Bunun bir benzeri de bizde var ama ben önünü aldım daha önce onun. Rest çekerek. İkinci restim de bu kuzene gelecekBiliyo ama maalesef babaları vefat etti.Ben ona bakmak zorundayım diyo.Bakmak zorunda olduğuda koca adam. Kendi iş yerleri var.Gidip yanlarında çalışmayı kabul etmiyo.Ama para almaya gelince alıyo.
Ben de onu umuyorum. Geldiğinde ben de anneme giderim. Eşim baksın iki gün de görsün istiyorum. Emin’im o da kaçarız hep ben ilgilendim çünkü öncesinde. Ama bunaldımYatılıya kimseye gitmem evime kimse gelsin de istemem, bizim ailemizde akrabalarda da yatıya kalma adeti yoktur ama eşimin tarafı davet etsem de bir üç beş gün kalsak diye beklemede olurlar, emrivaki ve dayatmalara aşırı uyuz olurum bir de her haftasonu gelmek istiyor işiniz gücünüz var bir düzeniniz var ne gerek var her hafta her hafta yatılı misafir ağırlamaya, her defasında bahane bulun bir süre sonra vazgececektir, umarım..
Başta eşim kırılır falan diyordum ama şimdi hiç umursamıyorum. Kırılsın. Ben kırılacağıma başkası kırılsınYatili misafiri ben de sevmem hic.misafir dedigin gelsin guzelce yedirip icirip agirliyayim gece de donsun evine.bi de insan davet edilirse gelir kalir davet edilmeden gelmek kalmayi istemek falan nedir?
Her geleyim dediginde bahane uydurun atlatin durun istemediginizi anlayip vazgecer herhalde.
Kirilirsa kirilsin yaa bosverin...oyle dusune dusune zaten hep kendimize veriyoruz zoru ya...kim olursa olsun insan once kendim diyecek ben bunu ogrendim.Başta eşim kırılır falan diyordum ama şimdi hiç umursamıyorum. Kırılsın. Ben kırılacağıma başkası kırılsın
Benim eski konuma bakarsanız benzerini yaşadım kaynım sürekli gelir bize yatıya kalırdı evlerin arası 10 dk ya var ya yok, 19 yaşına gelmiş koca adam evde tek kalamaz diye bir haftaya yakın yatılı aldığım oluyordu sizin hesap her şeyle ben ilgileniyorum, bizim beyefendi yan gel yat osman modunda! kaynım gelecek oldu yine topladim valizimi istanbula gezmeye gitttim o gün bu bugündür kimse gelmez yatıyaBen de onu umuyorum. Geldiğinde ben de anneme giderim. Eşim baksın iki gün de görsün istiyorum. Emin’im o da kaçarız hep ben ilgilendim çünkü öncesinde. Ama bunaldım
Ben bunu geç öğrendim. Eskiden inanılmaz verici bir insandım. Maddi manevi. Ama bir baktım o insanlar hep gitti hayatımdan. Şimdi şimdi anladım hatamı. Elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorumKirilirsa kirilsin yaa bosverin...oyle dusune dusune zaten hep kendimize veriyoruz zoru ya...kim olursa olsun insan once kendim diyecek ben bunu ogrendim.
Okudum ben o konunuzu daha önceden. Sizin yerinize de sinirlendiğimi hatırlıyorum. Ne güzel yapmışsınız ya . Ayaklarınıza sağlık. Böyle sonuçlanmasına sevindimBenim eski konuma bakarsanız benzerini yaşadım kaynım sürekli gelir bize yatıya kalırdı evlerin arası 10 dk ya var ya yok, 19 yaşına gelmiş koca adam evde tek kalamaz diye bir haftaya yakın yatılı aldığım oluyordu sizin hesap her şeyle ben ilgileniyorum, bizim beyefendi yan gel yat osman modunda! kaynım gelecek oldu yine topladim valizimi istanbula gezmeye gitttim o gün bu bugündür kimse gelmez yatıya
Biz Türk milletinin en önemli iki özelliği "misafirperverlik" ve "komşuluk" idi. Maalesef her ikisini de kaybettik.
AminKaybettik çünkü değiştik.
İnsanlar bencilleşti, talepkar oldu, hırs ile boğuldu.
Başkalarının iyiliğini istemeyen, kötülüğünden zevk alan akraba ve komşu olmaz olsun.
Hiç o ne der bu ne der diye düşünme gönlün keyfin ne istiyorsa onu yap, eşin üzülür diye de düşünme o seni düşünüyor mu strese gireceksin üzüleceksin diye hayır, sen fedakarlık yaptın diye madalya takılıyor mu hayır, yıpranmakla kalıyoruz inan herkes yaşantısına devam ediyor o yüzden keyfinizce yaşayınOkudum ben o konunuzu daha önceden. Sizin yerinize de sinirlendiğimi hatırlıyorum. Ne güzel yapmışsınız ya . Ayaklarınıza sağlık. Böyle sonuçlanmasına sevindim
Aynen öyle. Çok haklısın. Kimse beni düşünmedi bu zamana kadar. Ben kendime yetmeye çalıştım yine öyle olması lazım.Hiç o ne der bu ne der diye düşünme gönlün keyfin ne istiyorsa onu yap, eşin üzülür diye de düşünme o seni düşünüyor mu strese gireceksin üzüleceksin diye hayır, sen fedakarlık yaptın diye madalya takılıyor mu hayır, yıpranmakla kalıyoruz inan herkes yaşantısına devam ediyor o yüzden keyfinizce yaşayın
Olabilir kimi insan tahammulsuzdur. Bu tavrınızı net belirtin ben yatılı kalmayı sevmiyorum biri bana yatılı gelince de rahat edemiyorum deyin.Yine de gelmek istemezler sanırım. Sorun sızın acık olmamanız acık ve net sekilde belirtirseniz insanlar geleyim de kalayım da demez.Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.
Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.
Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.
Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce
Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.
Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.
Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.
Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce
Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
Kesinlikle sonuna kadar haklisin. Ben en fazla bir gun kabul edebilirim yatili misifiri.sevmem.ailemdede boyle gordum tabi babam hep bu duzeni bozardi dugune giderdi milleti zorla getiriridi gelin kalin diye.aradi yemek yapin misafir geliyor arardi yer acin misafir geliyor.birgun yine biyle aradi kapatti yemek yapin diye.annem yeltendi yemek yapmaya.hemen mutfagn kapisini kitledim.evi bir guzel dagittim.tam bes kisiyle geldi. Suratimida dusurdum.dedimki oyle aniden arama ev musait degil temizlik vardi dedim. Ayrica yemekte yapamadik disardan soyeriz simdi dedim aradim on kiisilik kebap soyledim.parasinida babama odettim. Ogun bugundur babam yapamaz birdaha. Nefret ediyorum ya insanlar dusuncesiz babam gibi insanlardandan haz almiyorum.Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?