- 1 Ağustos 2018
- 2.224
- En iyi cevaplar
- 1
- 3.824
- 83
iyi de kültür kelimesini kadın o anlamda kullanmamış. çıkışınız çok saçma. kaldı ki oturmaya gelenlere de bişey dememiş. sadece yatılı misafir sevmiyor. bana 2000 tl masraf yaptırıp da evimde bir hafta kalacak misafiri ben de sevmem.
konu sahibi siz de her seferinde işim var deyin. bi süre sonra anlar.
Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.
Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.
Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.
Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce
Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
Ya yorumları okuyorum da siz her geleni evinizde ağırlamak mecburiyetindeymişsiniz gibi yazmışlar. Şaka mı bu cidden anlamak mümkün değil. Hafta boyu çalışıyorsunuz evinizde rahat rahat giyinip misafirin yemeği kahvaltısı gezmesi düşünmeden oturmak dinlenmek sizin hakkınız değil mi? Ha bir de bunu yazanlar kadın yani inanılır gibi değil, empati kurma problemi yaşıyorlar sanırım sorun bu.Ben zaten çağırıyorum. Haftada bir gün akşam kendi arkadaşlarımı ya da eşimin arkadaşlarını çağırırım. Otururuz. Çeşit çeşit şeyler de hazırlarım. Ama geleyim geleyim deyip hep kalmak isteyen biri de beni çok itti açıkçası
Bu nasıl bir uslup, kadın istemiyor huzuru kaçıyor, zorla mı?Ay haliniz battıysa çalışıyorsunuz verin bi zahmet hali yikamaciya bu nasıl düşünce? ? Dolaplariniz karistiriliyorsa yatak odanizin kapısını kilitli tutun evden çıktığınızda. . Kuzenine gelince çağırın bir hafta sonu 2 güncuk misafir edin oda rahatlasin sizde ..
Başıma iş gelirmiş. Gelir yerleşir osize hak veriyorum, eşinizle problemler yaşıyorken bir de ailesinden birilerini sürekli ağırlamak benim de hoşuma gitmezdi ne yalan söyleyeyim
ama şu kısmı anlamıyorum boşanınca neden babanız sizinle yaşıyor
hayır tek kalacağım deseniz zorla gelip oturacak mı
işiniz de var çocuk yok sanırım tek başınıza mis gibi de yaşarsınız
Ben de ya otel ya öğretmenevinde kalırım. Kimseye yük olmak istememben size hak veriyorum sonuna kadar.. ben de hiç yatılı misafir sevmem ve hep bunu dile getiririm. hatta ben başka şehire giderken akrabalarım olmasına rağmen otelde kalıyorum, onlarda bende kalmak istemesin diye. çünkü küçükken annemlerin kabul ettiği yatılı misafirlerden bıkmıştım. ders çalışamazdım, gelen aylarca kalırdı. oradan travma bende nefret ederim. bence bu tavırda devam edin, ne münasebet yani gelmesin kimse.
Çokmuşuz aslında şöyle bakınca. Yatılı misafir sevmeyenler olarakNe çok sevindim bu kalma işinden nefret eden sadece kendimi zannediyordum.
Kabul etmeyin gerekirse kırılıp gücensin. Birkaç kez reddedin; işim var, başkasına sözüm var vs diye. Sonra soğur zaten.
Kendim kimsenin evine gidip kalmam. Akrabalarım ısrar eder Yok derim. Çünkü dışarda yatamam. Kendi ev düzenim olmalı. Bazen uzun süreli tatiller bile beni bu nedenle yorar. Herkesin de böyle olmasını bekliyorum sanırım ama olmuyor. Geçen sene eşimin uzaktan akrabası şubat ayında size gelelim 1 hafta Kalalım bizi iki üç şehre götürün gezdirin dedi. Çok sinirledim. 5 kişi gelecekler. Bildiğiniz 2000 3000 lira tutacak gezi olacaktı. O kadar borç varken birde bu geziyi kaldıracak durum yoktu bizde. Üstelik o soğukta gezecekmişiz. Ben de hiç gelin demedim. Eşim de oralı olmadı.Bunu atlattık ama bu seferde eşimin kuzeni çıktı.
