diyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
diyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
Net olmalısınız.
Diyelim ki aradılar gelicez dediler. Bakın cevap şu: aaa çok güzel bir otel var burda. (Araştırın, bulun biryer. İstemediğiniz gelmek isteyen kişileri direkt oraya yönlendirin.) Biz müsait olamayacağız ama buraya kefilim çok memnun kalırsınız hatta seneye de gidersiniz.
Kim bu gelmek isteyenler? Eşiniz ne diyor?
Bu arada bana gelmek isteseler böyle kullanma niyetiyle kabul etmem. Yukarıdaki gibi yaklaşırım. Hele de iş güç yapmayacak ağırlanmak isteyecek no. Birde bebeğimin eşyaları konusunda ben çok hassasım. Bir başkasının eşyasını kullanmam, bizim eşyamızda kullanılsın istemem. Sorulunca önlemlerimi alıp kullandırırım ama emrivakiye asla gelemem
Yatılı misafir kim ? Kimden yüz buluyorlar ? Kim davet ediyor ?diyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
Bahsettiklerim kayınvalidemler ve iki görümcem üç dört aya bir geliyolar ve sınır nedir bilmiyorlar bebeğimin eşyalarını izinsiz kullandılar ve pnlar geldiklerinde bütün düzenim alt üst oluyo maalesef karşılarındakini düşünmüyorlar evde bebek var sürekli gürültü odaya izinsiz girme kahvaltı yemek evi tertemiz bekleme vs herşey ve hamileykende bebeğim yeni doğduğunda bile çok fazla yorulduğumu hatırlıyorumNet olmalısınız.
Diyelim ki aradılar gelicez dediler. Bakın cevap şu: aaa çok güzel bir otel var burda. (Araştırın, bulun biryer. İstemediğiniz gelmek isteyen kişileri direkt oraya yönlendirin.) Biz müsait olamayacağız ama buraya kefilim çok memnun kalırsınız hatta seneye de gidersiniz.
Kim bu gelmek isteyenler? Eşiniz ne diyor?
Bu arada bana gelmek isteseler böyle kullanma niyetiyle kabul etmem. Yukarıdaki gibi yaklaşırım. Hele de iş güç yapmayacak ağırlanmak isteyecek no. Birde bebeğimin eşyaları konusunda ben çok hassasım. Bir başkasının eşyasını kullanmam, bizim eşyamızda kullanılsın istemem. Sorulunca önlemlerimi alıp kullandırırım ama emrivakiye asla gelemem.
Eşinle güzelce bu konuyu konustun mu ? Benim de görümcem gelir ama bana karışamaz çünkü izin vermem. Siz neden net olmuyorsunuz ?Bahsettiklerim kayınvalidemler ve iki görümcem üç dört aya bir geliyolar ve sınır nedir bilmiyorlar bebeğimin eşyalarını izinsiz kullandılar ve pnlar geldiklerinde bütün düzenim alt üst oluyo maalesef karşılarındakini düşünmüyorlar evde bebek var sürekli gürültü odaya izinsiz girme kahvaltı yemek evi tertemiz bekleme vs herşey ve hamileykende bebeğim yeni doğduğunda bile çok fazla yorulduğumu hatırlıyorum
Bahsettiklerim kayınvalidemler ve iki görümcem üç dört aya bir geliyolar ve sınır nedir bilmiyorlar bebeğimin eşyalarını izinsiz kullandılar ve pnlar geldiklerinde bütün düzenim alt üst oluyo maalesef karşılarındakini düşünmüyorlar evde bebek var sürekli gürültü odaya izinsiz girme kahvaltı yemek evi tertemiz bekleme vs herşey ve hamileykende bebeğim yeni doğduğunda bile çok fazla yorulduğumu hatırlıyorum
Eşim her zaman ailesini haklı görür onların kötü bir niyeti yoktur ona göre ve bebekle zorlandığımı söylediğimde bi tek sen mi çocuk büyütüyosun derEşinle güzelce bu konuyu konustun mu ? Benim de görümcem gelir ama bana karışamaz çünkü izin vermem. Siz neden net olmuyorsunuz ?
