Yatılı misafir. Ben mi abartıyorum?

Kızım 5 yaşında daha anneme bile bırakmadım 1 gece yatılı. 10 yaşınada gelse elzem bir durum olmadıktan sonra kimsenin evinde kalmasına müsade etmem. Akraba,komşu,arkadaş farketmeksizin.
Hem kimseye rahatsızlık vermek istemem hemde kızımın böyle bir alışkanlık kazanmasını istemem. Bende kalmadım kimsenin evinde yatılı,birşeyimde eksilmedi yani. Eskiden kızardım aileme izin vermiyorlar diye ama şu an hak veriyorum.
Ben bu aileyi anlayamadım açıkçası. Sık görüşmüyormuşsunuz,neden gönderiyorlar ki çocuklarını sürekli anlamadım? Hadi gönderecekler neden çocuklar soruyor ki müsaitmisiniz diye? Anneleri/babaları arayıp sorsun hatta "olmaz x ablanız hamile,küçük çocuğu var sık sık gidip kalamazsınız"demeliler.
Sanki" aman çocuklar gitsin bizde kafamızı dinleyelim"der gibiler. Bu çocuklar zaten hafta içi okulda,haftasonuda aileleri ile vakit geçirsinler,ödevlerini yapsınlar. Neden kalmaya gidiyorlar ?
Kabul etmeyin. Yerinizde olsam annelerini arar"çocuklarınızı çok seviyorum,akıllı uslu çocuklar ama malum 4 hafta sonra doğumum ve birde küçük çocuğum var,haliyle benim artık çocuklarınızı misafir etme durumum yok,kendime zor yetiyorum,ben konuşmak istemedim çocuklarla,siz uygun bir dille anlatın,kırilmasınlar"der önüne set çekerdim.
Bakamayacaklarsa,başkalarına güvenip yapmadılarsa çocukları bir zahmet haftasonu ilgilensinler çocuklarıyla.

Ben de aileme kızardım beni yatılı bi yere göndermeler diye ama şuan ben onlara çok hak veriyorum. Hamile hamile kendi çocuğuna yetişmen zor.. Bunu o çocukların ailesi düşünmesi lazım. İnsanlar gerçekten çok düşüncesiz

İyide bunuda yapmak zorunda değilsiniz ki şu durumda. Sanki eşinizin çocuğuymuşçasına her haftasonu neden siz alıyorsunuz sorumluluklarını anlamadım?
Sizinde çocuğunuz var,oda babasını özlemiyor mu? Haftasonu babasıyla vakit geçirmek onun hakkı değilmi?
Resmen mecburiyete dönmüş olay.

Çocukların yaşları çok küçük değil ama yemeleri , içmeleri yatakları iş sonuçta. Büyük kızım bazen annemde kalıyor üzerimdeki yük hafifliyor resmen. Bir de hamilesiniz hiç gerek yok bence uygun bir dille kırmadan kalamayacaklarını söyleyin. Ayrıca burada hatalı olan çocukların annesi kadın çocuklu hamile olmaz diyemiyor mu.

Tabi ki haklisiniz hamilesin iz ve küçük çocuğunuz var
Birinin size bakması gerek sizin birine değil
Ama bence durumu eşiniz halletsin onun kuzenleri sonuçta sizden gidecek küçücük bir laf bile onlara ters gelir şimdi ..
Esiniz Ilkbahar38 hamile şimdi çok yoruluyor bu aralar pek musait değiliz musait olduğumuz vakit seve seve ağırlamak isteriz desin olay da çözülür bence

Sizde kalmak istiyoruz deynce annelerini arayın, çocukları çok seviyorum ama kusura bakmayın küçük çocuğum var ve durmum belli doğum yaklaşıyor yatılı olunca çok zahmet oluyor ağrımdan uyuyamıyorum geceleri. Gündüz gelip çocğuumla oynasınlar ama gitme vakti geldiğini onlara siz söyleyin ben kırmak istemiyrum çocukları deyin. Aneleri ile hiç mi muhabbetiniz yok onlar kalıcaz deyince arayıp sormuyolar mı ne biçim aile anlamadım

