Yasemin8085'in Diyet Günlüğü

ben sabah kahvaltısı olarak genelde yumurta yiyorum
işe giderken de hemen yumurtamı haşlayıp kahvaltımı yapıyorum
2 tane etiformla baya bi ekmek hakkını kullanmış oluyosun
bakma diyet yazdığına pek de masum değiller
bana kalırsa diyet bisküvilerden bi süre uzak dur
bi parça lor yada dil peyniri ve bir dilim ekmek daha faydalı olucaktır

canım etiform bisküvinin yarım paketi 1 dilim ekmeğe eşdeğermiş yani sen 2 tane yemekle 4 dilim ekmek yemiş oluyosun
yada ben yanlış mı anladım canım sadece 2 adet yiyosan sorun yok
ama yine de doğal beslenmek en güzeli
kepek kansızlığa sebep olur tam tahılın hem besleyici özelliği hem de tok tutucu özelliği var çavdar da aynı
işe gitmeden önce 1 dilim at çantana bi parça da peynir
önce insana garip geliyo beslenme çantası hazırlamak
ama alışıyosun ben alıştım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam kızlar ))

qwerty gelince topik nasıl canlandı )))

gelelim şu zıplama sevdanızaaaaaa
omurgaya binen yükler ve sizi düşündüren konuları irdeleyelim biraz..
doğru yapmadığınız her hareket size zarar verir kızlar..

mesela otururken düz oturmuyorsanız omurganıza zarar verirsiniz ve zamanla şeklini bozarsınız (bende eğrilik var mesela, son mr çekimimde tespik edildi)
ip atlarken doğru teknikle atlamazsanız, omurganıza zarar verirsiniz
yürürken sırtınız dik yürümezseniz, omurganıza zarar verirsiniz
marketten aldığınız torbaları taşırken, yerden çamaşır sepetini alırken, mutfakta üst dolaba tabakları yerleştirirken vb doğru şekilde hareket etmezseniz omurganıza zarar verirsiniz...
Kısaca sadece zıpladığınız için değil, gün içindeki aktivitelerinizden, oturup kalkışınıza kadar bir çok sebepten omurganıza zarar verebilirsiniz ))

Bu yüzden zıplayabilirsiniz ama abartmayın lütfen ))
Ve çocuklarınızın eğlencesine mani olmayın..

Size hiç sabahları 1000 kere zıplayın dediğimi okudunuz mı? 50 kere zıplayın dedim ))
İsmini unuttuğum o aleti alabilirsiniz, o aletle spor yapabilirsiniz..
Ama günde 10.000 kere üstünde zıplamayın lütfen ))
Herşeyin fazlası zarar unutmayın
Sevgilerimle ))

teşekkür ederim cevaplar için. sabah 4 tane yiyorum akşam aralardada 2 +2 yıyprum yanı bır pakete yakın. çok ıyı beslenmeme ragmen vermıyorum kıloyu ne zamandır. ozaman etiformu kesıyorum tam bugday ekmegını denıcem. aralardada yogurt ve kuru kayısı yada 3-5 badem yesem olurmu acaba

zıplamak gerçekten zayıflattıgını duymustum bır kaç kere. benım aklıma takılan sarkmalar oluyormu sızde??

Qwerty, tam buğday ve çavdar ekmeğini dönüşümlü olarak kullan..
Bir hafta tam buğday yiyorsan öbür hafta çavdar ye.. Bimde satılan ekmeği bilmiyorum, ama sen eminsen alabilirsin..
Akşam yemeklerinde ekmek, grissini vb yok.. Doymuyorsan yoğurt, salata vb şeylerden fazla ye ama ekmek türevi şeylerden yeme ))

Derya, sarkma olmasın istiyorsan bol bol spor yapacaksın yoksa estetik operasyon kaçınılmaz olur...

