Bende tam emin olamadim esimle konusacagim . 1 yasina yeni girdi..Soğuk bir yerde yaşıyorsanız usuyebilir çocuk.Ama yatağın altına battaniye serseniz belki sıcak olur bilemedim .Bebeginiz kaç aylikti?
Aa ilk defa duydum boyle birsey. Kafa disarda vucut koltuk altinda :) ne sebeple yapiyordu acaba bildigimiz koltuga yorgan muamelesi gostermis :)))Yazın sorun olmaz da kışın evet üşüyebilir... Halının üzerine bende 3 tane kalın battaniye atıp üzerine yatak koymuştum üşümesin diye gerçi benim oğlum sorunluydu yataktan çıkıp gidip parkenin üzerine yatıyordu , tüm vücudunu da koltuğun altına sokuyordu sadece başı dışarıda kalıyordu. Daha 1 senedir yataktan aşağı inmiyor ki yazın gene ara ara yere kaçıyor :) Ben baza aldım ona alışana kadar da yer yatağı yatağın yanında durdu eğer düşerse üzerine düşsün diye :))
Valla pedagog bile bir açıklama bulamadı , kendini güvende hissediyor olabileceğini söyledi sadece :) Üzerini hala asla örtmüyor , o yüzden hamam gibi odada uyuyoruz kışın yanıma almak zorunda kaldım , boşanma sonrasında da iyi geldi bize :)Aa ilk defa duydum boyle birsey. Kafa disarda vucut koltuk altinda :) ne sebeple yapiyordu acaba bildigimiz koltuga yorgan muamelesi gostermis :)))
Yatagin sag tarafinda bosluk var oraya yere yatak yapsam geceleri kalkinca orda emzirsem.
Gene kalkip uyku sersemi cocugu normal yatakta emzirip uyutmam insallah.
Ama iste beni dusunduren soguk memleket. Sabaha karsi ayazi fena. Alttaki kalorifer yakmiyor yerler soguk . park yatakta yatiyor ama kalin icine yatak aldim park yatagin altina yun hali serdim. Duvar kismini kapattim.
Yerde yatinca usur mu ..
Bir iki saat beslemeyin de diyorlar.Ama benim bebeğim henuz 4 aylık olduğu için emzirttiler,2 saat mama verme dediler.Bir de bu tarz düşme durumlarında uyutmamak gerekiyor birkaç saat. Aklınızda bulunsun.
Besleme konusunu hiç duymadım , uyutmamak gerektiğini biliyorum da hatta bize doktor gidip bir şey yedirip içirin kusarsa hemen getirin demişti :) Bir de 45 cm e kadar olan düşmelerde endişelenmeyin , evde gözlemleyin , koşa koşa gelmeyin hastaneye her düşmede demişti :) Benim bebek gülücükler saçıyor bense ağlıyordum muayene ederlerken :)Bir iki saat beslemeyin de diyorlar.Ama benim bebeğim henuz 4 aylık olduğu için emzirttiler,2 saat mama verme dediler.
Bir iki saat beslemeyin de diyorlar.Ama benim bebeğim henuz 4 aylık olduğu için emzirttiler,2 saat mama verme dediler.
Besleme konusunu hiç duymadım , uyutmamak gerektiğini biliyorum da hatta bize doktor gidip bir şey yedirip içirin kusarsa hemen getirin demişti :) Bir de 45 cm e kadar olan düşmelerde endişelenmeyin , evde gözlemleyin , koşa koşa gelmeyin hastaneye her düşmede demişti :) Benim bebek gülücükler saçıyor bense ağlıyordum muayene ederlerken :)
Tesekkurler cok sagolun..Geçmiş olsun, insan yorgunluktan bayılmış gibi olabiliyor bazen. Üzülmeyin.
Evet onu bende dusundum. Oturur pozisyonda emzirip uyutuyorum ayaklarimi katliyorum altima. Kalin puf var bundan sonra onda uyutup yatiracagim yataga tasimicam.Yer yatağının altına ısı yalıtım (mantolama) levhalarından koyabilirsiniz. Soğuğu keser. Ama benim tavsiyem, yatarak emzirmeyin.
Odasına bir puf ya da berjer koysanız, emzirip yatağına koysanız daha iyi olur sanki.
Bir de bu tarz düşme durumlarında uyutmamak gerekiyor birkaç saat. Aklınızda bulunsun.
Evet mekanige baglamisiz. Vucut kalkma gereksinimi duymuyor uyuklarken hallediyor :)))Bazı hareketler artık olağan oluyor yani şöyle sabah kalkıp kedime mama veriyorum ama ayılmamışsam cıkarken tekrar bakıyorum verdim mi acaba diye. Sizde bebeği uyku sersemi gidip alıp emzirmişsiniz çünkü artık olağan bir durum bunun için uyanmanıza bile gerek kalmamış :)
Mesela kardeşim gece kalkar oturur bakınır konuşur tekrar yatar uyur eğer ben sataşıp uyandırmazsam kesinliklede hatırlamaz(baya eğleniyorum bu konuda)
Canınızı sıkmayın olur böyle şeyler bebek iyiyse sorun yok :)
Uyutmama konusunda da DR uyuyabilir sadece ara ara mutlaka uyandırıp şuurunun yerinde olup olmadığına bakmalısınız demişti. Yani uyumasının bir sakıncası yok aslında ama uyuyor diye olası bir şuur kaybını fark edemeyebiliriz diye uyutmayın diyorlar.Tesekkurler cok sagolun..
Evet onu bende dusundum. Oturur pozisyonda emzirip uyutuyorum ayaklarimi katliyorum altima. Kalin puf var bundan sonra onda uyutup yatiracagim yataga tasimicam.
Haklisiniz bende oyle okumustum ama iste cok korkmustu meme verince sustu uykulu oldugundan da uyuya kaldi hemen.
çocuk için tehlikeli mi? demeyin öyleCanim benim tebessum ettirdin cok tatlisin..
Ben hic boyle seyler yasamadim hani iki kucuk cocukla epey yoruluyorum falan ama cocuklarin gik sesine kalkarim firlarim hemen falan hic basima gelmedi boyle birsey hala etkisini atamadim. Bu hatirlayamamak beni daha cok uzdu resmen cocuk icin tehlikeliyim
Yani ne yaptiginin farkinda olmayan bir insan olarak soyledim. Allahtan komidine carpmamis kafasini . biraz daha geriye dusse komidin nasil sert sivri Allah korumus...çocuk için tehlikeli mi? demeyin öyle
geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
bir daha böyle düşme olayı yaşadığınızda ne olur ne olmaz 2 saat uyutmayın
Allah ın izniyle bişey olmamıştır.
Anladim tesekkur ederim bilgilendirme icin..Uyutmama konusunda da DR uyuyabilir sadece ara ara mutlaka uyandırıp şuurunun yerinde olup olmadığına bakmalısınız demişti. Yani uyumasının bir sakıncası yok aslında ama uyuyor diye olası bir şuur kaybını fark edemeyebiliriz diye uyutmayın diyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?