• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı Misafir Kayınvalide ve Kayınbabaya Nasıl Davranmalı

Karnım büyüdü diye öyle dedim. Benden önce gitmeye başladı. Kayınbabadan da biraz utanıyorum. Bizim evde babanın yanında her şey konuşulmazdı kayınvalidem sağolsun ağzına ne gelirse sorup konuşuyor utandığım oluyor doğrusu :)
o zaman bilerek bozucaksın ki anlasın bıyık altından gülerken o bizde böyle sorular sorulmaz kayanan dicen bozulsun biraz

Kavganızdan hoşlanmayabilir sonuçta kendi evladı da huzursuz annenize bakmayın. Ama içten içe hep oğlunun haklı olduğunu düşünüyor olabilir ona bir şey diyemem.

Yanlış anlamayın ama bence kendi annenizin de bu kadar erken gelip böyle uzun kalmasına gerek yok. Doğum öncesi 1 ay bakılacak durumda olmayacaksınız ekstra bir sağlık probleminiz yoksa. Ben izne ayrıldım 5 gün sonra doğurmuştum.

Sizin şu an yaşadığınız şeyi eşiniz yaşayacak o zaman. Doğum sonrası kalacağını da varsayarsak çok çok uzun bir süre.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum doğuma yakın gelip siz toparlananınca da hadi ilk çocuk alışmanız vs olsun olsun maksimum 40ınız çıkınca gitmesi daha makul. Ki bence o bile fazla. Herhangi bir sağlık problemi yoksa 20 güne oturmuş oluyor çoğu şey.

Kesinlikle son bölüme aşırı katılıyorum.
Doğum için hastaneye giderken bile araba kullandım. :) Tabi o gidişimin doğum için olduğunu bilmiyordum ama olsun. Zor bir gebelik olmasına rağmen bakıma muhtaç değildim. Yani eşimle birbirimize yetiyorduk.
Doğumdan sonra (ki bir sürü hastalığım oldu ve sezaryendi) bir kaç gün içinde siz gidin eve zahmet vermeyim ihtiyaç olursa söylerim dedim. Tabi farklı şehirde olunca en fazla kırkı çıkana kadar...

Karnım büyüdü diye öyle dedim. Benden önce gitmeye başladı. Kayınbabadan da biraz utanıyorum. Bizim evde babanın yanında her şey konuşulmazdı kayınvalidem sağolsun ağzına ne gelirse sorup konuşuyor utandığım oluyor doğrusu :)

E onu da eşin ayarlayacak.
Kayınvalidem meme istiyor annesi al dedi kayınbabamın yanımda. Benim de hiç hoşuma gitmiyor. Eşimle konuşmuştuk öncesinde o da annesine besleyecek, karnını doyuracak, süt içecek gibi söylüyoruz biz deyince bir daha tık duymadım. Aslında biz konuşmaya başlayınca memeeee diye bağırmasın diye böyle bir yöntem düşünmüştük. Nasip kayınvalideme anlatmak oldu.

Kavganızdan hoşlanmayabilir sonuçta kendi evladı da huzursuz annenize bakmayın. Ama içten içe hep oğlunun haklı olduğunu düşünüyor olabilir ona bir şey diyemem.

Yanlış anlamayın ama bence kendi annenizin de bu kadar erken gelip böyle uzun kalmasına gerek yok. Doğum öncesi 1 ay bakılacak durumda olmayacaksınız ekstra bir sağlık probleminiz yoksa. Ben izne ayrıldım 5 gün sonra doğurmuştum.

Sizin şu an yaşadığınız şeyi eşiniz yaşayacak o zaman. Doğum sonrası kalacağını da varsayarsak çok çok uzun bir süre.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum doğuma yakın gelip siz toparlananınca da hadi ilk çocuk alışmanız vs olsun olsun maksimum 40ınız çıkınca gitmesi daha makul. Ki bence o bile fazla. Herhangi bir sağlık problemi yoksa 20 güne oturmuş oluyor çoğu şey.
İlk hamilelik olduğu için eşim de ben de yanımızda biri olması gerek diye düşündük. Hatta eşim sürekli annen gelsin kardeşin gelsin deyip duruyor ama gelemeyeceklerinin farkında çünkü okuyorlar annemin de başı kalabalık. Anneme dediğimde zaten çok buldu da bakalım dediğiniz gibi gereksiz de olabilir.

E onu da eşin ayarlayacak.
Kayınvalidem meme istiyor annesi al dedi kayınbabamın yanımda. Benim de hiç hoşuma gitmiyor. Eşimle konuşmuştuk öncesinde o da annesine besleyecek, karnını doyuracak, süt içecek gibi söylüyoruz biz deyince bir daha tık duymadım. Aslında biz konuşmaya başlayınca memeeee diye bağırmasın diye böyle bir yöntem düşünmüştük. Nasip kayınvalideme anlatmak oldu.
Ya eşime de sürekli annen böyle demesin şunu yapmasın dememek için sessiz kalıyorum ya da yumuşakca kendim bişeyler diyorum tepkim belli olsun diye. Bazen ikimiz de tepkisiz kalıyorz ama cidden patavatsızlık ettiğinde eşim gerçekten ciddi müdahale ediyor. Mesela bi kere babasını utandıracak bişey anlattı annesine çok çıkıştı her şeyi anlatma diye. Dediğinizi dikkate alıyorum anladıgım her sorunu eşinle halletmen gerek.

