Yaşamak beni yoruyor!!

Fazla yorgumsam hayatı çok ciddiye alıp çok çabalamışsın demek ki... valla ne kadar dinle bağın var bilmiyorum ama bir müslüman olarak hatırlatmalarımı yapayım.. eğer dünya suan anlamsız geliyorsa sevin, Rabbinden sinyal var. Yani diyor ki ey kulum böyle fani şeyler kulı yorar gel birde beni dinle diyor. Sen hiç namaz kılmaktan yorulan gördün mü? Sonsuz sevebilen bir kalbin var güzel kardeşim.. sonsuz sevebilen kalbini dünyalık biten şeylere kullanmışsın kalbin tatmin olamamış. Hele sen birde Allah aşkını dene muhteşem ilaç.. layıgını layıgına vermelii :) sen hele bir bismillah de aç pencereyi tamam mı h birşey düşünme etrafına bak.. doğayı hisset.. gökyüzüne kaldır başını bir bak görüyor musun gecenin mavi siyahını... kocaman evreni hissediyo musun? Peki evrende nokta kadar dahi gözükmediğinii.. nokta kadar dahi olmayan bedeninde kooooskocaman evrene sahip Allahı sevecek koooooskocaman kalbini hisset. Ve unutma senin için dönüyor dünya. Sen öldükten sonra dünyada sen olmayacaksın senin içinde dünya olmayacak orda son bulacak. Herşey booooşşş, gel şöyle ya baki entel baki diyelim

Arkadaşım çok doğru söylüyorsun hayata doğru yerden bakmayı bilmiyoruz öğretilmemiş ki
Tasavvufla ilgili bir kaç şey okumuştum hatta mevlana yeter bakış açısını örnek alabileceğimiz karakterlerden.
Ama alışılmış kalıplar var ya bu yaşa kadar oluşan onlardan çıkmakta zorlanıyor insan

Allah razı olsun kardeşim ne güzel anlatmışsin evet bunun eksikliğini yaşıyorum dört dörtlük yapmıyorum bişeyi huzur islam da diye boşuna dememisler inancım beni bağlıyor yine hayata diyorum ki bi gün öleceğim niye dert ediyorum herseyi çok boş geliyo hersey ama elimde de olmuyo ama Allahi her zaman anmaliyiz unutmamaliyiz

[QU

Huzur İslam'da mı? Devamlı savaş halinde olan, bombalanan aç sefil perişan ülkeler Müslüman değil miydi yahu?

Nasıl anlatayım bilmiyorum ama kimse dört dörtlük bir ömür sürmüyor. Ve özellikle herkes olduğu gibi görünmüyor. Bende bunalmış durumdayım hayat boş zevksiz çok Hemde. Hiç bişi güzel gelmiyor. Bi güzel bi çekilmez hissediyor insan. Bazen hatta çoğu zaman hayatın canı cehenneme boş yaşıyorum çok nadir güzel hissi duyuyorum. Benim yaşadıklarımı da yaşayan kimse intihar eder abartmıyorm. İkiz 22 ci aya giren coçuklar bide hamileyim benim ruhumdan halimden anlamayan koca. Daha demin bi kalktı vuracaktı bana. Yani vurmadı ama bunun psikolojik hali herkes tahmin eder. Suçum çocuk boş ağlıyı bende patla inşallah dedim sanki içten mi dedim bunun üzere öle bi fırladı küfürlü beddualı konuşma DİE. Öle konuşursan elimin altında kalırsın efendi ol Bende efendiliği kimden öğreniyim dedim kendi senden mi öğreneyim diye anladı bağırdı çağırdı.çok tatsız hayat. Coçuklar olmasa ölmeyi yellerim. Kahrolası bu hayat ne zamn bu hayattan kurtulacağız valla sabırsızlanıyorum valla

