- 19 Kasım 2013
- 18.880
- 34.098
- 798
- Konu Sahibi Ilkbahar38
-
İyide bunuda yapmak zorunda değilsiniz ki şu durumda. Sanki eşinizin çocuğuymuşçasına her haftasonu neden siz alıyorsunuz sorumluluklarını anlamadım?Burada çoğu kadın aynısını söyledi yani gerçekten haklıyım ve bu sorumluluğu almak zorunda değilim. Eşim annelerini aradı yatılıya kalmayacaklar cumartesi günü gündüz alıp akşam evlerine bırakacağını söyledi. Bende kızgınım gercekden ve bu durumun bebeğim doğdukdan sonra devam etmemesi için olması gerektiği gibi davrancam kaldıki hamile olmasam bile yatılı misafir kabul etmek zorunda değilim çocuk demek büyük sorumluluk. Maalesef insanları kırmakdan çekiniyorum hele
O çocuk bana sorunca hayır diyemedim çünkü çok hevesliydi neyse ki umarım eşimde agrıza cikarmaz bundan sonra
Bencede yaşıtları yok evde niye istiyorlar bukadar çok bende kötü düşünmek istemiyorum. Herhalde annelerine haber vermeden soruyorlar cünkü anneleri öyle sorumsuz birine benzemiyor kendisi söylemesi lazim couklarina yatili olmaz diye
rahatlar demekki ısrarla kabul etme haklısınŞu anda içimi dökmek istiyorum ve birazcık farkli bakışlara ihtiyacım var. Benimki çok mühim bir konu değil ama ben artık rahatsiz olmaya başladım.
Eşimin kuzenleri var (dayısının çocuklari) iki tane kardeş oğlan 12 yaşında kiz da 8-9 yaşlarında. İkise de akıllı çocuklar bir yerleri kirip kirletip birakan çocuklar değil. Biz bu aile ile fazla görüşmüyoruz ama yaklaşık yarım seneden beri çocuklar bize gelmek istiyor ve yatılıya kalmak istiyorlar. Benim çocuğum onlarlan yaşıt değil oğlum 3 yaşina girecek yakında onunlan oynamıyorlar. Sürekli eşim onlara film açsın 7/24 daha önce 4,5 defa izledikleri filmleri izliyorlar. Bu ikisi bizde yatıliya kaldilar çünkü her geldiklerinde soruyorlar bende dedim tamam kalsınlar da aradan çıksın ama hayır yetmiyor. Geçenlerde gene geldi çocuklar kız eşime dediki burada yatmak istiyorum sizinle kalmak istiyorum felan diye canim eve gitmek istemiyor felan dedi. O gece eşim çocuklari eve birakti sonra whats app ten yazdi oğlan şu ve şu gün zamanınız varmi sizde yatmak istiyoruz diye. Artık iyice sıkıldım fazladan odamız yok ben hamileyim doğumuma 4 hafta kaldı. Sırf onlar bize gelecek die oğlumu kendi yatağından alıkoymak istemiyorum çocuğumun bir düzeni var ve eşimin kuzeni kız olan eşime hep sarilir abisi gibi gordugu icin seviyor onu ama oğlum biraz kiskaniyor ve belli ediyor da bunu o yüzden biraz duygusal da davraniyorum
Herhalde. Siz bu şekilde yatılı misafir kabul ediyormusunuz. Ben mi abartıyorum lütfen yardımcı olun
Kızım 5 yaşında daha anneme bile bırakmadım 1 gece yatılı. 10 yaşınada gelse elzem bir durum olmadıktan sonra kimsenin evinde kalmasına müsade etmem. Akraba,komşu,arkadaş farketmeksizin.
Hem kimseye rahatsızlık vermek istemem hemde kızımın böyle bir alışkanlık kazanmasını istemem. Bende kalmadım kimsenin evinde yatılı,birşeyimde eksilmedi yani. Eskiden kızardım aileme izin vermiyorlar diye ama şu an hak veriyorum.
Ben bu aileyi anlayamadım açıkçası. Sık görüşmüyormuşsunuz,neden gönderiyorlar ki çocuklarını sürekli anlamadım? Hadi gönderecekler neden çocuklar soruyor ki müsaitmisiniz diye? Anneleri/babaları arayıp sorsun hatta "olmaz x ablanız hamile,küçük çocuğu var sık sık gidip kalamazsınız"demeliler.
Sanki" aman çocuklar gitsin bizde kafamızı dinleyelim"der gibiler. Bu çocuklar zaten hafta içi okulda,haftasonuda aileleri ile vakit geçirsinler,ödevlerini yapsınlar. Neden kalmaya gidiyorlar ?
Kabul etmeyin. Yerinizde olsam annelerini arar"çocuklarınızı çok seviyorum,akıllı uslu çocuklar ama malum 4 hafta sonra doğumum ve birde küçük çocuğum var,haliyle benim artık çocuklarınızı misafir etme durumum yok,kendime zor yetiyorum,ben konuşmak istemedim çocuklarla,siz uygun bir dille anlatın,kırilmasınlar"der önüne set çekerdim.
Bakamayacaklarsa,başkalarına güvenip yapmadılarsa çocukları bir zahmet haftasonu ilgilensinler çocuklarıyla.
acaba çocukları kendi evinden soğutan ne?
Ben açıkcası hic bundan şüphelenmedim yani gelmek istemelerini evde bir sorun olduğuna bağlamadım ama burada bir kac kişi yazdi bunu. Belki aile icinde bir sorunları var ve çocuklar evde bunalıyor kaçacak yer arıyorlar.
Çocukların yaşları çok küçük değil ama yemeleri , içmeleri yatakları iş sonuçta. Büyük kızım bazen annemde kalıyor üzerimdeki yük hafifliyor resmen. Bir de hamilesiniz hiç gerek yok bence uygun bir dille kırmadan kalamayacaklarını söyleyin. Ayrıca burada hatalı olan çocukların annesi kadın çocuklu hamile olmaz diyemiyor mu.
yani dayak mı yiyorlar,
anne baba çok mu kavga ediyor,
hiç oyun oynatmıyorlar mı?
bir çocuğun en sevdiği yer en huzurlu olduğu yerdir.
evden uzaklaşmak istemelerinin bir nedeni var gibi.
resmen yolunuzu gözlüyorlar sizin.
yalvarıyorlar gelmek için.
bana çok garip geldi.
üzerinde durulmalı diyorum.
Normal bir zaman olsaydı neyse derdim ama hamilesiniz ve tepkinizde haklısınız. Eşinizle güzel bir dille konuşun ve birlikte çocukları çok alıştırmamaya çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?