- 24 Eylül 2010
- 6.202
- 20.290
- 548
Böyle anacı biri benim eşim değil eski eşim olur ancak bu ne ya niye çekiyosunuz böyle bi hödüğü? Bebek bakmak çok kolaysa otursun 1 gün boyunca kendisi baksın aynı zamanda evi temiz tutup yemek yapsın misafir ağırlasın bakalım aynı tepkileri gösterebilecek mi dangozBen netimdir ama burnumdan getirirler genelde bi keresinde daha bebeğim 4.5 aylık falandı yine yazın görümcem kayınvalidem görğmcemin kızı geldiler bizde kalıyolar işte bi gün denize gittiler geldiler hazırlandılar akşam bi akrabaya gidicez bana yenş söylüyolar bende bebek var hazırlanamıyorum akşam beş gibi gidelim dedim olmaz o saatte yemeğe konar gibi gidilir mi dediler bende hazır değilim bıraktılar gittiker eşime de bizle gelmedi diye şikayet etmişler tabi ben bebek ağlıyo ne duşa girebiliyorum ne bişey zor zekat hazırlandım eşimi bekliyorum eşim arayıp annem kırk yılın başı geliyo niye beraber gitmiyosun vs tabi daha kötü şeyler söyledi ne dediysem anlamadı kavga kıyamet ağlata ağlata götürdü yani netliktende anlamıyolar
Memleketlerine gidince kayınvalidemlerde kalıyoruz zaten ordada dışarı yemeğe falan götürüyoruz bizi görümcelerim yemeğe bile çağırmazlarOnlara göre misafir ağırlanırsa siz de gidin görümcelere onlar da sizi ağırlasın
Biz zaten uzak mesafeydik ailesini çok tanımazdım halada uzaktayız nişanda evliliğin ilk zamanlarıda çektim baya ama eşim yanındaymış gibi yapıp bi şekilde üstünü örttü ailesinin yaptıklarını şimdide öyle kabul ettirmeye çalışıyo. Ben evleneli çok olmadı hemen çocuğumuz oldu ailem uzakta iş yapmayı yemeği bilmeyen birisiydim halada tek başıma çok öğrenemedim bu yüzden dahada zorlanıyorum kimse yardım da etmiyo yoruldum desem ne var bunda naptın ki oluyoBurada şimdi yapma, tavrını koy falan diyecekler ama ben çok umutlu değilim. Eşin de ailesi de belli bir kültüre mensuplar. O kafa yapısına göre kayınvalide buyurur, gelin hizmet eder. Flört, nişan, evliliğin ilk yılları… Bu aileyle uyumlu olup olmadığınıza karar vereceğiniz zamanlar vardı. Siz bu aileyi tanıyorsunuz. Kabul edip çocuk yapmışsınız. Böyle gelmiş, böyle gider. Kayınvalidenize ara ara ricada bulunup yükünüzü hafifletmeye çalışın, onun dışında da çok kafaya takmayın.
Ben böyle şeyleri sevmeyen birisiydim müsadede etmezdim ama bişekilde kabullendirdiler çok iş yapmayıda bilmem annem hiç iş yaptırmadı okuyup okulumu bitireyim diye şimdi böyle olunca insanın zoruna gidiyo hiç böyle şeyler görmedim bizde hep kayınvalideler gelinleri nazlayıp herşeyi yapardı bu ailede kayınvalide nazlansın istiyolarAnası mutfakta diye çocuklu beni kaldırıp gönderecek adamın alnını karislarim. Kalsın o k.cini anasına o yardım etsin madem. Nasıl bunlara müsade ediliyor benim gerçekten aklım almıyor. Benim kayınvalide de gelir uzun kalır. Ben genelde mutfaktan elimi çekerim. Oğluyla girer pişirir yer temizlerler.boyle birşey dediğini hayal bile edemiyorum kan beynime doğru sıçrıyor.
Sizin orası neresi,ben hiç görmedim kaynanaların gelin nazladığınıBen böyle şeyleri sevmeyen birisiydim müsadede etmezdim ama bişekilde kabullendirdiler çok iş yapmayıda bilmem annem hiç iş yaptırmadı okuyup okulumu bitireyim diye şimdi böyle olunca insanın zoruna gidiyo hiç böyle şeyler görmedim bizde hep kayınvalideler gelinleri nazlayıp herşeyi yapardı bu ailede kayınvalide nazlansın istiyolar
Bizim yaşadığımız yerde çevremiz biraz farklıydı teyzemler dayımlar uzak akrabalar vs gelinlerine değer verir biz kötülükten uzak büyüdükSizin orası neresi,ben hiç görmedim kaynanaların gelin nazladığını
+1000 daha ağırları bile olur.Bi cinnete bakar
Şöyle bi delirip "ben cocukla mi ugrasayim temizlik mi yapayim ananlara yemek mi hazirlayayim! Robot muyum ben? Yoksa maaşsiz hizmetciniz miyim? Başlarim elestirilerinize! Ben yuzumu bile zor yikiyorum kimse benden hizmet beklemesin! Madem bana musait misin diye sorulmadan geliniyor bu eve, o zaman herkes her isi yapacak! Sende anani cok dusunuyorsan kaldir k.cini kendin yap! Ya da ananin evine dön bende kafa dinleyeyim ne bu be!" tarzinda bağrınırsan kademe atlamis olacaksin
Inan bana sen sustukca daha cok tepene cikarlar
Valla bende agzimi acamazdim+1000 daha ağırları bile olur.
