Yatılı misafir derdi :(

Ne çok sevindim bu kalma işinden nefret eden sadece kendimi zannediyordum.
Kabul etmeyin gerekirse kırılıp gücensin. Birkaç kez reddedin; işim var, başkasına sözüm var vs diye. Sonra soğur zaten.

Konu sahibini elestirenleri anlamiyorum. Siz misafir agirlamayi cok seviyor olabilirsiniz. Ama kimse kimseye zorla misafirperverlik göstermek, ağırlamak zorunda degil. Hele de her hafta yatili gelmeyi amaclayan birini. Insanlar calisiyor yoruluyor, haftasonlarini kendilerine ayirmak istiyor.

Bu misafiri oyle bu hafta musait degilim vs diyerek atlatamazsin. Acikca soylemen lazim. "ben yatili misafirden hoslanmiyorum. Alisik degilim. Buyur gündüZ gel goruselim istersen" demen lazim. Birak kim ne dusunurse düşünsün. Ayip yani her hafta sonu yatilii gelmek dusunulur mu

Hanimefendi bizi 1 hafta sehir sehir gezdirin ya da her haftasonu size gelip kalayim diyen misafiri istemiyor anladigim kadariyla, bunda yanlis olan ne anlamadim ben, ne yorumlar yapilmis. Boyle misafiri ben de istemem, bizi gezdirin diyen uzaktan akraba mi olur,ben yakin akrabama soyleyemem boyle bisey. Yiyelim icelim gezelim yatalim kalkalim diyen insani kim niye istesin?

valla aynı şekilde sana katılıyorum kimse kusura bakmasın bende yatılı misafir sevimiyorum,
helede her haftasonu senı mecbur tutan yatılı misafir

Yeni evliyken ki ozaman da kızım 3,yaşındaydı kaynım bizim bulunduğumuz şehirde iş bulmuştu
Bende 1 yıl kalmıştı itiraz edemedim
Eşim kalacak dedi ama babam hiç yakışık almaz dedi neyse yıllar geçti
Şimdi onların kaldığı şehirde belki iş bulup kalacak eşide çok kibirli ve geçimsiz ona rağmen kızımı kabul edecek çünkü geçmişten kalan borcu var, ha şu an bende kimseyi çekemezdim hayat pahalı, ayrıca yaşlandım kimseye hizmet edesim yok tahamülümde yok biraz haklısınız ama tam Değil gerekli fedarlıkta bulunmadığını dan işiniz onlara düşse yapmama lüxleri var,
Birde insanız ne olacağımız belli değil

Çok haklısınız. Bu nadir bir durum olsa ayda yılda bir olsa, uzun süredir görüşmediğiniz bir arkadaşınız akrabanız sevdiğiniz biri olsa tabi ki gelsin kalsın. Ama her hafta bu şekilde misafir ile ilgilenmek istemez insan. Siz de bazen evde tembellik yapmak isteyebilirsiniz bu çok normal. Bazı hafta sonları birileri ile görüşmek istesem bile canım çeşit çeşit yemek yapmak evi inceden düzenlemek toplamak istemediği için misafir çağırmıyorum. İlgili kişiye de hafa-ta sonu meşgul olduğunuzu söylersiniz eğer yine de anlamazsa yine gelme konusunda ısrarcı olursa kalbini kırın. Bazı insanlar malesef kırılmayı hak ediyorlar.

Kim ne derse desin valla canımın istemediği misafiri hiçte kabul edemem. Öncelikle benim keyfim gelir, yanında rahat edemediğim, kabul etmek istemediğim bi insana da güler yüz göstermem. Asık suratla bizi ağırladı demelerindense, eve kabul etmedi desinler. Yarışı misafirdir çalışan bi insanın sevmemesi kadar doğal bişey yok. Bende ben evde yokken evimde birileri olsun istemem. Kimsede kusura bakmasın alınan alınsın. Kabul etmeyin. Tel açmayın.

