- 30 Ağustos 2014
- 425
- 89
- 38
- 34
Uzuldum canim senin adina bu konuda tiklisin galiba biz esimle sarilarak uyuruz ben uyku arasinda uyanip ustunun acildigini gorursem orterim o da benim ayni sekilde ki o bazen su icmeye kalkar ustumu ortup oyle gider mutfaga gecen yaz sicaklarinda da yine sarilarak uyurduk ama cok bunalinca ben serin tarafa kacardim ama uyku arasinda yine adamin kolunda bulurdum kendimi:) Hele ki simdi soguklar basladi gir koltugunun altina kocalar kisin mikro dalga firin gorevi gorur aninda sicacik:)
Arkadaşımın çözümü; aynı odada iki tane tek kişilik yatak, arada çekmece.4 aydır düzene koyamadık bu işi.
Uykum çok kıymetlidir benim. Zaten sabah 6'da kalktığım için gece temiz bir uyku isterim. Bir de uyandırılınca çok fena sinirlenirim, uykulu halim çok kötüdür.
Hem çarşaf kavgası hem yer kavgasından fenalık geldi.
Ben zaten minyon bir insanım, eşim de zayıf.Çok rahat sığıyoruz ama inat gibi nevresimi alıp kafasından itibaren kundak yaparak uyur, bir tek yüzü açıkta.Kefene sarılmış gibi yani (tövbe tövbe) Bir de çapraz yatar. O da yetmez 2-3 yastıkla yatar, birine sarılır, birini de diğer tarafına yatırır.
Gece ya üşüyerek ya da bir köşeye sinmiş şekilde uyanırım, bilerek gürültü yaparım ki uyansın da toparlansın diye.
Ama artık her gece sinirlerim daha da geriliyor galiba. Bazen yastığı alıp atıyorum, bazen de ayaklarını bacaklarını itekliyorum kenara kay diye. Korkarım sonunda tekmelere gidecek bu iş. Dün gece gece kavga ettik yine. Bana dediği "sen de tuvalete kalkıyorsun, of poff yapıyorsun ben uyanıyorum, bir şey diyor muyum" oldu.
Yahu haksız mıyım anlamadım ki? Bir çok çiftte vardır bu durumlar eminim de nasıl aştınız? Çift nevresim falan mı yapsam, ama yine kendininkini bir kenara atar benimkini alır biliyorum
Bence yatagini ayir :) yapicak baska bir sey var gibi gorunmuyor.4 aydır düzene koyamadık bu işi.
Uykum çok kıymetlidir benim. Zaten sabah 6'da kalktığım için gece temiz bir uyku isterim. Bir de uyandırılınca çok fena sinirlenirim, uykulu halim çok kötüdür.
Ben zaten minyon bir insanım, eşim de zayıf.Çok rahat sığıyoruz ama inat gibi nevresimi alıp kafasından itibaren kundak yaparak uyur, bir tek yüzü açıkta.Kefene sarılmış gibi yani (tövbe tövbe) Bir de çapraz yatar. O da yetmez 2-3 yastıkla yatar, birine sarılır, birini de diğer tarafına yatırır.
Gece ya üşüyerek ya da bir köşeye sinmiş şekilde uyanırım, bilerek gürültü yaparım ki uyansın da toparlansın diye.
Ama artık her gece sinirlerim daha da geriliyor galiba. Bazen yastığı alıp atıyorum, bazen de ayaklarını bacaklarını itekliyorum kenara kay diye. Korkarım sonunda tekmelere gidecek bu iş. Dün gece gece kavga ettik yine. Bana dediği "sen de tuvalete kalkıyorsun, of poff yapıyorsun ben uyanıyorum, bir şey diyor muyum" oldu.
Yahu haksız mıyım anlamadım ki? Bir çok çiftte vardır bu durumlar eminim de nasıl aştınız? Çift nevresim falan mı yapsam, ama yine kendininkini bir kenara atar benimkini alır biliyorum
Eşimin başının altında iki yastık, bacak arasında bir, belinde bir, göbeğinde bir etti 5 yastık ve üstünde çift kişilik yorgan, bende 2 yastık ve çift kişilik yorgan derken etti mi 7 yastık, 4 yorgan. Boyutlarımız 1.80 civarı önümüze geleni ezeriz yani, ortamızda da 5 kiloluk bir kedi yatar. Kaç sabah eşimi dürtüyorum diye yastığı, yorganı dürtüp onlarla sohbet etmişliğim vardır, yatakta yer bulamayıp dönerken düşmüşlüğüm de var, eşime sarılıyorum diye yastığı taciz edişim hikayelerim de mevcuttur. Çoğu zaman bunca yastık, yorgan sıcak yaptığından kabuslar görüp çığlıklar atarız, uyur gezer bir biçimde çoğu zaman evde gezeriz, kedimiz karşımızdaki gardrobun üstüne çıkıp 2 metre tepeden yatağın üstüne oyun olsun diye sabaha karşı ayı cüssesiyle zıplar, biz çığlık çığlığa kalkarız, haftada bir eşimin ayağına kramp girer "ayağımı bul, onu bük" diye haykırarak kalkar ve ben o kalabalık yatakta panikle ayağını zor bulurum falan filan.. Özetle çok çılgın bir yatak hayatımız var
Ouuuff biz hala uyku konusuna çözüm bulamadık. Nevresimi yorganı hallettim ben. En biyük boy pike alıyorsun, yatak odasına elinin altına bir yere de tek kişilik pike koyuyorsun. Baktın durum vahim stepne pikeyi alıyorsun. Bu kışın battaniye olarak evriliyor. Bu en basit sorun güzelcim. Halledilir.
