yaşlanma ve çirkinleşme korkusu

20 yaşınsa şebelek gibiydim, zirveyi 27-28de yakaladım. Geç oturdu yüzüm ve vücudum. 2 sene öncesine kadar üzülüyordum yaşlandığım için ama artık rahatım. Ne yaparsam yapayım yaşlanacağım. Yaşımdan küçük gösteriyorum hatta yeni mezun musunuz, stajyer misiniz diyenler bile oluyor hala. Umurumda değil açıkçası yaşımı da gösterebilirim. Kazık mı çakacağım dünyaya ölüp gideceğim nasılsa, Allah mümkün olduğunca mutlu bir ömür versin başka şey istemem

insan kendini bir kez kötü hissetmeye başladığı zaman gerisi geliyor iyice salıyor kendini halbuki her yaşın kendi güzelliği ve havası var. Yaşlansak bile kendi yaşıtlarımız arasıda en bakımlı ve göz alıcı olmak bizim elimizde. Mesela bazen reklamlarda falan gri saçlı havalı fit bakımlı olgun kadınları görünce umarım böyle yaşlanırım diye dua ediyorum ve o günler için bir heves duyuyorum(aynı kız çocuklarının genç kız olmaya heyecan duyması gibi)

Belki de takıntılı olduğun için böyle geliyordur olamaz mı ?

Stres insani yaslandiriyor.Siz kendinizi 20lik kizlarla kiyaslarsaniz hayatinizdan stres hic eksik olmaz.Bende cocuklugumu ozluyorum mesela ama sadece ozluyorum,ozenmiyorum.

Bu kadar çok kafayı takarsan erken yaşlanırsın. Rahat ol kendine bak yeter.

Takıntı yapmadığında daha da genç gorunuceksin mutlu ol kimseyle kıyaslama kendini :)akisina bırak .

Bunun genlerle de alakasi var. Aileden gelen bir durum degilse bu yani cokta yapacak birsey yok. Ne yaparsiniz yani saglikli yasamaya calisirsiniz ama hepimiz yaslanacagiz. Ben 33 yasindayim 20 sananlar oluyor ailenin en kucuk cocugu sananlar oluyor. Da ben bunun icin extra bir caba sarfetmiyorum. Takviye vitamin almiyorum. Kremler kullanmiyorum. Ha haftada bir iki sefer dustan cikinca maske uyguluyorum. Gozalti kuruluklari icin argan yagi suruyorum aksamlari. Ama ben makyaj yapmiyorum. Buununda etkisi oldugunu dusunuyorum. Sonucta ne kadar iyi urunler kullanilirsa kullanilsin o urunler kimyasal maddeler ve bunu devamli yuze surdugunde sonuclarin iyi olacagini dusunmuyorum.

Merhaba. ..eger cilt için aydınlık ve berraklik istiyorsanız hyrulanic acid dolgusu ile nemli ve fresh bir görüntü elde edebilirsiniz tabii bu içten koruma. ...dıştan da yüksek güneş koruma faktörlü kremler falan...ben bir kere hyrulanic acid yaptırdım bir yıl oluyor hala gayet iyi..Sigara falan kullanmıyorum ama mimik çok yaparım. .ki aynı yaşta yız sizinle. ..benim de kızım var...yaşımdan da yasadiklarimdan da bi sıkıntım yok...olması gereken oluyor nihayet...Allah ömür versin de ciddi bir sağlık problemi yasamadiginizdan böyle takiyorsunuz..38 yaş ileri bir yaş değil ki;hatta çok daha seksiyim. .çok daha kadın. Bu yasta...tenim bedenim nihayetinde ölene dek benimle olacak yegane yanim. .Yirmi yaşında olmayı asla istemezdim su anda...Bu yasin güzelliği. .hayatın oturmuslugu. ..Hele huzur...birşeye degisilmez bence. .Aşk da var tabii böyle hissettiren ..Eşime Aşığım ondan sanirim:)))

daha çol mutlu olun..hep güzel kalın ve güzel gülün inş...fotoğraf çok güzel aşkınız belli burdan..bekar bir kız olarak çok imrendim doğrusu...bana da bi konumda olumlu ve motive edici yorum yapmıştınız..Rabbim bana da nasip eder inş..

Ne kadar bosa bir ugras aslinda. Dogan bebegin buyumesine engel olunamiyorsa, yaslanmanin caresi yok. Iyi ki de yok. Her yasin ayri guzelligi, her kirisikligin ayri anisi var vucudunuzda. Ne guzel, kendinizi her incelediginizde ölumu hatirlayip mutlu olmaya ve anin tadini yasamaya calisabilirsiniz. Sonsuz olan baska bir hayati dusunebilirsiniz. Yatirdiginiz o paralarla sizi mutlu edecek seyler yapin.

