. Her şeyi erteliyor. Çok tembel, uyuşuk bi insan, masa başı çalışıyor yanı yorulmuyorda anlamıyorum erkek olduğu halde bir işi beceremiyor.

Dün eşim dışarıya çıktıktan sonra mesajlaştık içimdekileri söyledim evde köle gibi olduğumu ve maaşımın son kuruşuna kadar ona verdiğimi onun sadece bostan korkuluğu gibi evde durup bir işe yaramadığını söyledim
Diyor ki iki kuruş para kazanıyorsun diye öyle yapıyorsun al paranı başına çal, işim olmaz seninle, kredi vadesini uzatıyorum (normalde ayda 1400 ödüyorduk 700 e düşürecekmiş) beni ilgilendirmez dedim nasılsa sen ödeyeceksin tek kuruş vermiyorum bundan sonra.
Akşam yemek yapmadım gelip kendisi hazırladı beni de çağırdı ben yemedim. sofra olduğu gibi tezgahın üzerinde duruyor.
Sabah kahvalt hazırlamadan dışarı çıktı şimdi aramış halıcı gelirse beni çağır beraber alalım içeri diye
Sana ihtiyacım Yok ben alırım dedim. Moralim çok bozuk kızlar.

Bütün ödemeleri siz yaparken eşinizin maaşı ne oluyor ben onu merak ettim bide inşallah kararlı durup maaşının idaresini kendin yaparsin

Bütün ödemeleri siz yaparken eşinizin maaşı ne oluyor ben onu merak ettim bide inşallah kararlı durup maaşının idaresini kendin yaparsin
Onun maaşı da ödemelere gidiyor zaten maaşı hesabı eksideydi, üzerine bi de bedelli parası İçin aylık bin tl güne girdik . Ocakta gün taksiti bitiyor. Eksiden de çıkabilirsek rahatlayacağız

Kesinlikle maaşını verme hiç bir faturayıda ödeme ne halt yerse yesin çok sinirlendim ya halı yıkama oarası nedirki tutsun tutsun 150 tl tutsun

Canim adam seninle isim olmaz demis farkında misin. Bu adam için bedelli askerlik parasi mi biriktiriyorsunuz. Adamı bedelli askere mi yollayacan en azından yarısı senin cebinden çıkacak. Valla gitsin uzun dönem yapsın askerliğini de aklı başına gelsin.
Parayı ona verirken iyi vermeyince 2 kuruş kazaniyorsun demiş. Ayyy ben deli oldum burada.
Benimki de yaptı aynisinin farklisini. Aklıma o geldi. Ya istifa eder ev hanımı olurum sadece eve bakarım, ya da sen de ev isi yaparsın dedim. Yapsa da cok beceremiyor ama yaptırıyorum. Madem ben de dışarda çalışıp eve para getiriyorum,o da ben de evde de beraber çalışmalıyız. Neden ben mutfakta debelenirken o otursun.
Oturdugu zaman hemen çağırıyordu şunu getir bunu getir,aman corba tasmasin karistir gibi seylerle oturduğunda pişman ediyorum.

Çalışıyosunuz ama maaşınız kocanızda. En basitinden bi halı yıkamaya vermek bile olay. Erkek eline bakmamak için çalışmıyo musunuz? Çok şımartmışsınız beyzadeyi kusura bakmayın ama çalışıyo olsam maaşımın bi kısmını ayırırım. Haftada yada iki haftada birde kadın tutarım canınıza eziyet ediyosunuz.

Neden her işi sen yapıyorsun ve maaşını komple eşine veriyorsun
Ben de maaşımın hepsini eve kulllanıyorum ama eşime vermem direkt düzenli şekilde yani
Halıcıyı çağırmak için eşime sormam
Çalışan kadınsın neden baştan bu Şekilde alıştırdın
Her iş sende

Diyor ki iki kuruş para kazanıyorsun diye öyle yapıyorsun al paranı başına çal, işim olmaz seninle, kredi vadesini uzatıyorum (normalde ayda 1400 ödüyorduk 700 e düşürecekmiş)

siz aynı yerde çalışmıyor musunuz? başka bir konunuzda tayinden bahsetmişsiniz, büyük bir ihtimalle memursunuz yani. maaşlarınız arasında çok fark olmamalı. hem olsa bile iki kuruş kazanıyorsun ne demek? sizin kazandığınızla krediniz iki katı hızlı ödeniyor ama bunu takdir etmek yerine sizin kazandığınızı küçümsemeyi tercih etmiş eşiniz. siz parayı gönderirken birşey yok, ama "dur bakalım, ne oluyor!" deyince 2 kuruş kazanıyorsun. maşallah yani...
"kredi vadesini uzatıyorum!" deyip bir de blöf yapmış aklı sıra. yani söylenecek çok şey var da...

bir akşam için yemek yapıp sizi de çağırmış. sonra da kahvaltı bile etmeden evden çıkıp gitmiş. gençlerde böyle tripler görsek hadi neyse de koskoca adamlar yapınca komik bile olmuyor. direkt itici bir hal alıyor.

mutfağı toplamayın. biliyorum, özellikle titiz biriyseniz çok zor ama bence eşiniz de buna güveniyor. bırakın onun pisliği olduğu gibi kalsın, kendinize yemek hazırlayın. kendi bulaşıklarınızı temizleyin. sonra da alın bebeğinizi çıkın dışarıya, madm kendisi çıktı siz de arkadaşlarınızla buluşun, annenize gidin. kafa dağıtın yani. ama evde kalıp ev işi, yemek vs. yapmayın. bir akşam, kavgadan sonra yemek yapıp "ben başımın çaresine bakarım" havası atmak kolay. haftaiçi işten gelince yemeğini hazırlasın, çamaşırını yıkasın, ütüsünü yapsın da görsün bakalım gerçek dünya nasılmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…