Yaşlı adamla kavga ve belirsizlik. Pişmanlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türkcemin bozuk degilde karsidaki insanlarin anlamasi kit oldugunu fark ettim
Senin Türkçe çoğuna göre anlaşılır canım. Ne demek istediğini çok güzel ne şekilde ifade ediyorsun. Keşke herkes okuduğunu anlayacak kapasitede olsa

ben konunun basinda mesela konu sahibinin gercekten taciz edildigini varsaydim, buna gore hatta baska uyelerle de farkli dusunduk karsilikli duzgunce tartistik. daha sonra adamin yasi, soyledikleri, konu sahibinin anlattiklari vs adamin yasliliktan kaynakli ne dedigini bilmemesi ihtimalinin tacizci olmasindan daha yuksek olduguna karar verdik.

ama nedense dun aksamdan bu yana sanki konu sahibinin yazdiklarini okumuyormus gibi surekli ayni yerde kalanlar oldu. surekli kendi anilarinizi anlattiniz, samuray kilici bilmem ne. iyi niyetli bulmuyorum hicbirinizi. konuya konu sahibi bir guncelleme yapiyor, adamin dediklerini yaziyor. onu degil daha samuray kilicini konusuyorsunuz. mantikli olan dusunmektir, degerlendirmektir, fikirler degisebilir. degismelidir de bazi durumlarda. ama bu kadar basit bir konuda bile bu derece sabit fikirli olmaniz cok korkutucu. ben bu ulke icin cok endiseliyim.

Benim konu sahibine kızdığım nokta tacizi tam açıklayamaması adamı itmesi. Onun dışında tacizin yaşı cinsiyeti yoktur
adam ben birşeyler almayı severim bana da versene ,vercen mi tarzında konuşmuş taciz edenin zaten söyleyiş şeklinden neyi söylemek istediğini anlarsınız ya, konu sahibide emin olamamış bana mı diyorsun sen ? dediği an adamda evet demiş ve konu sahibi itmiş ,keşke itmeseymiş ölür mölür bir sıkıntı olur daha çok başı belaya girerdi zaten konu sahibide ona çok pişman olmuş ...

Düşünsene tacize uğruyorsun üstüne bir de tacizci yüzünden ceza alıyorsun

Bence bu düşünce yapısının kadınlar için yarattığı tehlikeden endişeli olmalısın. Zira Türkiye böyle bir ülke. Adam demans hastasıysa bile bunu hoş göremeyiz, samuray kılıçlı katil de şizofreni hastasıydı dedik. Bunda ne gibi kötü niyet olabilir? Gayet mantıklı, düşünülmüş, değerlendirilmiş bir yorum olduğunu düşünüyorum. Her hastayı sırf bizden 40 sene önce doğdu diye hoş göremeyiz. Hepsi bu.
Daha fazla konuya yazıp kırmayacak/kırılmayacağım. Ben tanıyorum diyebileceğim üyelerin kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum, sen de dahil, Neyapsamkisimdi mesela inanılmaz mantıklı bulduğum, sevdiğim bir üye ancak bu konuda fikir ayrılığı yaşıyoruz. Sadece yaklaşım farklılığı var bana göre. Kimseyi “tacizciyi savundun” diyerek de suçlamıyorum, diyaloğa girdiğim üyeler bunu bilse yeter.
Sevgiler herkese

Benim konu sahibine kızdığım nokta tacizi tam açıklayamaması adamı itmesi. Onun dışında tacizin yaşı cinsiyeti yoktur

dün net olayım diye yazdığı şeyle bugün yazdığı bile farklı.
dün birşeyler verebilirmisin dedi diye yazmıştı. bu cümleden tacizden çok dilenci manası çıkardım ben mesela.
birde dün yazdım yine yazayım adamın beni taciz ettiğini düşünsem itmek için bile dokunmam adama iğrenirim. adam düşüncede elimi uzatıp kaldırmaya falan kalkmam.

Acaba dilenci miydi adam?

Konu sahibi sakin ol. Vicdanını rahatsız edecek birşey yok. Doğru olanı yapmışsın. Çok büyük bir ihtimalle yaşlanmış bir sapiğa, küçük bir ihtimalle de zaten ailesinin sorumlulugunda olması gerekirken sokağa salinmiş bir bunaga dersini vermişsin. Zannetmiyorum ama şikayet filan edilirse de bişey çıkmaz. Köpeği olan tasma , sapığı olan kilit taksın, herkes delisine sahip çıksın... Burda benim yakınıma yapılsa şöyle yaparım böyle yaparım diyenler önce yakınlarına sahip çıksınlar, sokaktaki masumları tehlikeye atmasinlar, sonra gelip burda atar gider yapsınlar .

louder kacirdigin nokta su, samuray kilici bir taciz vakasi degildi. ikincisi torununa tecavuz eden adam tecavuz etmisti, suphe yoktu. kopege tecavuz eden adam da ayni sekilde.

