Yaşlılığı hiç düşünüyor musunuz?

pratik123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
1.303
1.939
48
33
Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler

Benimde tek çocuğum var, sağlık sorunları ve başka sorunlar yüzünden 2. Çocuğumun olma ihtimali çok düşük.
Yaşlılık ve gelecek kaygısı konusunda ne desem bilmiyorum, hayatın neler getireceğini bilmiyoruz... Yaşlanacağımızın bile garantisi yok ki. Ben Allah'tan her zaman ömründe, ölümünde hayırlısını istiyorum. Inşallah ileride kimseye muhtaç olmadan ölürüm.

Amin. En büyük temennimiz herkes için bu zaten.

Amcamın eşinin halası çocuksuz.Kadina yeğenleri bakmıyor.İlgilenmiyor.Bizleri arar bizlerle görüşür kadın.Yine annemin halalari cocuksuzdu.Biri vefat etti.Digeri ölen hala ile ortak 2 tane evi tek kardeşine verdi.Hadi onu da es geçtim.Annem vefat etti.Oz yeğeni arayıp sormadı.Bende onu arayıp sormuyorum.Kucuk amcamın oğlunun evinde(kendi verdiği evde kiracı gibi) yaşıyor.

Bende çok korkuyorum yaşlılıktan ama bazen ananeme bakıyorum 72 yaşında hala dinç kuvvetli köyde calısıyor hep doğal beslendi her gün yemek bile yemezdi çoğu gün yoğurt süt ile geçerdi ve çok güçlü bir karaktere sahip ağladığını bir şeyi kafaya taktığını hiç bilmem ki evlat acısı aldatılma her şeyi gördü .Sanırım hayatta böyle kendine iyi bakınca kafaya takmayınca iyi bir şekilde yaşlanıyorsun .Ama çok takıntılı üzüntülü biriysen illa bir hastalık kötü şeyler insanı buluyor p yüzden rahat olacaksın kimsesiz kalsam bile diyorum dünyada tek insan ben mi kalıcam illa birisi yardım eder

Yaşlanınca bana bakar diye çocuk yapılmaz.
Zaten bu çağda çocuklar bize bakmaz, bakmasınlar da zaten.
Yaşlılığı düşünüp kendinizi üzmeyin şimdiden. Özel bakım evleri var gayet rahat, güzel. Doktoru, hemşiresi başında. Tabi bunun için para gerekli. Yaşlılık için birikim yapmak lazım.

Ben çocuk doğurmaya özellikle tek çocuğum olduğu için 22 23 yaşımdan itibaren pek hevesliydim.Simdi nasıl bakicam diyorum.Tekrar evlilik düşünmüyorum.Ama çocukları severim.Duskunumdur.

Yaşlılığınızı düşünüyorsanız çalışın ve kazandığınız ile bu kaygınızı giderin. Bu yaşıma kadar hiç çocuğum bana bakar mı diye dertlenmedim. 6 çocuk da yapsanız ülkenin bu gidişatı ile 6 sı da bakmayabilir.

Evladın hayrı bununla da ölçülmez.

Ilerde cocugum bana bakar mi diye dusunmekten ziyade ben cocuklu bir kadin olsaydim boyle bir dunyada ben olunce cocugum ne hallerde kalacak acaba diye dusunurdum. Kitlik kapida. Cocuklar sefillige doguyor. Insanoglu cok bencil.
Bizi getiren nasil getirdi dunyaya, her donem kendi icinde zordu ok, ama bu devir sanirim en kotu devir. Yolun sonu da aydinlik degil. Ve biz durmadan uruyoruz. Ureyelim bakalim.

Ben çocuğum bana baksın istemem. 35 yaşında çocuk yaptığımı varsayarsak ben 70 yaşındayken o 35 olacak. Hadi 75e kadar idare ettim diyelim olsun 40. Eee ömrünün güzel yıllarını bir daha geri gelmeyecek zamanlarını evde benim başımı bekleyerek mi geçirsin. Gelsin gitsin sorsun vefalı olsun isterim. İmkanlarım bu şekilde olursa kendi bakıcı paramı kendim öderim zaten ama benim imkanım olmazsa da çocuğumun var olsa eve bir bakıcı almasını eğer durumum iyi değilse kamera sistemiyle bakıcının hareketlerini takip etmesini temenni ederim.

Benim dedem çok uzun yaşadı vefat edene kadar da turp gibiydi. Birden bir sebepten vefat etti. Allah herkese nasip etsin dediğim bir ölüm.

Aynı kaygıdayım. Biz gelip gidiyoruz ama kaynaklar tükenirken onlar sefalet içinde mi hayat sürecekler. Bir ülke kalacak mı onlara

Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
2 çocuklu olunca biri aramasa diğeri arar diye düşünmeyin, oturduğum yerlerden birinde yaşlı bir dede vardı valla şimdi yalan olmasın üzerinden epey zaman geçti çocuklarının sayısını unutmuş olabilirim ama en az 5 çocuğu olduğunu biliyorum, bu dedemiz vaktiyle hem çocuklarına hem yatalak kalan eşine bakmış, eşi vefat etmiş çocuklar evlenip gitmiş derken dedemiz 90’lı yaşlara gelmiş, o çocuklardan bir tanesi bile bir kere kapısını çalmadı, dedeye bir gün birimiz bir gün diğerimiz yardım ediyorduk, dede evinde tek başına vefat etti çocukları ölümünden sonra evini satmak için ortaya çıktı.

Mevzu ölüm ise hiçbirimiz ne zaman ne şekilde öleceğiz bilmiyoruz ama kalabalık içinde bile olsanız ölüm tek kişilik, her şeyin hayırlısını ve kimseye muhtaç olmamayı dileyin.

Bence konu çocuk sayısı değil.

Allah devletimize zeval vermesin, sosyal devlet özelliği gelişmiş bir ülkedeyiz. Pek çok kurum ve kuruluş yaşlılarımızın yanında.

Ben de bazen düşünürüm, yaşlanınca ne olacak diye. Tek çocuğum var, yalnızım. Bana bakacak kimsem yok. Çocuğumun da bana bakacağını sanmıyorum. Çalışmak, işler olmak lazım. Bilgi gerektiren konularda çalışabilecek eğitimler almak önemli. Ama yine de Allah elden ayaktan düşürmesin, Allah kimseye muhtaç etmesin...

Aynı kaygıdayım. Biz gelip gidiyoruz ama kaynaklar tükenirken onlar sefalet içinde mi hayat sürecekler. Bir ülke kalacak mı onlara
.....
Kisisel olarak cocuk sahibi olma istegimden vazgectim bu sebeplerle.
Evli degilim ama evlensem de bu saatten sonra sirf bu yuzden yapmak istemiyorum. Ne kadar ciddi bi vazgecis bu icten ice cok uzgunum.

İleride bana baksın mantığı ile çocuk yapmak çok yanlış bir düşünce. Her şeyin hayırlısı olsun şu hayatta, ölümün de. Ben hep, elden ayaktan düşmeden, kimseye yük olmadan göçüp gitmek için dua ederim.Babam rahatsızlandı ve 12 gün içinde vefat etti,bizim için çok zor olsada o çok hayırlı bir şekilde vefat etti.Ben de bu şekilde teselli ediyorum kendimi işte .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…