Onların tatili niye senin rahatsızlığın olsunRahatsızlık değil tatil için keyfi yani.
Eltim Kaynım oğlu bu tarafa tatile gelmeyi düşünüyorlardı izinler iptal edilince. Kaynım pansiyon tutucam dedi. Eşim ısrar kıyamet bize gelin.
Evim 2+1 mutfak salon bir. Bebeğim sabahın 4 ünde en geç 5 te uyanır. Süt ısıtmam gerekiyor.
Millet tatilde yatmak istiyor. Dedim rahat edemezler. Eşimde dil ucuyla yatakodasında mı yatsalar acaba derken ooolllduu dedim kaldı konu. Başkaları yüzünden eşimle papaz olmak istemiyorum
Sizce uygun mu?
benim annemler verirdi misafirler rahat etsin anlamında çünkü evimiz ufaktı çekyatta yatırmak istemezlerdi.eskiden saygı olarak uygalınırdı bu.size kalmış bişey.Sizce uygun mu?
Nerden nereye de lafı carpitbiliyorsunuz helal ya yok ta hani başka işiniz yokmu :)
Benim annem de her yatılı gelene yatak odasını verirdi ama kimsenin annemlere yatak odaksını verdiğini görmedim.kimse vermiyor herkes özeline saygı duyulmasını bekliyor. Bazı şeyler de karşılıklı. Mesela ben yanlış buluyorum anneme yatak teklif etmeyene annemin yatağını açmasını. Ama sizde herkes birbirine teklif ediyorsa o Zaman daha makul.
Turk halkinin misafirperverligi gozlerimi yasartti gercekten
Misafirse misafirligini bilsin, kimse icin rahatimi bozamam, cok rahat ettirirsen gitmez kalir, ne munasebet rahat etmek isteyen gitsin otelde kalsin tarzi yorumlari gordukce yerin dibine girdim gercekten.Hakkaten ben de çok duygulandım ya... Zaten çekingen bi insanım, kimseyi rahatsız etmemek için oturmaya bile gitmem kolay kolay ki fazla da sevmem zaten ama bundan sonra misafir gideceğim zaman on kere değil yüz kere düşüneceğim.
Nerde misafir Perver Türk milleti yaa... Bu kadar mı yabancılaştık biz kültürümüze... Hiç mi kimsenin bir birine bi işi düşmeyecek, kovulmaktan beter edecek ya da olacaksak, açık açık yüzümüze söylensin-söyleyelim müsait değilim diye. Bu daha az kırıcı olur en azından..
Sözüm yatak odamı vermem diyenler için değil de resmen misafire sümüklü böcek ve salyangoz muamelesi yapanlar için...
Ara sayfalarda misafirlerin keyfi olarak geldiğini okudum, bu durumda vermezdim. Gece yatıracak yerim yoksa kibarca yatılı kabul edemeyeceğimi söylerdim. İmaret mi arkadaş ev dediğin, ışığı gören gelsin mi yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?