- 24 Ocak 2021
- 13.001
- 29.862
- 548
Esinde iş yok , keşke bu adamı boşasan def etsen ...Eşim annesi bişey yaptığını görsün kızar hemen mutfakta görse tek başına annem napıyo orda sen niye yanında değilsin anne gel otur vs en sonunda bana kalır temizlik bi kere bebekten dolay geceleri uyuyamadığım döneme denk geldi annesi malum temizlik yapamadım yorgunluktanhep annesi bu ev ne çok pis rahatsız oluyorum diye söylendi bi sürü ama yapmaya gelince yok kapımızın kilidi yok maalesef yaptıralım dedim eşime daha yaptıramadık
Ciddi ciddi boşan diyorum ...Ben netimdir ama burnumdan getirirler genelde bi keresinde daha bebeğim 4.5 aylık falandı yine yazın görümcem kayınvalidem görğmcemin kızı geldiler bizde kalıyolar işte bi gün denize gittiler geldiler hazırlandılar akşam bi akrabaya gidicez bana yenş söylüyolar bende bebek var hazırlanamıyorum akşam beş gibi gidelim dedim olmaz o saatte yemeğe konar gibi gidilir mi dediler bende hazır değilim bıraktılar gittiker eşime de bizle gelmedi diye şikayet etmişler tabi ben bebek ağlıyo ne duşa girebiliyorum ne bişey zor zekat hazırlandım eşimi bekliyorum eşim arayıp annem kırk yılın başı geliyo niye beraber gitmiyosun vs tabi daha kötü şeyler söyledi ne dediysem anlamadı kavga kıyamet ağlata ağlata götürdü yani netliktende anlamıyolar
Hiçbişeydiyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
Yardım isteyebilirsiniz. Geldiklerinde “anne ben bebekle çok zorlanıyorum zaten, siz de misafir değil ailedensiniz, biraz yardımınızı rica etsem olur mu, yemeği bulaşığı bir elden yapalım” diyebilirsiniz.Bahsettiklerim kayınvalidemler ve iki görümcem üç dört aya bir geliyolar ve sınır nedir bilmiyorlar bebeğimin eşyalarını izinsiz kullandılar ve pnlar geldiklerinde bütün düzenim alt üst oluyo maalesef karşılarındakini düşünmüyorlar evde bebek var sürekli gürültü odaya izinsiz girme kahvaltı yemek evi tertemiz bekleme vs herşey ve hamileykende bebeğim yeni doğduğunda bile çok fazla yorulduğumu hatırlıyorum
Eşim bişey yapmalarını istemiyor maalesef yani kızıyo onlar bişey yaptığında bebeğin eşyalarına gelince yemekte direk kendisi bebeğini oturtuyo öğle uykusunda odasını kullanıp yatağını kullanıyo benim çocuğumunda öğle uykusu uyuması lazım vs yani sormadan direk önceliği kendisi aldığı için yemek ve uyku düzeni bozulmuştu o dönemYardım isteyebilirsiniz. Geldiklerinde “anne ben bebekle çok zorlanıyorum zaten, siz de misafir değil ailedensiniz, biraz yardımınızı rica etsem olur mu, yemeği bulaşığı bir elden yapalım” diyebilirsiniz.
Benim yeni yatılı misafirim vardı, arkadaşıma dedim açık açık ben bulaşıkları hallederken sen de şurdan fincanları alıp 4 fincan su ölçüp kahve makinesine koyar mısın diye. Kahveyi o yaptı. Yani ben arkadaşa söyleyebilirken siz de onlara söyleyebilirsiniz.
