Bazı anne babalar çok dikkatsizler. Anaokulunda bir arkadaşım staj yapıyordu. Çocuğun biri bütün gün durgunmuş. Arkadaşım da alıp yanına sebebini sormuş. Annesi ve babasını ilişki sırasında görmüş. Çocuk resmen travma geçirmiş. Durumu anlamadığı için arkadaşıma babam anneme zarar mı veriyor? diye sormuş. Yani ne diyeyim bilemedim. Çocuk için çok hayvani bir görüntü iç dünyasında koyacağı bir yer bulamaz.çocukların soyut düşünme yetisi ancak ergenlik çağının sonlarında tamamlanabilir. öncesinde ahlak, iyilik, doğru-yanlış gibi değerleri aile ve yakın çevrelerinden öğrenirler.
bu abi sürekli anne babanın cinsel ilişkisini izlemiş, ve çocukların yanında yapılmasında mahsur görülmeyen bu normal (!) davranışı kardeşi üzerinde uygulamış, sistematik bir şekilde devam etmemiş çünkü muhtemelen yaptığının yanlış olduğunu, kardeşine yapmaması gerektiğini anladı.
olan kardeşe oldu.
anne-baba fantazisi kurbanısınız, abin de ailenden bu nedenle nefret ediyor, eve gelmek istemiyor olabilir, ikinizin de tedaviye ihtiyacı var.
Bende anneme cok darginim. Onu cok seviyorum ama cahilligine vericem. Abimide suclamicam. Cunku biz o zamanlar sobali odada 5 kisi kaliyoduk. Annem abim ben babam kardesim. Annemle babam bildiginiz sesli bi sekilde iliskiye giriyolardi. Abimde onlardan ogrendi belkide bilemeyiz. Ben bu olay yuzunden icime kapandim, hep yanliz kaldim, hic arkadasim olmadi cunku kendimi anlatamiyordum, üniversitedeyim hàlada yanlizim okumak bile istemiyorum
Bazı anne babalar çok dikkatsizler. Anaokulunda bir arkadaşım staj yapıyordu. Çocuğun biri bütün gün durgunmuş. Arkadaşım da alıp yanına sebebini sormuş. Annesi ve babasını ilişki sırasında görmüş. Çocuk resmen travma geçirmiş. Durumu anlamadığı için arkadaşıma babam anneme zarar mı veriyor? diye sormuş. Yani ne diyeyim bilemedim. Çocuk için çok hayvani bir görüntü iç dünyasında koyacağı bir yer bulamaz.
Bundan sonra bahsedebilecek misiniz ? O gücü görüyo musunuz kendinizde ? Çünkü inansalar hayatınız dağılacak. Şimdiye kadar içinizde yaşadıklarınızı şimdi hem dışarda hem icerde yaşamak zorunda kalacaksınız. Inanmasalar abisine iftira atan yalancı konumuna düşeceksiniz. İçiniz rahat edecekse yapın bunu ama karşımda abisini bu yaptığına ragmen düşünen ve seven bi kız görüyorum. Ve sanki bu sonsuza kadar içinizde sizinle kalacak gibi . Eğer bununla yasamaya devam etmek zorundaysanız psikolojik destek alın. Ben hayatınızın geri kalanı için bunun önemli olduğunu düşünüyorumDüşünüyorum bende acaba kucukken kendimize ait odalarimiz olsaydi, sobali evde yasamasaydik bunlar basima gelirmiydi, o kadar cok keşkelerim var yani. Ve ben bu olaydan hic kimseye bahsetmedim, anlatamadim bile
Bundan sonra bahsedebilecek misiniz ? O gücü görüyo musunuz kendinizde ? Çünkü inansalar hayatınız dağılacak. Şimdiye kadar içinizde yaşadıklarınızı şimdi hem dışarda hem icerde yaşamak zorunda kalacaksınız. Inanmasalar abisine iftira atan yalancı konumuna düşeceksiniz. İçiniz rahat edecekse yapın bunu ama karşımda abisini bu yaptığına ragmen düşünen ve seven bi kız görüyorum. Ve sanki bu sonsuza kadar içinizde sizinle kalacak gibi . Eğer bununla yasamaya devam etmek zorundaysanız psikolojik destek alın. Ben hayatınızın geri kalanı için bunun önemli olduğunu düşünüyorum
Ben onun bir çok yorumunu okudum. Söylese ve yanında kimse olmasa çok daha kötü hissedecek. Belki ölmeyi bu sefer gerçekten düşünecek. Herkesin karakteri aynı değil. Tek başına dağları delen bi kız gorseydim karşımda söyle ne olacaksa olsun derdim.ne kadar kötü bir yorum! resmen kızı vazgeçirmeye çalışmışsınız
işte sizin gibiler yüzünden bu halde dünya. bakın annesi gibi siz de susmasını öğütlüyorsunuz satır aralarından.
