Yatılı misafir sorunsalıı

Benim yakınlarımda da bu incelik ve saygı yok, aynı evde denk gelince sinir olurum ama açık açık kendimi ifade ediyorum çünkü aileyiz yani o yakınlık var. Bir şey değişiyor mu? Tabii ki hayır ama söylemiş oluyorum en azından

Bunu konuşarak halledersiniz bence. Bir de herkesin yapısı, yetişmesi, anlayışı aynı olmuyor. Siz engellendiğinizi hissederken ve başkasında bunu gözetebilecek bir titizlik hissine erişmişken, belki eşinizin kardeşinde böyle bir farkındalığı yakalayacak ortam hiç oluşmadı ve ona göre şekillendi. Yani ona söylenmesi gerekiyordur, yönlendirilmesi gerekiyordur belki de. "Canım hadi markete gideceğiz, gel gidiverelim", canım yemek yapacağız gel hadi soğanları doğrayıver" vs.. :) Gençse de işte kapanır odaya arada, söylemeden de çekilebilir mizacıdır. Beklentiye girmek gerine siz yön gösteriverin, siz "Müsait misin canım hadi şu işi halledelim seni bekliyorum daha zaman geçmesin üzerine de kahvemizi içelim" vs deyiverin. Tabii gönülsüz de olmaz...

İlave: Bi de kıza üzüldüm de, baskı ortamı sabahtan akşama temizlik hali...

Son düzenleme:
Bir insan ayrı odaya çekilmek istiyorsa yalnız kalmak istediği içindir zaten.Odasına sürekli girmek istememeniz bana abes gelmedi o yüzden.
Kendisine odaya belli aralıklarla girmek zorunda olduğunuzu belirtin kendisinin bunu biliyor olması gerek aslında ama sürekli girmenizi gerektirmeyecek başka bir oda yok mu görümcenizin kalabileceği?
Kendi tercihi bu şekilde çağırmak zorunda değilsiniz kahveye.Alışverişe giderken ben çıkıyorum diye seslenin gelirse de gelmezse de kendi bilir.
Beklentilerimizi karşılayamıyor bazı insanlar bu sebeple de tuhaf geliyor olaylar.Aslında ufak bir açıklama yapsa bişey kaybetmez.Öyle kabul edip fazla kafaya takmadan ana göre yaşamak lazım hamilesiniz stres yapmayın.

Genelde ben bana bir gün bile olsa yeğenlerim arkadaşım falan kalmaya geldiğinde kapıyı tıklatıp bir anda onu huzursuz edip müsait değilse bile apar topar toplandırtmak yerine mesaj atıyorum yada arıyorum . Kahvaltı kahve çay için kimseyi beklemem yaparım içerim o da canı isterse yapar içer. Mutfakta o kadar işi yaptıktan sonra bir tezgahın suyunu da bir zahmet alıverin yahu dünyadaki tek hamile siz değilsiniz bi ay önce ikiz doğum yaptım hamilelik sürecinde ne kimseden yardım aldım ne de birinden markette yardım bekledim temızlıgımıde kendım yaptım yemegımıde . Sizin son aylarda hormonlar Fırlamış olabilir ama bence onun da sıkılmış olma ihtimali çok yüksek. çünkü ben birinin evine gidince akşam böyle hava kapanmaya başladığında içime daral geliyor kendi evime gitmek istiyorum . Sürekli ayağımızın altında dolanmak yerine ona verdiğiniz odaya istediğinde girip vakit geçirebiliyor olması bence gayet normal sevgilisiyle telefonda konuşabilir ailesiyle konuşabilir arkadaşlarıyla konuşabilir bunun için size gelip de her defasında ben odaya çıkıyorum demesi çok saçma olur. şey gibi düşünün ben tuvalete gidiyorum ben tuvalete gidiyorum ne kadar saçma değil mi ? aynı evin içinde bir odadan bir odaya geçerken birine haber vermek çok saçma .

Görümceniz bekar mı ? Bu kadar uzun süre kalmasının size gerçek anlamda bir faydası var mı ? Eşinizle el ele verip, işlerinizi beraber halletseniz; görümceniz de evine dönse daha iyi olmaz mı ?

Görünceye belli ki ihtiyacınız yok, teşekkür edip evine gönderin. Belli ki gönüllü de gelmemiş, siz de evde tek daha rahat edecek gibisiniz.
Yalnız ayni evin icinde odaya giderken haber versin, yok yemeğe geleceği icine doğsun, eşim gelince biraz yalnız bıraksın falan cok değişik beklentiler. Eve girerken kullanım kılavuzu verin isterseniz. Yemek hazir olduğunda oturup malum olmasını beklemek yerine ya da odadan bir sey alınacağı zaman onun tahmin etmesini düşünmek yerine bir kapı tıklatmak gerçekten daha mantıklı degil mi sizce de?