İlk hamilelik olduğu için eşim de ben de yanımızda biri olması gerek diye düşündük. Hatta eşim sürekli annen gelsin kardeşin gelsin deyip duruyor ama gelemeyeceklerinin farkında çünkü okuyorlar annemin de başı kalabalık. Anneme dediğimde zaten çok buldu da bakalım dediğiniz gibi gereksiz de olabilir.
Hamilelikte sıkıntı yoksa devlet son 20 gün kalana kadar çalışmaya bile izin veriyor. Ekstrem durumunuz yoksa doğum öncesi 1 ay yardıma ihtiyacınız olmaz.

Düşüncelerin ve sözlerin gücünü küçümsememek gerekiyor.

Olumsuz düşünceler hem size hem de bebeğinize zarar veriyor. Ne mutlu bebeğinizin dedesi babaannesi sağ. Belki onlar da çok gergindir ; el kızı bizi ister mi vs diye.

Kendi anne babanıza nasıl davranıyorsanız ; eşinizin sizin anne babanıza nasıl davranmasını istiyorsanız , öyle davranın.
Elbette. Üstelik ucunda Allah rızası da var. Ben makul sürede zaten kesinlikle ayıp etmem. Kendime de yakıştırmıyorum. Sadece suistimal edilir endişesi. Maalesef etrafta çok örnek olunca

Bir muhabbet acin, bebegin doğumu ile ilgili bir seyler konusun, o doneme ait birsey bulun ama. sonra da araya; artik o zaman tekrar geldiginizde bebegi gormeye yapariz ederiz gibi de bir cumle sıkıştırın.mesaj gider bence.

Ne kadar hakli bir yorum. Ilk hamileligimde(dogum oncesi zaten gerek yok) dogumdan sonra 40 gun annem yanimdaydi hatta 20 gun kardesimde vardi . Bebegi emzirmek disinda yaptigim birsey yoktu. Ye sut olsun , emzir acikti, hadi sen uyu , kalk emzir, sen egilip alma sezeryansin diye bebegi bile almiyordum besikten. Kendimi anne gibi hissedemedim, hicbirsey yapmadan sezeryan kesiside zor iyilesti. Herkes gitti ve ben bebegimi dogru duzgun o zaman kabullendim . Ikinci de cok rahattim 10 gun kaldi annem evine dondu gerek yok yaparim ben dedim ve cokta iyi oldu .

Bir muhabbet acin, bebegin doğumu ile ilgili bir seyler konusun, o doneme ait birsey bulun ama. sonra da araya; artik o zaman tekrar geldiginizde bebegi gormeye yapariz ederiz gibi de bir cumle sıkıştırın.mesaj gider bence.
Ha meselâ çok zekice bir mesaj. Ne kırıyor ne döküyor. Gitmelerini istediğimizi değil de gideceklerini düşündüğümüzü gösteriyor. Harikasınız 😁

Ya eşime de sürekli annen böyle demesin şunu yapmasın dememek için sessiz kalıyorum ya da yumuşakca kendim bişeyler diyorum tepkim belli olsun diye. Bazen ikimiz de tepkisiz kalıyorz ama cidden patavatsızlık ettiğinde eşim gerçekten ciddi müdahale ediyor. Mesela bi kere babasını utandıracak bişey anlattı annesine çok çıkıştı her şeyi anlatma diye. Dediğinizi dikkate alıyorum anladıgım her sorunu eşinle halletmen gerek.

Sorun olabilecek şeyleri bambaşka şekilde çözmek lazım. Onda herkesin ilişkisine o anın enerjisine bağlı. Sorun olacak diye gergin beklemeyin.

Zaten sıkılmaya başladıktan sonra ne yapacağım onu bilmiyorum. Bu dediğiniz aklıma geldi ama ya siz gidin ya ben tavrı oluyor resmen. Zormuş bu işler vallahi...
O zaman bunu baştan söyleyin bence. Bir tarih belirleyin, o gün annenize gideceğinizi söyleyin.

Öyle bi konusmussunuz ki sanki insanlar daha önce gelip kaldılar da aylarca gitmediler ve sizde 9 aylık hamilesiniz.Ayrica ailen ne zaman gidio demekle eşinizin gözünden de düşersiniz elbette. Daha ortada fol yok yumurta yok siz neyin derdine dusmussunuz.5 aylık hamilelikte de doğum iznine ayrılmayı ilk defa duydum.

Back
X