Ben yine hayatima devam ediyorum, okuyorum, geziyorum, egleniyorum ama gece aklima geliyo hep. Ve bu olaydan oturu bazen ailemden nefret ediyorum ya daha iyi sartlarda buyutselerdi bizi, hep yanimizda olsalardi keskeGitme, gitmek zorunda mısın? 19 yaşında koca kadınsın bireysin artık. Sınavım var de uydur birşey. Bir de şu var geçmişe çok takılmışsın. Abin de küçükmüş abin ailen herkes hatalı ama değiştiremezsin. bu gibi olaylar yaşayıp atlatamayanların en büyük sıkıntısı kendilerinin başına gelen kimsenin başına gelmiyor sanıyorlar. İnsanlar neler neler yaşıyor güle oynaya devam edenler de çok hayatlarına. Geçmiş orda kaldı ne yaparsan yap değişmeyecek o bitti. Bunu kabullen bence. Benim de geçmişim kötü şeylerle dolu seninki gibi değil ama benimkini de düşününce niye sadece ben hissi oluşuyordu. Sonra anladım ki benim mutsuz olmam, insanlara dert anlatmam kimsenin umrunda olmaz, hayatın hiç umrunda değil. O bize kötülük yapar ve üstesinden gelmek bize düşer. Ben yaşadıklarımı ezip geçtim umursamıyorum.hayattan intikam alıyorum gibi geliyor umursamadıkça 33 yaşında bir abla tavsiyesi bence olan oldu bitti gitti de kapat sandığın kapağını. Şu an yaşadığımız başka bir hayat. Bir yabancı arkadaşım geçmişte yaşadığı olay şimdi çok uzak gelince, so many lives in a lifetime demişti :) bence çok mantıklı.
bu travma büyür büyürNasıl birseyin icindeyim bilmiyorum ama artik yasamak haram bana. Ölmek istiyorumm. Nedeni ne mi? Nedeni çokk. Daha 19 yasinda olmama ragmen bu hayattan cok sey cektim. Peki niye ben.
Size kàbus gibi gecen günlerimi anlatip icimi dökmek istiyorum;
Küçük bir kiz cocugu düşünün, çok kücük ama. 7 yaş diyelim. Disarda oynuyosunuz, tuvaletiniz geliyo ama eve gitmek istemiyosunuz, cunku eve gidersiniz anneniz sizi bir daha disari birakmaz. Sonra apartmanin bos biryerine yapiyosunuz. 13 yasindaki abiniz görüyo ve seni anneme söylicem diyo. Sizde yalvariyosunuz abi söyleme diye. O da bir sartla söylemem; senin üstüne cıkıcam diyor. Cocuksunuz bilmiyosunuz. Korkudan tamam diyosunuz. Sonra abiniz pijamanizi assagi indirip arka taraftan ustunuze cikiyor. Tabi siz ne oldugunu anlamiyosunuz. Sonra bir aksam misafir geliyor, herkes oturma odasinda oturmus cay içiyor, sizde kiz kardesinizle saklanbac oynamak icin digeer odaya gidiyosunuz. Abiniz geliyo; gel beraber saklanalim elif bizi bulmaz diyo. Gidiyosunuz anne-babanizin yatak odasina, ordada sizi tehdit ediyor cişini apartman bosluguna yaptin, gidip misafirlerin yaninda anneme babama söylicem diye. Tekrardan o teklifi sunuyor. Ve caresizce yine o igrenc seyi kabul ediyosunuz. Sonra ne oluyo biliyormusunuz? Abi dediginiz kisiyle ayni ortamda bulunmak istemiyorsunuz, korkuyosunuz