Çocuklar çocukluklarını yapıyorlar sizde rahat etmişler hep kalmak istiyorlar.Problem çocuğun ailesinde niye izin veriyorlar ki..Benim çocuklarım benim olmadığım bir evde asla kalamazlar.Ailesi öyle yetiştirmiş normal bir olay gibi algılıyor çocuklarda.Annesine kibarca evinizin müsait olmadığını,çocuğunuzun başka odada uyumak zorunda kaldığını çıtlatın isterseniz.

rahatlar demekki ısrarla kabul etme haklısın

su hayatta sunu anladm rahatsız oldugun birsey varsa yapmayacaksın . suna bak gelmek istiyorlar bide esiniz alıyor .

senin cocuguna bakarmı onun annesi

kaldıki siz cocuk bakıcımısınız yasıt degilsiniz yasıtları yok kabul etmyin

Su sartlarda ben de istemem.
Ve cocuklarin anne babasi bir sey demiyor mu?
Ben o yastaki cocugumu hicbir mecburiyet yokken yatiliya gondermem kimseye.

Normal bir zaman olsaydı neyse derdim ama hamilesiniz ve tepkinizde haklısınız. Eşinizle güzel bir dille konuşun ve birlikte çocukları çok alıştırmamaya çalışın.

İlk böyle kalmaya başladıklarında siz almaya gidince yiyip. İçip kalksaydınız aynı şeyi çocukları götürüncede yiyip içip kalksaydınız arkalarına bakmadan kaçarlardı o zaman çocuğa.bile teklif ettirmezler

Suç annelerinde çocukların hosuna gidiyor demekki onlara kizilmaz tabi bide hamilesiniz ben kimseye gondermem cocuklarimi rahatsizlik olur diye bide tarzim degil cocuklarimi birakmam cok dusuncesizlermis

Haklısınız ben anneanede kalmakta sorun bulmuyorum mesela Ama buda sık olmaz. Virinci derece akraba sonucta farklı bide bizim durum farklı. Gercekden düsüncesizler. Acaba annelerin haberi yokmu diye düsünmedim degil ama cocuk nerden bu cesareti toplayıp arayıp sorabiliyorki öyle olmasa? Ben artık önünü kesmeye karar verdim eşim diyemiyorsa ben diyeceğim hep kendimden ödün veriyorum sonra mutsuz olan ben

yani dayak mı yiyorlar,
anne baba çok mu kavga ediyor,
hiç oyun oynatmıyorlar mı?
bir çocuğun en sevdiği yer en huzurlu olduğu yerdir.
evden uzaklaşmak istemelerinin bir nedeni var gibi.
resmen yolunuzu gözlüyorlar sizin.
yalvarıyorlar gelmek için.
bana çok garip geldi.
üzerinde durulmalı diyorum.

Evet annenin demesi gerekir. Birde aynı evde yaşıt insanları yokki

Cocuklar okullarında başarılı akıllı çocuklar nasıl desem agresif halleri yok. Sadece anneleri kuralcı bunu eşim bana demişti evlerinde mesela babanın sözü değilde annenin sözü geciyor. Oyunları desen var elinde telefon bir sürü film indiriyor babaları onlAra bilmiyorum hafta icinde aktivite leri var spor klsun yüzme olsun oralara gidiyorlar

Normal bir zaman olsaydı neyse derdim ama hamilesiniz ve tepkinizde haklısınız. Eşinizle güzel bir dille konuşun ve birlikte çocukları çok alıştırmamaya çalışın.

Bundan bir kaç sene önce ozaman ogluma hamileydim. Kaynim ve bu iki kuzen sormustu bir gün kalabilirmiyiz diye bizde tamam dedik bir defalık. Ama gün belirlemeden. Ozaman da cocuklar tramvaya atlamis ve yoldayken kaynim esimi arayıp haber veriyor. Kaynim dediYsem
Ozaman 14 yaşında. Hafta içi cocukların ertesi gün okulu yoktu. Bu ne rahatlik ozaman cok sasirdim ve bunu hepsine belli etdim ama tabii cocuklar anlamaz. Ertesi gün de kadin doğum da randevum vardı ilk defa zamanlama olarak eşim işden izin alıp ultrasona gelecekti ve o günü cok sinirlenmiştim. Sabahdan çarpıp kapıyı çikmiştım evden. Eşimde uyanıp cocuklari kahvaltidan sonra yolladi. Bunlar gercekten cok dusuncesiz bende enayi gibi herseyi kabul ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…