hayata pozitif bakabilmenin yolu mutlu bir evlilik hayatı olsa gerek.
eğer eş ile problemler varsa kolay kolay yüzü gülmüyor insanın.. hele ki aile ile eş arasında kaldıysan sorunlar büyüyor da büyüyor...
bazen boşanabilen insanlar ne kadar şanslı diye düşünüyorum.. gerçek şu ki herkes yollarını düzgünce ayıramıyor. işte bu noktada insan daha da dibe batıyor. düşünüyorsun boşanmak bile lüks olmuş.
bugün ki ruh halim , beni mutsuz eden herkesin bir anda yok olmasını isteyecek kadar kötü..
eşim ve ailem de dahil.
ben bu dünyaya dert çekmeye mi geldim diyorum. hem aile hem eş inat olunca hayat zehir oluyor.
çocuk olmasa insan intaharı bile düşünebilir.

Burda Kıbrıs ta yaşıyoruz. Ne konu ne komşu olayım var benim. Bunaltıcı. İkizlerde devamlı yattığım için öle icap etti konu komşu edemedim coçuklar doğdu uğraştan gene çevrem yok. Monoton coçuklar ev işi Artı şimdi hamilelik

Merhaba benimde hayatımda çocuk yok diye monoton geçiyor diye düşünüyorum sanki çocuk olursa herşey yoluna girecekmiş gibi geliyor

Be
Merhaba benimde hayatımda çocuk yok diye monoton geçiyor diye düşünüyorum sanki çocuk olursa herşey yoluna girecekmiş gibi geliyor
Benim çocuğum var ama hersey yolunda değil sadece bi amaç oluyo insanda çocuğunu büyütmek için güzel bi gelecek sağlamak icin

Allah yardımcın olsun en büyük uğraşın onlar zaten başka şeye zaman kalmiyo dur ben tek çocukla bile zor zaman buluyorum başka şeyler yapmaya ev işi ve çocuk bütün zamanımı aliyor

Haklisiniz
Haklısınız birebir aynılarını yaşıyorum tabiki intihar düşünulemez Allahın verdiği canı yalnız Allah alır hepsi bi imtihan ben evlenince yüzüm guler insaallah diyodum olmadı eşlerin bibirine dayanması güvenmesi lazım sürekli ekavga da insanı yoruyor çocuklarda etkileniyo işte kadına çok iş düşüyor evlilikte ama bakıyorum da kişiliğin değiştirilmeye çalışıldı mi olmuyo

[QU

Huzur İslam'da mı? Devamlı savaş halinde olan, bombalanan aç sefil perişan ülkeler Müslüman değil miydi yahu?

Konuya yanlış yerden bakıyorsunuz.. türkiyede zengin olup müslüman olanlarda var? Ki konı bu değil şuan herkes müslümanım diyebilir ama kim dört dörtlük farzlarını yapıyor? İslam dini öyle bir din ki her yapılması gerekenin insana bi faydası vardır.. şöyle bir durumda var Allah bu dünyada dertle sınayıp öteki tarafta mükafatlandırabilir. Ama bu dünyada sınamadığı kulunun akıbeti bellidir :) Allah sevdiği kuluna dert verirmiş, hatta duasını sevdiği kuluna daha çok verirmiş duasını dinlemek için:)

Bilmiyorum ki bende nası bu hale geldi fikirler :) ne tesettür için zorlandım ne böyle böyle yap dendi. Ben sadece içimi dinledim içimse Allahın var olduğunu onun sevgisini anlattı hep :) birde panik atak hastasıyken bir dolu dünya depresyon yaşarken isyan etmeninde faydasını göremeyince dedim heee tamamm huzur secde etmekmiş :) İçinde varsa birgün mutlaka çıkıyor. Küçükken hep diretmişim kapanıcam diye ama izin vermemişler fikrim değişebilir çocugum diye. Sonra bir anda kapandım mesela iyikide yaptım aferin banaaa Rabbim sizlerede naaip etsin:)

Ne kadar güzel içine ilham gelmiş apaçık.
Bende küçükken kapanmayı çok istedim hatta cami hocamız komşumuzdu çocukları olmuyordu beni çok severdi karısı. camide sure falan öğrenmiştim ertesi sene beni yatılı yurda çağırdılar okul tatilinde sadece 3 aydı. çok istedim anlatamam gitmeyi ama ailem yine izin vermedi. umarım bana da tekrar gelir bu istekler.
Siz psikolojik sıkıntılarınızı nasıl atlattınız bakış açınız buradaki bir çok insana yardım edebilir anlatın bence.

