Yasemin8085'in Diyet Günlüğü

soya döktürmüşsün yıne bacım

öğle menü
çorba
salata
yoğurttttttttttttttttttt

Abooo bugün bendeki sinir ne böyle ya?
Bak gene kızdım ))))))

Bundan böyle okuduğunuz hiçbirşeyi copy-paste yapmanızı istemiyorum arkadaşlar..
Okuyup aklınızda kalanları yazmanızı istiyorum... Eğer aklınızda birşey kalmadıysa bir kaç kere okuyun, farklı yerlerden araştırın...
Benim size hiç bir bilgiyi copy-paste yaptığımı gördünüz mü? Neden tek tek yazıyorum sizce?
Buraya kopyaladığınız şeyleri unutursunuz ama araştırdığınız ve yazdığınız şeyleri unutmazsınız !

Gelelim bugün yediklerimeee
Farkettim ki son günlerde hep 700-800 kalori ile günü kapatıyorum.. Çok sağlıksız bir beslenme şekli bu.. Günlük olarak ne olursa olsun 1000-1200 kalorilik beslenmem gerekiyor, daha önce o şekilde besleniyordum ve faydasını görüyordum..
Son zamanlarda çok yorgunluk çekiyorum gerçi bunun hafta sonu gireceğim sınavlarla da ilgisi var, her boş zamanımı ve geceleri sınavlara çalışarak değerlendiriyorum.. O yüzden daha düzgün beslenmeye karar verdim..

Sabah, 1 dilim tb ekmeği, lor peyniri ve armut (bağırsak problemim için)
Ara, 2 kuru kayısı ve 15 adet beyaz leblebi
Öğle, şehriyeli tavuk çorbası ve etli nohut (dışardan söyledim)

Bugün diğer ara öğünüm ayran olacak, daha sonra yine 2 kuru kayısı yiyeceğim
Akşam ise çorba ve activia yiyeceğim
Toplamda 1100 kalori alarak günü kapatmış olacağım
Yaptığım sporla bunun 100 kalorisini yaksam bile kardır bana ))

Hadi bakalım kolay gelsin ))

selam kızlar
soyam yaa acelem vardı öle yapıştırdım
şimdi yazını okuyunca dönüp baktım hakkaten çok saçma olmuş
keşke kendim toparlayıp yazsaydım
öğle yemeğim 5 köfte salata
artık salatama yağ katmıyorum
nar ekşisini de çıkardım
ara öğünde 1 elma ve galeta yedim
akşama yemeğim yoğurtlu karnıbahar

İnsirahcım,

yazdıkların saçma değildi, sadece kopyalayıp yazmanızı istemiyorum çünkü bu şekilde yaptığınızda orda yazan bilgileri hemen unutursunuz..
Ben bir şey paylaştığınızda o bilgileri hiç unutmayın istiyorum... Birine tavsiye verirken o bilgiler sizin çok işinize yarayacak çünkü...
Yoksa yazdıkların gerçekten anlamlı şeyler...
Ama bu sitede herkes bir yerlerden bir şeyleri bulup topiklere kopyalıyor, bu da beni sinir ediyor ))
Kimse araştırmıyor, soru sormuyor, merak etmiyor..
İnsanların tek merak ettiği şey "nasıl hızla zayıflarım?"
Hızla zayıflama, sağlıklı zayıfla...
Zaten sağlıklı zayıflarsan ve kendi vücudunu tanırsan verdiğin o kiloları kolay kolay geri almazsın...
7 ayda verdiği 30 kiloyu 2 ayda geri alanları biliyorum... Yazık değil mi?
Sonra oturup tek tek maddeler halinde yazmış daha önce yaptıklarını...
Bunları eğer içine sindirerek yapmış olsaydı o kiloları geri almazdı, en fazla 5-6 kilo alırdı..
Ben sizin burda sadece kilo vermenizi değil, her konuda bilinçlenmenizi de istiyorum
Daha önce de söylemiştim, ben diyetisyen değilim, diyetisyenler gibi "şunu ye, bunu ye, haftaya gel kilonu söyle" demem...
Herşeyi irdelerim, kızarım, ceza veririm ))
Bundan sonraki ceza da bu işte
Kimse buraya bir şey kopyalamayacak, herkes bir şey paylaşmak istediğinde iyice okuyup, içine sindirip aklında kalanları ve mantığına uyanları yazacak...
Bize ters gelen bir şey varsa tartışacağız ve tekrar araştıracağız ))
Hep birlikte gelişeceğiz..
Bu paylaşımlar benim çok işime yarıyor, her seferinde bende tekrar araştırıyorum çünkü..
Sevgilerimle ))

