Ben evlenmeyi düsünmüyorum ama derste bile insanlara baktikca hep o pislik olay geliyo aklima, disarda geliyo. Dün sinavda geldi aklima pskolojim bozuldu yapamadim sinava odaklanamadimOkuyacaksınız. Inadına yaşayıp inadına yuva , çocuk sahibi olacaksınız. Yavrunuza gerçek bir anne baba olacaksınız.
Güzel, akıllı, bilinçli nesiller yetistireceksiniz.
Hedef koyun kendinize , hırs yapın , ne olur dik durun.
Ben evlenmeyi düsünmüyorum ama derste bile insanlara baktikca hep o pislik olay geliyo aklima, disarda geliyo. Dün sinavda geldi aklima pskolojim bozuldu yapamadim sinava odaklanamadim
Konum sahte degil, inanip inanmamak sizin elinizde, dediginzi gibi ülkede hàla benim yada baskasinin yasadigi taciz,tecavuz olaylarini yasayipta ailesine anlatamayan var. Ve anne babalar bu konuda cogu zaman bilincsizbu konunun sahte olma ihtimali olsa bile bu hayatta böyle ensest mevzular yaşanıyor maalesef ve benim bu sabahım anca bu kadar boka sarabilirdi,konu beni sinir küpü yaptı.
Bende anneme cok darginim. Onu cok seviyorum ama cahilligine vericem. Abimide suclamicam. Cunku biz o zamanlar sobali odada 5 kisi kaliyoduk. Annem abim ben babam kardesim. Annemle babam bildiginiz sesli bi sekilde iliskiye giriyolardi. Abimde onlardan ogrendi belkide bilemeyiz. Ben bu olay yuzunden icime kapandim, hep yanliz kaldim, hic arkadasim olmadi cunku kendimi anlatamiyordum, üniversitedeyim hàlada yanlizim okumak bile istemiyorum
Biliyormusun bi kaç gün önce bende ölmek istiyorum diye konu açmıştım. Gerkesin hikayesi farklı senle aynı yaştayız 2.5 ay sonra 20 olcam. Psikiyatriye git bence ölmek konusuna gelince 2 senedir nerdeyse hep krize giriyorum ağlıyorum hep ölmek okadar çok istiyorum ki beceremiyorum. Ölmek o kadar basit değilNasıl birseyin icindeyim bilmiyorum ama artik yasamak haram bana. Ölmek istiyorumm. Nedeni ne mi? Nedeni çokk. Daha 19 yasinda olmama ragmen bu hayattan cok sey cektim. Peki niye ben.
Size kàbus gibi gecen günlerimi anlatip icimi dökmek istiyorum;
Küçük bir kiz cocugu düşünün, çok kücük ama. 7 yaş diyelim. Disarda oynuyosunuz, tuvaletiniz geliyo ama eve gitmek istemiyosunuz, cunku eve gidersiniz anneniz sizi bir daha disari birakmaz. Sonra apartmanin bos biryerine yapiyosunuz. 13 yasindaki abiniz görüyo ve seni anneme söylicem diyo. Sizde yalvariyosunuz abi söyleme diye. O da bir sartla söylemem; senin üstüne cıkıcam diyor. Cocuksunuz bilmiyosunuz. Korkudan tamam diyosunuz. Sonra abiniz pijamanizi assagi indirip arka taraftan ustunuze cikiyor. Tabi siz ne oldugunu anlamiyosunuz. Sonra bir aksam misafir geliyor, herkes oturma odasinda oturmus cay içiyor, sizde kiz kardesinizle saklanbac oynamak icin digeer odaya gidiyosunuz. Abiniz geliyo; gel beraber saklanalim elif bizi bulmaz diyo. Gidiyosunuz anne-babanizin yatak odasina, ordada sizi tehdit ediyor cişini apartman bosluguna yaptin, gidip misafirlerin yaninda anneme babama söylicem diye. Tekrardan o teklifi sunuyor. Ve caresizce yine