Şimdi gidip kahve içmem lazım, periyod dönemim yaklaştı tüm vücudum su topluyor.. Yüzüğümün izi çıkmış parmağıma ))) fazla suyu atmanın en güzel yolları yeşil çay, sade nescafe ve su..
Yeşilçayı içtim, su zaten içiyorum birde nescafe içeyim sonra masamı tuvalete taşıyayım ))))))

Gene gelicem
Öptüm çok

Ara öğün
1 adet armut

insıra bayadır melemen yapmıyon ben melemen yaptığım zaman hep aklıma sen geliyon

ay soya bugun yeşil çayı unuttum kalkayımda bende içeyim bariiiii

Ara öğün
1 adet armut

insıra bayadır melemen yapmıyon ben melemen yaptığım zaman hep aklıma sen geliyon

ay soya bugun yeşil çayı unuttum kalkayımda bende içeyim bariiiii

ayyy dimi ben menemen yemeyi unutuyorum
yaaa eşimin doğal beslenme sevdası yüzünden eve domates ve salatalık alınmıyo
kış mevsiminde hormonlu hepsi diyo
ben dışarı çıktığımda alabiliyorum ancak
yarın sabaha güzel bi menemen yapim ben iyi aklıma getirdin
çok severdim önceden bol yağlı bol ekmekli bandıra bandıra yemeyi
şimdi bir dilim ekmek ve çatalla ve yağsız hatta domates susuz oluyo ya su katıyorum içine yapışmasın diye
uzun zaman olunca özlenip de yeniyo
ama aynı haftada 2. kez bu şekilde menemen yiceğime yumurta haşlarım daha iyi diyorum :)
şöyle seve seve yağsız tuzsuz yemekleri yiyemiyorum sırf kilo vermek maksatlı yiyorum yani
ama sonrasında da eski alışkanlıklarıma dönersem soyanın dediği 7 ayda verip 2 ayda alma örneğini aklıma getirip kendine gel bu şekilde yemey alış diyorum
ama hakkaten zevk vermiyo soyam yaaa
biz nası koruycaz bu kiloları ki

İnsan bir süre sonra herşeye alışıyor insirahcım ))

bir arkadaşım vardı, yemeklere hiç tuz koymazdı... zeytinyağlı yaprak sarma yapardı, içinde gr tuz olmazdı... yaprakları bahçeden taze toplardı..
ilk yediğimde taddı o kadar iğrenç gelmişti ki anlatamam.. ama zamanla çok sevmeye başlaadım ))
şimdi hangisi daha güzel desen gene tuzlu olan daha güzel derim ama tuzsuz olanı yemeği tercih ederim )))))))))))

Bu kiloları nasıl koruyacağız sorusuna gelince,
çok basit...
mesela pizza yemek istediğinde, bir dilim pizza alacaksın, yanına da bol bol salata )) 3 çatal salata yiyeceksin bir ısırık pizza )) yani pizzadan uzak kalmayacaksın ama bütün vücudunu pizzayla doldurmayacaksın...
menemen yemek istediğinde tabağına 4 kaşık dolusu menemen alacaksın, yanına da sotelenmiş sebze koyacaksın... (buharda pişmiş yada çok az yağda sotelenmiş) ama ekmek yemeyeceksin ))
makarna yemek istediğinde, haşlayıp üzerine domates sos koyacaksın.. kaşar peyniri yerine beyaz peynir tercih edeceksin (tercihen lor)
sarma-dolma yemek istediğinde, aynen pizzadaki mantığı kullanacaksın.. öğneğin 4 adet sarma ve bolca salata ))
mantı yemek istediğinde, 3-4 kaşık mantı (yağsız-sossuz) ve bolca salata alacaksın..
ben genellikle mantı yemek istediğimde mantıya yağ ve yoğurt eklemiyorum, haşlayıp salatanın yanına koyuyorum.. eğer yoğurt yiyeceksem yemekten 1 saat sonra yiyorum yoğurdu...

bunlar koruma dönemi için, şimdi değil ))
ama çok canınız isterse, ayda 1-2 kereyi geçmeyecek şekilde izin verebilirim..
Sevgilerimle ))

öğle yemeğimi spariş ettim,

somon ızgara ve brokoli... bekliyorum, acıktım, çok acıktımmmm ))))

bu arada, mevye yerken üzerine tarçın serpmeyi unutmuyoruz değil mi?
Veya yoğurt eşliğinde yemeyi? Hani kan şekerimiz açısından?
Hani daha önce defalarca yazmama rağmen unutmuşsunuzdur belki ))

Afiyet olsun Yaseminnnnn ))

Bende yemeğimi yedim şükür ))

somon ızgara çok güzeldi, derisini yemedim, önemli olan etini yemek
brokoliyi haşlayıp yağda sotelemişler, yağını süzüp birazını yedim o kadar..
az bişey roka ve 2 dilim turp yedim..
gayet güzel ve besleyici bir öğlen menüsü oldu..
omega bakımından da çok zengindi.. Somon balıklar arasında omega açısından en zengin balıktır..
fırsat buldukça yemenizi tavsiye ederim..
özellikle hamileler ve diyet yapanlar ))

yemeksepetinden spariş verdim, sizde bakın.. size yakın bir yerde varsa haftada bir spariş verin ve yiyin mutlaka..

