- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Benimki sıcak sevdiğinden değil alışkanlık gibi bir şey olmuş. Ter içinde kalıyor o yazın sıcağında, yine de sarınıyor o nevresime. Ben sadece belimi falan örtebiliyorum mendil kadar
Hadi onu geçtim de bana yer bırakmayıp yastıkları yatırması, kocaman yatağa çapraz yatıp yer bırakmaması falan nasıl çözülür acaba...
Yatak 1.5 metre genişliğinde yeterli aslında...vay canına cok guldum
kocan neden o kadar sarınıp sarmalanıyor butun gun ıste usuyormu? nedır yanı
ınsana daral gelır
ayak degdı yatak degdı bılemıcemde yatakmı kucuk nedır
Hani uykum gelene kadar belki ama uykum gelince arkamı dönüp yatmak istiyorumBencee ayrı yorganla yatmanızz en mantıklısı..
Birr şekilde ikna edeceksin buna temiz bir uyku çekmek istiyorsan eğer..
Adam belkide sana sarılmak istiyor sen istemiyorsun diye yastığa sarılıyor
Ayrı nevresimlerin altında yatılmazmışAaa neyine kiziyor tek kisilik nevresimin?Sonucta ayni yatakta yatiyorsunuz. :) Bana cok sekilci geliyor bu yaklasim.'Evlendik,o halde ayni nevresimle yatmaliyiz!!! Evlendik o halde hep ayni odada yatmaliyiz!!!' Cok sacma. Ben kadinlar boyle seylere takarlar saniyordum demek ki erkeklerde de varmis. Romantik komedilerde gorulenleri hayata uygulamaya calisma kadinlara has bir ozellik degilmis demek.
Yatak 1.5 metre genişliğinde yeterli aslında...
Ne üşümesi yahu hiç üşüyen bir adam değil. Yazın o sıcaklarda bile sarınıyordu bu şekilde, buharlar çıkıyordu adamdan yine de vazgeçmedi
Hani uykum gelene kadar belki ama uykum gelince arkamı dönüp yatmak istiyorum
Ayrı nevresimlerin altında yatılmazmışBizde odun olan taraf ben olduğum için vurdumduymazım
ona gore uyku tulumu bulamaz ama ınce batatnıyeden dıkebılır aslındaEşine uyku tulumu al bir tane, içine girsin uyusun :)
En mantıklısı iki ayrı nevresim kullanmak herhalde, çarşaf bir yorganlar ayrı :)
Ouuuff biz hala uyku konusuna çözüm bulamadık. Nevresimi yorganı hallettim ben. En biyük boy pike alıyorsun, yatak odasına elinin altına bir yere de tek kişilik pike koyuyorsun. Baktın durum vahim stepne pikeyi alıyorsun. Bu kışın battaniye olarak evriliyor. Bu en basit sorun güzelcim. Halledilir.
Yeri gelmişken ben de dert yanayım. Bekarken gece odama bir gram ışık sızsın istemezdim. Panjur ve koyu renk perdeyi kapatır yatardım, ses gelmesin diye kulak tıkacı kullanırdım. Eşim gece lambası ya da koridorun ışığı açık olmadan ve müzk setini açmadan uyuyamaz. Yatak odasında müzik seti olan tek aile biz olabiliriz sanırım. Ben 2 senedir doğru düzgün uyuyamıyorum bu yüzden. Zaten uykuya dalmak benim için mesele bir de hem ses hem ışık. Uyku maskesi kullanamadım. Bana da bir çözüm bulsanıza eliniz değmişken.
Bu duruma benzer bi durum bizde de var.
Ben yatağın sağında yatmak istiyorum eşim de o tarafta yatmak istiyor. ben solda yatınca hiç uyuyamıyorum. ama bazen mecburen solda yatıyorum artık.
ben tek yastık kullanıyorum eşim bi yastığa sarılıyor bi tanesini de yüzünün üstüne koyuyor.
bi de gece uyanıp yatağın kenarında oturup gözü açık uyuması var. gece öyle görünce ödüm patlıyor.
ya da buzdolabının başında buluyorum bazen. :)
lastikli çarşaf kullanıyorum. eğer normal çarşaf kullanırsam eşim aynen seninki gibi o çarşafa kefen gibi dolanmış oluyor :)
yorganı da geçen akşam almış üstümden allahım nasıl üşüyorum bi baktım üstüm açık. yorgana dolanmış ve kendini rulo yapmış adam. çekiyorum çekiyorum gelmiyo :)
ama yatağa çarpraz yatıp elimi kolumu onun üstüne atan da benim. yatağın %70 inde ben yatıyorum hhahahhahah :)
bunlar sarılmadan uyuduğumuz geceler oluyor.
eğer kaşık pozisyonunda sarılarak uyuyosak gayet rahat ve sorunsuz uyuyoruz.
2 tane tek kişilik yorgan kullan bence :) bi de lastikli çarşaf.
Ouuuff biz hala uyku konusuna çözüm bulamadık. Nevresimi yorganı hallettim ben. En biyük boy pike alıyorsun, yatak odasına elinin altına bir yere de tek kişilik pike koyuyorsun. Baktın durum vahim stepne pikeyi alıyorsun. Bu kışın battaniye olarak evriliyor. Bu en basit sorun güzelcim. Halledilir.