Ben doğumdan sonra çocuğu yapan kişilerin beraber bu süreci atlatmasindan yanayım böylece evlilik daha da güçleniyor.Eş yıllık izin bilmemne ayarlamalı .İmkan varsa .Çünkü insan eşinden utanmaz utanmali .Hayat da kimbilir yaslilikta neler görecek çünkü.Evi panayır gibi doldurma fikri bana iyi gelmiyor anne bile bir hafta kalıp duruma göre lohusanin durumuna göre evine geri gitmeli.Farkli düşünenler olabilir her insan kendi bilir.Yoksa çok sorun çıkıyor yemek yapıyoruz temizlik yapıyoruz yardım ediyoruz derken bi bakıyorsun o alınıyor o başka birşey söylüyor bir sürü tantana

Utanmamali olacaktı yanlış yazmışım yani ihtiyacın varsa önce eşinden yardım isteyeceksin

kerkenes Bayıldım sadece yorumları okurken çok gülmekten karnıma ağrılar giriyor Kullanım klavuzu iyi fikir

Kesinlikle haklısın ben çok gönüllü kabul etmedim gelmesini. Çünkü gelip bana hizmet etsin istemiyorum kimse çok şükür işlerimi halledebiliyorum. Ama çok baskı yaptılar aylardır. Yani bıraksam mayısta filan gelecekti. Sıkılır o kadar zaman kız ne yapacak dedim ağustosa erteledik olabildiğince

Hayır yahuu niye bu kadar cepheli düşünüyorsunuz yemeği birlikte yaptık fırına attık hatta süresini tuttu 20 dkya pişeceğini konuştuk. Sonra 50 dk yoktu yani. Bu kadar kötü niyetli değilim

Hayır yahuu niye bu kadar cepheli düşünüyorsunuz yemeği birlikte yaptık fırına attık hatta süresini tuttu 20 dkya pişeceğini konuştuk. Sonra 50 dk yoktu yani. Bu kadar kötü niyetli değilim
Yok yani cepheli düşünmek değil de karşıdaki kişi siz değilsiniz baska birisi. Kafasından baska bir sey geçiyordur, gördüğü bildiği başkadır. Taleplerinizin hic farkında bile değildir. Bir sey lazim olsa kapıyı çalar söyler heralde diye düşünüyordur. Bazen ben de esim ayağa kalkınca nereye diye soruyorum, evden kaçıyorum alala diyor yani ne yapsın yapsın tuvalete gidiyordur ya iceri geçip uzanıyor telefon bakıyordur

Görümceniz bekar mı ? Bu kadar uzun süre kalmasının size gerçek anlamda bir faydası var mı ? Eşinizle el ele verip, işlerinizi beraber halletseniz; görümceniz de evine dönse daha iyi olmaz mı ?
Bence de dönebilir inanın ben kimseyi zorla tutmuyorum ama bebeği beklemek istiyor. Hatta daha da uzatabileceğini söylüyor kalma işini

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah .Genç kız ise gorumceniz napsin oda işte yardimim dokunur diye gelmiştir oda sonuçta kendi zamanından veriyor geçer bu günler

Doğru evet düşünemiyo olabilir bende düşünemiyorumdur onun gibi. Zaten buraya yazma amacım o. Kapısını tıklatıp söylemek bana saygısızlık gibi geldiği için oturup bekliyordum kız rahatsız olmasın diye. Amacım ona huzur vermemek olsa odaya girdiği an bi bahane bulur rahatsız ederim zaten. Benim uzun süre misafir olmadı bu şekilde. Neyin doğru olduğunu bilemiyorum

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Allah .Genç kız ise gorumceniz napsin oda işte yardimim dokunur diye gelmiştir oda sonuçta kendi zamanından veriyor geçer bu günler
Evet yapmak zorunda değil zaten şahsen ben ablamın evinde bile 3 günden fazla kalamam. Sevmiyorum evimden ayrı kalmayı

Yardıma geldiysem yardıma gelmisimdir.Cok anlamlı bir cümle oldu farkindayim:)Odaya kapanacaksam hamile kadının ,ya da kime yardima gittiysem o kişinin rutinlerinin aksamasina sebep olmam.Kulagim hep onda olur.Yorulduysam birkaç saat dinlenecegim derim.Ya yardım etmeyecekse niye geliyor ,zorunda değil ki,e gelmesin o hâlde.Kimse buna deginmemis.Valla ben de sinir olur,hiçbir şey talep etmem hatta ,derim ki; sıkıldıysan eve gidebilirsin, teşekkür derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…