• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı görümce

Ben konusahini haklı buldum.Akşam zaten anne evde,sabaha kadar kendi ilgilenmek istiyor,sabahta kayınvalidesine kendi bırakabilir çocuğunu.Burada görümcenin vazifesi ne anlamadım ?Kadın bildiğin zaman geçirmek için her akşam gelip gelip kalıyor.Ben bu kadar samimiyetten hoşlanmam,kendi kardeşim bile olsa,istemem yani.

Aynen evde kalmak istemiyo oda en basiti geliyo bizim evde gece 3 4 lete kadar oturuyo biz uyuduktan sonra...

Olay şu kaynana çocuğa bakmıyor görümceye baktırıyor oda kafa dinlemek için sizin evde kalıyor ,ama tabi bunları size anlatamıyor görümce ortada kalmış

Birilerinde kalan insanları hüç anlaman ben evden başka hiçbiryerde kalamam
Yatağımdan başka biryerde uyuyamam
Akrabamda varsa otel benim için iyi bir seçenek
Başkasının evi beni geriyor
Evde yatılı misafirede karşıyım

Neden kendi evinde kalmiyor?Diger msajinizda bizde kalmasada kaynimda kuzeninde kalir veya kalacak bir yer bulur demissiniz evle ilgili bir sorunumu var yani insan en cok kendi evinde ozgurdur rahattir mecburiyet disinda cogu kisi baaka yerde kalmayi pek sevmez evde kalmak istemeyisinin sebebi ne aile kavgasi cok ondanmi kaciyor?surekli hirgur halinde oldugu kardesmi var? Evdeyken surekli sorumluluk veriliyor ev isi yemek vs kendi evleri konfor olarak sizinkinden farklimi (orn yazin klima kisin daha iyi isinma gibi)Vardir bir sebebi muhakkak onu bulursaniz belki cozumde bulursunuz

Edit:Yasta 45 mis hani genc olsa dusuncesiz diyecegimde vardir bir sorunu diye dusunuyorum

Yo evde gayet rahat kendi evlerine kendi hükğm sürer kaynanam ona sormadan birşey yapmaz bi keresinde evde niye hiç kalmıyosun dediğimde o evden soğudum kalmak içimden gelmiyo ısınamıyorum eve felan filan...

Konu sahibi konuyu ilk baştan daha açıklayıcı yazsaydın bu kadar tepki almazdın. Sinir bozucu ayrıntıları sonra vermişsin.
Kesinlikle Haklısın yahuuu, valla bende olsam istemem. Kendisinede söylerdim özelimizi yedin bitirdin düş bi yakamızdan diye:KK34:

Yo evde gayet rahat kendi evlerine kendi hükğm sürer kaynanam ona sormadan birşey yapmaz bi keresinde evde niye hiç kalmıyosun dediğimde o evden soğudum kalmak içimden gelmiyo ısınamıyorum eve felan filan...
O zaman cok yapabileceginiz birsey yok yapi meselesi bazi insanlar oyledir surat falan yapilmayincada cok almiyorlar e yapsan kocanla kotu olursun 1. Derece yakin arkadas komsu degilki bosa esinizle kotu olmayin acikcasi hadi cocuga bir yol bulundu uzaga gittiniz diyelim o zamanda uzak nasil geri doneyim diye haftada 3 se 6ya cikar yani aliskanlik yapmis onu kendi ailesi cikipta ne isin var baskasinin evinde herkesin duzeni var demedikce vazgecmez ne bileyim aksamlari ertesi gun yemegine girisseniz aylik birikmis utu temizlik falan yapsaniz soyle perde indirseniz yikasaniz utuleseniz falan onada az is yiksaniz belki o kadar sık gelmez:KK48:

Bebek varsa gerekirse diğer aile üyelerinede sabır göstereceksin nede olsa annesi bakıyor kızınıda evden kovamazsın öyle herşey mükemmel ve planla gidecek diye hayal etmemek gerek hani bazı kadınlar herşeyi mükemmel ister ya ,çok ararsınız o mükemelliyeti !
bebeğe görümce bakmıyor , kaynana da kendi evinde bakıyormuş zaten canım kardeşim ama yok hala anlamadın dimi :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Bence sen anlamadın o görümcede aileden evden kovamazsın bebek baktırmayla bazı problemler ortaya çıkacak önemli olan kalp kırmadan sorunu çözmek konu sahibi buna yoğunlaşsın belliki görümce gelinin evini benimsemiş eşyaları yeni ve lüks kendi evide yıllarca aynı biraz özenti duymuş kendi evinden soğumuş sanırım para durumlarıda iyi değil ben sadece empati yapıyorum
bebeğe görümce bakmıyor , kaynana da kendi evinde bakıyormuş zaten canım kardeşim ama yok hala anlamadın dimi :KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Bebek varsa gerekirse diğer aile üyelerinede sabır göstereceksin nede olsa annesi bakıyor kızınıda evden kovamazsın öyle herşey mükemmel ve planla gidecek diye hayal etmemek gerek hani bazı kadınlar herşeyi mükemmel ister ya ,çok ararsınız o mükemelliyeti !
bu görümce bebek olmasa da gelir kalır.

Bende istemezdim. Dünyanın en iyi insanıda olsa evde özeline engel bir durum. Sonuçta ortada bir zarurette yok ama ilginç olan onun gelmekten sıkılmaması. Ben 45 yaşında bekar bir kadın olsaydım her akşam oğlan kardeşimin evine gelip viçviç bebek sesine maruz kalmak başka bir yatakta yatmak hoşuma gitmezdi. Belki o da sıkılır. Kurtulursun...