kız artık bıkmış susmaktan hala abinizi seviyorsunuz demişsiniz. erkek misiniz? bir kadın olsanız taciz eden kişiden tiksinildiğini bilirsiniz. bu ülkede taciz edilmeyen kadın kalmadığı için elimde kalan tek seçenek ya erkek olmanız ya da kalbini aldırmış her suçu kadında bulan bir kadın!
Ben onun bir çok yorumunu okudum. Söylese ve yanında kimse olmasa çok daha kötü hissedecek. Belki ölmeyi bu sefer gerçekten düşünecek. Herkesin karakteri aynı değil. Tek başına dağları delen bi kız gorseydim karşımda söyle ne olacaksa olsun derdim.
Hemen "sizin gibiler" diye yaftayı yapıştırmışsınız. Bu olay taze bi olay değil uzerinden 10 yıldan fazla geçmiş.
Kızın yorumlarını okursanız abini düşünüyosun seviyorsun dememi anlarsınız.
Evet söylese simdi onun yaninda olacak sahiplenecek ve ona inanacak bir aile görmüyorum. Babasından bahsediyo sadece ama o da öldürür abimi diyo ve bunu istemiyo. Icindeki tum kötü hisler yok olacaksa söylesin. Aile yapısından gördüğüm şey onun icin her seyin daha da zorlaşacağı.
"Kalbini aldirmis bir kadın." Bu lafiniz garip cidden.yanlışsınız. hem de çok.
Size sonuna kadar katılıyorum tesbitleriniz çok doğru."Kalbini aldirmis bir kadın." Bu lafiniz garip cidden.
Ben ona söyleme demedim. Ki burada kim ne derse desin bu kız kimseye bi sey soyleyemeyecek. Söylemesin demiyorum "soyleyemeyecek " . Daha olay tazeyken gıkını çıkarmamış kadın 10 yıl sonra sen haklısın kızım deyip bağrına basacak öyle mi ?
Başka açtığı konularda doğru düzgün bi arkadaş bulamadığından bahsetmiş. Bana bunu yazdıran onun temelli kötü hissedeceği düşüncesi. Her neyse sizin genel olarak savunduğunuz şeyi anladım ki bunu ben de savunuyorum. Yani biri bi tacize uğradığında bunu herkese soyleyebilmeli cunku utanacak bir seyi yok.
Ama bazen durumlara bakmak lazım bu kızın şimdiki durumu ve daha sonra olabilecekler. Şartlar. Üzerinden 10 yıl gecmesi vesaire vesaire. Anlatabildim umarım
Bu olay yuzunden icime kapandim ve insanlarla iletisim kuramiyorum. Hep yanliz kaliyorum, inanin sinav haftasindayim ve odaklanamiyorum okumak bile istemiyorumCanım benim okurken resmen kilitlendim. Bu topraklarda o kadar çok böyle olaylar oluyor ki haddi var hesabı yok. Üzerinizde çok büyük bir yük var. Kendinize bir iyilik edin. Bir psikolog dan yardım alın. Bu yükü atın üstünüzden. Hiçbir suçunuz yok. Tüm iyi dileklerim sizinle. İnşallah bundan sonrası için çok güzel anlamlı bir hayatınız olur.
Benimde cok mutlu olacagim günler, bu kabusu yasadigim günleri unutturacak biri cikar karsima gercekten dimi? Hicbir erkege guvenemiyorum maalesefKeşke olsalardı ama olmamışlar, buraya yazdın konunu yorumları okudum ve çoğu şöyle, ay konu fake olsun lütfen, ay hepsini okuyamadım, inanamadım vs vs bunlar senin yasadigin şeyi kabullenmeni zorlaştırır. Hayatta her şeyin ama her şeyin mümkün olduğunu kabullenememiş sığ insanlara konuyu anlatırsan şokunun üstüne şok yaşatırlar sana. Hayat bu herşey mümkün deyip yoluna bakıp o konuyu hiç sallamayacaksın. Benim de annem babamla ilgili sıkıntılarım var geçmişten ama napayım oldu bitti cahillerdi diyorum kendi mutluluğuma bakıyorum. Evlenmeyi düşünmüyorum falan da deme, okulunu bittir hayalini bile kuramayacağın şahane biri çıksın karşına , benim çıktı 3 yıldır peri masalı yaşıyorum ve diyorum ki zamanındaki üzüntümün karşılığı heralde bu. O zaman şükrediyorum. İnşallah öyle olur seninki de. Ve bu durumu kimseye hiç kimseye seni ölümüne sevdiğinden emin olduğun eşine bile anlatma. Çünkü o geçmişte kalan şeyi bugüne taşırsın. Gerek yok.
