İki çocuk da hayırsız çıkabilir. Allah vermesin başlarına bi iş gelebilir. Bu denli geleceği düşünmek endişe verir insana. Her şeyn allahın kontrolünde olduğunu unutuyoruz bazen. Ben bekar bir kadınım bana kim bakacak endişesi asla taşımıyorum. Kaldı ki iletde bana bakar diye çocuk yapmayı da doğru bulmuyorum. Beni de o maksatla yapmışlar heralde varlığımda daha derin anlamlar arıyoruö belki bu yüzden. Çocuklarınız size bakmak zorunda değiller zaten kısacası.Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler
Parada yeterli olmuyor kiYaşlanınca tek güvencemiz paramız olacak, para biriktirmek lazım. On tane çocuk da yapsak bakacakları hayırlı olacakları ne malum, yaşlılığımızı garantiye alacak hamleler yapmamız lazım şimdiden, insana kendinden başka kimseden fayda yok.
Tamam da öyle birinin olmasını biz seçmiyoruz ki. Çocugun bir aile kurabilir. Belki yurtdışında yaşayacak belki hayırsız olacak. Mesela ben aileme bakmak istemem ha arada ziyaret ederim ama bakmak istemem. Param olur da bakıcı tutabilirim umarım yoksa yaşlılık hem onlara zehir hem bize zehir olacak bir durumParada yeterli olmuyor ki
75 yaşında kapınızı kimse çalmayınca yalnızlık sevgisizlik para ile çözülmeyecek
Hastaneye götürecek orada sizin elinizden tutacak yanındayım diyecek birisini parayla nasıl bulacaksınız
Yaşlılık zor sürekli hastalanacaksınız hasta insan duygusallaşır şevkat sevgi ister
Eşimle ikimiz de özel sektörde çalışan insanlarız. Asgari ücret bir tık üstü alıyoruz . Bir oğlumuz var. 6 yaşında, İkinciyi yapmıyorum çünkü bırakabilecegim kimse yok. Ana istiyorum . Bakıcı parası dünya para bunun yerine iş biraksam geçinmek aşırı zor.
Bazen yaşlılığı düşünüyorum
Bir evladım var başka kimsem yok anne baba kardeş yok. Bu evladım da hayırsız çıkabilir bana bakmıyorum diyebilir. Ya da bana bakıcı tutacak gücü de olmayabilir. Keza benim de bu gidişle olmaz zaten.
Belki yatalak olacağım .
Huzur evine giderim . Devletin böyle imkanlari var. Ama orası da anlatılanlardan dolayı korkutuyor.
Bilmiyorum ya bu sıralar beni bı gelecek kaygısı yaşlılık kaygısı sardı.
Tabiki çocuk bana baksın diye yapılmaz ama aranıp sorulmak isterim en azından. Biri aramazsa öbürü arar diyebilmek isterdim . İkinci çocuk isterdim ama yapamam.
Öyle bir iç döküş konusuydu . İyi geceler
Ananeyle bizim dönemimiz onların çocukluğundaki, gencliğindeki beslenme şartları,gıdalar ile bizimki aynı değil.Biz o kadar dinç kalamayabilirizBende çok korkuyorum yaşlılıktan ama bazen ananeme bakıyorum 72 yaşında hala dinç kuvvetli köyde calısıyor hep doğal beslendi her gün yemek bile yemezdi çoğu gün yoğurt süt ile geçerdi ve çok güçlü bir karaktere sahip ağladığını bir şeyi kafaya taktığını hiç bilmem ki evlat acısı aldatılma her şeyi gördü .Sanırım hayatta böyle kendine iyi bakınca kafaya takmayınca iyi bir şekilde yaşlanıyorsun .Ama çok takıntılı üzüntülü biriysen illa bir hastalık kötü şeyler insanı buluyor p yüzden rahat olacaksın kimsesiz kalsam bile diyorum dünyada tek insan ben mi kalıcam illa birisi yardım eder
Anneannene maşallahBende çok korkuyorum yaşlılıktan ama bazen ananeme bakıyorum 72 yaşında hala dinç kuvvetli köyde calısıyor hep doğal beslendi her gün yemek bile yemezdi çoğu gün yoğurt süt ile geçerdi ve çok güçlü bir karaktere sahip ağladığını bir şeyi kafaya taktığını hiç bilmem ki evlat acısı aldatılma her şeyi gördü .Sanırım hayatta böyle kendine iyi bakınca kafaya takmayınca iyi bir şekilde yaşlanıyorsun .Ama çok takıntılı üzüntülü biriysen illa bir hastalık kötü şeyler insanı buluyor p yüzden rahat olacaksın kimsesiz kalsam bile diyorum dünyada tek insan ben mi kalıcam illa birisi yardım eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?