Yeri gelmişken ben de dert yanayım. Bekarken gece odama bir gram ışık sızsın istemezdim. Panjur ve koyu renk perdeyi kapatır yatardım, ses gelmesin diye kulak tıkacı kullanırdım. Eşim gece lambası ya da koridorun ışığı açık olmadan ve müzk setini açmadan uyuyamaz. Yatak odasında müzik seti olan tek aile biz olabiliriz sanırım. Ben 2 senedir doğru düzgün uyuyamıyorum bu yüzden. Zaten uykuya dalmak benim için mesele bir de hem ses hem ışık. Uyku maskesi kullanamadım. Bana da bir çözüm bulsanıza eliniz değmişken.
Bak bu da geldi aklıma şimdi. Ben de ışıktan hoşlanmam, eşimd e koridoru mutlaka açık bırakır. Zindan gibi oluyor yönümü bulamıyorum diyor, hayır ne yapacaksa gece gece...
Nevresimler var ben kenara koyayım da artık onu uyandıracağıma yedek nevresimi alayım. O dürümü açmak da zor oluyor sonuçta
yaaa yarama parmak bastın
benim uyku gözlüğüm var onu takar perdeleri pencereleri kapıları kapar öyle uyurdum.
hiç gece lambası açmazdım.
evlendiğimden beri her akşam BELGESEL izleyerek uyuyorum.
Daha doğrusu eşim daha belgeselin ilk 10 dk sında uyuyor.
ben de uyurken beynim otomatik kayıt yapıyor.
sabah kalktığımda "Mars gezegeni, karadelikler, yıldız patlamaları, dinozorlar, aslanlar kaplanlar..."ı sayıklıyorum.
Uzay belgeseli dinleyerek uyumaktan resmen bir uzaybilimci oldum.
bazen sinirlenip gece cıngar çıkarıp kapat artık şunları diye atar yapıyorum.
bu defa da alınıyor, sesini kıssam olur mu uyuyamıyorum diyor.
gözüme uyku gözlüğü kulağıma tıkaç takıyorum bu defa da rahat edemiyorum.
ışık olan ortamda "melatonin" hormonu da salgılanmadığı için sürekli yorgunum.
ama eşim 10 saat uyuyosun nasıl yorgunsun diyor. ahhh ahhh :)
Battal boy yorganlar var onlardan kullanabilirsin. Normal boylardan daha büyük oluyor.4 aydır düzene koyamadık bu işi.
Uykum çok kıymetlidir benim. Zaten sabah 6'da kalktığım için gece temiz bir uyku isterim. Bir de uyandırılınca çok fena sinirlenirim, uykulu halim çok kötüdür.
Hem çarşaf kavgası hem yer kavgasından fenalık geldi.
Ben zaten minyon bir insanım, eşim de zayıf.Çok rahat sığıyoruz ama inat gibi nevresimi alıp kafasından itibaren kundak yaparak uyur, bir tek yüzü açıkta.Kefene sarılmış gibi yani (tövbe tövbe) Bir de çapraz yatar. O da yetmez 2-3 yastıkla yatar, birine sarılır, birini de diğer tarafına yatırır.
Gece ya üşüyerek ya da bir köşeye sinmiş şekilde uyanırım, bilerek gürültü yaparım ki uyansın da toparlansın diye.
Ama artık her gece sinirlerim daha da geriliyor galiba. Bazen yastığı alıp atıyorum, bazen de ayaklarını bacaklarını itekliyorum kenara kay diye. Korkarım sonunda tekmelere gidecek bu iş. Dün gece gece kavga ettik yine. Bana dediği "sen de tuvalete kalkıyorsun, of poff yapıyorsun ben uyanıyorum, bir şey diyor muyum" oldu.
Yahu haksız mıyım anlamadım ki? Bir çok çiftte vardır bu durumlar eminim de nasıl aştınız? Çift nevresim falan mı yapsam, ama yine kendininkini bir kenara atar benimkini alır biliyorum
bizde de tv yok ama dizüstü bilgisayarı getiriyorAyy benim gibi dertliler de varmış. Buna çözüm yok sanırım. Ben başıma geleceği bildiğim için yatak odasına tv koydurtmadım ama müzik setine engel olamadım. Sayesinde klasik müzik profu oldum ben de mozartın bilmemkaçıncı senfonisini dinleye dinleye.
Napcaz???
aynen yatağı çapğrazlarım benim herifi aşağıya atana dek uğraşırım gece garibim bana sarılarak çözüm bulma yoluna gitti onda da kendi uyuyamıyor ya bismillah diyerek artık yatağın hangi metrekaresinde boşluk bulduysa oraya bodoslama dalıyortek sıcak seven koca benimki değilmiş..
bende çok dağınık yatıyorum ama kocam sağ olsun beni çok güzel düzeltiyor.
o ise asla kıpırdamaz böyle şeyler yapsa ben deliririm herhalde, o yüzden işin çok zor canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?