O zaman sorun görümce ve kayınvalide de degil ,hayat arkadaşında. Sana net olmanı onerebilirim. Örneğin ben böyle uygun gordum , bugün bunu yapmak istedim, benim çocuk durmuyor yapasim yok ya da siz yapın. Mama sandalyesi ,yatak vs bunlar benim gözüme batmaz hemen hemen aynı yastalarsa kullanmaları normal ancak öncelik çocuğumda olmalı. Benim çocuk yemek yiyecek , benim çocuk uyuyacak diye önceliğiniz çocuğunuz olmalı. Ha sizin çocuk uyumuyor, yemiyordur kullansin.Eşim her zaman ailesini haklı görür onların kötü bir niyeti yoktur ona göre ve bebekle zorlandığımı söylediğimde bi tek sen mi çocuk büyütüyosun der
Eşim annesi bişey yaptığını görsün kızar hemen mutfakta görse tek başına annem napıyo orda sen niye yanında değilsin anne gel otur vs en sonunda bana kalır temizlik bi kere bebekten dolay geceleri uyuyamadığım döneme denk geldi annesi malum temizlik yapamadım yorgunluktanhep annesi bu ev ne çok pis rahatsız oluyorum diye söylendi bi sürü ama yapmaya gelince yok kapımızın kilidi yok maalesef yaptıralım dedim eşime daha yaptıramadıkAyıp olur diye düşünmeyeceksiniz o zaman. Madem kayınvalide ve görümceler o zaman da sistem şu: aaa anne iyiki geldin anne yemeğini çok özledim malum bebekten yapamıyorum. Ben bebekle ilgilenirim ev sizin siz yapın bizde yiyeyim diceksiniz güzellikle. 1 kere yapacaklar bir daha gelmeyecekler. Ava giderken avlanacaklar. Odanızın kapısını kapatacaksınız. Açıyorlarsa kilitleyeceksiniz. Sorduklarında mahremiyeti seviyorum, bebeğime de bunu öğretmeye çalışıyorum diyeceksiniz. Kocanız ne diyor bu duruma?
Ben netimdir ama burnumdan getirirler genelde bi keresinde daha bebeğim 4.5 aylık falandı yine yazın görümcem kayınvalidem görğmcemin kızı geldiler bizde kalıyolar işte bi gün denize gittiler geldiler hazırlandılar akşam bi akrabaya gidicez bana yenş söylüyolar bende bebek var hazırlanamıyorum akşam beş gibi gidelim dedim olmaz o saatte yemeğe konar gibi gidilir mi dediler bende hazır değilim bıraktılar gittiker eşime de bizle gelmedi diye şikayet etmişler tabi ben bebek ağlıyo ne duşa girebiliyorum ne bişey zor zekat hazırlandım eşimi bekliyorum eşim arayıp annem kırk yılın başı geliyo niye beraber gitmiyosun vs tabi daha kötü şeyler söyledi ne dediysem anlamadı kavga kıyamet ağlata ağlata götürdü yani netliktende anlamıyolarO zaman sorun görümce ve kayınvalide de degil ,hayat arkadaşında. Sana net olmanı onerebilirim. Örneğin ben böyle uygun gordum , bugün bunu yapmak istedim, benim çocuk durmuyor yapasim yok ya da siz yapın. Mama sandalyesi ,yatak vs bunlar benim gözüme batmaz hemen hemen aynı yastalarsa kullanmaları normal ancak öncelik çocuğumda olmalı. Benim çocuk yemek yiyecek , benim çocuk uyuyacak diye önceliğiniz çocuğunuz olmalı. Ha sizin çocuk uyumuyor, yemiyordur kullansin.
İlginç , eşin arkanda durmadikca işin zor. Allah sabır versin.Ben netimdir ama burnumdan getirirler genelde bi keresinde daha bebeğim 4.5 aylık falandı yine yazın görümcem kayınvalidem görğmcemin kızı geldiler bizde kalıyolar işte bi gün denize gittiler geldiler hazırlandılar akşam bi akrabaya gidicez bana yenş söylüyolar bende bebek var hazırlanamıyorum akşam beş gibi gidelim dedim olmaz o saatte yemeğe konar gibi gidilir mi dediler bende hazır değilim bıraktılar gittiker eşime de bizle gelmedi diye şikayet etmişler tabi ben bebek ağlıyo ne duşa girebiliyorum ne bişey zor zekat hazırlandım eşimi bekliyorum eşim arayıp annem kırk yılın başı geliyo niye beraber gitmiyosun vs tabi daha kötü şeyler söyledi ne dediysem anlamadı kavga kıyamet ağlata ağlata götürdü yani netliktende anlamıyolar
Böyle herifleri baba yapmasanız keşke, ortadaki en büyük sorun hödük eşiniz.Eşim her zaman ailesini haklı görür onların kötü bir niyeti yoktur ona göre ve bebekle zorlandığımı söylediğimde bi tek sen mi çocuk büyütüyosun der
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?