Ama yapı meselesi ben yapabilriim sen yapamazsın. Bilemiyorum. O zaman uyum sağlamayı öğrenmen gerek. Ama şöyle. Eşinle değil kayınvalidenle konuş. Anne biliyorum yürütülebilir ama çok zorlanıyorum yetişemiyorum bi yerden bana yardım edebilirsen çok mutlu olurum. Yapabilir misin? Falan gbii tatlı dille ne kadar zorlandığınzıı, bazı yardımlara ihtiyaç duyduğunuzu, destek beklediğiniz güzel bi dille sanki annenize söyler gibi yumuşakça söylerseniz kayınvalideniz sizi anlayabilir. He baktınız ters tepiyor işte bu noktada ne yapsanız mübah. Yakın ortalığı. Öbür türlü böyle sürekli eşe söyleyerek, onunla kavga ederek asla çözemezsiniz. Çnükü belli ki eşiniz onların yanında. He baktınız eşiniz kv size uyum sağlayıp yardım etmesine rağmen laf söylüyor o zaman o benim annemle aramda ben destek istedim o kabul etti karışma bize diyiceksiniz. Bazı durumlarda bazı ilişkileri sizin yönetmeniz gerekir aradaki kişi yapamıyorsa. Siz kendinizi ezdirirseniz eşiniz dahil herkes ama herkes ezer. Değerinizi hatırlayın, mutluluğunuzun bebeğiniz için ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Kendinizi düşünün
Kusura bakmayin da esinizde sorun var. Sizin arkanizda durmadigi surece sizi daha cok ezerler ya da siz kendinizi ezdirmezsiniz ama bu durum bosanmaya gider. Asla saygisizliga tahammul edemem. Cok sukur kayinvaldem cekinir benden bazen buna ragmen 2 laf eder biseye mesela esim hemen mudahale eder. Erkektir dengeyi saglayan. Okadar seviyor anasini kendisi hizmet etsin bi zahmet ay sabah sabah ne sinirlendimBen netimdir ama burnumdan getirirler genelde bi keresinde daha bebeğim 4.5 aylık falandı yine yazın görümcem kayınvalidem görğmcemin kızı geldiler bizde kalıyolar işte bi gün denize gittiler geldiler hazırlandılar akşam bi akrabaya gidicez bana yenş söylüyolar bende bebek var hazırlanamıyorum akşam beş gibi gidelim dedim olmaz o saatte yemeğe konar gibi gidilir mi dediler bende hazır değilim bıraktılar gittiker eşime de bizle gelmedi diye şikayet etmişler tabi ben bebek ağlıyo ne duşa girebiliyorum ne bişey zor zekat hazırlandım eşimi bekliyorum eşim arayıp annem kırk yılın başı geliyo niye beraber gitmiyosun vs tabi daha kötü şeyler söyledi ne dediysem anlamadı kavga kıyamet ağlata ağlata götürdü yani netliktende anlamıyolar
Bebeğim var denizli bir şehirde yaşıyorum.diyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
Aslinda birbirinizi tam tanimadan hemen cocuk yapmissiniz bu hata ama yasiniz kac bilmiyorum. Gencsinizdir diye tahmin ediyorum. Henuz evlilige alisamamisken anne olmak hepsini ogrenmek yetismek zor gelir tabi. Allah yardim etsin , kocaniza da akil fikir , muakeme yetenegi versin . Ne diyimBiz zaten uzak mesafeydik ailesini çok tanımazdım halada uzaktayız nişanda evliliğin ilk zamanlarıda çektim baya ama eşim yanındaymış gibi yapıp bi şekilde üstünü örttü ailesinin yaptıklarını şimdide öyle kabul ettirmeye çalışıyo. Ben evleneli çok olmadı hemen çocuğumuz oldu ailem uzakta iş yapmayı yemeği bilmeyen birisiydim halada tek başıma çok öğrenemedim bu yüzden dahada zorlanıyorum kimse yardım da etmiyo yoruldum desem ne var bunda naptın ki oluyo
İzin konusunda bişey demem misafir sonuçta benim soylemem lazım istediğini kullan rahat ol diye ama sırf evim denize yakın diye sulaleyi misafir etmem baştan cizgimi cizerim ama yakın anne baba kardeş yada çok yakın arkadaşımda sorun etmemdiyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?