Yaşım çok genç bebek istemiyorum ama eşim...

Baharyagmuru35

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
14.263
14.668
498
İyi geceler bayanlar..
Daha 1.5 yıllık evliyiz. 2 yıl önce de akciğerime pıhtı attı ve kanımda pıhtılaşma olduğundan dolayı 1 yıl tedavi gördüm ve 2014 yılında doktorlar en az 3 yıl çocuk düşünme yasak dediler. Hamilelikte iğne Yapmam gerekecek her gün. Çünkü o zmn hormonlar daha çok çalıştığı için pıhtı atma olasılığı daha yüksek ve düşük şansı da öyle ki ben ölümden döndüm yoğun bakımda yattım her gün corasprin kullanıyorm hayatımın sonuna kadar da kullanacağım.
Daha 21 yaşındayım eşim 26 yaşında.
Yok evlenince 2 yıl sonra artık zamanı yok herkes soruyor yok bilmem ne yok ben çocuk istiyorum demelere başladı.
Diyorum ben istemiyorum yaşım çok genç anne olmak istemiyorum hazır değilim uğraşamam şimdi. insanları örnek gösteriyo yok şu akraba da bu yaşnda olmuş baba yok bzm orda 17 yaşında doğuruyorlar bilmem ne. Hangi devirde yaşıyoruz biz çıldırdın sanrm sen dedim bn de. Boş boş konuşuyorsun sanki baba olmak istiyosun dedim evet istiyrm diyo. Bnce çok istemiyo sırf bi kalıp ya evleneli 2 yıla yaklaşıyor insanlar Hmn yapıyo diye yapıyor. Daha kendi annesi ne zmn bebek demiyor o bile istemiyor daha.. Hele bnm annm duysa bayılır. ablam 29 yaşnda yeni hamile daha ilk kez. Bnm için çok erken çocuk falan kabusum oluyo düşündükçe. Nasıl ikna edeceğim?

Not: çocuk için hemen değil de bi 6 ay ile seneye arası bi zmn da istiyo ama ben daha en az 3 yıl istemiyorum

Son düzenleme:
Bi kere zaten 3 yıl yasakmış hamile kalman. İkna olması için yeterli değil mi bu sebep? En az 1 seneniz var daha beklemek için. O da en az bence. Eşin her şeyden önce senin sağlığını düşünmeli.

Düzenleme sebebim: hamile kalman yasak diye 2014 yılında söylenmiş, ben okurken bunu atlamışım kendi kendime hesap yaptım burda, onu düzelttim:KK53:

Bi kere zaten 3 yıl yasakmış hamile kalman. İkna olması için yeterli değil mi bu sebep? 2 yıl önce 1 senelik tedavi gördüysen o zaman tedavin geçen sene bitmiş sanırım. 2 yıl daha beklemeniz gerekmez mi?

Eşim hastalığı da bu süreye katıyor 2014 de oldum ya 2 yıl geçti diyo. Zaten Hmn şmdi bbk demiyor bi 6 ay filan snra ama ben bi 5 yıl istemiyorum :)

dr un verdigi sure dolmamiski daha
canimdan mi olacagim de ama seneye yine baslar senin koca bik bik diye :)
bilemedim ne desen
Ben zaten 25 den önce istemiyorum :) nolcak ya gerçekten hiç içimde bi istek yok daha iki hafta önce 20 günlük bebek aldım kucağıma komşu yeni doğum yapmş hiç mi bişey olmaz zaten yaşım çok genç hadi genç evlndim çocuk nedir ya...

21 yaşında evlenince bu senin kocanın tipinde bir sülaleyle karşı karşıyaydım :D

Erken dedim dedim 22 oldum.
Sonra olmaz diye diye 23.
Düşünüyorum diye 24.
Araya olaylar vs girdi. Şuan 25 oldum.
Sıralanabilecek her bahaneyi uydurdum. Artık bahanem kalmadı. Şimdi de küstü galiba kendiliğinden olmuyo:D

Senin durumunda yapılabilecek en mantıklı şey hastalığını bahane etmek. İnatlaşmak yerine ben de istiyorum ama hastalığım yüzünden hamileliğim burnumdan gelsin istemiyorum. Sürem dolunca beklemem yapcam hemen modunda takıl.

Şu bir gerçek ki direkt 5 sene istemiyorum diyince tamam canım diyecek erkek çok zor. Anca kendisi de istemese kabul eder.

Yok evlenince 2 yıl sonra artık zamanı yok herkes soruyor yok bilmem ne yok ben çocuk istiyorum demelere başladı.
Eşim hastalığı da bu süreye katıyor 2014 de oldum ya 2 yıl geçti diyo. Zaten Hmn şmdi bbk demiyor bi 6 ay filan snra ama ben bi 5 yıl istemiyorum :)

Elin ısmarlamasıyla çocuk yapılmaz, salt eşiniz baba olmak istiyor diye de yapılmaz.
İknaya filan uğraşmayın, net bir şekilde bu isteği için daha beklemesi gerekeceğini dile getirin.
Bebeği taşıyacak olan sizsiniz, bedeninizden fedakarlık yapacak olan sizsiniz, belki her şey yolunda gitmeyecek ve iş hayatınızdan ödün vermek zorunda kalacak kişi sizsiniz, bir babaya nazaran anne olarak en çok yıpratılacak kişi sizsiniz.
Bi zahmet saygı duysun da bik bik ötmesin tepenizde menopoz teyzeler gibi.

Ağırlığınızı koyun direkt.

21 yaşında evlenince bu senin kocanın tipinde bir sülaleyle karşı karşıyaydım :KK70:

Erken dedim dedim 22 oldum.
Sonra olmaz diye diye 23.
Düşünüyorum diye 24.
Araya olaylar vs girdi. Şuan 25 oldum.
Sıralanabilecek her bahaneyi uydurdum. Artık bahanem kalmadı. Şimdi de küstü galiba kendiliğinden olmuyo:KK70:

Senin durumunda yapılabilecek en mantıklı şey hastalığını bahane etmek. İnatlaşmak yerine ben de istiyorum ama hastalığım yüzünden hamileliğim burnumdan gelsin istemiyorum. Sürem dolunca beklemem yapcam hemen modunda takıl.

Şu bir gerçek ki direkt 5 sene istemiyorum diyince tamam canım diyecek erkek çok zor. Anca kendisi de istemese kabul eder.
Vlla süpersin bayıldım yoruma haklısın gerçekten

Back
X