İşte erkeklere cevap verince daha çok deliriyolar sinirli bi yapıya sahipse bide benim eşim de aynı cevap vermediğim halde üstüme geliyo vurmasın çocuk etkilenmesin diye susuyorum insan hayat arkadaşından destek bekliyor güvenmek istiyo en önemlisi ama tam tersi olunca tükeniyor insan sabır diyelim sabrin sonu Selamet tir insaallah

HAKKIYLA yaşamayı nasip etsin Allah islami. Bende kapalıyim ama su an bu Haldeyim tek kapanmak yetmiyo kullar Yaralıyo insani keşke takılmaşak dünya hayatı sadece oyun ve oyalanmadan ibaret biliyorum ama icraate gelince olmuyo yapamıyorum tek bilmek de fayda etmiyor bildiğimizle amel Etmemiz lazım Allah sevdigi kullariyla karşılaştırsın her daim kötüler den uzAk eylesn bizi..

İnanın hiç kolau olmadı :) benim sorunum ygs lys zamanı başladı başarılı bir öğrenciydim ama çok stres heycan yapıp her defasında kendimi gösteremedim. Bi şekilde yine girdik üniversiteye ama bu seferde vize finallerde aynı sorunlar gün yüzüne çıktı. Bir ara camı açmış atlayacaktım sonra yapamadım çok korktum Rabbimin verdiği canı benim alma hakkım yoktu çünkü.. Genel olarak bakıldığında çok güleryüzlü konuşkan girişken bir insanımdır ama yalnızımdır arkadaşımda yoktur insanları nankör buluyorum menfaatçiler. İnsanlar beni iyice kötüye sürüklüyordu her defasında darbe yemek can acıtıcı tabiki. Ama sonra geçmişimi düşündüm daha 9 10 yaşındayken 5 vakit namazımı kılar dua ederdim ne istersemde olurdu. Bu gelmeye başladı aklıma sonra youtubeda Sözler Köşkü diye bir kanal var orda paylaşılanları izledim tavsiyede ederim herkese :) orda Fatih Yağcı diye bir abi var namazla alakalı bir videoda diyordu ki, ezan okunuyor gitmiyorsun, bir daha okunuyor kılmıyorsun işini hallediyorsun yani sen diyorsun ki Allahım ben sana gelmiyorum işim daha önemli. Ben sana gelmiyorum işte diyorsun. Hal dilinden bahsediyordu videoda.. bunlar tabiki birikti hep fikirlerim farklılaştı tam 5 vakit olmasada içimden geldikçe aklıma geldikçe namazımı kıldım.. sonra o videolar sayesinde kapandım.. herşey yavaş yavaş araştırarak oldu ama güzel oldu yani.. tek sorunumuz kendimize değer vermiyoruz. Biraz düşününce geçmişe bakıyoruz ve görüyoruz ki aslında hep dert var ama biri gidiyor biri geliyor bu hep böyle. Ben biliyorum ki Rabbim bu derdide alacak benden bana neden boş yere dert versin vardır bi hayır dedim. Hı birde şu vardı, sınavlara girerken yüreğim yarılıyordu resmen korkudan adımı unutuyordum belki, 2 hafta sadece ağlıyordum. Sonra dedim ki uleyn yarın ölsem sorguya çekilecek olsam böyle korkar mıydım? Nedir bu dünya telaşıı? Allahıma şükürler olsun o izin vermese bunların hiç birini düşünemez başımı kapatamaz alnımı secdeye koyamazdım. Şüphesiz ki onun izniyle. Eğer bir faydam olursa çok sevinirim gerçekten ama bi sözler köşküne göz atın derim bir çok sorunun cevabı var orada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…