burada adamin acikca bir taciz cumlesini okumadim, tekrar soyluyorum ben daha once turkiyede taciz edilmedim. maksimum gece kulubunde falan birileri yaklasmaya calismistir. onun disinda yolda yururken tacize ugramadim. belki de bu yuzden sakin kalabiliyorum. ama bu konuda konu sahibi bile adamin ne dedigini anlamamis. allah askina, adama ne diyorsun, bana mi diyorsun diye bagirmis adam da kafa sallamis. siz akli basinda birinin buna kafa sallayacagina inaniyor musunuz? hepimiz yorum yapiyoruz orasi net ama ben her zaman acik kapi birakiyorum. cunku orada degildim. hasta olma ihtimali olan hic tanimadigim ve tacizci oldugundan emin olmadigim birini kendi torununa tecavuz eden adamla kiyaslamayi kendime zul sayiyorum.

benim endiseli oldugum “tek” nokta bu degil. ama o mesajimda bahsettigim sey, insanlarin fikirlere kapali olup sadece kendilerini savunabilmek icin linc kulturunu devam ettirebilmesi. bunun icin endiseliyim. senin bahsettigin seyler icin de endiseli olabilirim. yani bir sinirim yok o konuda.

biz seninle konusunca anlasabiliyoruz, benim sitemim gercekten dunden bu yana hic kimseyi alintilamadan sadece kendisi gibi dusunmedigimiz icin tacizciyi savunuyorlar diye bizi isaret edenlere. gercekten kiriciydi ve kendilerini uzun suredir forumdan tanimama ragmen evet iyi niyetli bulmuyorum artik.

Adam yaşlı amannn ne yapacak sanki diye adami savunanlara bir çift lafiniz yok mu? :) Ha ama adam alzaymir adam kendinde değil. Adam almak vermek derken bir kilo çimento ver kızım diyordu.

Bu adamı savunamam asla, alzaymir olup olmaması da umrumda değil. Benim kızıma böyle bir şey dese onu orada parçalarım. Aa yazik belki hasta diyemem. Böyle diyenler, başlarına böyle bir şey geldiğinde sesini cikartmasin, hasta adam desin, ben diyemem.

Bu adamın benim göreceğim, duyacağım bir yerde birine böyle bir şey demesi de onu parcalamam için yeterli. Sapıklar ülkesi olduk, illa dertlenecekseniz buna dertlenin bence.

Siz ülke şartlarında ülke ortalamasinın çoook üzerinde steril bir çevrede yaşadığınız için, sizin yaşam alanınız dışında kalan gençlerin deneyimlerine ve korkularına çok uzaksiniz ve yaşanan bu olayda konu sahibi ile empati kurabilmeniz mümkün değil. O yüzden gereksiz bir tartışmaya surukleniyorsunuz. Konu sahibi tepkisinde çok haklı. Bitti.

tamam piraye hanim, bitti dediyseniz o zaman yazmayayim ben daha fazla. bitmis cunku. yazmama izin kalmadi galiba.

cok garip gercekten sasiriyorum.

tüm konuların doğru olduğunu gerçekleştiğini düşünerek yorum yapıyorum ben şahsen yoksa karşı tarafıda dinlemek lazım ona bakarsak aslında... :) ama imkanlarımız bu

Ben ilk yorumda konu çok inandırıcı değil dedim heleki eski konularına bakınca çünkü Bu tarz 2 konu daha açmış
Dün sorulara ney cevap vermemiş bir şey dedi anlamadım demiş bugün ben sorunca bir seyler yazdi oda olmadı zaten konu yarim saçma sapandı

Dün gece yazdım cidden biri sözlü laf dese küfürlü insan tepki verir bağırır çağırır yada fiziksel bir şey olsa o anlık bir refleksle ya donar kalır yada bi kaba kuvvet olur ALLAH korusun düşer ölür baş belaya girer o an düşünemeye bilir anlık oluyor zaten tepki
Karşıda olan yaşlımı genç mi ona bakılmaz bile o pisliği yapıyorsa tepkiye de hazır olmalı

Konu da konu sahibi itmiş ya etraftan gören olsa adama cullanip dövecekler di belki
Buda oluyor ama konuda adam bile yok ancak biz burda birbirimizi yiyoruz
Karşıt görüş tabiki olur ama bazı konularda birlik olmak lazım
Konu sahibinin uyduruk hikayesi net olmayışı bir sürü hikaye çıkardı ortaya

ben sizinle muhatap olmuyorum. anlasabilecegim uyelerle konusmayi tercih ediyorum. sizinle konusmayi denedim olmadi.

tamam piraye hanim, bitti dediyseniz o zaman yazmayayim ben daha fazla. bitmis cunku. yazmama izin kalmadi galiba.

cok garip gercekten sasiriyorum.
Yok ben onu kendime yazdım. Siz dilediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Konu sahibi yerden göğe kadar haklı tepkisinde. Tartışılacak birşey yok. Benden bu kadar.

Arkadaşlar daha adamın ne dediği bile belli değil ya neyi tartışıyoruz ?
"Canim bir şeyler istiyor "(şu 'BIR ŞEYi' de anlamadık gitti).
"Ben her bayandan bir şeyler alırım "
Olay bundan ibaret . Yolda biri bana böyle dese sen hayırdır dayı kafan iyi mi derim.

Verecek cevabım olmadığında ben de böyle yapıyorum.
benim sizinle herhangi bir sekilde ayni dogrultuda davranmam mumkun degil. o yuzden kendinizden yola cikarak benim hareketlerimi anlamlandirmaya calismayin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…