Yatılı misafir

Burada şimdi yapma, tavrını koy falan diyecekler ama ben çok umutlu değilim. Eşin de ailesi de belli bir kültüre mensuplar. O kafa yapısına göre kayınvalide buyurur, gelin hizmet eder. Flört, nişan, evliliğin ilk yılları… Bu aileyle uyumlu olup olmadığınıza karar vereceğiniz zamanlar vardı. Siz bu aileyi tanıyorsunuz. Kabul edip çocuk yapmışsınız. Böyle gelmiş, böyle gider. Kayınvalidenize ara ara ricada bulunup yükünüzü hafifletmeye çalışın, onun dışında da çok kafaya takmayın.

Anası mutfakta diye çocuklu beni kaldırıp gönderecek adamın alnını karislarim. Kalsın o k.cini anasına o yardım etsin madem. Nasıl bunlara müsade ediliyor benim gerçekten aklım almıyor. Benim kayınvalide de gelir uzun kalır. Ben genelde mutfaktan elimi çekerim. Oğluyla girer pişirir yer temizlerler.boyle birşey dediğini hayal bile edemiyorum kan beynime doğru sıçrıyor.

Onlara göre misafir ağırlanırsa siz de gidin görümcelere onlar da sizi ağırlasın

Böyle anacı biri benim eşim değil eski eşim olur ancak bu ne ya niye çekiyosunuz böyle bi hödüğü? Bebek bakmak çok kolaysa otursun 1 gün boyunca kendisi baksın aynı zamanda evi temiz tutup yemek yapsın misafir ağırlasın bakalım aynı tepkileri gösterebilecek mi dangoz

Biz zaten uzak mesafeydik ailesini çok tanımazdım halada uzaktayız nişanda evliliğin ilk zamanlarıda çektim baya ama eşim yanındaymış gibi yapıp bi şekilde üstünü örttü ailesinin yaptıklarını şimdide öyle kabul ettirmeye çalışıyo. Ben evleneli çok olmadı hemen çocuğumuz oldu ailem uzakta iş yapmayı yemeği bilmeyen birisiydim halada tek başıma çok öğrenemedim bu yüzden dahada zorlanıyorum kimse yardım da etmiyo yoruldum desem ne var bunda naptın ki oluyo

Ben böyle şeyleri sevmeyen birisiydim müsadede etmezdim ama bişekilde kabullendirdiler çok iş yapmayıda bilmem annem hiç iş yaptırmadı okuyup okulumu bitireyim diye şimdi böyle olunca insanın zoruna gidiyo hiç böyle şeyler görmedim bizde hep kayınvalideler gelinleri nazlayıp herşeyi yapardı bu ailede kayınvalide nazlansın istiyolar

Sizin orası neresi,ben hiç görmedim kaynanaların gelin nazladığını

Klasik, koca ailesini evinde istemeyen gelin imajı çiziyorsunuz. Eşiniz de böyle düşündüğü için onların yanında oluyor bence. İnsanlarin, çocuklarının veya kardeşlerinin evine yılda 3-4 kez gitmesinde de annormal bir durum yok.

Kardeşimin çocugu ile kendi çocuğumu kardeş olarak görürüm. Bu nedenle, evine gittiğimde mama sandalyesini kullanmak için izin istemek benimde aklıma gelmezdi. Ortalarda ben çok titizim diye dolanan bir gelin varsa, yaptığımı beğenmezse diye yardım etmeye de çekinirdim.

Gerçekten niyetiniz size yardım edilmesi ise , tatlı dil, güleryüz ile bana yardim edermisin cümlesini kullanmayı deneyin. Emin olun, kendinizi kurup eş ailesine bilinmekten daha çok işinize yarayacaktır.

Bi cinnete bakar
Şöyle bi delirip "ben cocukla mi ugrasayim temizlik mi yapayim ananlara yemek mi hazirlayayim! Robot muyum ben? Yoksa maaşsiz hizmetciniz miyim? Başlarim elestirilerinize! Ben yuzumu bile zor yikiyorum kimse benden hizmet beklemesin! Madem bana musait misin diye sorulmadan geliniyor bu eve, o zaman herkes her isi yapacak! Sende anani cok dusunuyorsan kaldir k.cini kendin yap! Ya da ananin evine dön bende kafa dinleyeyim ne bu be!" tarzinda bağrınırsan kademe atlamis olacaksin
Inan bana sen sustukca daha cok tepene cikarlar

Bosanmak icin neyi bekliyorsunuz? Birde boyle bir adamdan cocuk yapmissiniz yazik. Sorun esiniz ve degisecegide yok bosanin kurtulun bu asalak surusunden

+1000 daha ağırları bile olur.