akşam menümü değiştirdim,
ara öğün olarak ayran içecektim, içmedim... sadece 2 kuru kayısı yedim..

akşama 4 kaşık pırasa (z.yağlı)
1 kase çorba
1 kase pulbiberli yoğurt yiyeceğim
kalori hesabıma göre toplam 1095 kalori ediyor..
asla 1000 kalorinin altında kalmamam lazım, yoksa metabolizmamı bozarım..
Az yemek kilo vermemize etki eder ama metabolizmamızı bozar..
ve metabolizma dengesi bozulursa zayıflamak zorlaşır arkadaşlar, dikkat edelim...

Şu an için kilo verme hızımdan memnunum, yavaş ilerlemek istiyorum.. haftalık 500-800 gr olarak gitmesi benim için yeterli..
Geçen sefer haftalık 1-1,5 kilo olarak kilo kaybım olmuştu ama bu sefer biraz yavaşlattım ))
Söz dinleyen metabolizmam var

haftalık en az 500 gr kaybetsem, doğum günüme kadar 60 kilo olucam demektir ))
Hadi bana kolay gelsin, yaparım ben yaparım ))

soya sen yaparsın
senın maşallahın var canım

40 dakıka yuruşumu yaptım yemeğimi de yedim

ara öğün
2 salatalık

akşam menu

1 kepçe çorba
5 yk tavuklu kereviz
lahanasalata
yoğurt

çok mu olmuş yawwwww

Çok olmamış Yasemincim, gayet güzel, besleyici ve sağlıklı olmuş ))
Afiyet olsun tatlım ))

Bende akşam menümü değiştirdim )))
Pırasa 5 yk
Brokoli (haşlanmış) + yoğurt + pul biber karıştırdım ve yedim
Çorba yemedim bu akşam, sebze ağırlıklı olsun dedim
Yarın akşama da kabak yapacak kayınvalidem sağolsun..
Çorbaya da ara vericem... Sağlık herşeyden önemli..
Hem kalori dengelemesi açısından hemde bağırsak problemleri açısından daha düzenli beslenmem lazım..
Şimdi türk kahvemi içiyorum, sonra da activia yoğurdumu yiyeceğim..
Her seferinde meyveli alıyordum, bu sefer sade aldım içine bir tane kuru kayısıyı minik minik doğradım üzerine de tarçın serptim..
Sade olanın tadından nefret ederim bakalım böyle yenilesi bir hale gelecekmi ))
Öptüm hepinizi ))

Yazdiklarin beni kendime getirdi arkadasim benim....saol haklisin bir duzene giremedim...cocuk gun icinde cok bunaltiyo beni...onu anneannesine vs yere birakip kizlarla kahve icmek disarda gexmek cok cazip gelsede dedigin gibi duzene giremiyorsun...
Oglen tavuk izgara salata ayran aksam ise spordan geldikten sonra 1 grisini corba yogurt yedim birazdan yesil cayim vardi ondan icicem 1 tanede elma yiycem...

