yaşlanmaktan korkmak.

yolakes

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
545
339
323
İstanbul
21 yaşındayım ama 30 dan o kadar çok korkuyorum ki kızlar.hayatım boşa geçiyor kendimi hiç geliştiremedim istediğim hiç bişeyi yapamadım hayallerimi gerçekleştiremedim ve geç kaldım gibi geliyor.gençlik hiç bitmesin istiyorum çok korrkuyorum.var mı benim gibi olan ? benim gibi olup bu duyguyu yenebilmiş olan var mı ?

Durdaha bu ne karamsarlık yaşın henüz incir çekirdeği kadar :26:

bu yaşta olup evlenip çocuk sahibi olanlar var ya işte onlar benim psikolojimi bozuyo yanlış anlamayın evlilikte çocukta bana göre değil ama bunların yapılabileceği yaşta olmak artık büyüdüğümü gösteriyo sanki..

21 yaşındayım ama 30 dan o kadar çok korkuyorum ki kızlar.hayatım boşa geçiyor kendimi hiç geliştiremedim istediğim hiç bişeyi yapamadım hayallerimi gerçekleştiremedim ve geç kaldım gibi geliyor.gençlik hiç bitmesin istiyorum çok korrkuyorum.var mı benim gibi olan ? benim gibi olup bu duyguyu yenebilmiş olan var mı ?

yaşın henüz genç ben de çok yaşlı değilim 25 yaşındayım ama duygu ve düşüncelerin öyle çabuk değişiyor ki.. hele zaman ve yıllar geçtikçe... 18 yaşındaki ben ile 21 yaş arasında dünya fark var. düşüncelerim olgunlaştı. şimdi 25 oldum evlendim daha bir olgunlaştı, sorumluluklarım arttı. hem ev, hem iş koşturup duruyoruz. daha önümüzde koca bir ömür var. 30 lu yaşlarında belki çocuğun olacak, daha da artacak bu düşünceler. sorumluluk sahibi olabilmek ve insanların sana güven duyabilmesi güzel bir his olacak emin ol. o yaşlara geldiğinde insanlar seni daha çok dinelyip, fikirlerini önemseyecek her yaşın ayrı bir güzelliği var bunu unutma ve sıkılma :)

30 yaşındayım ve henüz nişanlıyım, sırf hedeflerim için yıllarca bekletiyorum herifi :D rahat ol daha çok erkensin öncelikle kendine bir düzen kur ve kendin için yararlı olacak bir sıfata eriş koca eline bakmak hayattaki en kötü duygudur güven bana...

yaşın henüz genç ben de çok yaşlı değilim 25 yaşındayım ama duygu ve düşüncelerin öyle çabuk değişiyor ki.. hele zaman ve yıllar geçtikçe... 18 yaşındaki ben ile 21 yaş arasında dünya fark var. düşüncelerim olgunlaştı. şimdi 25 oldum evlendim daha bir olgunlaştı, sorumluluklarım arttı. hem ev, hem iş koşturup duruyoruz. daha önümüzde koca bir ömür var. 30 lu yaşlarında belki çocuğun olacak, daha da artacak bu düşünceler. sorumluluk sahibi olabilmek ve insanların sana güven duyabilmesi güzel bir his olacak emin ol. o yaşlara geldiğinde insanlar seni daha çok dinelyip, fikirlerini önemseyecek her yaşın ayrı bir güzelliği var bunu unutma ve sıkılma :)

saol canım umarım değişir ilerde gençleri kıskanmaktan çok korkuyorum

30 yaşındayım ve henüz nişanlıyım, sırf hedeflerim için yıllarca bekletiyorum herifi :D rahat ol daha çok erkensin öncelikle kendine bir düzen kur ve kendin için yararlı olacak bir sıfata eriş koca eline bakmak hayattaki en kötü duygudur güven bana...

e biliyorum ben hiç evlenmek istemiyorum zaten

bende 22 yasındayım...
bende guzellıgımı kaybedıcem dıye cok korkuyorum...
beyaz tenlıyım ve bıtane cızgı bıle cıksa suratımda resmen ben burdayım der..
elbette o cızgılerden bendede olucak ama
korkuyorum ıste onlardan..
yesıl gozlerım var...
kırısınca ılerıde sadece goz gorunmekten korkuyorum..

senınle korkularımız ayrı ama ıkısıde gelecek kaygısı oluyor...
21 yasında bekar bır bayanın onunde hıcbır engelı yok demektır..
hayallerı ıcın..
ben 22 yasımdayım ve evlıyım yenı evlendım...
mesela ornek verıyorum ben canm ıstedıgı zaman valızımı toplayıp seyahate cıkamam artık..
bazı sorumluluklarım war..
ama sen bunu yapbılırsın...
daha bunun gıbı nıce sey senın ıcın olumlu...

