- 6 Mart 2021
- 113
- 96
- 18
- Konu Sahibi mervebilici
-
Evet bınlardan bahsediyorum ama bir adım sonrasını göremediğini düşünüyorum. Çocuğumun arkadaşını polise vermekle tehdit ediyor. Bilmiyor mu çocuğun fiil ehliyeti olmadığını. Ama amacı sanki sadece insanları rahatsız etmekYa Allah göstermesin bir hastalık geçirdi ve felç oldu yada başka bir şey kendisi o insanlara muhtaç olduğunda ne olacak peki bunu hiç düşündü mü? Hep bu yaşta kalmayacak bunun yaşlılığı da var! O zaman böyle davrandığı kişiler bunun yüzüne bakacak mı asla. Ben olsam bunu söylerdim ve kalp kırmak birini incitmek ne kadar günah ya aşağıladiğı insanlar içten buna beddua ediyorsa olabilir bir insanın kalbi kırılınca ah edebilir ve öyle bir duruma gelirki kendisi muhtaç olur. Ah etmeselerde bu büyük konuşmasından bile başına gelebilir. Ya yaşlılığında ne olacak kimse kapısını çalmaz bir başına kalır bunları söyle ona sakince kendi içinde bir düşünsün bakalım inşallah kendine gelir...
Hiç normal değil .Demek kendini ifade etme yolu olarak mesajlaşmayı seçmiş .Tabi bu ifade etme biçimide oldukça agresif .Bir gün sert bir kayaya çarpar ne olduğunu şaşırır .Başına bela alır bence ciddi şekilde uyarın .Bu zamanda zaten insanlar gergin düşman edinir kendine .Hiç dinleyeceği bir büyüğü saydığı bir yakınınız yok mu ?Akıl versin azıcık .Merhaba öncelikle, benim garip bir derdim var, örneğini bulamadım. Bana bu konuda yardımcı olmak isteyen, fikir beyan etmek isteyen olursa çok sevinirim. Çünkü altından kalkamıyorum. Sinirlerim bozuluyor.
Eşim her şeyi problem edip, insanlara saçma sapan mesajlar atıyor. Üst kattan makine sesi geliyor, komşuya atıyor. Çocukla ilgili öğretmenine, müdürüne mesaj atıyor. Hoşuna gitmeyen bir şey oluyor akrabalarıma mesaj atıyor. Çocuklar okulda oyun oynarken çocuğun bir yerine bir şey oluyor çocuğun babasına mesaj atıyor. Mesajların hepsi karşı tarafı ezen, lodoslama daldığı seviyesiz mesajlar. Karantinada iken polis 3 kere kontrole geldi diye 3. De polise de bir daha kapıma gelmeyin bağırdı.
Bu huyu benim yaşam kalitemi aşırı şekilde düşürüyor. Utancımdan kimsenin yüzüne bakamıyorum. Onlar da benim yüzüme bakmıyor zaten bu olanlardan sonra. Konuşmak, sinirlenmek, sakince yanlış olduğunu anlatmak, beni kötü duruma düşürdüğünü söylemek... Hiç biri işe yaramadı. Ama artık sinirlerimi aşırı derecede bozacak hale geldi bu durum.
Anne, baba ondan beter zaten. Onlar olduğu zaman da problem çıkarmasın diye onları frenleyen eşim oluyor. Normal konuşarak problem çözmeyi öğrenmemiş. Herkesle arası bozukHiç normal değil .Demek kendini ifade etme yolu olarak mesajlaşmayı seçmiş .Tabi bu ifade etme biçimide oldukça agresif .Bir gün sert bir kayaya çarpar ne olduğunu şaşırır .Başına bela alır bence ciddi şekilde uyarın .Bu zamanda zaten insanlar gergin düşman edinir kendine .Hiç dinleyeceği bir büyüğü saydığı bir yakınınız yok mu ?Akıl versin azıcık .
İşin tuhafı sert kayaya da çarpmıyor. Apartman komşumuzdan avizeleri almıştık. Çocuk bir, iki topunu kırdı. Değiştirin diye söyledi komşuya. Adam geç geldi diye bir daha adamın suratına bakmadı. Selamlarını almadı. Ama adam hala hocam hocam diye peşinde. Ben konuşmayı kestiğimle kaldım.Hiç normal değil .Demek kendini ifade etme yolu olarak mesajlaşmayı seçmiş .Tabi bu ifade etme biçimide oldukça agresif .Bir gün sert bir kayaya çarpar ne olduğunu şaşırır .Başına bela alır bence ciddi şekilde uyarın .Bu zamanda zaten insanlar gergin düşman edinir kendine .Hiç dinleyeceği bir büyüğü saydığı bir yakınınız yok mu ?Akıl versin azıcık .
