Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

divankusu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2016
2.040
2.382
133
30
Hanımlar iyi akşamlar. Bugün mahallede canımı çok sıkan bir olay oldu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ne olur yargılamadan bir akıl verin, başına gelmeyen bilemez. Akıl verin bana.
Bu gün öğle vakti mahalledeydim. Bir yere gidiyordum. 80 küsür yaşında bir dede bana laf attı. Çok rahatsız oldum ve acayip sinirlendim. Adamı da tanımıyorum, mahallede ilk defa gördüm. ''Dedem yaşında adamsın utanmıyor musun bana laf atmaya, utanmaz arlanmaz. Normal yolda gidiyorum ne istiyorsun'' gibisinden adama bağırdım. Elim ayağım sinirden boşaldı titremeye başladım.
Adam bu kez bana el kol hareketleri yaptı. Ben hafiften adamı iteyim derken adam bir arabanın üstüne düştü ve yere oturdu. Kalkamadı. Adamın düşeceği hiç aklıma gelmedi. Hafiften dokunmak istedim. Ben elimi uzattım kaldırayım derken ''Bak beni ne hale getirdin'' gibisinden bir lafı oldu. Daha çok sinirlendim döndüm arkamı gitmeye başladım. Başka bir adam bu durumu görmüş ve bana ne olduğunu sordu. Olan biteni anlattım. Ama nasıl sinirden titriyorum anlatamam. Adam galiba ben giderken dedeyi kaldırmak için hazırlanıyordu.
Akşam oldu ve ben çok huzursuzum. O dedeye ne oldu? Mutlaka çoluk çocuğu vardır. Ya darp raporu alır da beni mahkemeye verirlerse? Haklıyken haksız duruma düşmek de var. Ailemle yıllardır aynı mahallede oturuyorum. Vicdanım susmuyor. Çok kötüyüm. Bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim.
 
Ne dedi ki size?
Ne olursa olsun yaşlı bir insana yaptığınız doğru değil. Belki aklı yerinde değil saçmalıyor, bir hastalığı var ? Nereden biliyorsunuz?
evet yaptığım doğru değil ama o kadar sinirlendim ki hakim olamadım kendime. Gençten değil yaşlıdan kork derler ya aynen öyle.
 
Zor bir durumla karsi karsiyasiniz gerçekte de arada kalmislik. Ne bence vicdanınızı rahat tutun kötü bisey yapmamissiniz koruma ic gudusuyle verdiğiniz tepki normal. Eğer şikayetci olursa dede sende savunmani yaparsin. Genç veya yaşlı sözlü veya fiziksel tacizdir bu. Beyfendinin sağlık durumu iyi değilse zaten siz suçlu bulunmazsinjz
 
80 yasinda adam laf atsa ne olur atmasa ne olur? O kadar sinirden eli kolu titreyecek, o yasta adami itecek kadar olayi buyutecek ne var? Ofke kontrolu sorununuz mu var?
 
Ne dedi diye sormuştum?
Almak vermek gibi abuk subuk bir şeyler dedi.
teşekkür ederim.
 
Keşke verseler mahkemeye. Ama uğraşmazlar işte
 
ay ben de bunu anlamıyorum yaşlı adamsın yani
 
Çok yanlış yapmışsınız
Dua edin ki adamın oracıkta canı çıkmamış
Yazık değil mi zihni yerinde mi değil mi yapılacak şey mi
Genç olsa kendinizi bu kadar ortaya atmazdiniz çok eminim, yaşlı güçsüz görünce hemen hücum olmuş bence
 
Kalçası kırılmış olabilir mesela. Kalan ömrünü yatalak geçirecek olabilir. Yaşlılarda en ufak düşmeler kalça kırığına sebep olabiliyor ve iyileşme ihtimali olmuyor.
 
Ya tamam cevap vermişsiniz adamı itmek de ne demek sanki gücü size yetecek. Ya adama bişey olsaydı. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. O yaştaki insana fiziksel olarak şiddet uygulamak çok yanlış
 
hayır genç de olsa orada ağzının payını verirdim emin olun. Sokakta yürüyen kadına laf atmak nedir? nasıl bir terbiyesizliktir. Keşke genç olsaydı bu kadar üzülmez, kafaya takmazdım
 
ay evet ya. nasıl yaptım bilemedim. içimden başka biri çıktı sanki.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…