Tacizle ilgili travmatik geçmişi olan genç ve özellikle sekuler bir kadınsanız ( ülkenin kadın nüfusunun yüzde sekseni gibi) sürekli diken üstünde yaşadığınız için tepkileriniz de buna göre oluyor. Erkek sınıf arkadaşı yanlışlıkla aniden sırtına dokunup seslendi diye 2 gün sinir krizi geçiren öğrencim var. Sebebi belli. Abartiyorsun cınım diyip geçelim mi?Arkadaşlar daha adamın ne dediği bile belli değil ya neyi tartışıyoruz ?
"Canim bir şeyler istiyor "(şu 'BIR ŞEYi' de anlamadık gitti).
"Ben her bayandan bir şeyler alırım "
Olay bundan ibaret . Yolda biri bana böyle dese sen hayırdır dayı derim.
Tepkileriniz çocuk gibi.benim sizinle herhangi bir sekilde ayni dogrultuda davranmam mumkun degil. o yuzden kendinizden yola cikarak benim hareketlerimi anlamlandirmaya calismayin.
Kalçası kırılmış olabilir mesela. Kalan ömrünü yatalak geçirecek olabilir. Yaşlılarda en ufak düşmeler kalça kırığına sebep olabiliyor ve iyileşme ihtimali olmuyor.
Taciz geçmişi olan bir insanım. Yaşadığım olayları anlatmayacağım burada ama konu sahibi net değildi en başından beri.Tacizle ilgili travmatik geçmişi olan genç bir kadınsanız ( ülkenin kadın nüfusunun yüzde sekseni gibi) sürekli diken üstünde yaşadığınız için tepkileriniz de buna göre oluyor. Erkek sınıf arkadaşı yanlışlıkla aniden sırtına dokunup seslendi diye 2 gün sinir krizi geçiren öğrencim var. Sebebi belli. Abartiyorsun cınım diyip geçelim mi?
Erkek sınıf arkadaşı sırtına dokundu diye 2 gün sinir krizi geçiren çocuk evde ya da yakın çevrede sıkıntılar yaşamıştır, forumda haklı çıkmak icin kullanmak yerine pedagog yardımı alsaydınız keşke. He birşey olmadığı halde krizi geçiriyorsa tepkilerini doğru kullanamıyordur zaten.Tacizle ilgili travmatik geçmişi olan genç bir kadınsanız ( ülkenin kadın nüfusunun yüzde sekseni gibi) sürekli diken üstünde yaşadığınız için tepkileriniz de buna göre oluyor. Erkek sınıf arkadaşı yanlışlıkla aniden sırtına dokunup seslendi diye 2 gün sinir krizi geçiren öğrencim var. Sebebi belli. Abartiyorsun cınım diyip geçelim mi?
Sen merak etme gereken herşey yapıldı ama sokaktaki sapıklara çare bulamıyoruz maalesefErkek sınıf arkadaşı sırtına dokundu diye 2 gün sinir krizi geçiren çocuk evde ya da yakın çevrede sıkıntılar yaşamıştır, forumda haklı çıkmak icin kullanmak yerine pedagog yardımı alsaydınız keşke. He birşey olmadığı halde krizi geçiriyorsa tepkilerini doğru kullanamıyordur zaten.
okuma aliskanligi edinmenizi tavsiye ederim. sonra gelir bu soyledikleriniz icin ozellikle utanirsiniz. benim yorumlarim acik ve net, bastan itibaren kendi fikrimi savunuyorum. beni baskalariyla karistirmayin. istediginiz kisiyi parcalayin, benim tarzim degil.Tepkileriniz çocuk gibi.
Gayet sakin, gayet efendice sorular sordum size, ucu birilerine dokunur diye niye bu kadar korktunuz? Sizin kendi fikirleriniz yok mu, siz hep birilerinin açtığı yoldan mi gidersiniz?
Bazen insanlar en farklı fikirlerde olduğu insanla bile bazı konularda aynı dusunebilir, bu katılık neden?
Bakın mesela Piraye isimli bir üye var burada tamamen zitiz onunla neredeyse her konuda ama bu konuda aynı dusunuyoruz. Olabiliyor böyle Şeyler. Belki yarın sizinle de böyle olabilir. Bu sizi ya da beni alcaltmaz, yükseltmez.
Ama bir ahlaksızi savunacağız diye, birileriyle aynı fikirde olacağım diye sizinle hiç muhatap olmayan birini alintilayip, saydirmak, sonrada konuşmayı denedim olmadı deyip, sıyrılmak sizi vicdanı kör yapar.
O adamı parçalarım, parçalar.
Herkes basından geçeni yaşadıklarını da paylasti konu içindeErkek sınıf arkadaşı sırtına dokundu diye 2 gün sinir krizi geçiren çocuk evde ya da yakın çevrede sıkıntılar yaşamıştır, forumda haklı çıkmak icin kullanmak yerine pedagog yardımı alsaydınız keşke. He birşey olmadığı halde krizi geçiriyorsa tepkilerini doğru kullanamıyordur zaten.
Yav geçenlerde evine giren hırsızı bıçakladı diye adamı içeri aldılar.Düşünsene tacize uğruyorsun üstüne bir de tacizci yüzünden ceza alıyorsun
Ahh ahh...okuma aliskanligi edinmenizi tavsiye ederim. sonra gelir bu soyledikleriniz icin ozellikle utanirsiniz. benim yorumlarim acik ve net, bastan itibaren kendi fikrimi savunuyorum. beni baskalariyla karistirmayin. istediginiz kisiyi parcalayin, benim tarzim degil.
Ben uzatmak istemiyorum, sadece zaten hassas olduğum bir konuda olayı okuyup, yorumlara göz gezdirip , fikrimi yazdım ama burada bazı üyelerin yansıtma yaparak kendi duyguları (haklı çıkma-üstün gelme- onay görme-dikte etme) üzerinden, başedemedikleri güçte karşı argumanlara iletişime kapalı saldırgan ve kişisel tepkiler vermelerine de alışığım. O yüzden bu tür masturbatif yorumculara he he diyip geçmeyi tercih ediyorum , çünkü fazlasını söylemek ne konu sahibine ne de onların patalojik durumuna fayda sağlamıyor kanaatindeyim. SaygılarımlaHerkes basından geçeni yaşadıklarını da paylasti konu içinde
Haklı haksız diye bir şey yok herkes.kendi fikrini dogrusunu yazıyor
Hakli çıkmak için bunu kullanmak sözü ne bileyim bana göre olmadi
Sanırım arkadaş yaşanan olayın kalıcı durumlar yarattığı demek istedi
Ki zaten olması gereken de yapılmış
Bide oku bak nasıl titreme krizine giriyorsunKitap ismi zannedip konuya girdim ikinci cümleden sonra bdv’de olduğumu idrak edip titreyerek kendime geldim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?