ondan. Birgün anneniz temizlik yaparken, anne abim benim üstüme çıktı diyorsunuz, anneniz temizlige devam ediyor. Hic bisey söylemiyor. Anne benim cocuklugumu elimden aldilar, sen nerdeydin anne! Dmeeyi o kadar cok istedim ki, ve ben o cocuk yasimda daha cok olgunlastim, suan gözümden akan yaslarin sahibini kim vericek? Allahim ben o cocuk yasimda ne günah isledimde, bedelini bu sekilde ödedim? Ben ne yaptim da bu kadar cok sey yasadim? Neden annem yanimda deildi? Neden o insan benim abim oldu? Niye ya niyeee. Ulan ben her gün bir avuç toprağa hasret kaldim bee. İçime kapandım, hissizlestim, kendimi kirli hissetdim, sitem ettim anneme, hep yanlız kaldim, ağladim, ölmek istedimm, intihar etmek istedim. Yasamak istemiyorum artik cok yoruldum hayatt. Ezilmekten, hergün aklima gelen bu pislik olaydan yoruldumm. Her gece aglamaktan bi hàl oldum. Her seyi olmamış gibi içime atmaktan yoruldumm. Ne yapicam bilmiyorum, nefessiz kaliyorum bazen. Burdan tüm annelerimize sesleniyorum; kardeşte olsalar cocuklarinizi hicbir zaman yanliz birakmayin, onlarla arkadas gibi olun ki gelip sizlere birsey oldugunda rahatlikla anlatabilsin.
Siz cocuklariniz icin en iyisini yapiyorsunuz. Bazi anne babalar cocuklarinin yada bebeklerinin dudaginin opulmesini bile hos karsiliyor, inanin bu bile insanin beyninde biryerlere kaziniyor. Siz siz olun cocuklarinizi misafirlikte olsun komsunun evinde olsun yanliz birakmayin. Hepimiz biliyoruz ki erkek cocuk bile olsa igrenc insanlar cok pislik her yerde pislik. Zaten bu olaylar aile icinde daha cok oluyor. Bu olayi yasadigim icin internette arastirma yaptim ve benim gibi bu durumu yasayan bircok insan varmis. Yazik. Butun bunlarin kaynagi bana gore anne ve babalarne denir bilemedim.
gözlerim dolu dolu okudum.
5 ve 8 yaşındaki ogullarim birbirlerinin yaninda asla iç çamaşırı felan değiştirmez.
kendilerine özel bölgelerine baskalarinin dokunduğu anda tepki vermesini söylüyoruz.
senin bedenin ve isteğin dışında kimse dokunamaz sana.
es kaza oyun oynarken bile birbirlerinin o tür bölgelerine olabilecek el sakalarına bile hemen müdahele ediyoruz.
bazen aceba yanlis mi yapıyoruz diyorum ama böyle seyleri duyup gördükçe daha çok korkuyoruz malesef.
8 yasinda oğlum suan en güvendiği insanlardan göreceği yanlışı ne kadar ayırt edebilir ki?
sizin sucunuz ne bu olayda.lütfen kendinize daha fazla eziyet etmeyin.
mutlaka yardım alın ve atlatmaya çalışın.
çok gencsiniz önünüzde sizi bekleyen uzun mutlu yillar olacak insallh.
abiniz büyük ihtimal gercekten unutugunuzu düşünüp vicdanını rahatliyordur.belkide yuzlesemiyordur bile bu konuda kendiyle.
en kısa zamanda bu düşüncelerden kurtulup bir nebze rahatlamanizi dilerim..
