- 5 Ekim 2017
- 4.791
- 3.004
- 133
- 41
Yoksa ne yapacağız ? Şimdiden bunalıma mı girelim ?Yaşlılığı düşünmüyorum diyenler hiç yaşlı yakınınız olmadı mı zor gerçekten
75 de ev işlerini bile yapmakta zorlanacaksınız
Sürekli hasta olacaksınız bi yerleriniz ağrıyacak birisi olmadan tek başına hastaneye gitmekte zorlanacaksınız
Ameliyatlar olacaksınız yanınızda birisinin size bakması gerekecek
Kapınızı açan hiç kimse kalmayacak telefonunuz bile çalmayacak
O yüzden eş ve çocuk önemli
İnsan yalnız yaşayamaz
Para olunca sizi devamlı ziyaret edecek arayacak hastaneye götürecek biriniz bulanabilecek misiniz para yeterli değil yani
Boşandınız mı?Ben çocuk doğurmaya özellikle tek çocuğum olduğu için 22 23 yaşımdan itibaren pek hevesliydim.Simdi nasıl bakicam diyorum.Tekrar evlilik düşünmüyorum.Ama çocukları severim.Duskunumdur.
DoğruÇocuklara bakım yükü yüklemek çok kötü. Burada eşinin ailesine bakmak zorunda kalınca herkes isyan ediyor ama kendisine bakılsın istiyor çok saçma. O çocuk kendisi bir yetişkin olacak ve hayat kuracak tabi ki bazen arayıp sormalı ama ben huzur evlerini mantıklı buluyorum ayrıca gittiğim ziyaretlerde fark ettim ki yaşlılar orada daha mutlu kendi yaşıtları ile sosyalleşebiliyorlar. Hatta orada yeniden evlenen bir çift bile vardı.
Baksınlar diye bencilce çocuk yapılmaz. Çocuk karşılık bekleyebilecegin bir canlı değildir. Sen ona bakmakla yükümlüsün o değil.
Ölüm korkusu normal bir şey, bunun için Irvin Yalom'un Günübirlik Hayatlar, Güneşe bakmak ölümle yüzleşmek kitaplarını tavsiye ederim.Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler
Düzenli ziyaret yapmıyorum yanlış bilgi olmasın izmirde belediyenin huzur evine daha öncelerde gittim oradan bahsettim hatta bir gittiğimde yaşlılar gününü kutluyorlardı baya kurabiyeler börekler bir sürü şey yapılmıştı ve müzisyen de gelmişti herkes bir oynadı bir oynadı anlatamam. Çoğunluk mutluydu mutsuz olanların da sebebi orada olmaktan daha çok sevdiklerinin aramamasıydı. Hatta yaşlı bir teyze evden kaçıp gelmişti. Bir de gidecek olursanız tek değil bir kaç kişi gidin daha güzel oluyor. Yaşlılar gününe de az kaldı çevrenizdeki huzurevlerinde etkinlik varsa o gün de gidin güzel zaman geçirmiş olursunuzDoğru
Neredeki huzurevini ziyaret ediyorsunuz acaba
Yaşlılığı düşünmüyorum diyenler hiç yaşlı yakınınız olmadı mı zor gerçekten
75 de ev işlerini bile yapmakta zorlanacaksınız
Sürekli hasta olacaksınız bi yerleriniz ağrıyacak birisi olmadan tek başına hastaneye gitmekte zorlanacaksınız
Ameliyatlar olacaksınız yanınızda birisinin size bakması gerekecek
Kapınızı açan hiç kimse kalmayacak telefonunuz bile çalmayacak
O yüzden eş ve çocuk önemli
İnsan yalnız yaşayamaz
Para olunca sizi devamlı ziyaret edecek arayacak hastaneye götürecek biriniz bulanabilecek misiniz para yeterli değil yani
Kusura bakmayin ama boyle durumlarda ben hep anne babada bir hata ariyorum. Buyuk konusmak istemem ama 5 cocugun 5'i de hayirsizsa bir nedeni olmali. Herkes bu kadar kotu olamaz. Kendisine gul gibi bakan babayi yasliliginda arayip sormamak bayagi kotu kalpli olmayi gerektiriyor. 5 cocuk nasil boyle olmus acaba?2 çocuklu olunca biri aramasa diğeri arar diye düşünmeyin, oturduğum yerlerden birinde yaşlı bir dede vardı valla şimdi yalan olmasın üzerinden epey zaman geçti çocuklarının sayısını unutmuş olabilirim ama en az 5 çocuğu olduğunu biliyorum, bu dedemiz vaktiyle hem çocuklarına hem yatalak kalan eşine bakmış, eşi vefat etmiş çocuklar evlenip gitmiş derken dedemiz 90’lı yaşlara gelmiş, o çocuklardan bir tanesi bile bir kere kapısını çalmadı, dedeye bir gün birimiz bir gün diğerimiz yardım ediyorduk, dede evinde tek başına vefat etti çocukları ölümünden sonra evini satmak için ortaya çıktı.