Diğer konuda yani bir bebek varken mama sandalyesini vermemek vs bana ayıp geliyor. Sonuçta eve götürmeyecek. Bebeğinizin bile olsa mala bu kadar değer vermeyin derim. (Hijyenden dolayı kullanılamayacak malzemeler hariç)
Eşin hizmet etsin. Sen bebeğinle ilgilen.Eşim bişey yapmalarını istemiyor maalesef yani kızıyo onlar bişey yaptığında bebeğin eşyalarına gelince yemekte direk kendisi bebeğini oturtuyo öğle uykusunda odasını kullanıp yatağını kullanıyo benim çocuğumunda öğle uykusu uyuması lazım vs yani sormadan direk önceliği kendisi aldığı için yemek ve uyku düzeni bozulmuştu o dönem
atarim balkondan aşagidiyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
Bir kere yazlık yerde oturuyorsunuz diye kendinizi kullandırtmayındiyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
O zaman kalkıp kendisi yapsın işleri anasına kıyamıyorsa. Siz onun ailesinin hizmetçisi misiniz?Eşim annesi bişey yaptığını görsün kızar hemen mutfakta görse tek başına annem napıyo orda sen niye yanında değilsin anne gel otur vs en sonunda bana kalır temizlik bi kere bebekten dolay geceleri uyuyamadığım döneme denk geldi annesi malum temizlik yapamadım yorgunluktanhep annesi bu ev ne çok pis rahatsız oluyorum diye söylendi bi sürü ama yapmaya gelince yok kapımızın kilidi yok maalesef yaptıralım dedim eşime daha yaptıramadık
İyi yönleri var tabiki ama ailesiyle alakalı bişeyde hemen beni ezmeye meyilli bi tek bu dünyada kendi ailesi varmış gibi davranıyo Şuan çalışmadığım için maddi anlamda ona bağlıyım yani şuan hiç bi yere gidemem elim kolum bağlıAileniz var mı, arkanızdalar mı? Onlar size ne sıklıkla gelir? Mesleğiniz var mı, hali hazırda çalışıyor musunuz?
Eşiniz size değer vermiyor, ailesi sınır bilmiyor malesef. Aynı şehirde yaşasaydınız muhtemelen şimdiye çoktan boşanmış veya kahırdan hasta olmuştunuz. Eşinizin umarım iyi yönleri vardır. Eğer varsa ve laftan anlayan biriyse adam akıllı konuşun. Size dair kaybetme korkusu yok anladığım kadarıyla. Belki de o kadar emin olmamalı.
Demem o ki arkanız sağlamsa ve maddi olarak da bağımlı değilseniz, böyle de köle bir hayat yaşamak istemiyorsanız bir cinnet işe yarayabilir. Elbette ters de tepenilir. Ama bence denemeye değer.
Biraz sindirdi evet yani ailesi olan konularda öyle farklı konularda böyle değil her dediğimi yapan birisi ama söz konusu ailesi olunca bambaşka birisi oluyo gözü görmüyo beniKonunuzu okuduğumda vereceğim cevap başka idi ama yorumlarda yazdıklarınızdan sonra tek bir şey söyleyeceğim. Eşiniz sizi sindirmiş ve korkunç birisi. Boşanın bu eziyeti çekeceğinize. Çünkü böyle ömrünüz bir ayının elinde çürüyecek
Çekiniyorum birazda manipüle olduğumu düşünüyorum diğer konularda her dediğimi yapan birisi aama ailesinin a sı geçse hemen bambaşka birisi oluyo onlar için beni gözden çıkarır o dereceValla bana destek cikmayan eşi gozden cikaririm
Konu sahibi esinden cekiniyor sanirim biraz
İstemediğim misafileri ağırlamam :)diyelim ki bebeğiniz var ve denizli bir şehirde oturuyosunuz tatil yapmak için gelen ve hiç bişeye yardım etmeyen yatılı misafire tepkiniz ne olurdu üstelik bebeğinizin yatağını arabasını mama sandalyesini herşeyini izinsiz kullanıyolarsa
Nasıl yok diyebiliyosunuz ben yok desem eşim demedişini bırakmazİstemediğim misafileri ağırlamam :)
Buyursun eşiniz hizmet etsin evin düzenini sağlasın öyleyse. Ben zaten kolay kolay birini davet etmem yatılı. Yatılı misafir gelecekse de önce bana sorar eşim (çünkü tüm her şeyle ben ilgileniyorum ben yoruluyorum) ben istemezsem oda davet etmez. Ben anlamadım davetsiz nasıl biri eve gelip kalabilir kiİstemediğim misafileri ağırlamam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?