yaşlılarla nasıl baş ediyorsunuz?

Yaşlilara bişey yaptrmak yada yaptiginin yanlis oldugunu anlatmak çok zor.benim anneannem cok alingandir mesela hiçbir eleştri yada uyarıda bulunamayız bulunursak hakarete uğramış gibi davraniyor

Seni anlamak zor değil açıkçası Allah yardımcın olsun. Ninenin elden ayaktan düşmediğine, bakıma muhtaç olmadığına şükretmelisin. Görmezden gel bazı şeyleri

Neden onun evinde kalıyorsunuz? Bu kadar coook rahatsız oluyorsaniz kendi çocuklarına bırakabilirsiniz bakma işini. Eğer hala sağ iseler bu yükü sizin omuzlamaniza hiç gerek yok.
Ya da tüm çocukları para toplasin,bir bakıcı ayarlasinlar.
Ben nasıl baş ediyorum?
Aynı evde yaşasam ben de bunalirdim ama yılda birkaç ay sadece beraber yaşayınca hiç rahatsız olmuyorum. Tam tersine gezmeye-guzel yerlere falan çıkarıyorum mutlu oluyor. Sinemaya gidiyoruz. Yani sen ona bir yap,o zaten bunu 10 sayıyor.
Bu sene mesela başbaşa tatil yaptık :) benim için haddinden fazla zor oldu. Çok nazlı ve yürümekte zorluk cekiyor-tikaniyor. Üstelik söylenmeyi de çok seviyor :) Ama yine de guzel bir anı oldu ikimiz için de.
Keşke dedem sağ iken aklıma gelseydi böyle şeyler de onunla da guzel anılarım olsaydı...
özel nedenlerden burada kalmam gerekiyor. ben başka bir yere gidemiyorum ve vafa borcu hissediyorum üzerimde. bakıcı işine kimse sıcak bakmıyor maalesef zaten ninem de kabul etmez ama kendileri de gelip bakmıyorlar. kendi çocuklarından birinin maddi durumu ortanın üstünde o da ekonomik krizden etkilendi işleri bozuldu kimin ne olacağı belli değil yani.

Al 2 top yün, bir çift şiş. Örsün dursun :KK70:
Yapabileceği bir şeyler olmalı. Gözleri kötü durumda değilse puzzle al mesela. Çok mu zor olur, bilemedim.
Benim babannem de bizim burada yakın yaşıyor. Geçenlerde bir üşüttü, hastalıktan en az bir ay kurtulamadı. Zaten her türlü hastalığı var. Maşallah diyeyim de yine. Evden çıkaramam. Ben ona yaptıracak bir şey bulamıyorum. Mutlaka canları sıkılıyor yani.
sürekli alıyorum zaten yün örmeyi seviyor ama elinden bırakınca başka şeylere sarıyor. puzzle yapamaz gözleri o kadar iyi görmüyor.
karşı komşusunu çok sever ona bile gitmiyor. git diyorum yarım saat bir saat otur gündüzleri değişiklik olsun üşeniyor gitmeye. ikisinin de evi düz ayak bu arada 20 adım atsa komşunun evinde sokak arasında oturuyoruz

Seni anlamak zor değil açıkçası Allah yardımcın olsun. Ninenin elden ayaktan düşmediğine, bakıma muhtaç olmadığına şükretmelisin. Görmezden gel bazı şeyleri
amin amin zaten yatağa düşse ben baş edemem onunla çok kilolu o zaman daha zor olur her şey şükür kendi dolaşıyor etrafta

sürekli alıyorum zaten yün örmeyi seviyor ama elinden bırakınca başka şeylere sarıyor. puzzle yapamaz gözleri o kadar iyi görmüyor.
karşı komşusunu çok sever ona bile gitmiyor. git diyorum yarım saat bir saat otur gündüzleri değişiklik olsun üşeniyor gitmeye. ikisinin de evi düz ayak bu arada 20 adım atsa komşunun evinde sokak arasında oturuyoruz
Sen git karşı komşunun kapısını çal, bugün bizimkine uğrasana diye :D

