Yaşımdan büyük gösteriyorum

30yasina yeni girmistim herkes bana abla demeye baslamisti 40yasinda abla denmesi de normal bence
Resmi olanlar X hanim diyecek
Samimi olanlar ya isim ya abla
Pazarcilar kac kg abla? Diyor mesela onun gibi
Teyze demedikleri surece sorun yok bence
Teyze denilmeye başlanınca da nine denmediği sürece sorun yok deriz artık

Kilo ve tesettür insanı genelde daha büyük gösteriyor. Zayıflayın ve giyim tarzınızı gözden geçirin.

Şu muhabbet çok sıktı kadınların yaşı üzerinden zorbalama olayı çok sıklaştı,40 yaş eskilerin 40 yaşı gibi değil artık,kimsenin yüzünde kırışık yok saçında beyaz yok,25 yaşındaki insanla 40 yaşındaki insan arasındaki farklı anlayamaz olduk,konu estetikte değil cidden öyle görünüyorlar,sebebi nedir bilinmez ama çok gençler yani zaten sınava hazırlanayım okuyayım yok kpss ye hazırlanayım olmadı iş bulayım vs derken bu yaşlara geliyor insan o yüzdenmidir nedir çok fazla bu yaşlarda ergen modunda yaşayan insan var,kompleks yaptırmaya çalışanların bilinçli yaptığını düşünüyorum sürekli ortalığı bulandırıp tartısma yaratmaya meraklı insanlar bu şekilde mobing yapıyorlar,birkaç sene önce kuzenim ablasını zorbalıyordu ayyy bu yaşta bu giyilirmi böyle saç yaptırılırmı diye şimdi onunla dalga geçtiği yaşta ay ben daha gencim deyip daha fazlasını yapıyor ablası tripten tribe girdiğiyle kaldı,3 5 vasıfsızı ciddiye alıp kompleks yapmayın boşverin.

Ismini soylemek saygisizlik algilaniyor.
Bilmem ne hanim desen yani her ortama gitmiyor zaten ve X hanim demeyi de sevmiyorum iş ortami dahil.
Bazen insanlara ismini kullaniyordum. Bi defa kendisine ismiyle hitap ettigim bir komşu kadin( ayni yaştaydik ama ben bekardim kendisi de baya kucuktu yani) beni aileme sikayet edip "ben nikah buyuguyum bana abla desin" demişti. Illa kendine abla dedirtmek isteyen bi kesim de var sanirim.

Hollandaya geldim de kurtuldum patrona da, iş arkadasima da sadece adiyla sesleniyorum yaştan vs bagimsjz. Beyefendi/hanim abi/abla deme zorundaligim bitti. Gercekten asiri sacma

Dün bir kadınla tanıştım, benden 3 yaş büyük ama görüntüde 20 yaş fark var. Maalesef birbirinden çok farklı hayatlar yaşamışız. Benim fıldır fıldır gezdiğim, eğlendiğim, aşklar yaşadığım yaşlarda o evlenmiş çocuk bakmış. Benim çocuk mu yapsam acaba diye düşündüğüm yaşlarda da torun bakıyor. Yıl bazında neredeyse aynı zamanı geçirmişiz dünyada ama yaşanmışlıklar bambaşka. O yaşanmışlıkların getirisi olarak dış görünüşümüz, yüzümüzdeki çizgiler, saçımızın rengi, giyim tarzımız vs. her şey bambaşka.

Ben de tesettürlüyüm ve baş örtüsü çok net bikaç yaş ekliyor insana… Kızımla yüzmeye gidiyoruz bazen. Geçen soyunma odasında kızım bana anne dedi. Odadaki bir kadın anne mi dedi. Baktım yüzüne… Annesi misiniz dedi. Evet dedim,ben sizi ablası sandım dedi. Ama örtülüyken bana teyze diyene bile rastladım.:) Ben çok takılmıyorum açıkçası. Cildinize dikkat edin ama… İyi bakın. Gerisine çok da takılmayın derim ben.

40 yaşındayım. Benim için abla bir hitap biçimidir. Benden küçük olduğunu bile görsem misal satış temsilcisine abla derim. Abla, abi bizim kültürümüzde ille yaş için kullanılmaz, bir mesafedir. O nedenle boşuna takıntı yapmayın derim.

30yasina yeni girmistim herkes bana abla demeye baslamisti 40yasinda abla denmesi de normal bence
Resmi olanlar X hanim diyecek
Samimi olanlar ya isim ya abla
Pazarcilar kac kg abla? Diyor mesela onun gibi
Teyze demedikleri surece sorun yok bence
Sorun benden büyüklerin abla demesi.

