Amin. En büyük temennimiz herkes için bu zaten.Benimde tek çocuğum var, sağlık sorunları ve başka sorunlar yüzünden 2. Çocuğumun olma ihtimali çok düşük.
Yaşlılık ve gelecek kaygısı konusunda ne desem bilmiyorum, hayatın neler getireceğini bilmiyoruz... Yaşlanacağımızın bile garantisi yok ki. Ben Allah'tan her zaman ömründe, ölümünde hayırlısını istiyorum. Inşallah ileride kimseye muhtaç olmadan ölürüm.
Amcamın eşinin halası çocuksuz.Kadina yeğenleri bakmıyor.İlgilenmiyor.Bizleri arar bizlerle görüşür kadın.Yine annemin halalari cocuksuzdu.Biri vefat etti.Digeri ölen hala ile ortak 2 tane evi tek kardeşine verdi.Hadi onu da es geçtim.Annem vefat etti.Oz yeğeni arayıp sormadı.Bende onu arayıp sormuyorum.Kucuk amcamın oğlunun evinde(kendi verdiği evde kiracı gibi) yaşıyor.Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler
Aynı kaygıdayım. Biz gelip gidiyoruz ama kaynaklar tükenirken onlar sefalet içinde mi hayat sürecekler. Bir ülke kalacak mı onlaraIlerde cocugum bana bakar mi diye dusunmekten ziyade ben cocuklu bir kadin olsaydim boyle bir dunyada ben olunce cocugum ne hallerde kalacak acaba diye dusunurdum. Kitlik kapida. Cocuklar sefillige doguyor. Insanoglu cok bencil.
Bizi getiren nasil getirdi dunyaya, her donem kendi icinde zordu ok, ama bu devir sanirim en kotu devir. Yolun sonu da aydinlik degil. Ve biz durmadan uruyoruz. Ureyelim bakalim.
2 çocuklu olunca biri aramasa diğeri arar diye düşünmeyin, oturduğum yerlerden birinde yaşlı bir dede vardı valla şimdi yalan olmasın üzerinden epey zaman geçti çocuklarının sayısını unutmuş olabilirim ama en az 5 çocuğu olduğunu biliyorum, bu dedemiz vaktiyle hem çocuklarına hem yatalak kalan eşine bakmış, eşi vefat etmiş çocuklar evlenip gitmiş derken dedemiz 90’lı yaşlara gelmiş, o çocuklardan bir tanesi bile bir kere kapısını çalmadı, dedeye bir gün birimiz bir gün diğerimiz yardım ediyorduk, dede evinde tek başına vefat etti çocukları ölümünden sonra evini satmak için ortaya çıktı.Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
.....Aynı kaygıdayım. Biz gelip gidiyoruz ama kaynaklar tükenirken onlar sefalet içinde mi hayat sürecekler. Bir ülke kalacak mı onlara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?