Mevzu ölüm ise hiçbirimiz ne zaman ne şekilde öleceğiz bilmiyoruz ama kalabalık içinde bile olsanız ölüm tek kişilik, her şeyin hayırlısını ve kimseye muhtaç olmamayı dileyin.
Amin2 çocuklu olunca biri aramasa diğeri arar diye düşünmeyin, oturduğum yerlerden birinde yaşlı bir dede vardı valla şimdi yalan olmasın üzerinden epey zaman geçti çocuklarının sayısını unutmuş olabilirim ama en az 5 çocuğu olduğunu biliyorum, bu dedemiz vaktiyle hem çocuklarına hem yatalak kalan eşine bakmış, eşi vefat etmiş çocuklar evlenip gitmiş derken dedemiz 90’lı yaşlara gelmiş, o çocuklardan bir tanesi bile bir kere kapısını çalmadı, dedeye bir gün birimiz bir gün diğerimiz yardım ediyorduk, dede evinde tek başına vefat etti çocukları ölümünden sonra evini satmak için ortaya çıktı.
Mevzu ölüm ise hiçbirimiz ne zaman ne şekilde öleceğiz bilmiyoruz ama kalabalık içinde bile olsanız ölüm tek kişilik, her şeyin hayırlısını ve kimseye muhtaç olmamayı dileyin.
Haklısınız ama hayat acımasız, ben sağlıkcıyım her gün bir sürü örneğini görüyorum ayağa kalkmaktan aciz biçok yaşlı insan ilk etapta kendini sadece tuvalete götürüp yemek yedirecek birini arıyor yanında, bakıcı tutabilen bunu yapıyor ancak. Sevgi ilgi şefkat hepimizin ihtiyacı, tabiki yaşlıların daha çok, ama hastaneye atıp ziyarete bile gelmeyen olunca insanı ancak para kurtarıyor o an için. Umarım elden ayaktan düşmeden ölürüm.Parada yeterli olmuyor ki
75 yaşında kapınızı kimse çalmayınca yalnızlık sevgisizlik para ile çözülmeyecek
Hastaneye götürecek orada sizin elinizden tutacak yanındayım diyecek birisini parayla nasıl bulacaksınız
Yaşlılık zor sürekli hastalanacaksınız hasta insan duygusallaşır şevkat sevgi ister
Aynen çok haklısınız. annem çok zor yürüyor evinde. Ama bütün çocukları çalışıyor ve ancak haftada birgün uğrayabiliyoruz. Bakıcı desen bakıcı tutacal kadar kazanamıyoruz.ve çok yoğun çalışmak zorundayız. Gördüğüm gelecek daha da zor olacak. O yüzden evladın bakmasını kimse beklemesin. Sadece kendimize bakabildiğimiz kadar iyi bakmalıyız gelecek içinYaşlılığınızı düşünüyorsanız çalışın ve kazandığınız ile bu kaygınızı giderin. Bu yaşıma kadar hiç çocuğum bana bakar mı diye dertlenmedim. 6 çocuk da yapsanız ülkenin bu gidişatı ile 6 sı da bakmayabilir.
Evladın hayrı bununla da ölçülmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?