o igrenc seyi kabul ediyosunuz. Sonra ne oluyo biliyormusunuz? Abi dediginiz kisiyle ayni ortamda bulunmak istemiyorsunuz, korkuyosunuz ondan. Birgün anneniz temizlik yaparken, anne abim benim üstüme çıktı diyorsunuz, anneniz temizlige devam ediyor. Hic bisey söylemiyor. Anne benim cocuklugumu elimden aldilar, sen nerdeydin anne! Dmeeyi o kadar cok istedim ki, ve ben o cocuk yasimda daha cok olgunlastim, suan gözümden akan yaslarin sahibini kim vericek? Allahim ben o cocuk yasimda ne günah isledimde, bedelini bu sekilde ödedim? Ben ne yaptim da bu kadar cok sey yasadim? Neden annem yanimda deildi? Neden o insan benim abim oldu? Niye ya niyeee. Ulan ben her gün bir avuç toprağa hasret kaldim bee. İçime kapandım, hissizlestim, kendimi kirli hissetdim, sitem ettim anneme, hep yanlız kaldim, ağladim, ölmek istedimm, intihar etmek istedim. Yasamak istemiyorum artik cok yoruldum hayatt. Ezilmekten, hergün aklima gelen bu pislik olaydan yoruldumm. Her gece aglamaktan bi hàl oldum. Her seyi olmamış gibi içime atmaktan yoruldumm. Ne yapicam bilmiyorum, nefessiz kaliyorum bazen. Burdan tüm annelerimize sesleniyorum; kardeşte olsalar cocuklarinizi hicbir zaman yanliz birakmayin, onlarla arkadas gibi olun ki gelip sizlere birsey oldugunda rahatlikla anlatabilsin.
Şöyle düsünüyorum. Simdi ben yurttayim, haftaya istanbula gidicem evime. Onu yine gorucem yine aklima gelicekGüçlü durmak zorundasın. Devamlı aklına getirip kendinden nefret etmek yerine , ruhunu tedavi edeceksin akıllı insanlar gibi.
Sonra kendini gelsitireceksin. Okuyacaksın okuyacaksın , yukseleceksin.
Dimdik bir kadın olarak gerçek bir adama aşık olacaksın.
Yavruların olacak.
Öyle devamlı akla getirerek olmaz, kendine acıyarak , tiksinerek olmaz.
Hayat seni en kötü yerinden vurmuş , sen inadına yaralarını sarıp ilerleyeceksin.
Başka yolu yok. Ayakta durmak zorundasın.
Bu nasıl bi cahillik kusura bakmayın. Çocukların yanında iliskiye girmek nedir ya. Soğuk bile olsa gecer baska bi odaya yaparsın işini. Sizin adınıza çok üzüldüm. Ölmeyi düşünmeyin lütfen. Çok zor ama güçlü olun. Psikolojik destek alın kendinizi iyi hissetmek içinBende anneme cok darginim. Onu cok seviyorum ama cahilligine vericem. Abimide suclamicam. Cunku biz o zamanlar sobali odada 5 kisi kaliyoduk. Annem abim ben babam kardesim. Annemle babam bildiginiz sesli bi sekilde iliskiye giriyolardi. Abimde onlardan ogrendi belkide bilemeyiz. Ben bu olay yuzunden icime kapandim, hep yanliz kaldim, hic arkadasim olmadi cunku kendimi anlatamiyordum, üniversitedeyim hàlada yanlizim okumak bile istemiyorum
Ben bu yükü 12 yildir tasiyorum evet ölmek o kadar kolay deil ama yasarken ölmekte zorBiliyormusun bi kaç gün önce bende ölmek istiyorum diye konu açmıştım. Gerkesin hikayesi farklı senle aynı yaştayız 2.5 ay sonra 20 olcam. Psikiyatriye git bence ölmek konusuna gelince 2 senedir nerdeyse hep krize giriyorum ağlıyorum hep ölmek okadar çok istiyorum ki beceremiyorum. Ölmek o kadar basit değil
