- 3 Ekim 2007
- 14.632
- 36.582
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi aytensakarya
-
Bana oğlumun sınıf pikniğinde aaaa inanmıyorum hiç yaşınızı göstermiyorsunuz dediler bu hafta. Kaç gösteriyorum dedim, 35-36 diyorlar, yahu zaten yaşım 39Ben de hep şunu diyorum.herkes yaşını gösterir.bana da genç gösteriyorsun diyen çıkıyor ama şak diye nokta atışı yapan da çıkıyor.eee bilen nasil biliyor o zaman? Her kafadan bir ses çıkıyor işte.şunu anlamıyoruz milletçek? 40 yaş zaten çok ileri bir yaş değil.bazıları bekliyor ki saçlar bembeyaz olacak, vücut nine vücudu olacak.aynı şey 13, 14 yaşındaki kız çocuklarına da yapılıyor.kadınlar 14 yaşında yetişkin boylarının yüzde 90 una ulaşıyorlar.bunu bile bile herkes bu nasıl 14 yaş deyip duruyor.
Aynen ben de 32 yaşındayım.bana da aaa hiç göstermiyorsun deyip 27, 28 diyorlar.Bana oğlumun sınıf pikniğinde aaaa inanmıyorum hiç yaşınızı göstermiyorsunuz dediler bu hafta. Kaç gösteriyorum dedim, 35-36 diyorlar, yahu zaten yaşım 391-2 yaş algı farkı elbet oluşabilir bakışa göre ama diğer türlüsüne hiç inanmıyorum hen hep doğru tahmin ediyorum insanların yaşını. Bazen sorulursa ayıp olmasın diye küçük rakam atıyorum kafadan yazık sevinsin garipler
Ben şu an saçımı boyamıyorum mesela bembeyaz ama yüzüme bakan 39-40 ı görüyor. Kimse de aaa beyaz saç seni 50 yaşında gösteriyor demedi hiç. Yüz her şeyi ele veriyor bence, geri kalanı tarz meselesi.
Bana oğlumun sınıf pikniğinde aaaa inanmıyorum hiç yaşınızı göstermiyorsunuz dediler bu hafta. Kaç gösteriyorum dedim, 35-36 diyorlar, yahu zaten yaşım 391-2 yaş algı farkı elbet oluşabilir bakışa göre ama diğer türlüsüne hiç inanmıyorum hen hep doğru tahmin ediyorum insanların yaşını. Bazen sorulursa ayıp olmasın diye küçük rakam atıyorum kafadan yazık sevinsin garipler
Ben şu an saçımı boyamıyorum mesela bembeyaz ama yüzüme bakan 39-40 ı görüyor. Kimse de aaa beyaz saç seni 50 yaşında gösteriyor demedi hiç. Yüz her şeyi ele veriyor bence, geri kalanı tarz meselesi.
Niye öyle dedin ki:) Bu garibi üzdü ama yazdıkların.
Sanki çok büyük fark var bu rakamlar arasındaAynen ben de 32 yaşındayım.bana da aaa hiç göstermiyorsun deyip 27, 28 diyorlar.
Valla az önce barmen bana abla dedi :) gerçekten çok takılınması gereken bir mevzu olduğunu düşünmüyorum, o anın ve ilişkinin ambiyansına göre.Satış temsilcisine de abla denmez yav. Sizden büyük olsa bile denmez. Mesafe koymaz abla hitabı, aksine samimiyet yaratır.
Yüz de kişiden kişiye çok değişiyor bence. Bakarsan bağ bakmazsan dağ oluyor.Bana oğlumun sınıf pikniğinde aaaa inanmıyorum hiç yaşınızı göstermiyorsunuz dediler bu hafta. Kaç gösteriyorum dedim, 35-36 diyorlar, yahu zaten yaşım 391-2 yaş algı farkı elbet oluşabilir bakışa göre ama diğer türlüsüne hiç inanmıyorum hen hep doğru tahmin ediyorum insanların yaşını. Bazen sorulursa ayıp olmasın diye küçük rakam atıyorum kafadan yazık sevinsin garipler
Yurt dışında değilseniz öğlen olmadan bar muhabbetinizi beğendimValla az önce barmen bana abla dedi :) gerçekten çok takılınması gereken bir mevzu olduğunu düşünmüyorum, o anın ve ilişkinin ambiyansına göre.
Eğer bir kinaye, fesatlık yoksa ister abla denilsin ister teyze, takılmamak, kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum.