Ama yapı meselesi ben yapabilriim sen yapamazsın. Bilemiyorum. O zaman uyum sağlamayı öğrenmen gerek. Ama şöyle. Eşinle değil kayınvalidenle konuş. Anne biliyorum yürütülebilir ama çok zorlanıyorum yetişemiyorum bi yerden bana yardım edebilirsen çok mutlu olurum. Yapabilir misin? Falan gbii tatlı dille ne kadar zorlandığınzıı, bazı yardımlara ihtiyaç duyduğunuzu, destek beklediğiniz güzel bi dille sanki annenize söyler gibi yumuşakça söylerseniz kayınvalideniz sizi anlayabilir. He baktınız ters tepiyor işte bu noktada ne yapsanız mübah. Yakın ortalığı. Öbür türlü böyle sürekli eşe söyleyerek, onunla kavga ederek asla çözemezsiniz. Çnükü belli ki eşiniz onların yanında. He baktınız eşiniz kv size uyum sağlayıp yardım etmesine rağmen laf söylüyor o zaman o benim annemle aramda ben destek istedim o kabul etti karışma bize diyiceksiniz. Bazı durumlarda bazı ilişkileri sizin yönetmeniz gerekir aradaki kişi yapamıyorsa. Siz kendinizi ezdirirseniz eşiniz dahil herkes ama herkes ezer. Değerinizi hatırlayın, mutluluğunuzun bebeğiniz için ne kadar önemli olduğunu unutmayın. Kendinizi düşünün

Valla bende agzimi acamazdim
Icime atar dururdum hep
Kendimize yapiyoruz
Bu konudaki kvyi az cok cozdum ben
Bebekli kadinin evine gelip ev cok kirli rahatsiz oluyorum diyen biri iyi niyetli degildir bana gore
Konusulunca anlayacak biri olsa zaten gelininin hazirlanmasini bekler beraber giderdi gezmeye
Hem beklemiyorlar hem de ogluna bizle gelmedi diye sikayet ediyorlar
Boylesini alsan karsina konussan yardimin lazim vs diye, ogluna "karin bana ayar verdi" der
O yuzden Yildiz Tilbe'nin bir sozu var; kavga ederek cozebileceginiz meseleleri konusarak uzatmayin
Bu felsefeye inaniyorum

Kusura bakmayin da esinizde sorun var. Sizin arkanizda durmadigi surece sizi daha cok ezerler ya da siz kendinizi ezdirmezsiniz ama bu durum bosanmaya gider. Asla saygisizliga tahammul edemem. Cok sukur kayinvaldem cekinir benden bazen buna ragmen 2 laf eder biseye mesela esim hemen mudahale eder. Erkektir dengeyi saglayan. Okadar seviyor anasini kendisi hizmet etsin bi zahmet ay sabah sabah ne sinirlendim boyle adamdan ne koca ne baba olmaz kusura bakmayin size yazik.

Bebeğim var denizli bir şehirde yaşıyorum.
Misafir kabul etmiyorum. Sevmem.
Otel değilim. Tepkim direkt bu.

Aslinda birbirinizi tam tanimadan hemen cocuk yapmissiniz bu hata ama yasiniz kac bilmiyorum. Gencsinizdir diye tahmin ediyorum. Henuz evlilige alisamamisken anne olmak hepsini ogrenmek yetismek zor gelir tabi. Allah yardim etsin , kocaniza da akil fikir , muakeme yetenegi versin . Ne diyim

İzin konusunda bişey demem misafir sonuçta benim soylemem lazım istediğini kullan rahat ol diye ama sırf evim denize yakın diye sulaleyi misafir etmem baştan cizgimi cizerim ama yakın anne baba kardeş yada çok yakın arkadaşımda sorun etmem

Sizde olay misafir değil ki. Yorumları okudum sizin eş , eş değil düsman gerçekten.
Bunca zaman nasıl soğumadınız. Ben olsam boşanayım kafam rahatlasın derdim. Uykusuzluk zaten cinnet yapıyor insanı.
Kahve içmeye geleyim diyeni bile istemiyorum psikolojim bozuk diyorum eşime de bana zaman ver dedim. 1 yıl dokunmuyorum sana dedi. İş sen de bitiyor aslında eşinden bile önce. Bırak kötü gelin ol, bırak yabani ol. Bırak ayıp olsun. Sağlığımdan psikolojimden hiçbir şey değerli değil.
Misafir istemiyorum uykusuzum bana saygı duymayan eşi bile istemiyorum boşanmaktan da korkmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…