Yeri gelmişken ben de dert yanayım. Bekarken gece odama bir gram ışık sızsın istemezdim. Panjur ve koyu renk perdeyi kapatır yatardım, ses gelmesin diye kulak tıkacı kullanırdım. Eşim gece lambası ya da koridorun ışığı açık olmadan ve müzk setini açmadan uyuyamaz. Yatak odasında müzik seti olan tek aile biz olabiliriz sanırım. Ben 2 senedir doğru düzgün uyuyamıyorum bu yüzden. Zaten uykuya dalmak benim için mesele bir de hem ses hem ışık. Uyku maskesi kullanamadım. Bana da bir çözüm bulsanıza eliniz değmişken.
Eşimin başının altında iki yastık, bacak arasında bir, belinde bir, göbeğinde bir etti 5 yastık ve üstünde çift kişilik yorgan, bende 2 yastık ve çift kişilik yorgan derken etti mi 7 yastık, 4 yorgan. Boyutlarımız 1.80 civarı önümüze geleni ezeriz yani, ortamızda da 5 kiloluk bir kedi yatar. Kaç sabah eşimi dürtüyorum diye yastığı, yorganı dürtüp onlarla sohbet etmişliğim vardır, yatakta yer bulamayıp dönerken düşmüşlüğüm de var, eşime sarılıyorum diye yastığı taciz edişim hikayelerim de mevcuttur. Çoğu zaman bunca yastık, yorgan sıcak yaptığından kabuslar görüp çığlıklar atarız, uyur gezer bir biçimde çoğu zaman evde gezeriz, kedimiz karşımızdaki gardrobun üstüne çıkıp 2 metre tepeden yatağın üstüne oyun olsun diye sabaha karşı ayı cüssesiyle zıplar, biz çığlık çığlığa kalkarız, haftada bir eşimin ayağına kramp girer "ayağımı bul, onu bük" diye haykırarak kalkar ve ben o kalabalık yatakta panikle ayağını zor bulurum falan filan.. Özetle çok çılgın bir yatak hayatımız var
kaldımEşimin başının altında iki yastık, bacak arasında bir, belinde bir, göbeğinde bir etti 5 yastık ve üstünde çift kişilik yorgan, bende 2 yastık ve çift kişilik yorgan derken etti mi 7 yastık, 4 yorgan. Boyutlarımız 1.80 civarı önümüze geleni ezeriz yani, ortamızda da 5 kiloluk bir kedi yatar. Kaç sabah eşimi dürtüyorum diye yastığı, yorganı dürtüp onlarla sohbet etmişliğim vardır, yatakta yer bulamayıp dönerken düşmüşlüğüm de var, eşime sarılıyorum diye yastığı taciz edişim hikayelerim de mevcuttur. Çoğu zaman bunca yastık, yorgan sıcak yaptığından kabuslar görüp çığlıklar atarız, uyur gezer bir biçimde çoğu zaman evde gezeriz, kedimiz karşımızdaki gardrobun üstüne çıkıp 2 metre tepeden yatağın üstüne oyun olsun diye sabaha karşı ayı cüssesiyle zıplar, biz çığlık çığlığa kalkarız, haftada bir eşimin ayağına kramp girer "ayağımı bul, onu bük" diye haykırarak kalkar ve ben o kalabalık yatakta panikle ayağını zor bulurum falan filan.. Özetle çok çılgın bir yatak hayatımız var
Ayrı nevresimler kullanmayı deneyin sonuçta bu da bir huy ...4 aydır düzene koyamadık bu işi.
Benim eşimde alışmış ışıklı ve sesli ortamlarda uyumaya bende aynı senin gibi sessiz ve karanlık olmadan uyuyamam. Evlenirken dedi yatak odasına tv alalım dedim sen napıosun beni öldür daha mantıklı nitekim uyku en sevdiğim şey. Sonuç şuan eski odam kadar karanlık olmasada sadece güneş ışının girdiği ama sessiz ve huzurlu bir ortam..yani birinden biri fedakarlık etmek zorunda hemde doğru olan benim yaptığım kaliteli bir uyku için sessiz ve ışıksız bir ortam şart..bence sağlığını öne sür o alışır bi şekilde ama senin alışman zor bence..
Ayri yatakda yatin bu kadar dert ettiysen...bazi uyelerde burda sirf dikkat cekmek icin konu aciyor...kocaniza gelip nevresimi esinle paylas cik cik cok ayip mi diyelim..
Bizde de ayni sey var. Bu erkekler tirsak mi ne ya. Ille isik olucak muzik sesi gelicek. En mantiklisi adami karanliga alistirmak. Annelerinin yapmasi gerekeni yapiyoz resmen ya. Ben cocugum olsa asla isigini acik birakmam. Buyume hormonu salgilanmiyo bi kere. Benim sapsalin annesi hep acik birakiyomus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?