Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski oturduğum yerde çok yaşlı hemşehrim olan bir amca vardı, ne zaman beni görse padanaliiiii padanaliiiii diye laf atardı. Badanalı demek istiyor makyaj yaptığımdan, yüzüme badana yapıyormuşum. Açık giyince tiskotekkkk diye seslenirdi, diskotek demek istiyor. Aynen amcaaa güzel olmuş muyum derdim, eliyle tey tey yapardı, edep kalmamış bu yeni nesilde der gibi. Yaşlı işte diyip geçmek zor mu, bunak zaten, yere düşürüp oldu olacak iki yumruk mu çakalım? Köpeğe tecavüz edenlerle nasıl bir tuttunuz? Bariz hatalısınız. Adama süper, haklı, iyi yapmış diyen yok zaten. Ama o adamın kafasının çalışma şekliyle 8 yaşındaki çocuğunkinin pek farkı yok.

Bir de fiziki ittirme falan yürek yemişsiniz, yaşlı babama apartmanın önünde oynamayın dedi diye sözlü tartışmaya girip ittrmeye kalkan, mabadını yıtarak top oynayan sokak s*rtüğü bir kız vardı, neler yaptım neler. Olay aynı değil;ama yakınları işin içine karışabilir. Başınız ağrıyabilir.

Adam bunak da olsa sapik da olsa ittiremezsiniz, bu suctur bu ulkede, ihkaki hak yapamazsiniz. Cagirirsiniz polisi, o gerekeni yapar zaten.

Adamin yasi itibariyle bunak olma ihtimali sapik olma ihtimalinden biraz daha fazla geldi bana ve bir kisim uyeye, o yuzden ne gerek vardi dedik. Yoksa kimse tacizi, tacizciyi savunmuyor ama kimse kimseyi ittiremez, hele de yere dusurecek kadar

ama sizin ornekler de konuyla cok alakasiz ya. cidden yani konu sahibi tamam fiziksel mudahalede bulunmasa iyiymis ama sanki adama meydan dayagi atmis gibi yazmissiniz guldum valla.

Itmeniz cok yanlis olmus. Hatta duymamazlikdan gelseymissiniz.
Su durumda haksiz olan taraf siz oluyorsunuz. Bir arkadasin dedigi gibi kalca kirigi filan olduysa atlatamama durumu oluyor.

ama sizin ornekler de konuyla cok alakasiz ya. cidden yani konu sahibi tamam fiziksel mudahalede bulunmasa iyiymis ama sanki adama meydan dayagi atmis gibi yazmissiniz guldum valla.
Ya o ittirme nelere sebep olabilir hiç mi düşünemiyorsunuz?

Ayni seyi yazacaktim, daha ne dedigi bile belli degil adamin

Ayrıca makyajıma kılığıma laf eden bir amca var, neresi uygun değil. Lafla tartışsın, ne demek ittirmek? Bir yakını gelse belalı olsalar al başına bela.

Tamam ya hu ben de yazdım zaten fiziki müdahale yanlış diye.
Kimse savunmuyor derken? Bazı yorumlardan o yaşta bir adamın söylediği laf tacizden bile sayılmaz anlamı çıkıyor. Ben ona tepki gösterdim.

Adamin ne dedigini israrla yazmamişsiniz. Tamam yaşlilar da cok kotu seyler yapabiliyor ama adam belki hasta belki bunak ha susmak zorunda degilsiniz siz susmayip cevap vermeyi tercih edersiniz kendi bileceginiz iş ama tutup bir dokumayla yere düsecek 80 yaşindaki adami da itmezsiniz yahu. Basbaya suçlusunuz.

