Gel desem gelecek İnan bana. Bekliyor bunuO kuzen bir daha geleyim geleyim derse eğer, ben bu sıralar çok yoğunum seninle ilgilenemem , uygun olunca ben sana haber veririm cagiririm seni deseniz nasıl olur . Hem 3 saatlik yoldan her hafta gelemez bence
Hangi konuydu o?Ya bide olaya başka bi bakış açısı getirmek istiyorum, belki tepkide çekerim bilemiyorum ama. Az önce bi konuda okudum, komşunun kız kardeşiyle aldatmış kocası, yani eşiniz zaten aldatma meğilli eski konularınızıdan okuduğum kadarıyla, bide genç bi kızın her hafta geliym kalıyim diye rahatsız edip durması çok itici geldi bana. Bu kk da okuya okuya, müge izleye izleye art niyetli oldumda napıym bea
Istemiyorsan istemiyorsundurBana ne olacak misafir gelsin diyenler için tekrar söyleyim. Ben haftada en az 1 kere pastalı börekli yemekli misafir ağırlarım. Hem eşimin arkadaşlarını hem kendi arkadaşlarımı. Dersimin az olduğu gün yaparım bunu eve erken gelip. Ama yatılı misafır haftasonu olsun haftaiçi olsun çok zor geliyor. Gelip sadece dinlenmek istiyorum. Bir çorba bir yemek yetiyor bize ama misafirde öyle olmuyor
Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.
Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.
Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.
Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce
Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
Ben de onu anlamıyorum. Akşama kadar bizimle oturana kadar yurtta otur. Okuduğun şehirde gez.?ama ne geçiyor bu kafalardan anlamak zorbence çok haklısınız. ben de evimde yatılı misafir falan istemem. hele ben evde yokken, benim evimde bir başkası kalacak. yok öyle bir dünya. ben nasıl kimsenin evinde kalmıyorsam, bir yere gittiğimde paşalar gibi evime dönmeyi biliyorsam, onlarda öyle olacak. bir de başkasının evinde nasıl rahat ediyorlar bu gelen insanlar şaşıyorum gerçekten.
çalışan bir kadın olarak hafta sonunu kendinize ayırmayı istemeniz kadar normal bir durum yok. bunu çalışmayan insana anlatamazsınız da zaten. ben de haftanın 6 günü çalışıyorum ve bir pazarım var. kimse kusura bakmasın o gün canım ne isterse onu yapıyorum.
siz neden kendinizi yiyorsunuz neden dert ediyorsunuz ki , açık açık söyleyin gelmeyi düşünen eşinizin kuzenine. yoğun bir şekilde çalıştığınızı, hafta sonunu haliyle kendinize ayırmak istediğinizi söyleyin. koskoca üniversite öğrencisi! anlama kapasitesi vardır herhalde :) hem ne işi var ya gerçekten saçma, gelip kalıp ne yapacak. bana komik geliyor.
dediğim gibi açık açık söyleyin. sizin eviniz, hayatınız.
Hazir yemekBen de onu anlamıyorum. Akşama kadar bizimle oturana kadar yurtta otur. Okuduğun şehirde gez.?ama ne geçiyor bu kafalardan anlamak zor
Yanlis anlamayin ama biraz fazla abartiyorsunuz misafir bu yani evinizi sirtlayip götürecek halleri yok ya. Kaldi ki universite ogrencisi bir kiz cocugunun size ne zarari olur anlamiyorum. Ben sehir disinda univ okurken oradaki akrabalarim yalvariyordu gidip onlarda kalmam icin. Arada gidip gonulleri kalmasin diye kalıyordum bunda birsey yok bence. Yani yatili misafir cok agirladim hic bir zararini gormedim henuz . Çoluk cocugunuz da yoksa hic bir yorgunluk vermez size diye düşünüyorum.Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.
Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.
Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.
Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce
Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
Ben de anlamıyorum bazen neden bu kadar dert edindiğimi ama sanırım eşimin bana yaptıkları yüzünden diyorum. İçimden gelmiyorYanlis anlamayin ama biraz fazla abartiyorsunuz misafir bu yani evinizi sirtlayip götürecek halleri yok ya. Kaldi ki universite ogrencisi bir kiz cocugunun size ne zarari olur anlamiyorum. Ben sehir disinda univ okurken oradaki akrabalarim yalvariyordu gidip onlarda kalmam icin. Arada gidip gonulleri kalmasin diye kalıyordum bunda birsey yok bence. Yani yatili misafir cok agirladim hic bir zararini gormedim henuz . Çoluk cocugunuz da yoksa hic bir yorgunluk vermez size diye düşünüyorum.
Kiz bosver kocalarin her yaptigini dert edersek erken gideriz kirkimiz cikmadan da evlenirler ustumuze. Benim kocamda cok haindir ama artik o yokmus gibi davraniyorum oyle devam ediyorum hayatima onu kafaya takmadan . Sende oyle yao fazla dusunme bunlari gelen gelsin kalan kalsin sen keyfine bak kikaeye kusursuz hizmet etmek zorunda değilsin. Gelsij gitsinler sen caninin istedigi gibi davran misafirlerle de kocani ilgilenmek zorunda birak. Benim 1 saat isim var de cekil odana o ugrassin bu kadar basit.Ben de anlamıyorum bazen neden bu kadar dert edindiğimi ama sanırım eşimin bana yaptıkları yüzünden diyorum. İçimden gelmiyor
her hafta gelmez bence lafın gelişi söylemiştirBide genç kız yolda başına bir iş gelir. 3 saatlik yerden gelecek. Her hafta geleyim geleyim gelmesi moralimi bozuyor
Çalışmasa da kimsenin evinde davet edilmedikçe yatılı kalınmaz bence.Haftanın 6 günü çalışan bir insanın evine mecburi bir durum olmadıkça gidip yatılı kalınmaz.
Istemiyorsaniz kabul etmeyin. Eşiniz kibar bir dille reddetsin. Hem her hafta size gelip kalıp da ne yapacak eşinizin kuzeni ?
evlendi diye eşinin sülalesini yatılı kabul etmek zorunda mı? saygı duysunlar biraz. bence evlilik iki kişinin aynı evde yaşaması birbirine hayat arkadaşlığı yapmasıdır. birbirlerinin ailelerini, kuzenlerini evine yatılı almak değildir. medeni kanunda böyle bi zorunluluk mu vardı?Sizde o Kültür yok diye Eşinizin akrabalarinin sizde kalmak istemesi kültürsuzlukmu oluyor .. siz sizin evde böyle birşey görmediniz die Eşinizin ailesindede olamazmi? ? Ay size oturmaya gelen normal misafirlere nediyorsunuz peki ?? Pardon ama evlilik ne sizin için ne olarak evlendiniz??
Tabiki çalışmasa da ağırlamak durumda degil . Fakat calisiyorsa haftada bir gun izni varsa kalmak için teklif bile etmemek lazım.Çalışmasa da kimsenin evinde davet edilmedikçe yatılı kalınmaz bence.
Nerde beleş, oraya yerleş zihniyetinde Türk vatandaşı çok maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?