iyi günde herkes dost zaten. önemli olan böyle sıkıntılı durumlarda size destek olacak insanların varlığı. evlilik olayını iyi düşünün. ben eşimden zor günlerimde hiç yardım görmüyorum çok dokunuyo bana. sizinde aynı durumda olmanızı istemem.
bu arada diğer evli kardeşlerinizi anlayamadım. bütün sorumluluğu size atmışlar. onlarıda uyarın biraz taşın altına ellerini koysunlar. evli olmaları bahane olamaz.allah size yardım etsin.
Siz lütfen bu evliliği bir kez daha düşünün bu insanlar hiç iyi niyetli gelmedi bana. Hem gelin gidicen hem üstüne para vericen ev alınsın yapılsın diye. Bende istesem ortaya para koyardım nişanlı iken ama ne hakla isterim kp den sende ortaya para koy demeye. Hele sen gelinsin ya evlenmeden alınacaktı o ev bide nasıl güvenirsin böyle insanlara. Valla allahın sevgili kulusun her şerde bir hayır vardır. Buda nasıl insanlar olduklarını anlamana vesile olsun. Sen okadar hasta ol hastanelik ol ablası onca laf etsin böyle bir Cendere içine düş bikere arayıp sormasınlar birde bey efendi işine yakın ev istesin ailen bu haldeyken kaç anacım kaç . Nişanlı nın o göz yaşları senin için değil ellerinden uçup giden ev için aç gözünüsabrettım ama ınan kafayı yemek uzereyım.. Sımdı ıse gelıp gıdıyorum ama annem ve ablam evde yalnız.. Hadı lavoba ıhtıyacını gectım. Acıktıklarında ne yapacaklar.. Bırısı olmazsa yanlarında..
Annesı babası ıle konustum.. Bana kırıldıkları noktaları soyledıler.. Bende durumu ızah ettım. Babası sen haklısın kızım dedı kendıne gore.. Keske bıze danıssaydın destek olurduk dedı.. O esnada annesı sofra kurmus.. Masaya gectık ablası geldı.. Merhabalastık.. Yemek yerken bana parmagını kaldırdı. Sana cok kırgınız soracagım bunların hepsını tek tek dedı.. Bız sana cok darıldık Dedı.. ıkı ablası var.. Kardesımız gıbıydın..Bi telefon acıp sorsaydın Konussaydın bızımle dedı.. Sonra canıma okuyacak sozler soyledı..O kadar cok sey konustu kı beynım uyustu.. En son o senet mafyanın elınde bıle olabılır..Odenmezse ne yaparız tarzına gırıstı. Ben ıs yerınde calısamadım kac gundur.Ailem perisan.. Kardesım gunlerce cok uzgun.. Odenmezse kredı notunu bıle etkıler ılerıde dedı.. Annesı babası sakınlestırmeye calıstı.Ses tonunu hıc yukseltmedı ama gozlerıyle ve sozlerıyle dovdu benı..Sozu azaldı. Ben aglamaya dayanamadım.. Musadenızle ben kalkayım dedım..Annem/ablam evde yalnız dedım.. Kalktım..Kapıya yoneldım.. Annem yuzunden bu duruma karar verdıgımı ogrenınce ablası bıraz daha sakınlestı..Gıderken sarıldı.. Hallolur dedı.. Annesının babasının elını optum cıktım kapıdan..Sofradada tutamadım kendımı agladım.. Yine sesımı cıkarmadım.. Cıkarkende aglayarak cıktım.. Sonra arayan soran olmadı.. Nınsanlım arafta zaten.. Nasıl davranacagını kestıremıyor..Bende arada kaldım.. Ailemden kımse durumu da bilmiyor..Onun ailesi sonuna kadar arkasında İnanın Benım arkamda kımse yok..En son Allah kımseyı caresız bırakmasın..
Nısanlımla konusalım dıye oturduk..Artık bu evde oturamayacagız malum.. Annemın bu durumu nedenıyle onlara yakın oturmak zorundayım..O alacagımız evde 3 sokak otede aıleme yakındı.. Simdi kiralık ev bakmak zorundayız.Bu kıralık ev ıcın bızım semte oturamayı kabul etmedıgını, ısıne yakın bı yerde oturmak ıstedıgını soyledı.. Istemedıgını ısı yokusa surmeye calıstıgını dusundum.. O ara duraktaydık..Baygınlık gecırecek gıbı oldum.Elim ayagım tutmadı.Kendıme gelemedım.Taksıye bındıgımızı hatırlıyorum..Bir hastane odasına benı goturdugunu.. Ben durmadan aglıyordum.En son serum verıp benı yatırmıslar.. Ben ona dedım kı ''Kendıme zarar verecegımden korkuyorsan korkma ben basımın caresıne bakarım bu yuzden yanımda durmak zorunda degılsın'' Goz kapaklarıma hakım olamadım.. Gozlerım kapandı.. Hungur hungur agladıgını duydum... Hastanede ısımız bıttı.. Sonra benı eve bıraktı gıttı..
Kımse anlayamaz haklısınız..İnsallah Allah verecektır..Tum bunlara ragmen bu ılıskı devam edermı bılmıyorum..Gucum yok..
Ablamın alcıları alınması ve yurumeye baslaması 3 ay surecek.. Toplamda rahat rahat yurumesı 6 ay..
Benim anlayamadigim, niye ilk basta böyle birseye giristin? Yani sonuçta ablan hastanelik olmasaydi bile, o tek basina nasil hem annene bakacakti hem eve para getirecekti? Yani hastanelik ol, olma tek basina zaten zor olurdu hem maddi, hem manevi, bu bastan beri belliydi. O evi aldiginizda para konusunda sikisacagin belliydi zaten, niye simdi geri adim attin?
Ablasinin söyledikleri güzel seyler degil, asil karismaya hakki bile yok fakat sanirim annesi babasi ayni fikirdeler fakat ogullarin huzurunu bozmamak adina birsey söylemiyorlar. Adamlar binlerce lirayi öylecene kaybetti sen bir anlik fikrini degistirdin diye, farkindamisin?
Üstelik bu onlarin parasi olmasina ragmen, gidip onlara danismadan etmeden, nisanlini mütahit ile konusturdun. Senin yaptigin gerçekten ayip. Gerçekten kayin ailen yine iyimis, ben o durumda olsam artik fitirirdim. O para sonuçta kolay kazanilmiyor. Ve gelinin tek bir kelime demesi ile benim bilgim disinda tüm planlarin degismesi... ben senin kv'den kadar ilimli olamazdim, üzgünüm.
ah canım çok üzüldüm durumunuza ama nişanlının ve ablasının tavrı çok kanıma dokunda
hakkında hayırlı değilse evlilik işi olmasın
çünkü tavırlar çok kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?