Bu aralar arkadaslarima vakit cok ayirdim..daha dikkatli olucam soz veriyorum..mart 5 e kadar 4 kilogram hedef koyuyorum 4 kiloyu vericem....ben kirmizi et fazla sevmiyorum soyacim tavuktamamen yasakmi..bide balik ton balik tercih edebiliyorum...

Tavuk yasak değil canım ama tavuklarla ilgili çıkan haberleri biliyorsun..
Daha önce gıda sektöründe de çalışan biri olarak az çok biliyorum ((
Eğer güvendiğiniz bir yerden alıyorsanız tavul yiyebilirsiniz..

Ve seni bunları yazarken gördüğüme sevindim ))
Biliyorum ki marta kadar 5 kilo verirsin sen

Günaydın kızlarrrrrrr

çok uykum varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dün akşam son dakıka

canım çok tatlı istedi (regl olmuşum) napam napam bir içeri bir dışarı

300 tane mekik çektim yok olmuyo resmen krize girdim 10 tane kuru üzüm yedim azcık geçridi ondan sonra zaten yattım değilse saldıracaktım birşeylere

sabah kalktım hala tatlı isteği var bende pekmezli suyumu içtim işe geldim yürüyerek bütün vucudumun ağrıyor ama yürümeye devam

kahvemi içtikten sonra kahvaltımı yapacağım

gweryty kendini toparladığına çok sevindim canım yürü bakalım kım tutar seni

kahvaltı
1 fincan çorba
2 etimek

soya birşeyy sorsam ara öğünlerde çorba içsek olurmu

Günaydın Yasemincim ))

Tatlı krizine bulduğun çözüm çok iyi ))
tavsiyem, bir daha ki sefere üzümleri yoğurdun içine at ve üzerine tarçın serperek ye.. hem şeker yüklemesi yapmamış olursun hemde yoğurt ve tarçının yağ yakıcı özelliklerinden faydalanmış olursun

fincan çorbalarla ilgili tekrar hatırlatma yapayım,
fincan çorbalar fazlasıyla tuz içeriyor, bu da vücudumuzda ödem oluşmasına yol açıyor..
ayrıca içinde msg barındırdığından tavsiye etmiyorum bu çorbaları..
her türlü hazır gıdaya karşıyım biliyorsunuz...
fincan çorbaları sadece acil durum çorbası olarak kullanalım demiştim..
yani yemek yemeğe fırsatımız olmadığında yada yemek hazırlamaya fırsatımız olmadığı zamanlarda...
bunun dışında asla hazır çorba yada fincan çorba tüketmeyeceğiz..
tekrar ediyorum, fincan çorba yada hazır çorbaların içinde fazlasıyla tuz var ve bu vücudumuzda ödem oluşturur, su tutar..
zayıflama aşamasında bunlar istemediğimiz şeyler.. Tartıda + gözükmeyi istemiyorsak, gerekli olmadıkça bu çorbalardan kullanmıyoruz ))
Sevgilerimle ))

Günaydın kızlar ))

Dün gece geç saatlere kadar ders çalıştım, hayatımda bu kadar ineklediğimi bilmiyorum )))))
Bu kadar ders çalışsaydım, herhalde profosör falan olurdum herhalde...
Bu kredili sistem beni mahvetti, bende onları mahvedicem p

Uykusuzluktan bittim bittim, yollarda bile ders çalışıyorum o derece yani ))

Kahvaltımı yaptım, 1 dl tb ekmeği, lor peyniri, domates, biber..
şimdi yeşil çayımı içiyorum..