Aman bazıları saçma sapan abla deyip duruyor millete.bizim burada 25, 26 yaşlarında kızlar çalışıyor gencecik hemşireler abla abla diye geziyor.bazi tipler nasıl hitap edeceğini bilmiyor bence.her söylenene takılırsan ohooo.Valla az önce barmen bana abla dedi :) gerçekten çok takılınması gereken bir mevzu olduğunu düşünmüyorum, o anın ve ilişkinin ambiyansına göre.
Eğer bir kinaye, fesatlık yoksa ister abla denilsin ister teyze, takılmamak, kafaya takmamak lazım diye düşünüyorum.
Bol ve siyah kıyafetleri tesettürünüzden dolayı giyiyorsanız bir şey diyemem ama kilo kapatmak için giyiyorsanız imkanlar dahilinde dolabınızı yenilemeye çalışın.Ayy müneccim yorumun için çok teşekkür ederim
Hiç makyaj yapmıyorum. Çok bol giyiniyorum ve siyah giyinmeyi çok seviyorum.
Tavsiyelirini dikkate alicam.
bu videodaki hanımefendi mesela bence oldukça genç duruyor, kocaman çocuğu varmışDogurtacaklar beni bu yaştan sonra
Şaka bir yana evet bekarlar daha genç duruyor. Koca-kaynana ve çocuk faktörü diyorum ben.
Sizede maşallah.
Abla dediği yer de bar yani.sanki mahalle pazarı.bizim burada da gencecik eğitimli hemşireler ona buna abla deyip duruyor.o kadar avam duruyor, o kadar yakışmıyor ki.ben de bir kere söylemiştim.etkisi olmuş mudur bilemem ama ben olsam böyle bir şeyi unutmazdım.o kadar üniversite bitirmişler daha kadınlara nasıl hitap edileceğini bilmiyorlar.geçen 70 li yaşlarda bir hasta yakını geldi hanımefendi dedi bizlere.vayy dedim koskoca eğitimli adamlara bak bir de buna bak dedim.Yurt dışında değilseniz öğlen olmadan bar muhabbetinizi beğendim
Ben tersliyorum valla, garson, satış görevlisi vs abla deyince. Öğrensinler müşteriye nasıl davranacaklarını. Böyle böyle eğiteceğiz.
yahu asistanların hepsi hocalara ya da kıdemlilere abi abla diyor, bölüm başkanına abla diyor, nöroloji uzmanı kadın bölüm başkanı olan kadın da adli tıp başkanıAbla dediği yer de bar yani.bizim burada da gencecik eğitimli hemşireler ona buna abla deyip duruyor.o kadar avam duruyor, o kadar yakışmıyor ki.ben de bir kere söylemiştim.etkisi olmuş mudur bilemem ama ben olsam böyle bir şeyi unutmazdım.o kadar üniversite bitirmişler daha kadınlara nasıl hitap edileceğini bilmiyorlar.
Kesinlikle mesafe en iyi tanım bu , benden büyük adamlar al abla falan diyor pazarda manavda statü gibi birşey saygıdan diyorlar kadın olduğun için kardeşim diyen de var.40 yaşındayım. Benim için abla bir hitap biçimidir. Benden küçük olduğunu bile görsem misal satış temsilcisine abla derim. Abla, abi bizim kültürümüzde ille yaş için kullanılmaz, bir mesafedir. O nedenle boşuna takıntı yapmayın derim.
Ayy o öğrencilere bile siz diyen hocalar o kadar hoşuma gidiyor ki.yahu asistanların hepsi hocalara ya da kıdemlilere abi abla diyor, bölüm başkanına abla diyor, nöroloji uzmanı kadın bölüm başkanı olan kadın da adli tıp başkanı
bunun olmadığı ekol üniversiteler var evet (benim okulumda asla ama asssla yoktu) ben bu okulda gördüm sonra anladım ki
taşrada tıp fakültesi bile emmi dayı modunda
sanki her okuyan etiket (bu fransızca, bizdeki adab-ı muaşeret diyelim) kazanıyor
burda bir hocamız vardı herkese siz derdi (makinesinde kahve yapar ikram ederdi filan)
adam dayanamadı ABDye geri döndü, burada düzen bu, abla abi emmi dayı...
hemşireler zaten hastaya da sen diye hitap ediyor. doktorlar bari siz demeyi biliyor hastasına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?