Ya yorumları okuyorum da siz her geleni evinizde ağırlamak mecburiyetindeymişsiniz gibi yazmışlar. Şaka mı bu cidden anlamak mümkün değil. Hafta boyu çalışıyorsunuz evinizde rahat rahat giyinip misafirin yemeği kahvaltısı gezmesi düşünmeden oturmak dinlenmek sizin hakkınız değil mi? Ha bir de bunu yazanlar kadın yani inanılır gibi değil, empati kurma problemi yaşıyorlar sanırım sorun bu.

Her haftasonu sizde kalayim demesi çok itici. işim var kursum var diye erteleyin nadiren kabul edin zaten bu kız yakında çevre arkadaş edinir sonra her haftasonu gelmek istemez

Bu nasıl bir uslup, kadın istemiyor huzuru kaçıyor, zorla mı?

Son yaşadığım olaydan sonra normal misafir ağırlıyor iseniz hakkıyla tebrik ederim. Benim eşimin biz benim memlekete taşındık taşınalı görüşmediği arkadaşı evlendi diye onun memlekete gittiğimizde bir çay içelim hemde eşiyle tanışalım diye gittik. eşi yanımıza gelmedi meğerse biz gelicez 1 saat oturcaz diye kavga etmişler . Tabi hemen kalktık bizde öğrenince. Hamileliğinin ardına sığındı karısı ama yemezler yani . O günden beri görüşmüyoruz artık.

Başıma iş gelirmiş. Gelir yerleşir o

Ben de ya otel ya öğretmenevinde kalırım. Kimseye yük olmak istemem

Ne çok sevindim bu kalma işinden nefret eden sadece kendimi zannediyordum.
Kabul etmeyin gerekirse kırılıp gücensin. Birkaç kez reddedin; işim var, başkasına sözüm var vs diye. Sonra soğur zaten.
Çokmuşuz aslında şöyle bakınca. Yatılı misafir sevmeyenler olarak

Madem boşanma gibi bir niyetin var eşinin akrabalarını salla gitsin. Biraz soğuk müsait değiliz demen yeterli bence anlayan anlar. Ailesi de durumun farkındaysa kızı köstebek olarak size gelip kalması için gönderiyor olabilirler gibi geldi. Ya da kızın sizin şehirde sevgilisi var planı hafta sonları gelip onunla takılmak da olabilir. Üniversite öğrencisi kız neden akraba gezmesine gitmek için bu kadar heveslenir anlamadım.

Annesi veriyordur bu fikirleri. Kendi gelinine çalışıyor falan demeden yılda kaç gider kalır

Annesi veriyordur bu fikirleri. Kendi gelinine çalışıyor falan demeden yılda kaç gider kalır
Ablam sen çalışıyorsun. Babanı da sevmiyorsun belli. Başka şehirde de yaşıyorsun. Boşa kocayı def et babana da haber verme. Öğrenir illaki sana mı soracağım de. Kavga eder iş çirkinleşirse ver mahkemeye uzaklaştırma kararı çıkartır. Çok ileri giderse bilmiyorum tabi artık baban ile ne yaşadın nasıl travmalar içindesin ver mahkemeye babalıktan reddet.

Bana ne olacak misafir gelsin diyenler için tekrar söyleyim. Ben haftada en az 1 kere pastalı börekli yemekli misafir ağırlarım. Hem eşimin arkadaşlarını hem kendi arkadaşlarımı. Dersimin az olduğu gün yaparım bunu eve erken gelip. Ama yatılı misafır haftasonu olsun haftaiçi olsun çok zor geliyor. Gelip sadece dinlenmek istiyorum. Bir çorba bir yemek yetiyor bize ama misafirde öyle olmuyor

Ya bide olaya başka bi bakış açısı getirmek istiyorum, belki tepkide çekerim bilemiyorum ama. Az önce bi konuda okudum, komşunun kız kardeşiyle aldatmış kocası, yani eşiniz zaten aldatma meğilli eski konularınızıdan okuduğum kadarıyla, bide genç bi kızın her hafta geliym kalıyim diye rahatsız edip durması çok itici geldi bana. Bu kk da okuya okuya, müge izleye izleye art niyetli oldumda napıym bea

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…