Ayy müneccim yorumun için çok teşekkür ederim
Hiç makyaj yapmıyorum. Çok bol giyiniyorum ve siyah giyinmeyi çok seviyorum.
Tavsiyelirini dikkate alicam.

Satış temsilcisine de abla denmez yav. Sizden büyük olsa bile denmez. Mesafe koymaz abla hitabı, aksine samimiyet yaratır.

Mağaza veya Pazar çalışanlarından bahsetmiyorum kızlar onlar insanın yüzüne bile bakmıyor neyine alinacagim.
Mesela ablam sarışın zayıf tesettür lu değil. Aramızda sekiz yaş var yanyanayken hanginiz büyük diyorlar.
İşyerinde 3 aydır abla diyen bir kadın var iki küçük çocuğu var. Belli benden büyük ben ısrarla ismiyle hitap ediyorum en sonunda yaşımı sordu benden 2 yaş büyükmüş.

Bana abla diyen hiç olmadı ama benim de başımda arkadaş çocuklarının teyze demesi belası var Yahu abla dedirtsene çocuğa ne teyzesi oha Tanımadığım kişiler abla dese sanirim ben de bi üzülürüm ama o zamanlarımız da geliyor yani yapacak bir sey yok

Ben de minyonum ve yaşımı göstermem, bakımlıyımdır, güzel de giyinirim ama yanımda çocukları görenler otomatik abla diyorlar, bence çok da dert edilecek bir şey değil, yaşlı görünseniz teyze derlerdi.

Aynen hislerine tercüman oldunuz.
Kendileri de aslında yaslarini bariz belli ediyor olmasına rağmen karşısındakini zorbaliyor.
Tavrini belli etsen bu seferde nikah buyugu
Tamam tamam hep sen küçüksün.

Tanımadığı insanlara abla, teyze, dayı diyenlerin seviyesi de malum. 40yaş kesinlikle genç bir yaş belki tarzınız, tabiatınız olgun görünüyor olabilir.

Amann derseler desinler ya takılma canım bu kadar ..önemli olan senin ne hissettiğin aslında 40 yaş çok yaşlı bir yaş değil şu nikah büyüğü olayını da anlamıyorum yani kuzenim benden üç yaş büyük ama ben ondan önce evlendim şimdi ben mi büyük oluyorum çok saçma geliyor bilmiyorum

40 yaşındayım ama 25 gösteriyorum diyenler gelmedi mi hala
Konu sahibi, zaten herkes söylemiş ama ben de eksik kalmayayım, en önemli faktör kilo. Üstüne giyim tarzınız da etkiliyor olabilir. Bunlara rağmen kimsenin yaşından çok küçük ya da çok büyük gösterdiğine inanmıyorum. 2-3 yaşlık farklı algılanma da hiç önemli değil bence.

Nikah büyüğü ne ya ilk kez duyuyorum.
Millet poposundan element ata ata bi hal olmuş…

Konuşma, prozodi, hitap şekli, isim kullanmadan sard edilen kelimeler cümleler; yetişilen çevre, aile, okul seviyesi ( ilkokul mezunu ve kendisi üniversite ile geliştirmiş belirli bir yere taşımız insan farklı) ile ilgili bence.
Yok kıyafet, yok kilo vs vs olmamalı.

Ben “hanım” kullanırız, siz derim ilerler ise yakınlığımız nasıl hitap etmemi istersin derim. Kimi ismimi kullan der…

Abla ne yahu.
Devamlı gittiğim eczaneye deprem bölgesinden gelmiş eczanede çalışan bir kişi var herkese abla abi. Ben onu hiç yadırgamam çevresi, ailesi, yetiştiği bölge itibari ile abla abi onun için bir saygı göstergesi de…

Bir arkadaş vardı hiç unutmuyorum. 20 yaşında 35 gösteriyordu. Ben böyle birşey görmedim. Kalın kemik yapısı, yüz hatları, iri düz inen vücut kız o kadar alışkındı ki abla denmesine. Hayatı boyunca da devam edeceğini de bildiği için kabullenmişti.

Ben de hep şunu diyorum.herkes yaşını gösterir.bana da genç gösteriyorsun diyen çıkıyor ama şak diye nokta atışı yapan da çıkıyor.eee bilen nasil biliyor o zaman? Her kafadan bir ses çıkıyor işte.şunu anlamıyoruz milletçek? 40 yaş zaten çok ileri bir yaş değil.bazıları bekliyor ki saçlar bembeyaz olacak, vücut nine vücudu olacak.aynı şey 13, 14 yaşındaki kız çocuklarına da yapılıyor.kadınlar 14 yaşında yetişkin boylarının yüzde 95ine( belki daha fazla) ulaşıyorlar.bunu bile bile herkes bu nasıl 14 yaş deyip duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…