- Konu Sahibi aytensakarya
-
Ayy o öğrencilere bile siz diyen hocalar o kadar hoşuma gidiyor ki.yahu asistanların hepsi hocalara ya da kıdemlilere abi abla diyor, bölüm başkanına abla diyor, nöroloji uzmanı kadın bölüm başkanı olan kadın da adli tıp başkanı
bunun olmadığı ekol üniversiteler var evet (benim okulumda asla ama asssla yoktu) ben bu okulda gördüm sonra anladım ki
taşrada tıp fakültesi bile emmi dayı modunda
sanki her okuyan etiket (bu fransızca, bizdeki adab-ı muaşeret diyelim) kazanıyor
burda bir hocamız vardı herkese siz derdi (makinesinde kahve yapar ikram ederdi filan)
adam dayanamadı ABDye geri döndü, burada düzen bu, abla abi emmi dayı...
hemşireler zaten hastaya da sen diye hitap ediyor. doktorlar bari siz demeyi biliyor hastasına.
biz öyle okuduk ben bitireli olmuş 20 sene tabi kiAyy o öğrencilere bile siz diyen hocalar o kadar hoşuma gidiyor ki.
Aman bazıları saçma sapan abla deyip duruyor millete.bizim burada 25, 26 yaşlarında kızlar çalışıyor gencecik hemşireler abla abla diye geziyor.bazi tipler nasıl hitap edeceğini bilmiyor bence.her söylenene takılırsan ohooo.
Benim annem de öyle.amnn boşver deyip geçiyor.bir yaştan sonra taka taka bıkıyorsundur.gündeminden çıkıyordur.diğer konularda da böyle oluyor.Ya amann bu konu da en relax annem resmen dişini takmıyor diş yaptırdı protez ama sürekli kullanmıyor oluyor sana 70 yaş gibi veee annem 53 yaşında genç bence nine dediler ya anne takmiyorsun hiç diyorum amann diyor hahah
bu videodaki hanımefendi mesela bence oldukça genç duruyor, kocaman çocuğu varmış
Şunu bilirim kilo yaşlı gösteriyorİyi geceler
Artık bir kaç gündür iyice kafaya takmaya başladım bu durumu.
Ben 40 yaşıma yeni girdim tesettürlü ve balık etliyim. 166 boy 73 kg yum.15 yaşında ve 9 yaşında cocuklarim var.
Kilodanmidir nedir her gören abla diyor, bende karsimdakinin benden büyük oldugunu anlıyorum ama kadınlar kendinin küçük gozuktugunu mu zannediyor yada ego tatmini mi nedir anlamadim, bir insanın yaşını bilmeden direk abla diye atlıyorlar. Ve genelde bu kadınlar çok küçük bebekli insanlar. Buyuk çocuğum var diyemi öyle yani catlayacam artıkkızlar.
Dun birine dedimki artık, sen kaç yaşındasın? benimle aynı yastaymıs, ve güldü böyle uyuz uyuz, ayy abla dedim diyemi sordun dedi. Yok merak ettim dedim. Diyemedim sende 40 gozukuyosun diye. Neyse nikah buyugusun sonuçta dedi.
Kilo vermeyi planlıyorum. Başka napsam şu yuzume de şu olgunluğu kaldirsam kızlar.
Bir arkadaşım var aramızda 3-4 yaş var oda tesettürlü bir tıkta kilolu ne yazık ki bizde yanyana gelince bana kendisinin çok yaşlı gösterdiğini söylüyor. Tarzınızı değiştirin belki faydasıı olacaktır. Ancak 40 yaşında olup 40 göstermek kötü birşey değilİyi geceler
Ben 40 yaşıma yeni girdim tesettürlü ve balık etliyim. 166 boy 73 kg yum.15 yaşında ve 9 yaşında cocuklarim var.
Kilodanmidir nedir her gören abla diyor, bende karsimdakinin benden büyük oldugunu anlıyorum ama kadınlar kendinin küçük gozuktugunu mu zannediyor yada ego tatmini mi nedir anlamadim, bir insanın yaşını bilmeden direk abla diye atlıyorlar. Ve genelde bu kadınlar çok küçük bebekli insanlar. Buyuk çocuğum var diyemi öyle yani catlayacam artıkkızlar.
Dun birine dedimki artık, sen kaç yaşındasın? benimle aynı yastaymıs, ve güldü böyle uyuz uyuz, ayy abla dedim diyemi sordun dedi. Yok merak ettim dedim. Diyemedim sende 40 gozukuyosun diye. Neyse nikah buyugusun sonuçta dedi.
Kilo vermeyi planlıyorum. Başka napsam şu yuzume de şu olgunluğu kaldirsam kızlar.
Satış temsilcisine neden abla diyorsunuz?40 yaşındayım. Benim için abla bir hitap biçimidir. Benden küçük olduğunu bile görsem misal satış temsilcisine abla derim. Abla, abi bizim kültürümüzde ille yaş için kullanılmaz, bir mesafedir. O nedenle boşuna takıntı yapmayın derim.
Ben yapı olarak soğuk bir insanım. Abla da kullansak aramızdaki sınır bellidir. Girdiğim butikteki, kırtasiyedeki temsilci abla demiş, hanım demiş farketmez benim için. Ürünler için oradayım. Karşılıklı saygı korunduğu sürece hitaba takılmıyorum. Satış temsilcisi bir örnek, dışarıda tanımadığım bir insan olarak o geldi benim aklıma o an yazarken.Satış temsilcisine neden abla diyorsunuz?
Abla abiden ziyade tanımadığınız kişilere hanımefendi beyefendi demek daha iyi hem mesafe de bozulmamış oluyor.
Burda birine abla abi deseniz tepenize çıkarlar.
Ben bana yenge diyene ben de yenge diye karsilik veriyorum. Madem siz de öyle, bende size yenge derim dedim. Baka kaldi bana öyle.Bana da yenge diyorlarbaştan çok yadırgadım küçücük bir kadınım ben ya İngilizlerin tabiri yerine mi kabul etmeliyiz acaba Mrs gibi bizde de yenge, abla yok teyze
Ben çıtırımmmm yaşımı göstermiyorumİstediği kadar kişi ben çıtırım yaşımı göstermiyorum desin gözler ve bakışlar yaşı ele veriyor..
Tesettürlü de olsanız yaşınıza uygun genç gosterecek kapalı kıyafetler giyin ağır makyajlar dan kaçının.İyi geceler
Tesettür kim olsa büyük gösteriyor ki zaten. İş yerindeki arkadaşlar saçlarını göstermek için açık fotoğraflarını gösterince şok oluyorum resmen.İyi geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?