Ya ne diyim bilemedim, konunun tamamını okuyamadım yüreğim kaldırmadı, ama anladım kabaca. o da çocuk, yaptığı tabiki kabul edilemez, bilemiyorum böyle olmamalı , o da tacize vs mi uğradı. Neyse ne, sen artık önüne bakmak zorundasın, lütfen bi yardım al , ve bundan sonraki hayatını en iyi şekilde yaşamaya çalış. Ne desek boş, yaşadıkların çok ağır, inşallah bundan sonra herşey güzel olsun senin içinAileme söylesem; annem yine susucak belki. Ama babam, abimi öldürür. Babam beni cok sever, kucukken abim bize bagirsa hemen soba maşasıyla döverdi. Onunda ayri bir hikayesi var, hayatim cok daginik. Abime bazen aciyorum inanin bu yaşa geldi 6 ay önce eve abim adina 3milyar para borcu gelince babam sinir krizi gecirdi abimi dövdû, zor tuttuk. Cok korkuyorum ileride daha kötü seyler olcak diye
Amin tesekkur ederim. Herkes pskologa gitmemi önermis, gitmeyi dusunuyorumYa ne diyim bilemedim, konunun tamamını okuyamadım yüreğim kaldırmadı, ama anladım kabaca. o da çocuk, yaptığı tabiki kabul edilemez, bilemiyorum böyle olmamalı , o da tacize vs mi uğradı. Neyse ne, sen artık önüne bakmak zorundasın, lütfen bi yardım al , ve bundan sonraki hayatını en iyi şekilde yaşamaya çalış. Ne desek boş, yaşadıkların çok ağır, inşallah bundan sonra herşey güzel olsun senin için
Canım benim okurken resmen kilitlendim. Bu topraklarda o kadar çok böyle olaylar oluyor ki haddi var hesabı yok. Üzerinizde çok büyük bir yük var. Kendinize bir iyilik edin. Bir psikolog dan yardım alın. Bu yükü atın üstünüzden. Hiçbir suçunuz yok. Tüm iyi dileklerim sizinle. İnşallah bundan sonrası için çok güzel anlamlı bir hayatınız olur.Nasıl birseyin icindeyim bilmiyorum ama artik yasamak haram bana. Ölmek istiyorumm. Nedeni ne mi? Nedeni çokk. Daha 19 yasinda olmama ragmen bu hayattan cok sey cektim. Peki niye ben.
Size kàbus gibi gecen günlerimi anlatip icimi dökmek istiyorum;
Küçük bir kiz cocugu düşünün, çok kücük ama. 7 yaş diyelim. Disarda oynuyosunuz, tuvaletiniz geliyo ama eve gitmek istemiyosunuz, cunku eve gidersiniz anneniz sizi bir daha disari birakmaz. Sonra apartmanin bos biryerine yapiyosunuz. 13 yasindaki abiniz görüyo ve seni anneme söylicem diyo. Sizde yalvariyosunuz abi söyleme diye. O da bir sartla söylemem; senin üstüne cıkıcam diyor. Cocuksunuz bilmiyosunuz. Korkudan tamam diyosunuz. Sonra abiniz pijamanizi assagi indirip arka taraftan ustunuze cikiyor. Tabi siz ne oldugunu anlamiyosunuz. Sonra bir aksam misafir geliyor, herkes oturma odasinda oturmus cay içiyor, sizde kiz kardesinizle saklanbac oynamak icin digeer odaya gidiyosunuz. Abiniz geliyo; gel beraber saklanalim elif bizi bulmaz diyo. Gidiyosunuz anne-babanizin yatak odasina, ordada sizi tehdit ediyor cişini apartman bosluguna yaptin, gidip misafirlerin yaninda anneme babama söylicem diye. Tekrardan o teklifi sunuyor. Ve caresizce yine o igrenc seyi kabul ediyosunuz. Sonra ne oluyo biliyormusunuz? Abi dediginiz kisiyle ayni ortamda bulunmak istemiyorsunuz, korkuyosunuz ondan. Birgün anneniz temizlik yaparken, anne abim benim üstüme çıktı diyorsunuz, anneniz temizlige devam ediyor. Hic bisey söylemiyor. Anne benim cocuklugumu elimden aldilar, sen nerdeydin anne! Dmeeyi o kadar cok istedim ki, ve ben o cocuk yasimda daha cok olgunlastim, suan gözümden akan yaslarin sahibini kim vericek? Allahim ben o cocuk yasimda ne günah isledimde, bedelini bu sekilde ödedim? Ben ne yaptim da bu kadar cok sey yasadim? Neden annem yanimda deildi? Neden o insan benim abim oldu? Niye ya niyeee. Ulan ben her gün bir avuç toprağa hasret kaldim bee. İçime kapandım, hissizlestim, kendimi kirli hissetdim, sitem ettim anneme, hep yanlız kaldim, ağladim, ölmek istedimm, intihar etmek istedim. Yasamak istemiyorum artik cok yoruldum hayatt. Ezilmekten, hergün aklima gelen bu pislik olaydan yoruldumm. Her gece aglamaktan bi hàl oldum. Her seyi olmamış gibi içime atmaktan yoruldumm. Ne yapicam bilmiyorum, nefessiz kaliyorum bazen. Burdan tüm annelerimize sesleniyorum; kardeşte olsalar cocuklarinizi hicbir zaman yanliz birakmayin, onlarla arkadas gibi olun ki gelip sizlere birsey oldugunda rahatlikla anlatabilsin.