Gitme, gitmek zorunda mısın? 19 yaşında koca kadınsın bireysin artık. Sınavım var de uydur birşey. Bir de şu var geçmişe çok takılmışsın. Abin de küçükmüş abin ailen herkes hatalı ama değiştiremezsin. bu gibi olaylar yaşayıp atlatamayanların en büyük sıkıntısı kendilerinin başına gelen kimsenin başına gelmiyor sanıyorlar. İnsanlar neler neler yaşıyor güle oynaya devam edenler de çok hayatlarına. Geçmiş orda kaldı ne yaparsan yap değişmeyecek o bitti. Bunu kabullen bence. Benim de geçmişim kötü şeylerle dolu seninki gibi değil ama benimkini de düşününce niye sadece ben hissi oluşuyordu. Sonra anladım ki benim mutsuz olmam, insanlara dert anlatmam kimsenin umrunda olmaz, hayatın hiç umrunda değil. O bize kötülük yapar ve üstesinden gelmek bize düşer. Ben yaşadıklarımı ezip geçtim umursamıyorum.hayattan intikam alıyorum gibi geliyor umursamadıkça 33 yaşında bir abla tavsiyesi bence olan oldu bitti gitti de kapat sandığın kapağını. Şu an yaşadığımız başka bir hayat. Bir yabancı arkadaşım geçmişte yaşadığı olay şimdi çok uzak gelince, so many lives in a lifetime demişti :) bence çok mantıklı.Haklisiniz ama bide söy
Şöyle düsünüyorum. Simdi ben yurttayim, haftaya istanbula gidicem evime. Onu yine gorucem yine aklima gelicek
Seni anlıyorum. Psikolojik tedavi görüyorum ben ağır depresyon teşisi konuşdu. Gerçekten bende ölmek isterdim ama olmuyor korkuyom mu ne olmuyor yaşarken hep acı çekiyorum kaç kere öldüm mecaz anlamdaBen bu yükü 12 yildir tasiyorum evet ölmek o kadar kolay deil ama yasarken ölmekte zor
lutfen ailenize bunu soyleyin. abinizden veya kimse artik sikayetci olun.Nasıl birseyin icindeyim bilmiyorum ama artik yasamak haram bana. Ölmek istiyorumm. Nedeni ne mi? Nedeni çokk. Daha 19 yasinda olmama ragmen bu hayattan cok sey cektim. Peki niye ben.
Size kàbus gibi gecen günlerimi anlatip icimi dökmek istiyorum;
Küçük bir kiz cocugu düşünün, çok kücük ama. 7 yaş diyelim. Disarda oynuyosunuz, tuvaletiniz geliyo ama eve gitmek istemiyosunuz, cunku eve gidersiniz anneniz sizi bir daha disari birakmaz. Sonra apartmanin bos biryerine yapiyosunuz. 13 yasindaki abiniz görüyo ve seni anneme söylicem diyo. Sizde yalvariyosunuz abi söyleme diye. O da bir sartla söylemem; senin üstüne cıkıcam diyor. Cocuksunuz bilmiyosunuz. Korkudan tamam diyosunuz. Sonra abiniz pijamanizi assagi indirip arka taraftan ustunuze cikiyor. Tabi siz ne oldugunu anlamiyosunuz. Sonra bir aksam misafir geliyor, herkes oturma odasinda oturmus cay içiyor, sizde kiz kardesinizle saklanbac oynamak icin digeer odaya gidiyosunuz. Abiniz geliyo; gel beraber saklanalim elif bizi bulmaz diyo. Gidiyosunuz anne-babanizin yatak odasina, ordada sizi tehdit ediyor cişini apartman bosluguna yaptin, gidip misafirlerin yaninda anneme babama söylicem diye. Tekrardan o teklifi sunuyor. Ve caresizce yine o igrenc seyi kabul ediyosunuz. Sonra ne oluyo biliyormusunuz? Abi dediginiz kisiyle ayni ortamda bulunmak