kızlar bu sefer yıllardır çözemediğim bir dert için buradayım. ben yaşlı ninem ile oturuyorum ev onun kendisi 80 küsür yaşlarında. artık ona tahamülümün kalmadığını hissediyorum. ne yapsam burnunu sokuyor yemek yapmak için hazırlık yapsam malzemeleri karıştırır kendi kafasına göre düzenleme yapar, odamdaki eşyalarımı ben evde yokken kurcalar yeri değişir kaybolur öyle fark ederim. kendime besin takviyesi alsam onları mıncıklar evde olmayacak işler yapar yerleri siler ıslak bırakır kurur bir şey olmaz der. yanlış anlaşılma olmasın ondan iş bekleyen yok her işi zaten yapıyoruz temizlik çamaşır vs sadece canı gündüz bir şey çekerse onu yapar yer ortalığı da kirletir onu temizleriz yani kendi kendine iş çıkarıyor.
yemek yapıp dolaba koysam ağzına sürdüğü kaşığı tencereye daldırır vs vs. ben artık çok doldum çok tiksiniyorum ne dediysem başa çıkamadım ve kendisi çok yalancı yaptığı şeyi gözümle görsem söylediğini kulağımla duysam inkar eder. hayır ben yapmadım der allah kuran ezan üzerine yemin eder. yaşlı diyip geçemiyorum bazı şeyleri
ben artık dayanamıyorum bana biraz akıl verin sizler nasıl baş ediyorsunuz. burada eminim ki yaşlılarla yaşayan bir sürü üye vardır. artık sinirlerim kaldırmıyor en ufak şeyde ağlar oldum.
Allah hayırlı yaşlılık nasip eylesin. Böyle cazgırlar insanı stresten öldürür

Al 2 top yün, bir çift şiş. Örsün dursun :KK70:
Yapabileceği bir şeyler olmalı. Gözleri kötü durumda değilse puzzle al mesela. Çok mu zor olur, bilemedim.
Benim babannem de bizim burada yakın yaşıyor. Geçenlerde bir üşüttü, hastalıktan en az bir ay kurtulamadı. Zaten her türlü hastalığı var. Maşallah diyeyim de yine. Evden çıkaramam. Ben ona yaptıracak bir şey bulamıyorum. Mutlaka canları sıkılıyor yani.

benim babannem duzen hastasi,
o yuzden cok ise yariyor,
bir kiyafet katlar, hani su filmlerdeki gibi hepsi ayni boyda, rengine gore duzenlenmis dolaplarin olur,
kadin coraplari bile duzenli katliyor, ben yapinca diger tekiyle yan yana koyup tutturuyorum birbirine o kadar.

bence ev islerinden bir seyler bulup yaptirmali,
yoksa kendilerini ise yaramaz hissediyorlar,
bu sekilde yardim etmeye calisiyorlar ama gercekten belirli yas sonrasi yemek isi pek olmuyor.

Ay benim de ananem oyle. Yaşlilar öyle oluyor niye ki acep? Güzel soru sormuşsunuz ben başedemiyorum. Çünkü ben tahammüllü bir insan değilim çabuk tepki veriyorum. İnatçı oluyorlar ve laftan anlamıyorlar. Her şeye söyleniyorlar. Ananem tahammülsuz oldugumu bildiğinden çok üstüme gitmez benim. Ben onu değil o beni idare ediyor artık :)

benim babannem duzen hastasi,
o yuzden cok ise yariyor,
bir kiyafet katlar, hani su filmlerdeki gibi hepsi ayni boyda, rengine gore duzenlenmis dolaplarin olur,
kadin coraplari bile duzenli katliyor, ben yapinca diger tekiyle yan yana koyup tutturuyorum birbirine o kadar.

bence ev islerinden bir seyler bulup yaptirmali,
yoksa kendilerini ise yaramaz hissediyorlar,
bu sekilde yardim etmeye calisiyorlar ama gercekten belirli yas sonrasi yemek isi pek olmuyor.
Ay gerçekten gözümde film sahnesi canlandı. Onlara gururla bakan yaşlı tonton bir teyze ile birlikte :KK70:
Benimki tek yaşadığı için hemen her işini yapıyor. Biz haftada bir ailecek gidiyoruz yemeğe, o zaman tüm evi süpürüyoruz annemle. Bazen de yemeğini hazırlıyoruz. Çamaşır astıysa toplanıyor vs. Onun dışında sıkılıyor :110: Biz gidince seviniyor ama üzülüyorum ben de, çünkü gidince sıkılıyorum konuşacak çok bir şeyimiz yok.
Hobi sahibi olmak o kadar, o kadar önemli ki.