Keşke olsalardı ama olmamışlar, buraya yazdın konunu yorumları okudum ve çoğu şöyle, ay konu fake olsun lütfen, ay hepsini okuyamadım, inanamadım vs vs bunlar senin yasadigin şeyi kabullenmeni zorlaştırır. Hayatta her şeyin ama her şeyin mümkün olduğunu kabullenememiş sığ insanlara konuyu anlatırsan şokunun üstüne şok yaşatırlar sana. Hayat bu herşey mümkün deyip yoluna bakıp o konuyu hiç sallamayacaksın. Benim de annem babamla ilgili sıkıntılarım var geçmişten ama napayım oldu bitti cahillerdi diyorum kendi mutluluğuma bakıyorum. Evlenmeyi düşünmüyorum falan da deme, okulunu bittir hayalini bile kuramayacağın şahane biri çıksın karşına , benim çıktı 3 yıldır peri masalı yaşıyorum ve diyorum ki zamanındaki üzüntümün karşılığı heralde bu. O zaman şükrediyorum. İnşallah öyle olur seninki de. Ve bu durumu kimseye hiç kimseye seni ölümüne sevdiğinden emin olduğun eşine bile anlatma. Çünkü o geçmişte kalan şeyi bugüne taşırsın. Gerek yok.Ben yine hayatima devam ediyorum, okuyorum, geziyorum, egleniyorum ama gece aklima geliyo hep. Ve bu olaydan oturu bazen ailemden nefret ediyorum ya daha iyi sartlarda buyutselerdi bizi, hep yanimizda olsalardi keske
Katılıyorum. Git şikayetçi ol diyenler olmuş ama ikisi de çocukmuş. Annesinin babaya söylemese bile tepki vermesi, abisini çağırıp cezalandırması gerekiyordu kızının önünde. Ama balık baştan kokmuş. Sesli bir şekilde aynı odada ilişkiye girmek nedir? Mahremiyet zaten en başta ana baba için önemli değilmiş.ne yazıkki abinde çocukmuş 13 yasta küçük.dediğin gibi cahil ortamın kurbanı olmuşsunuz ikinizde.abinin yaşı büyük olsa affı Yok tabiki.ama önce anne babanıza yazıklar olsunki çocuklarının yanında öyle şeyler yapmışlar.mutlaka psikolojik destek al Canm insan ailesini secemiyor malesef ama gelecegini degştirmek için çabalamalısın
Bu son cümlen herşeyi özetlemiş gerçekten.kadınların bu pasif hali beni çileden çıkarıyor.çok şükür ailemde asla böyle şeyler olmadı ama annem babamdan ve babamın ailesinden okadar çok çektiki.bazen eskileri anlattıkça yaa sen nasıl boşanmadın diye çileden çıkıyorum.işte özgüven yokki hep çaresiz moda girip herşeyi sineye çekmek daha kolay geliyor demek.ben bir kere boşandım.şuan 30 yaşındayım yine mutsuz olsam yine boşanırım yine boşanırım anneme diyince sen bu kafayla 7 koca değişirsin diyo gerekirse değişirim ama kimseye köle olmam!Bizim kadınlarımız yüreksiz, aciz, ev işi yapıp koca ve çocuk bakmayı meziyet gören, hayatını kurmayan, özgüvensiz kadınlar.
