Yaşam kalitemi düşüren garip dert 😔

Aynen o şekilde. Fakir bir ailede büyümüş. Bu dönemde hep ezilmiş. O zamanlar da pazardan bir şey alırlarmış. Sonraki hafta kavga dövüş geri verirlermiş. Hoşlanmayarak anlattığı olay bu. Ama işte kendisi de çocukluğunda köyü dediği şeyleri şimdi kendi yapıyor

Sen önce bir gizli psikologla görüs nasil davranmak gerektiğini ve nasil ikna edebilecegini sor...

Psikolog kendi istemedikçe yardımcı olamayacağını söylüyor. Böyle bir yöntem varsa ne kadar iyi olur
Geriye bir tek açıkça konuşmak kalıyor. Ona onun bu tavirlarindan cok rahatsiz oldugunu soyle ve insanlarin yuzune bakamadigini kimsenin artik selam bile vermedigini soyle degismen gerekiyor hayatinda karsilastigin her insanin kendi hayatinda dertleri tasalari mücadelesi olabilir insanlari azarlamak fircalamak seni guclendirmez sadece hayati zor olan insalari dahada Zora sokarsin ..Bu kul hakkidir sadece bir hatasi var diye insanlara bagirmak sadece görevini yaptigi icin polislere bagirmak insanlik degildir terbiyesizliktir .tavrini koyman gereken yerde oyle bir koy ki kimse sana laf soyliyemesin asil ve sadece hakli oldugun yerde koy çizgini ..ama sen uçana kaçana selam verene dahi sayip sövüyorsun bu seni güclü yapmaz seviyesiz yapar ..diyin konusun baska care yok

insanlarla konusurak problemleri cozmek bile yeterince zorken mesaj atarak mi problem cozmeye calisiyor? cok sacma degil mi.. ergenlikte mesajla hallederdik bu isleri.

Teşekkür ederim. Çok aklı başında sözler. Sakinleşince muhakkak bu cümlerle onunla konuşacağım.
şimdi ise bir daha benim hayatımda olan çocuğumun hayatımda olan birine mesaj çekersen seni boşarım dedim. Ve bir süre geri çekilme, muhatap olmama taktiği uygulayacağım. İnşallah işe yarar

Bizim müdürümüz de derslere giriyor ve online eğitim olduğu için numarası bizde mevcut ordan iletişim kuruyoruz. Öyle bir durumdur muhtemelen.

Benim eşimde bir ara herkesi bimer cimere filan şikayet ediyordu. Sonra fark ettim ki kendi problemini unutmak için oturup saatlerce dilekçe yazıyor ve bu onu rahatlatıyor. Bunun bencilce birşey olduğunu güzel bir dille anlattım. Empati yapmasını sağladım. Onu suçlamadım. Belki işinize yarar..

Eşiniz gördüğünü yapıyor.Muhtemelen babasıda aynıdır ailesini yansıtıyor.Ona doğruyu yanlışı öğreten olmamış bari siz dikkatli olun çocuklar ona benzemesin.

Ay ne ayıp eşinizden bu, ayı, halt malt diye bahsetmeniz. Ona da bu şekilde yaklaşıyorsanız sizi dikkate almaması normal. Onu böyle davranmaya iten şeyi keşfedip, güzellikle kendisine açıklayıp empati yapmasını sağlayabilirseniz belki yardımcı olabilirsiniz eşinize. Kendince bir eksikliğini böyle kapatmaya çalışıyor olabilir.

Olur mu ki bu gerçekten ya. Aklıma gelmedi değil
Yani ben olsam mesela çocuğunuzun arkadaşının annesi ile karşılaştığınızda başka bir örnek ile eşim böyle yapıyor ben doğru bulmuyorum yaptığını ama oda bunu huy edinmiş yapıyor v.s diyebilirsiniz.

Psikolog kendi istemedikçe yardımcı olamayacağını söylüyor. Böyle bir yöntem varsa ne kadar iyi olur
Ya Allah göstermesin bir hastalık geçirdi ve felç oldu yada başka bir şey kendisi o insanlara muhtaç olduğunda ne olacak peki bunu hiç düşündü mü? Hep bu yaşta kalmayacak bunun yaşlılığı da var! O zaman böyle davrandığı kişiler bunun yüzüne bakacak mı asla. Ben olsam bunu söylerdim ve kalp kırmak birini incitmek ne kadar günah ya aşağıladiğı insanlar içten buna beddua ediyorsa olabilir bir insanın kalbi kırılınca ah edebilir ve öyle bir duruma gelirki kendisi muhtaç olur. Ah etmeselerde bu büyük konuşmasından bile başına gelebilir. Ya yaşlılığında ne olacak kimse kapısını çalmaz bir başına kalır bunları söyle ona sakince kendi içinde bir düşünsün bakalım inşallah kendine gelir...

Buraya zaten içimi boşaltmak için yazıyorum bunalmış biri olarak. Bu kadar yadırgamanızı anlamadım.

Bunu ilk fırsatta yapacağım. Eşimi de ezmeden böyle demek istedi ama yanlış anlaşılmış demeyi düşünüyorum. Davranışını onaylamadığım biri ile hala evliliği devam ettiriyor olduğumu fark ettirmek gururumu incitiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…