Yaşlı olarak nenemerimden örnek vereyim.bir tanesi kendi halinde bişeye karışmaz yormaz fazla beni.otekisi tam Despot.yeter ki evlerine gideyim iki dk boş duramam.bir is verir daha onu yaparken ötekini söyler.ama ben alıştım bu haline.çok seviyorum.gidince ne işi var biliyorum hemen onları yapmaya girisirim.kendisi ayakta duramıyor diye her işini yapamaz çünkü.ben bir iş yaparken o da oturarak yemeğini yapar bulasigini yıkar.canim bişey cekti desem bir bakarım o yemeği yapmış.eli çok lezzetli.sizde beni rahatsız etmeyecek tek şey kaşığı yemeğe daldirir diyorsunuz ya o.sürekli birlikte yaşadığınız için diğer hareketleri batar insana.ama yaşlı yine de gönlünü yapmaya çalışırım.yaşamadığım için düşüncem böyle olabilir

Burda yazanlara bakmayın.Hiç biri gerçekten aksi,huysuz bir yaşlıyla yaşamamışlar.Sizi çok iyi anlıyorum.Bir kısım yaşlı,yaşlandıkça böyle oluyor.Bazıları da gençken neyse daha da beteri oluyor

Öncelikle sizin çocuk olmadığınızı kabul ettirmeniz lazım.Size de saygı duyabilmesi lazım.Aman dünkü çocuk,ne bilir o diye düşünmesine engel olmalısınız.

3 yaşındaki çocuğa kızarsın,uyarırsın susar da 80lik birine hiç biri fayda etmez.O yüzden metanetli olmaya çalışın ama ezdirmeyin kendinizi

Alzaymır başlangıcı olabilir.Yalan söylemiyodur , belki de gerçekten yaptığı şeyleri hatırlamıyor olabilir.Üzerine gitmeyin yalan söylüyormuş gibi.Nedense üzüldüm nenenize.Lütfen iyi davranın ve sabretmeye çalışın.
denilene göre gençken de böyleymiş asla eleştiri kabul etmez çamura yatarmış. alzaymır konusuna gelince düzenli nörolog kontrolüne gidiyoruz doktor maşallah bir şeyi yok teyzenin diyor her seferinde o yüzden hasta ondan yapıyor diyemiyorum kendi kendimi gaza getiriyorum :( ona iyi davranıyorum zaten ama arada sinirlerim laçka oluyor hesap soruyorum neden bunu bunu böyle yaptın ya da insanları neden dolduruşa getiriyorsun kavga çıkıyor diye dayanamıyorum ondan tavsiye istiyorum zaten orta yolu nasıl buluruz ne yapabilirim diye.

Burda yazanlara bakmayın.Hiç biri gerçekten aksi,huysuz bir yaşlıyla yaşamamışlar.Sizi çok iyi anlıyorum.Bir kısım yaşlı,yaşlandıkça böyle oluyor.Bazıları da gençken neyse daha da beteri oluyor

Öncelikle sizin çocuk olmadığınızı kabul ettirmeniz lazım.Size de saygı duyabilmesi lazım.Aman dünkü çocuk,ne bilir o diye düşünmesine engel olmalısınız.

3 yaşındaki çocuğa kızarsın,uyarırsın susar da 80lik birine hiç biri fayda etmez.O yüzden metanetli olmaya çalışın ama ezdirmeyin kendinizi
valla ne güzel demişsiniz daha beter gerçekten. benim büyüdüğümü asla kabul etmiyor ve saygı duymuyor mahremiyet zaten yok evde. bu sorunu aşıyorum kendi kendime ama iş hijyene gelince ya da tiksindirici şeylere dayanamıyorum. bunları nasıl çözerim bilmiyorum. aynı sofrada yemek bile yemek istemiyorum artık midem almıyor

Ya ama varya Allah gecinden versin, bu dünyadan göçüp gittiklerinde o kadar üzülüyorsunuz ki, bence sonradan pişman olacağınız şeyler yapmayın derim, yaşlılığına verin, gönlünü hoş tutmaya çalışın, bir de şöyle düşünün ev onun evi ve siz onun düzenine ayak uydurmalısınız

Back
X