sen baskasi icin degil kendin icin hayattasin.. ayrica resitsin sikayet et. cunku abin bunu sana yapti ise baskasina da yapabilir baskasina yaparsa evlendigunde cicugunada yapabilirAileme söylesem; annem yine susucak belki. Ama babam, abimi öldürür. Babam beni cok sever, kucukken abim bize bagirsa hemen soba maşasıyla döverdi. Onunda ayri bir hikayesi var, hayatim cok daginik. Abime bazen aciyorum inanin bu yaşa geldi 6 ay önce eve abim adina 3milyar para borcu gelince babam sinir krizi gecirdi abimi dövdû, zor tuttuk. Cok korkuyorum ileride daha kötü seyler olcak diye
Çok haklısınız. Demek ki eğilimi var. Mutlaka yetkili kişileri durumdan haberdar etsin konu sahibi yoksa bu kişi yeni mağdurlar yaratabilir.sen baskasi icin degil kendin icin hayattasin.. ayrica resitsin sikayet et. cunku abin bunu sana yapti ise baskasina da yapabilir baskasina yaparsa evlendigunde cicugunada yapabilir
cocugunada yaparsa ailedeki sulaledeki herkesin cocuguna yapabilir.
annen cahil ise veya boyle bir seyle nasil basa cikacagini bilmiorsa susabilir.
ama sen artik bir bireysin. akillisin korkma.
sen baskasi icin degil kendin icin hayattasin.. ayrica resitsin sikayet et. cunku abin bunu sana yapti ise baskasina da yapabilir baskasina yaparsa evlendigunde cicugunada yapabilir
cocugunada yaparsa ailedeki sulaledeki herkesin cocuguna yapabilir.
annen cahil ise veya boyle bir seyle nasil basa cikacagini bilmiorsa susabilir.
ama sen artik bir bireysin. akillisin korkma.
yasi kucuk cocuk evet siddet gormesi de buna etken. ifade edemior filan. yonelim boylede olabilir baska birseyde...abinin de psiklog ve psikiyatra gitmesi lazim..Çok haklısınız. Demek ki eğilimi var. Mutlaka yetkili kişileri durumdan haberdar etsin konu sahibi yoksa bu kişi yeni mağdurlar yaratabilir.
off yaa küçükken beni kendi odalarında yatırıyorlardı bende çok şahit oldumBende anneme cok darginim. Onu cok seviyorum ama cahilligine vericem. Abimide suclamicam. Cunku biz o zamanlar sobali odada 5 kisi kaliyoduk. Annem abim ben babam kardesim. Annemle babam bildiginiz sesli bi sekilde iliskiye giriyolardi. Abimde onlardan ogrendi belkide bilemeyiz. Ben bu olay yuzunden icime kapandim, hep yanliz kaldim, hic arkadasim olmadi cunku kendimi anlatamiyordum, üniversitedeyim hàlada yanlizim okumak bile istemiyorum
Bende anneme cok darginim. Onu cok seviyorum ama cahilligine vericem. Abimide suclamicam. Cunku biz o zamanlar sobali odada 5 kisi kaliyoduk. Annem abim ben babam kardesim. Annemle babam bildiginiz sesli bi sekilde iliskiye giriyolardi. Abimde onlardan ogrendi belkide bilemeyiz. Ben bu olay yuzunden icime kapandim, hep yanliz kaldim, hic arkadasim olmadi cunku kendimi anlatamiyordum, üniversitedeyim hàlada yanlizim okumak bile istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?