Ayrıca makyajıma kılığıma laf eden bir amca var, neresi uygun değil. Lafla tartışsın, ne demek ittirmek? Bir yakını gelse belalı olsalar al başına bela.
siz de amcaya gulup amca nasil olmusum diye sormasaydiniz yani herkes sizin gibi her seyi sakaya vuracak diye bir sey mi var? bir de siz adamin hemsehriniz oldugunu falan biliyormussunuz, anlayis gostermissiniz. konu sahibi adami ilk kez gormus. herkes sizinle ayni tepkiyi vermek zorunda degil.

diger orneginizle alakasi hele hic yok. birinde kadin adamin onu taciz ettigini soyluyor, digerinde oyun oynayan kiz diyorsunuz. anlamiyorum yani. ortak nokta sadece yaslilar galiba.

Tamam ya hu ben de yazdım zaten fiziki müdahale yanlış diye.
Kimse savunmuyor derken? Bazı yorumlardan o yaşta bir adamın söylediği laf tacizden bile sayılmaz anlamı çıkıyor. Ben ona tepki gösterdim.
O yasta adam laf atsa ne olur atmasa ne olur yazan benim zaten. Orda demek istedigim acik degil mi? Bunamistir kafaya bile takmazsin demek istiyorum yoksa 70 yasina kadar taciz sayilir sonrasi sayilmaz demiyorum

Fiziksel müdahaleye kadar çok haklıydınız. Keşke temas etmeseydiniz.

Ama adam laf attı diye tebrik edecekler var. Hayret doğrusu. Sözlü taciz var. Farkında mısınız?
Emin miyiz sozlu tacizden? Ne dedigini tam olarak soylemiyor konu sahibi

Ne dedi ki size?
Laf atmak nedir? Saati sormuş da olabilir. Bence ne dediğini bile anlamadınız.
Neyse diyelim ki biri size laf attı. Zorla önüme geçse de ben mümkün oldukça dokunmamaya çalışırım. Yani nasıl bir durum gelişti de adama dokundunuz?
Ben olayı hiç bir şekilde kafamda canlandıramadım.

Keske duymamazliktan gelip , yolunuza devam etseymissiniz .
80 yasin da bir insani itmeseydiniz . Bazi yaslilarda bunama ya da Parkinson hastaligindan dolayi davranis bozukluklari olabiliyor . Belki de hastaligindan dolayi o duruma maruz kaldiniz . Dusmekten dolayi bel kirikligi olabilir zaten o yaslarda en ufak darbelerde kemikler cok zayif oldugu icin kiriklar olabiliyor .

Hemşehrim olduğunu konuşmasından ve devamlı bordo mavi giymesinden anladım ayol, ne işim var tanımam etmem, yaşlı bir amcaydı. İsmini bile bilmezdim. Aynen iki yumruk çakmalıydım. Adam ne demiş tam olarak onu bile bilmiyoruz. .

Anlatmak istediğim hiç yoktan başına gereksiz bir bela alabilir, yakınları işin içine dahil olursa hoş olmayabilir. Yaşlı dedesini o şekilde gören kayıtsız kalmaz örneğin.

O yasta adam laf atsa ne olur atmasa ne olur yazan benim zaten. Orda demek istedigim acik degil mi? Bunamistir kafaya bile takmazsin demek istiyorum yoksa 70 yasina kadar taciz sayilir sonrasi sayilmaz demiyorum
Tamam da Woman Hanım, her yaşlı bunak değil. Etrafımda yaşlılar var, bir tanesi 90'a geldi mesela. Suya götürür susuz getirir seni, haberin olmaz. Bazıları gayet bilinçli yapıyorlar. Direkt bunamıştır, aman ne olacak demek çok sağlıklı değil.
Bazıları gençken de kötü insanlar oluyorlar, yaşlanınca da benlikleri değişmiyor işte.
Ramazan ayında dükkanının önünde oturmuş olan 65+ yaşlarında "amca" kısa kolluma bakıp, orucum bozulacak şimdi diyebiliyor mesela. Bunaklıktan mı? Sanmıyorum. Sapık işte dümdüz.

Adam ne demiş ben oraya takıldım.
80yasinda yürüyemeyen, düşünce kalkamayan adamın attığı lafa hadi ordan diyip gecseydiniz keşke.
Ölse ne olacaktı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…