Merhaba arkadaşlar. Ben çalışan bi anneyim üç yaşında kızım var sabahları erken işe gidiyorum kızıma kaynanam bakıyo normalde ama şu son günlerde görümcem bizde kalıyo kızıma bakmak icinmi diyim akşam ben işten geldikten sonra geliyo kalmaya sabah kızımı alıp kaynanama gidiyolar kv 5 dk mesafede oturuyo bu arada kaynanam diyo git orda kal diye kendi rahat etsin diye ya benim evimde bakmıyo görümcem kızıma kv gidiyolar bu arada görümce 45 yaşında tamam bizim için kalıyo ama ben istrmiyorum sevmiyorum birini evimde kalmasını hadi bir kere olur ama hergün rahat edemiyorum ben. Normalde bennhersabah bırakırdım.. Eşime diyorum böyle olcaksa ben işi bırakıyım diyom ama tek kişi çalıştıkmıda geçinemiyoruz cok arada kaldım...

Konu sahibi konuyu ilk baştan daha açıklayıcı yazsaydın bu kadar tepki almazdın. Sinir bozucu ayrıntıları sonra vermişsin.
Kesinlikle Haklısın yahuuu, valla bende olsam istemem. Kendisinede söylerdim özelimizi yedin bitirdin düş bi yakamızdan diye:KK34:

Valla konu sahibi gayet açıklayıcı yazmış bir daha okuyun ya Allah aşkına kadın direk anlatmış yani ve yorumlarına bakın konusuyla paralel gidiyor zaten zihinlerde problem var . Burada konu sahibine nasıl veristirebilirim derdi var

45 yaşına kadar evlenmemişseniz monoton hayatınız varsa hep aynı tas aynı hamamsa ve paranızda yoksa başkalarının hayatını merak edersiniz yapmaması gerek ama yapıyor böylelikle monoton hayatına yenilik gelmiş oluyor , vede evlenmiş kardeşinede özeniyor sanırım psikolojiside bozuk bunun yani problemli kız kardeş her ailede vardır böyle problemli kardeşler burdada bu
dedim ya mükemmel hayat yok

Valla konu sahibi gayet açıklayıcı yazmış bir daha okuyun ya Allah aşkına kadın direk anlatmış yani ve yorumlarına bakın konusuyla paralel gidiyor zaten zihinlerde problem var . Burada konu sahibine nasıl veristirebilirim derdi var
Valla ben anladım, hatta kendisine hakda verdim ama senin gibiler anlamıyorlar işte naparsın:deli:

Bir tek ben mi farkli anladim acaba bilemedim kadinin derdi hem çocuğuma bakıyor hem evimde kalıyor derdi degil ki zaten sabahlari alip cocugu kaynanama gidiyor aksam ben işten gelip cocugumu alıyorum onun gelip kalmasina ne gerek var diyor?
Evde durup baksa anlicam da sen işten gelmişsin bi rahat edeyim diyorsun görümce evde bencede alakasiz olmus. Bence sen konunu bi duzenle konu sapıyor yoksa.

O zaman cok yapabileceginiz birsey yok yapi meselesi bazi insanlar oyledir surat falan yapilmayincada cok almiyorlar e yapsan kocanla kotu olursun 1. Derece yakin arkadas komsu degilki bosa esinizle kotu olmayin acikcasi hadi cocuga bir yol bulundu uzaga gittiniz diyelim o zamanda uzak nasil geri doneyim diye haftada 3 se 6ya cikar yani aliskanlik yapmis onu kendi ailesi cikipta ne isin var baskasinin evinde herkesin duzeni var demedikce vazgecmez ne bileyim aksamlari ertesi gun yemegine girisseniz aylik birikmis utu temizlik falan yapsaniz soyle perde indirseniz yikasaniz utuleseniz falan onada az is yiksaniz belki o kadar sık gelmez:KK48:

Ben temizlik yapsamda hayatta yardım etmez uzağa taşınmayı düşündük evet bu seferde o detayda takıldık ☺

Ben sizi gayet iyi anladım. Evinizde olacağınız vakitleri diğer tüm insanlar gibi ailenizle geçirmek istiyorsunuz. Fakat.. çocuk yapılırken aileye güvenilmemesi taraftarıyım, ki kendiniz de diyorsunuz ben çalışmazsam maddi olarak geçinemeyiz diye. Kreş istemiyorsunuz, bakıcı olmaz diyorsunuz.. Yarın öbür gün kayınvalideniz bakmam derse ne olacak? Misal siz görümcenize benim evimde kalmayın dediniz. Kayınvalideniz zaten kızını oraya buraya göndermeye meraklı birisiymiş, size dedi ki benim kızımı evinde barındıramayanın ben de evladına bakmam. Olmaz mı? Olabilir, ne kayınvalideler okuyoruz burada. Kızınıza nasıl bakılacağı ile ilgili bir b planınız var mı? Herşeyi düşünmek gerek maalesef çocuk yapmadan önce.. konu sahibi bu yazacağım da tamamen sizden bağımsız. Bazı arkadaşlar da demiş ki yaşlılar da torun bakmıyorsa hastalanınca bakılmayı beklemesin. İnsan kendi evladına bakıp, büyütüp yetiştirdikten sonra bir de torunlarına bakmak zorunda değiller. Ve bu şekilde düşünen insanlar zaten kimseye bakmasınlar. Allah da kimseyi sizler gibi düşünen gelin/damatların eline düşürmesin..

Back
X