cok mantikli yazmissiniz. Benim annemde birkere bile benimle ve kiz kardesimle arkadas gibi oturup sohbet kurmus insan deil. Hep ev isiyle ugrasiyor. Babama aşıgım, onu cok seviyorum. Hatta babamin yaninda bacak bacak uste atinca annem hemen indir o bacaklarini utanmiyormusun derdi, babamda bacakla saygimi olur o benim kizim derdi. Kardesim şort giyince o daha kucuk giyebilir oluyordu, ama ben giyince sen kocaman kizsin ayip olur git ustune adam akilli bisey giy oluyordu. Özeniyorum bazen ya gercekten. Hani şu ailesiyle musmutlu olanlara, her hafta sonu ailecek sahile, mangala gidenlere, annesiyle karsilikli sigara icip sohbet eden kizlara. Hemde cookKatılıyorum. Git şikayetçi ol diyenler olmuş ama ikisi de çocukmuş. Annesinin babaya söylemese bile tepki vermesi, abisini çağırıp cezalandırması gerekiyordu kızının önünde. Ama balık baştan kokmuş. Sesli bir şekilde aynı odada ilişkiye girmek nedir? Mahremiyet zaten en başta ana baba için önemli değilmiş.
Anne de kızına ve oğluna dair bastırdığı duyguları kızını zırt pırt döverek çıkarmış işte.
Benim de bir anım var fakat böyle şiddetli değil. Bir gün oturma odasında hep birlikte otururken babam beni okşuyordu. Ama nasıl desem baba kız ilişkisi şeklinde. Kıyafetlerim üstümde sırtımı, popomu falan okşuyordu. Şimdi düşününce öyle olduğunu anlıyorum çünkü babama dair art niyet hiç sezmedim. Sadece nerde nasıl davranması gerektiğini bilmeyen biriydi. Annem karşımızda bu olaya şahit olurken bana gözleriyle çok ayıp manasında işaretler yapıyordu. Anlamsız geldiği için beynime kazınmış olay. Şimdi düşünüyorum babam bana bir şey yapmış olsa annem demek ki beni yalnız bırakacaktı, kocasını boşamayacaktı, beni ondna uzak tutacaktı sadece. Ben olsam eşime söylerim kenarı çekip 'hop napıosun çocuk yanlış anlayacak mesafeli ol' derim.
Ben de annemi pek sevmem, sebebi bu değil. Genel olarak uzak, soğuk, annelik şevkatinden yoksun bir kadındı. İnsan büyüdükçe çocukluğuna dair daha çok anı hatırlar ya, bende de öyle oluyor artık.
Kadınların, çocukları küçükken kocasına, oğulları büyüyünce onlara tapması ve gelinleriyle, kızlarıyla mesafeli olmasının altında hep aynı sebep var; aile içi iletişimsizlik. Türk kadınları oğlanlarını hem avukatları hem de kocaları gibi görüyorlar büyüdükçe. Övüne övüne bitiremediğimiz ataerkil Kültürümüz maalesef rezil bir halde. Bu olayın suçlusu herkesin içinde ilişkiye giren ebeveynler ve kızı söylediğinde sırtını dönen anne. Herkes ana baba olamıyor maalesef.
Eşime de bahsettim bu olaydan hatta, kafama takıldığı için. O da düşündü kızkardeşime bir şey olsa gidecek yeri olmadığı için annem de susardı sanırım dedi. Bizim kadınlarımız yüreksiz, aciz, ev işi yapıp koca ve çocuk bakmayı meziyet gören, hayatını kurmayan, özgüvensiz kadınlar.
