Yataktan düşme

Aa ilk defa duydum boyle birsey. Kafa disarda vucut koltuk altinda :) ne sebeple yapiyordu acaba bildigimiz koltuga yorgan muamelesi gostermis :)))

1 yasindaysa yer yatağında da sabit yatmaz o zaman sağa sola döner yere yatar,duvara doğru döner yine üşür.Benim büyük kızım kendi yatağında sırtını duvara dayiyor gene hasta oluyor

Aa ilk defa duydum boyle birsey. Kafa disarda vucut koltuk altinda :) ne sebeple yapiyordu acaba bildigimiz koltuga yorgan muamelesi gostermis :)))
Valla pedagog bile bir açıklama bulamadı , kendini güvende hissediyor olabileceğini söyledi sadece :) Üzerini hala asla örtmüyor , o yüzden hamam gibi odada uyuyoruz kışın yanıma almak zorunda kaldım , boşanma sonrasında da iyi geldi bize :)

Gecmis olsun

Bende daha dün gece buna benzer bisey yasadim
Yeni uyumustuk kızım 7 aylik uyandi agladi tekrar uykuya dalamadi bende ayagima aldim kendi yatagimda salliyodum
Sonra uyumuşum ne ara uyudum tekrar cocugu ayagimdan yanima yatirmışım bunları ne ara yaptim bilmiyorum

Yer yatağının altına ısı yalıtım (mantolama) levhalarından koyabilirsiniz. Soğuğu keser. Ama benim tavsiyem, yatarak emzirmeyin.

Odasına bir puf ya da berjer koysanız, emzirip yatağına koysanız daha iyi olur sanki.

Bir de bu tarz düşme durumlarında uyutmamak gerekiyor birkaç saat. Aklınızda bulunsun.

Benzerini bende yaşadım ben uyudum ve bebeğim beşiğindeydi.bi ara bı uyandım bebeğimi yanıma almisim emzirmek için,hatta emzirmisim filan bebegide dusebilecek bir yere koymuşum.esim uyanikti senmi verdin bebeği dedim.hayir dedi.sok oldum.cunku bebeğin ağlama sesini hiç duymadım,ayağa kalkıp besihine eğilip bebeği yatağıma aldığımi hiç hatırlamıyorum.hatta bende cok endişe etmiştim.ya o halde bebeği elimden dusurseydim veya saçma biyere koysaydim.bende kendimi tehlikeli bulmuştum aynı sizin gibi.halada değişik gelir biliormusuniz.sanki ben değil başkası koydu gibi:)) daha da yasamadim sukur

Bir iki saat beslemeyin de diyorlar.Ama benim bebeğim henuz 4 aylık olduğu için emzirttiler,2 saat mama verme dediler.
Besleme konusunu hiç duymadım , uyutmamak gerektiğini biliyorum da hatta bize doktor gidip bir şey yedirip içirin kusarsa hemen getirin demişti :) Bir de 45 cm e kadar olan düşmelerde endişelenmeyin , evde gözlemleyin , koşa koşa gelmeyin hastaneye her düşmede demişti :) Benim bebek gülücükler saçıyor bense ağlıyordum muayene ederlerken :)

Oncelikle geçmiş olsun..
Düşme gibi durumlarda cocugunuzun gözlerini kontrol edin ve 2 saat uyutmayin,aklinizda olsun her ne kadar iyi görünürse görünsün..
Bende tam tersi durum olurdu yorgunluktan,mama yedirdigimi,biberonuna kadar yıkayıp yattığımı sanardim..Ama ne kalkmisim ne başka bişey

Bazı hareketler artık olağan oluyor yani şöyle sabah kalkıp kedime mama veriyorum ama ayılmamışsam cıkarken tekrar bakıyorum verdim mi acaba diye. Sizde bebeği uyku sersemi gidip alıp emzirmişsiniz çünkü artık olağan bir durum bunun için uyanmanıza bile gerek kalmamış :)
Mesela kardeşim gece kalkar oturur bakınır konuşur tekrar yatar uyur eğer ben sataşıp uyandırmazsam kesinliklede hatırlamaz (baya eğleniyorum bu konuda)
Canınızı sıkmayın olur böyle şeyler bebek iyiyse sorun yok :)

Bir iki saat beslemeyin de diyorlar.Ama benim bebeğim henuz 4 aylık olduğu için emzirttiler,2 saat mama verme dediler.

Besleme konusunda birşey duymadım. Kusma açısından belki yedirmek daha iyi olabilir. Hani kusarsa anlaşılır ya...

Ama uyutmamak gerektiğinden eminim. Gözlemlemek gerekiyor hareketleri normal mi, gözlerinde kayma, uykuya meyil var mı diye...

Geçmiş olsun, insan yorgunluktan bayılmış gibi olabiliyor bazen. Üzülmeyin.
Tesekkurler cok sagolun..
Evet onu bende dusundum. Oturur pozisyonda emzirip uyutuyorum ayaklarimi katliyorum altima. Kalin puf var bundan sonra onda uyutup yatiracagim yataga tasimicam.

Haklisiniz bende oyle okumustum ama iste cok korkmustu meme verince sustu uykulu oldugundan da uyuya kaldi hemen.

Evet mekanige baglamisiz. Vucut kalkma gereksinimi duymuyor uyuklarken hallediyor :)))

Uyutmama konusunda da DR uyuyabilir sadece ara ara mutlaka uyandırıp şuurunun yerinde olup olmadığına bakmalısınız demişti. Yani uyumasının bir sakıncası yok aslında ama uyuyor diye olası bir şuur kaybını fark edemeyebiliriz diye uyutmayın diyorlar.

çocuk için tehlikeli mi? demeyin öyle
geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
bir daha böyle düşme olayı yaşadığınızda ne olur ne olmaz 2 saat uyutmayın
Allah ın izniyle bişey olmamıştır.

Yani ne yaptiginin farkinda olmayan bir insan olarak soyledim. Allahtan komidine carpmamis kafasini . biraz daha geriye dusse komidin nasil sert sivri Allah korumus...

Anladim tesekkur ederim bilgilendirme icin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…