istemiyorsunuz, korkuyosunuz ondan. Birgün anneniz temizlik yaparken, anne abim benim üstüme çıktı diyorsunuz, anneniz temizlige devam ediyor. Hic bisey söylemiyor. Anne benim cocuklugumu elimden aldilar, sen nerdeydin anne! Dmeeyi o kadar cok istedim ki, ve ben o cocuk yasimda daha cok olgunlastim, suan gözümden akan yaslarin sahibini kim vericek? Allahim ben o cocuk yasimda ne günah isledimde, bedelini bu sekilde ödedim? Ben ne yaptim da bu kadar cok sey yasadim? Neden annem yanimda deildi? Neden o insan benim abim oldu? Niye ya niyeee. Ulan ben her gün bir avuç toprağa hasret kaldim bee. İçime kapandım, hissizlestim, kendimi kirli hissetdim, sitem ettim anneme, hep yanlız kaldim, ağladim, ölmek istedimm, intihar etmek istedim. Yasamak istemiyorum artik cok yoruldum hayatt. Ezilmekten, hergün aklima gelen bu pislik olaydan yoruldumm. Her gece aglamaktan bi hàl oldum. Her seyi olmamış gibi içime atmaktan yoruldumm. Ne yapicam bilmiyorum, nefessiz kaliyorum bazen. Burdan tüm annelerimize sesleniyorum; kardeşte olsalar cocuklarinizi hicbir zaman yanliz birakmayin, onlarla arkadas gibi olun ki gelip sizlere birsey oldugunda rahatlikla anlatabilsin.
Şöyle söyliym. O olaydan sonra abim ortaokulu bitirdi. Işe basladi. Birbirimizi fazla görmüyorduk. Askere gidene kadar bu böyle gecti. Askerdeyken hep arardi beni. Askerden geldikten sonra tekrardan işe girdi. Sadece haftasonlari kahvaltida görüyodum onu. Zaten anne ve babami pek sevmedigi icin evde durmuyo. Şuanda ariyo yine para gönderiyor kontör yükletiyor. O benim unuttugumu falan saniyor geecmisi o yuzden hicbisey olmamis gibi davraniyorPeki şu an abinle aran nasıl ? Sana nasıl davraniyor ne biliyim bakışları nasıl ?
Düşünüyorum bende acaba kucukken kendimize ait odalarimiz olsaydi, sobali evde yasamasaydik bunlar basima gelirmiydi, o kadar cok keşkelerim var yani. Ve ben bu olaydan hic kimseye bahsetmedim, anlatamadim bileBu nasıl bi cahillik kusura bakmayın. Çocukların yanında iliskiye girmek nedir ya. Soğuk bile olsa gecer baska bi odaya yaparsın işini. Sizin adınıza çok üzüldüm. Ölmeyi düşünmeyin lütfen. Çok zor ama güçlü olun. Psikolojik destek alın kendinizi iyi hissetmek için
Aileme söylesem; annem yine susucak belki. Ama babam, abimi öldürür. Babam beni cok sever, kucukken abim bize bagirsa hemen soba maşasıyla döverdi. Onunda ayri bir hikayesi var, hayatim cok daginik. Abime bazen aciyorum inanin bu yaşa geldi 6 ay önce eve abim adina 3milyar para borcu gelince babam sinir krizi gecirdi abimi dövdû, zor tuttuk. Cok korkuyorum ileride daha kötü seyler olcak diyelutfen ailenize bunu soyleyin. abinizden veya kimse artik sikayetci olun.
psikolog yardimi alin.
bunu buraya yaziyorsaniz, bu insanlarin yuzune de haykiracak gucunuzde var demektir.
susma.
ayrica kirlenmedin. sakin boyle dusunme. senin hic bir sucun yok.
yalan soyluyorsun derler ise : bu konu yalan soylenecek bir konu degildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?