şimdi yeşil çay zamanııııııııııı

bugün alelacele çarşıya çıkmak zorunda kaldım şimdi döndüm eve
dünkü karnıbaharı yedim öğle değil akşam yemeği oldu resmen
metabolizma için tam bir facia
ne ara öğün ne yemek aklıma gelmedi hiç
tam 4 saattir ayaktayım
ve acayip bel ve sırt ağrım var
soyam dediğin gibi bende duruş bozukluğu da var resmen kambur gibiyim yaaa
dik durmayı beceremiyorum
belki de sorun trambolinde değil benim duruşumdadır
kilo koruma konusundaki tavsiyeler için teşekkürler
inşallah ben de bunu yaşam felsefem haline getirebilirim

Canlarim buun oglen annemin sacini boyatmaya gittik..oyle olunca disardaydik yemek olarakta izgara kofte salata ayran yedim...ikindi 5 gibide ceyrek simit yedim...gelirken pirada ispanak salata malzemesi aldim...simdi pirasayi koydum pisiyor..bide mercimek corbasi yaptim...bolca salata yogurtla gunu tamamliycam..kocami bekliyorum...
Yarinda ben gidicem sac boyatmaya dibim gelmis:)))
Bugun kalabalik olunca yarin gelirim dedim.
Bir gun onceden ne yiyecegimizi dusunursek bu diyet isi sikinti olmaktan cikiyor kizlar...
Bi bardak nescafe bende iciyim canimi cektirdin soyam valla:))

evet canım bir gün öncesinden planlayınca daha rahat oluyor
ben bazen haftalık planlıyorum ona göre alışveriş yapıyorum
karnıbahar pırasa ıspanak lahana fix haftanın günlerine bölüyorum
2 günde bakliyat tamamdır
öğlen menüm artık köfte olucak sanırım
arada balık da olabilir
bir de soyam mehmet öz kitabında bir öğünü standart haline getirin ve hep o öğünde aynı şeyleri yiyin diyor
şimdi bakıcam tekrar neden öle demiş
yalnız aklımda kalmış sen bununla ilgili bişeyler okudun mu hiç

hiç mehmet öz'ün kitaplarını okumadım insirahcim..
ben hiç bir diyet kitabını okumadım gerçi ))))))))
orda yazan hiç bir şeye inanmam çünkü..
dukan, karatay, atkins, kan gurubuna göre beslenme vb şeyler bana göre tam bir zırvalık...

ama mantıken baktığımda bir menüyü sabitlemekte doğru gelmiyor bana... Çünkü vücut bir şeye alıştığında onun için çaba göstermez.. Şöyle düşünelim.. Mekik çekmeye ilk başladığın zamanlar 10 mekiği nefes nefese çekerken bir süre sonra 100 mekiği çok rahat çeker hale gelirsin, çünkü vücut buna alışır ve o 10 mekiği çekerken yaktığın kaloriyi yakamazsın )) Bunun için mekik çekme tarzını değiştirmen lazım... Daha yavaş mekik çekmen yada tam/yarım mekik çekmen gibi..

Sabitlenmiş bir öğünde de vücudun ilk başta yediklerini yakmak için belli bir çaba gösterecek ama bir süre sonra alışılagelmiş bir durum olduğu için daha az kalori harcayarak yediklerini yakmaya başlayacak... Yemek yeme saatlerinizle bile oynayın demiştim daha önce bilmem hatırlar mısınız? yani saat 19:00 da akşam yemeği yiyorsanız 19:15 te yiyin veya 18:50 de yiyin arasıra.. Çünkü vücut alıştığı şeyin dışına çıktığında daha fazla efor sarfetmeye başlar..

Tabi mehmet öz'ün bahsettiği sabit menü nedir bilmiyorum, eğer farklı bir şeyse bu dediklerim geçerli değil ))
İstersen bir oku, bizimle paylaş ona göre karar verelim..