Bende de aynı durum var yaşım 34 10 yıl öncesini falan çok özlüyorum 20 li yaşlardaki Gençler'e çok imreniyorum neden derseniz çok sorumluluğum var Çocuğum var hayat yürüyor kendimi Özgür hissetmiyorum

Ne yaparsanız yapın bu süreci durduramazsınız, tersine çeviremezsiniz.
Sporunuzu yapın cilt temizliğine kilonuza dikkat edin ki bunlar zaten hepimizin yapması gerekenler sağlıklı olmak için ancak takviye haplar konusuna takıldım ben. Genç kalayım diye karaciğeri böbreği mahvetmeyesiniz sonra.

Canım benim inşallah Rabbim gönlüne göre verir...teşekkür ediyorum güzel yorumuna. ..sevgiler

Valla sırf merakimdan soruyorum,günlük sabahtan akşama bakiminizi anlatır misiniz? Belki banada yardımcı olur.
sabah killi bir detoks var lorealin onla yüzümü yıkarım.sonra toniklerim ve 2 çeşit göz altı kremini karıştırıp sürerüm mutlaka.cildime clınıc superdefance kullanıyorum.ondan sonra kahvaltı.ama benim kahvaltım tuhaftır.çiğ semizotu ceviz az pişmiş balkabağı yoğurda katılmış tam tahıl badem yerim.sonra vitaminlerime gelir sıra solgar biotin saçım için kullanırım.b12 folik asic alırım birer tablet .q 1o plus kullanırım solgarın.pharmaton alırım iki günde bir.vejeteryan olduğumdan balık yağı hapı bir de.amanın yazınca korktum.bi avuç ilaç oldu.öğlen evdeysem kil maskesi yaparım ya da çamur.çamuru afyondan getirttim.saçlarıma hakiki hindistancevizi yağı sürer nemlıyken.öle bırakır günlük ev işlerımı yaparım.dışarı çıkmıycaksam o gun haftada bir butun vücuduma hakiki soğuk sıkma zeytınyağı surerım bir saat en az bekletirim.fondoten davetler dışında kullanmam.saçıma fonlemem veya duzleştırmem asla.senede bi kaç kez davines keratin baıkımı yaptırırım.aloe vera var evde onu da kırar hergun surerım yüzüme.gecede gene temızler goz kremi aha lı gece kremi sürer.ayaklarımada topuk kremi sürer yatarım.sert topuk en sevmedığım şeydir.aslında bu kadar takıntımın sebebi gençlığımde ortalamanın çok ustunde guzellığe sahıp olup hep iltıfat almaya alışıp.şimdi sadece güzel olmam da.ama geriye ne kadar baksamda olmuyor tabi.ancaç ok bakımlı ve güzel kadın olabiliyorum.efsane guzellığım yok artık maalesef

haftada 4 gun spor salonu kalan günlerde evde eliptik bisiklet ayrıca sabahları 45 dakika sitede yürüyüş de var.beyaz ekmek yemem yoğurdu evde yaparım ekmeğimi de.paketlenmiş gıda mumkun mertebe yemem.ismini veremeyeceğim doğada bulunan bazı otları temin edip çiğ yada az pişmiş yârim.otların adını zararı olabilir deneyene diye veremiyeceğim ama.bu konuda uzman arkadaşla bazen toplarız.bazen de getirtiriz otları.ege usulü beslenirim.sadece zeytinyağı yerim.hergün sarımsağı az sütte yumuşatıp yerim 3 4 diş.koku yapmıyor ozaman.daha fazlasını yazmayayım adım çıkacak sitede manyak diye ha ha

çok güldürdün beni yaa...
Gözümde bi an seni pamuk prensesin üvey anası olarak canlandırdım
-ayna ayna söyle bana var mı benden daha güzel bu dünyada
çok ıyı insanımdır valla bak kıyaslama beni o canavar kadınlagüzel ve sağlıklı olmaya takıntılıyım sadece

1. Ölüm korkusu
2. Aşırı güzelsin onu kaybetme korkusu
3. Yirmi yaşında tam yaşayamadın onu geri isteme
Aklıma gelen olasılıklar. Önemli olan sağlık inan gerisi boş
çok şükür bu yaşıma dek maddi manevi iyi yaşadım.ama eskıden aşırı güzel denebilecektim evet.her yerde en güzel ya da enguzellerden olmaya alışmıştım.şimdi sıradan güzelim ya da bana öyle geliyor.daha da sıradanlaşmak korkusu belki.dürüstçe duşununce bu galiba takıntım.beslenme takıntımda var ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…