senın hayallerın yokmuydu sen nıye evlendın bu erken yasta dıycek olursan......
hayatımdakı verdıgım en dogru karar evlenmek derım...

evlenmek coluk cocuk sahıbı olmak dısarıdan mutlu gosterebılır ınsanı..
ama emın ol o cevrende evlenmıs cocuklu gorduklerının 10 undan 8 ı mutsuz...
gencken tercıhler genelde cok dogru cıkmıyor ne yazıkkı...
ben sanlı olanlardanım...
ve emın ol esım gıbı bırını bulabılmek ıcın 30 yasıma kdr evlenmeyebılırdımde...
ama onu buldum ve su an o yuzden evlıyım ...

saol canım umarım değişir ilerde gençleri kıskanmaktan çok korkuyorum

ah tatlım benim, o illaki olacak. çıtı pıtı kızlar gördükçe kanımız kaynayacak belki de ama napalım hayat düzeni böyle. doğan büyüor yaşlanıyor, yenileri geliyor büyüyor. evlenmekten korkma aşık olduğun seni sevip sahip olan insanı bulduğunda yuvanı kur. yaşlandığın dönemler yanında o olunca sana heryer cennet olacak gör bak. o hep iltifat edip hem benim güzelimsin dedikçe senin bedenin yaşlanmış olsa da ruhun hep genç kalacak ;) ben de evlenmeden önce geleceğim için kaygılanırdım ama şimdi dünyalar benim, çok seviyoruz çünkü dünyada ikimiz kalsak yeter bana kimseye ihtiyacımız yok çok şükür. inşallah sen de bulacaksın bak, bahar geldi, çiçekler açtı kuşlar cıvıl cıvıl ne bu karamsarlık canım toparlan biraz hadi ;)

bende nedense yOk o korku :) mesela çok güldüğümden göz kenarlarım az çok büzüşüyor :))))) nebiliyim ilerde biraz daha kırışcaz bellki ellerimizde çiller felan olucak :) her yasın bir güselliği var bence. verende Allah alanda :)
insan kendiyle barısık olduktan sonra her şekilde aynada kendisini güzel görür :) hem güzellik gelip geçicidir öyle değil mi :) bugün var yarın yok . yeterki sağlığın huzurun olsun

Bndede var o his inan :( bsy gerceklestiremedim okulumu bitirdim sadece. Baska bsy olmadi hayatimda. Etrafimda yakin arkadaslarm evlendi falan. Evde kalcakmisim gibi. Birde yas gectikce yaslancakmisim gibi komplex ckti

senin yaşında evlenip çocuk sahibi olanları gördükçe korkuyormuşsunda muş muş muşsunda muş muş..
evlenmezsin çocuk sahibi olmazsın böyle olmayınca yaşlanmayacağınımı düşünüyosun peki sen?
evlenme çocuk yapma yaşlanmıcan yani mantığın bu mu?

senin yaşında evliydim..

korkumda yok yaşlanıcaz buruşucaz ölcez..
hepimizin gireceği yer 2 metre

özgüven eksikliğin var senin..

21 yaşındasın 30 yaş korkusuna girdin :53: :37: daha neler..
endişe yaşayacağına hayallerini gerçekleştirmek için plan yapsan... ertelemesen artık :37:

Ben 30 yaşındayım çok da mutluyum. Her yaşın güzelliği gerçekten ayrıymış.. yaşayınca gördüm :21:

senin yaşında evlenip çocuk sahibi olanları gördükçe korkuyormuşsunda muş muş muşsunda muş muş..
evlenmezsin çocuk sahibi olmazsın böyle olmayınca yaşlanmayacağınımı düşünüyosun peki sen?
evlenme çocuk yapma yaşlanmıcan yani mantığın bu mu?

senin yaşında evliydim..

korkumda yok yaşlanıcaz buruşucaz ölcez..
hepimizin gireceği yer 2 metre

özgüven eksikliğin var senin..
pardonda yaşlanmaktan ölmekten korkmakla özgüven eksikliğinin ne alakası var ? evlenmek ve çocuk sahbii olmakta benim konuya dahil ettgim bişey değildi arkadaşın yoruma nazaran yazdım onu.evlenmesemde çocuk yapmasamda yaşlanmaktan korkuyorum.niye bu kadar abartılı tepki verdiniz anlamadım sizde korkuyosunuz içten içe heralde.

21 yaşındasın 30 yaş korkusuna girdin :53: :37: daha neler..
endişe yaşayacağına hayallerini gerçekleştirmek için plan yapsan... ertelemesen artık :37:

Ben 30 yaşındayım çok da mutluyum. Her yaşın güzelliği gerçekten ayrıymış.. yaşayınca gördüm :21:

hayaller içinde para lazım öğrenciyken çok olmuyo tabi.

Back
X