Yakın bir şehirde üniversite okuyor ve geçen sene üç beş kere gelmeye yeltendi. Bir kaç kez kaldı fazlasına müsade etmedim. Bu sene daha ilk Aydan başladı. Haftasonları size gelsem kalsam demeye. Bu hafta işim var dedim. Haftaya ne deyim ben şimdi. Korkuyorum artık ben evde yokken de kalmaya niyetlenirse diye. Ben işte iken kimsenin evimde kalmasını istemem. Haftasonu kursum var. Zaten hafta içi de beş gün çalışıyorum. Dedim eğer haftasonu sen başında bekleyeceksen gelsin ama iki üç ayda bir olsun bu dedim. Sürekli beni darlarsa ben de ona ben işteyken yatılı kabul etmiyorum deyip her haftasonu olmasa da sık sık bir aktivite bulacağım kendime ve kuzeninle sen ilgilenirsin dedim.
Belki garip gelecek ama benim ailem asla gelip kalmaz. Bizde yatılı kültürü yoktur. Gün içinde görüşülür ve eve dönülür. Ben de gidip kuzenimde falan kalmam öyle. Yatılı misafiri neden bu kadar sevmiyorum söyleyim. Eşimle çok büyük problemlerimiz var ve onun ailesine de yansıyor benim davranışlarım. Konu açmıştım. Aldattı beni ve boşanamadım babam yüzünden. Bu benim psikolojimi mahvetti ve evde bir odaya geçip kendimi dinlemek istiyorum her gün. Eve misafir gelince hep onunla oturmak saatinde çeşit çeşit yemek yapacak olmak ya da tek boş günüm olan pazar günü uyuyamayacak olmak canımı sıkıyor.
Odama geçip boş boş takılmak kitap okumak istiyorum. Gelmek isteyen kişi genç kız. Eşim siz oturun deyip bizi aynı odaya atıp dışarı çıkmak isterse sinir krizi geçiririm sanırım. Yapabilir çünkü bunu.
Benim ne yapmam lazım ya. Sürekli bu kız ne zaman gelecek diye bunu mu dert edeceğim ben. Ya da çok mu abartıyorum sizce
Ekleme yapayım. Eşimin arkadaşları başka misafirler de yatılı kaldı tabi ki. Yanlış anlaşılmasın. Ama dolaplarımı karıştıranlar oldu. Ben o yüzden istemiyorum evde kimse yokken kalınmasını.
Annesi veriyordur bu fikirleri. Kendi gelinine çalışıyor falan demeden yılda kaç gider kalırMadem boşanma gibi bir niyetin var eşinin akrabalarını salla gitsin. Biraz soğuk müsait değiliz demen yeterli bence anlayan anlar. Ailesi de durumun farkındaysa kızı köstebek olarak size gelip kalması için gönderiyor olabilirler gibi geldi. Ya da kızın sizin şehirde sevgilisi var planı hafta sonları gelip onunla takılmak da olabilir. Üniversite öğrencisi kız neden akraba gezmesine gitmek için bu kadar heveslenir anlamadım.
Ablam sen çalışıyorsun. Babanı da sevmiyorsun belli. Başka şehirde de yaşıyorsun. Boşa kocayı def et babana da haber verme. Öğrenir illaki sana mı soracağım de. Kavga eder iş çirkinleşirse ver mahkemeye uzaklaştırma kararı çıkartır. Çok ileri giderse bilmiyorum tabi artık baban ile ne yaşadın nasıl travmalar içindesin ver mahkemeye babalıktan reddet.Annesi veriyordur bu fikirleri. Kendi gelinine çalışıyor falan demeden yılda kaç gider kalır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?