Ve genellikle etraftaki insanlarin ne diyecegini cok önemsiyorlar. Yok erkeklerle arkadas olma millet boyle böyle der, yok boşanma cevredeki insanlar yanlis anlar. Kim ne derse desin ya biz kendimizi bildikten sonra ne dedikleri onemli deil diyen bi ailem yok yaniBu son cümlen herşeyi özetlemiş gerçekten.kadınların bu pasif hali beni çileden çıkarıyor.çok şükür ailemde asla böyle şeyler olmadı ama annem babamdan ve babamın ailesinden okadar çok çektiki.bazen eskileri anlattıkça yaa sen nasıl boşanmadın diye çileden çıkıyorum.işte özgüven yokki hep çaresiz moda girip herşeyi sineye çekmek daha kolay geliyor demek.ben bir kere boşandım.şuan 30 yaşındayım yine mutsuz olsam yine boşanırım yine boşanırım anneme diyince sen bu kafayla 7 koca değişirsin diyo gerekirse değişirim ama kimseye köle olmam!
Çok haklısınız. Demek ki eğilimi var. Mutlaka yetkili kişileri durumdan haberdar etsin konu sahibi yoksa bu kişi yeni mağdurlar yaratabilir.
Haklisiniz ama kizlar abimin pesinde hep.zaten hayatinda ciddi biri oldugunu bilsem dolayli yollardan anlatip ayrilmalarini saglarim. En buyuk korkum acaba kiz kardesimede yapmismidirÇok haklısınız. Demek ki eğilimi var. Mutlaka yetkili kişileri durumdan haberdar etsin konu sahibi yoksa bu kişi yeni mağdurlar yaratabilir.
Ben zaten normal davraniyorum normal hayatimi yasiyorum. O olaydan sonra birdaha yapmadi. Unuttugumu falan sandi. Bende bu konuyu acmak istemiyorum, gidipte sikayet edip daha buyuk seyler yasansin istemiyorum cunku gercekten kendime kötü seyler yapmaktan korkuyorumArkadaşlar aradan 12 yıl geçmiş ve kızcağızın hatırlamak dahi istemediği bir meseleyi açığa çıkarmasını istemekte ne demek??? Şikayet etmek asla çözüm değil..Yaraların daha da kanicak şikayet edersen..Öyle bir psikolojidesinki daha çok üzülecek kendini suçlucaksin..Ve hayatın boyunca hayal gibi kalmış olan mesele açığa çıkıp bu kızın hayatını daha da mahvedicek.eger abin o pis eylemini iki defa değilde bir daha bir daha yapmış olsaydı ve surdurseydi kesinlikle şikayet et çekme bu derdi derdim.ama ikinci kez yaptıktan sonra sen annene zaten şikayet etmişsin ve annene çok gıcık oldum.anne bile demeye dilim varmıyor.kapatmis meseleyi sen hep ezilen evlat olmuşsun.bikere abinle karşı karşıya gelmek istememeni anliyorum.Abine olan merhametinide acıma duygunuda anliyorum.sen bikere çok mantıklı bir kızsın.sana tavsiyem sürekli geçmişi hatırlıyor olman ve bu travmayı atlatamaman ve heran aklına geliyor olması psikolojik bir durum ve yardım Alman çok iyi olur inş.Psikolojik yardım aldıktan sonra kendi ayaklarım üzerine başar konumdayken bence normal sıradan her abi kardeş gibi ama yinede temkinli bir hayat biçimi geliştir.devam etmediği için abini affet.evet çok çirkin bir vakaydi ama o da bir çocuktu.annen baban bana göre daha suçlu.sen anladığım kadarıyla normal abi kardeş seviyesinde yaşıyorsun bu güzel.sen evlendiğinde o evlendiğinde yengemle ilgilen yeğenini sev ama abinle mesafeli ol.normal yaşayın hayatı.Ozamn sende daha mutlu olursun.abinin başına birşey gelse ne bilim yinede üzülürsün degilmi..? Ben ensest tablolarda kan bağı olduğu için yinede diğer sapıklar gibi öfkeli olunamiyor diye düşünüyorum.keske yabancı olsaydı diyorsundur bunu yapan ama abim olmasaydı diyorsundur eminim.hakikaten büyük travma.canim benim canına kıymayı aklından bile geçirme bak ne güzel okuyormussun Belkide şehir dışında filan bir işin olur yuvan olur daha da düzene girer hayatın.Büyük bir ihmalin kurbanısin ve suçlusu sorumsuz ebeveynindir.tekrar söylüyorum eğer abin o eylemi tekrar etmediyse hayatı normal seyrinde yaşamaya bak derim.devam ettiriyorsa gözünün yaşına bakma derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?