öğlen ızgara köfte yada bulabilirsem sebze yemeği söyleyeceğim bir yerlerden..
kendime tamamen çeki düzen vermem lazım..
Güzel kilo veriyorum ama sağlıklı vermiyorum, sağlıklı kilo vermek benim için daha önemli biliyorsunuz..
Şimdi hazır kimse yokken ders çalışayım biraz,
saat 10 da burası kaynayacak öğrencilerle ))

Görüşürüz ))

günaydın kızlar
tartıda 66yı gördüm tekrarrrrr
yediğim meyveler bana yaramıyo anlaşılan
önceden hiç meyve yemezdim şimdi canım resmen meyve istiyo
dün akşam yemeğinden sonra 8 sularında bi portakal ve ayva yedim
ve tabi artıyı da gördüm
bi süre sadece elmaya devam etmeliyim sanırım
şu tembellikten sıyrılıp jilliana başlasam hem toparlanır vücudum hem de güzel kilo veririm
ama çok yorucu ve zor geldiği için gözüm almıyo
biraz jilliaanla ilgili motive edici görüntüleri araştırayım
bu arada dün öğleden sonra bebişimle güzel havayı değerlendirip dışarı çıktık
baya gezindik alışveriş yaptık 2 saat bebek arabası kullandım
bi tane 40 beden elbise aldım bi de 40 beden etek
her zaman alışveriş yaptığım bir mağaza var inanamadılar
yakında 38 bedende göricez seni dediler
çok mutlu oldum
ee tabi bu gazla akşama yemeğinden sonra yedim o meyveleri
nasıl olsa kaçamak sınıfında değil diyorum ama içindeki şekeri akşam saatini hiç hesaba katmıyorum
neyse nisana kadar 58 olucam

merhaba kızlar
soyacığım sınavında başarılar dilerim geçen sene aöfden mezun oldum darısı sana

yaseminciğim pekmez umarım iyi gelir sanada vesağlığına kavuşursun

sizleri takip ediyorum paylaşımlar çok güzel teşekkürler

Sabah soyamin dedigi uzere 1dlm ekmek lorpeyniri domates salatalik maydonoz 1fincan nescafe sekersiz 1yemek kasigi normal sut ilave ettim..birazdanda yesil cay icicem...
Haftada 2 oryantalseansina gidicem..
Sali persembe...iki gunde yuruyus bandina gideyim diyorum hadi bakalim 5 kilo 1 ay sonunda gidecekmi)))
Bide bimlerde uzun ince esmer ekmek satiliyor sanirim o da tam bugday o ekmektende yiyebiluyormuyuz...yani o tam bugday ekmegimi kizlar bileniniz varmi...
Insirahcim valla trambolini hem oglum icin istemistim hemde kendim icin daha almadim...sen kollu gerek yok diyince kolsuz modeline bakiyim dedim..burdada hep kollulari var fiyat 150 civari..internetten baktim daha hesapli internetten aliyim demistim ama simdi senin dediginden sonra dusuncem biraz(
Oglumda cok heveslrnmisti

merhabalar takip ediyorum sizi .92 den 75,5 a düstüm şimdi 75,5 tan aşağı ınemıyorum bır turlu ..
sabah iişe geliyorum etiform peynır ve yeşil çay içiyorum. baska bırsey yeme sansım cok düşük. aralarda bazen lıght süt ıkı etıform yıyorum.sizden oneri istiyorum etiform yemem hatamı yada bır tavsıyenız varmı iş yerinde yemek için.

qwerty bizim çocuklar hep tepesinde zaten
yani 10 dakika setler halinde yapılabilir heralde ama omurgaya yük biniyor sonuçta
uzun süreli kullanımlar riskli
sen bilirsin canım evin büyükse saklayacak yerin varsa al derim çocuklar için eğlence
bimdeki ekmeklerden haberim yok ama içeriğinin tam buğday olmasını iyi araştır
ben baya aramıştım
üzerinde tam buğday yazıyor ama içeriğini bakıyosun yüzde bilmem kaç tam buğday gerisi normal un
beyaz unun hiç olmadığı ekmekleri tercih etmemiz gerek
yoksa beyaz ekmekten pek bi farkları kalmıyo
ve bu tür beyaz ekmek karışımı ekmekleri yedikten 1 saat sonra tekrar acıkıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…