Sevgilerimle

piyasadaki diyetlerden haberim var soyam dediğin gibi araştırdıkça mantıksız yönleri çok fazla
ama mehmet özün siz diyettesiniz kitabı daha çok işin mantığını kavratıyor
neden şişmanladığımızı hangi hormonların buna sebep olduğunu vs vs
ben güveniyorum mehmet öze
şu an dediğim konuyla alakalı baktım kitaba da araştırmalara göre günün bir öğününü sabitleyerek her gün aynı şeyi yiyen insanların çeşitli şeylerle beslenenlere nazaran daha çok kilo verdiği gözlemlenmiş
yiyecek tercihlerimizi azaltırsak otomatik olarak iştahımızı da azaltırız diyor
bu yüzden acele ettiğimiz bir öğünü otomatikleştirmemizi öneriyor bu genelde öğle öğünüdür diye de eklemiş ve bir beslenme listesi sunmuş bu listelerde de en başarılı olanların tek listeyi seçenler olduğunu eklemiş önerdiği listeler türk halkının damak tadına ve yemek kültürüne ters

Son düzenleyen: Moderatör:
Her zaman şunu savunurum, bir konuda fikriniz olması için tüm fikirleri araştırın okuyun...
Diyete başlamadan önce bir çok diyeti araştırdım, yöntemlere baktım ama hiç biri bana uygun gelmedi..
Belli kalıplarda yeme stillerini sevmem.. Örneğin, bir kk peynir cümlesinden nefret ederim )))))
Gözüm doymazsa karnım doymaz benim ! Gözümü doyurmak için önce tabağımı nasıl süslerimi öğrendim.. Tabi sağlıklı bir şekilde ))
Mehmet Öz dünyaca kabul edilmiş bir insan, programlarının bazılarını izledim ama imsanlara ilaç vb şeyler önermesi hoşuma gitmedi açıkcası... Bu yüzdende biraz önyargılı yaklaşıyorum sanırım ))

Ayrıca kilo konusunda benimle aynı duyguları paylaşmayan, empati kuramayan insanların bana ne yiyip ne yiyemeyeceğimi söylemesi beni sinir ediyor )))))))

Şu ana kadar en sevdiğim taktik, yavaş çiğneme taktiği idi... Kimin kitabıydı bilmiyorum ama okuduğumda liseye falan gidiyordum sanırım... Ben yemekleri çok hızlı yerim öyle ağzımda 30-40 kere çeviremem... Ama o zamandan beri ne zaman yemek yesem hep aklıma bu kitap gelir ve yavaş yemeğe çalışırım..

Konuya geri dönersek, mehmet öz genelde amerikan damak zevkine uygun menüler hazırlamıştır ama denemek istersen benzer türk yemekleri ile yapabilirsin ))

Akşam yemeğimi yedim, menüde olanları sayayım size ))))))

Zyağlı kabak yemeği, zyağlı pırasa, hengel
Hengeli bilmeyenler için açıklıyorum;
Mantıyı düşünün ama içinde hiç bir şey yok dümdüz hamur ))
İşte bu hamuru haşlayıp üzerine yoğurt koyuyorlar, sonrada bol tereyapında bolca soğan kızartıp döküyorlar ve afiyetle bayıla bayıla yiyorsun ))))))))
Ben yedim mi? Yemedim... Kayınvalidem bu duruma kızdı mı? Kızdı ))))
Kabak ve pırasamı aldım, yanınada yoğurt aldım güzelce yedim
Hengel hala kaş göz yapıyo ama yemezler pışşıkkkkkk ))

Bende aksam dedigim gibi 1kase mercimek corbasi ictim salata yapnistim ondan yedim...1kasikta pirasa yedim...
Hurremi izlerkende 1bardak sade nescafe 1 bardakta yesil cayimi ictim yanindada elmami kucuk kucuk dogradim uzerine tarcin attim tam cerez gibi oldu:)))

Simdi yarini planlayalim bakaalim.
Sabah yumurtali kahvaltimi yapicam...
12 gibi kuaforde olucam bu yuzden orda yemem lazim bunun icin fincan corbami yanima alicam1 dilim ekmek alirim ara ogyn icinde elmami alirim yanima ....

Aksam icinde balik yapiyim diyom kocama simdi kavga ediyo benle balik yemek istemiyomus))

Ben ton baligini limonlayip yiyecegim:)))yaninada pirasa...
Ona vardi biseyler onlari isitirim artik...
Zaten yarin aksam sporum var geldigim saat 8 oluyo neredeyse...
Spora girmedende onden corba icebilirim heralde bunuda fincan tercih edicem olurmu soyam..yoksa spordan sonra saldiriyom resmen herseye:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…