İnşallah size karşı iyidir .Belli yaştan sonra oturmuş şeyleri değiştirmekte kolay değil .Allah kolaylık versin.Anne, baba ondan beter zaten. Onlar olduğu zaman da problem çıkarmasın diye onları frenleyen eşim oluyor. Normal konuşarak problem çözmeyi öğrenmemiş. Herkesle arası bozuk
KeşkeEsiniz psikolojik destek alsın.
Bana karşı da hataları oluyor illaki. Zaten asıl niyetim boşanmak uzun vadede. Amaç çocukları en az zararla çıkarmakİnşallah size karşı iyidir .Belli yaştan sonra oturmuş şeyleri değiştirmekte kolay değil .Allah kolaylık versin.
Allah yardımcınız olsun.Bana karşı da hataları oluyor illaki. Zaten asıl niyetim boşanmak uzun vadede. Amaç çocukları en az zararla çıkarmak
Çocuklarıma da yaşatacak diye aklım gidiyor. Şimdiden gelinimizin çok değerli olduğunu, çocuğumuzun mutluluğu için gelinimizi el üstünde tutmamız gerektiğini aşılamaya çalışıyorum.Benim rahmetli babam da böyleydi. Çocukluğumdan beri mahcup olma duygusunu hep yaşadım. Bir gün okul gezisine gidilecek. Ortaokuldayım o zaman... Sabah bizi alacak otobüs biraz gecikti. Babam da gitmiş öğretmene laf söylemiş. (Ne demiş bilmiyorum.) Ben garipte geziye gideceğim diye heyecanlıyım. Gece uyumamışım, çok sevinçliyim. Öğretmen ile aralarında ne geçtiyse artık. Otobüs geldi, doluştuk. İlk mola yerine geldik. Herkes gruplara ayrıldı, getirdiklerini çıkarıp kahvaltı yapacağız. Öğretmen oturduğum masaya geldi, arkadaşlarımın yanında bana babamla ilgili yargı dağıttı gitti. (Öğretmeninin yaptığıda doğru değil.) Bütün gezi boyunca çok üzüntülü olduğumu hatırlıyorum. Şimdi kızım var ona yapmıyorum bu zorbalığı... Çünkü ben çocuk kalbimle nasıl mahcubiyet hissettim. Hala aynı üzüntüyü yaşarım. Babam rahmetli oldu. ALLAH mekanını cennet eylesin. Aklınca beni savunmuş ama hep böyle anılarım vardır.
Sizi çok iyi anlıyorum.
Teşekkür ederim gerçekten. Ben anlatınca herkese saçma gelmişti.Eşlerimizin, anne babalarımızın ve kardeşlerimizin hatalarından ayıplarından biz sorumlu değiliz, mahcubiyet hissetmeniz yersiz. Ama evet, insanın eline olmayabiliyor. Siz komşunuzla, diğer veli ile karşılaşınca sıcak davranmaya devam edin. Gerekirse insanlara açıklama yapın "benim bey biraz değişik" diye =)
Ben 10 sene özel okulda çalıştım, müdür de dahil herkesin numarası velilerde vardı, ve evet böyle durumlarla çok çok karşılaştım. Bi velim vardı çocuğuna küfür etmişler, gecenin bir yarısı anne aradı beni, kadın çok yumuşak ve çok nazik. Olayı anlatırken arkadan babanın sesi geliyor. Adam nasıl yırtınıyor, küfürler tehditler ediyor okul yönetimine falan. Dedim ki eşiniz orda küfür mü ediyor?? Ne olur kusura bakmayın dedi kadın telefonu kapattı. Ertesi gün okula geldi, adam hep böyleymiş. Sürekli kadın onu sakinleştirir, bir sorun varsa uzak tutmaya çalışırmış. Adam ısrar kıyamet küfür eden çocuğun velisinin numarasını istedi, vermedim tabi. Ama çok istese bulması da imkansız değildi ki. Whatsapp gruplarından falan bulur. Kaldı ki çocukların hepsinde telefon var hepsinin grubu var. İsteyen uğraşan yani manyak olan bulur. Zor vallahi. Ama sizin bir suçunuz yok, psikoloğa falan gitmesi ya da temizce uyarılması lazım.
Merhabalar.Yaaa keşke dengelemek elimizde olsaydı. Benimki de annemin kiracısını kira ödemiyon diye arayıp fırçalamıştı. Annem adam işsiz kalmış diye istemezken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?