• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yatılı misafirinizi nerede yatırırsınız?

yer yataginda yatirmak yerlerde surundurmek mi oluyor,
betona yatirin demiyoruz ki ser dosegi uyusunlar eskiden karyola yoktu birsey yoktu herkes yerde yatiyordu surundurmek ne alaka...

ben sizin gibi düşünmüyorum, mecburiyetten evimde kalmıyolar ki, ben davet ettim, en iyi şekilde de ağırlamak isterim. oturma odam ve çekyatım var, orda ağırlıcam, eğer olmasaydı kesinlikle yerlerde yatırmazdım misafirimi.

ben sizin gibi düşünmüyorum, mecburiyetten evimde kalmıyolar ki, ben davet ettim, en iyi şekilde de ağırlamak isterim. oturma odam ve çekyatım var, orda ağırlıcam, eğer olmasaydı kesinlikle yerlerde yatırmazdım misafirimi.

cok yanlis dusunuyorsunuz ne desem anlamicaksiniz belli,
o yer yatagi cekyattan bin kat iyi ve rahattir emin olun...

asla kendi yatağımı vermem. benim gittiğim ev sahibi bana yatağını verse kabul etmem son derece rahatsız olurum. misafirimi çok güzel ağırlar koltuğumu veya çekyatımı açarım temiz nevresim açarım bir gün dahi kalsalar misafirimden sonra yıkar ütüler kaldırırım.arkadaşım sana tavsiyem bir odanda iki çekyatın varsa birine çiftleri diğerine çocuğu yatır muhtemelen çocuk annesinden ayrılmayacaktır.

benim eşimde bende müsade etmeyiz buna.......asla vermem yatağımı ne münasebet benim yatak odam,benim mahremim... elin adamının ne işi var. ne kimsenin yatak odasında yatarım ne de kocamdan başka adamı yatırırım orda. çok yanlış düşünüosunuz bence. salon oturma odası nerde yatak olmaya müsait yer varsa orda yatsınlar

katılıyorum bu fikre oturma odası ve cekyat varsa rahatsa odayı vermeye luzum yok tabiki eger yoksa bencede yer yatagında ben yatmayı tercih ederim gercekten cok itici bir goruntu olusur ev sahibi yatagında misafir yeryatagında :44:

yani annenler - kayınvalidenler beli ağrıyordur hastadır verirsin yatağını ama bunun dışında yatağımı veremem kimseye...sonuçta benim eşimle paylaştığım bir yatak..çekyatın ya da koltuğun varsa rahat olmuyacağını düşünürsen çarşafın altına battaniye ser iki katlı -ben öyle yaparım- güzelce nevresimli yorganını ser yeter..annen iyi ağırlamak istemiş belli..ama her yatılı misafirde benim çekyatım koltuğum varken kendi yatağımızı odamızı vememiz bana uygun gelmiyor açıkçası...sonuçta kışın çoğu günler çekyatta yattık sıcak oluyor diye ben uyuyabiliyorsam misafir de bi iki geceliğine uyuyabilir bence..hem şu da var ki yatak odası mahremiyet yeri özel eşyalarınız altın vs şeyleriniz de olabilir güvenip de nasıl bırakırsınız başkalarına????

Son düzenleme:
saka mi bu yer yatagini bilmiyormusunuz:44::26:

hayır şaka değil, çekyattan bile rahat olan yer yatağı dediğiniz şeyi bir tarif ederseniz çok memnun olurum, zira oğlum son iki aydır beşiğinde yatmayı reddettiği için ve ben de yataktan düşmesinden korktuğum için, yere serdiğim yorganların üstünde yatıyoruz. tutulmadık yerim kalmadı. yer yatağı deyince benim aklıma gelen şey bu, misafirimi de bu şekilde yatıramam.
sizin çekyatlardan rahat yer yatağınız nasıl bişeyse bileyim de ben de bi rahat edeyim artık.

kusura bakmayın ama ilk başta 3+1 eviniz olduğunu belirtmeden yazmışsınız sıkıntınızı.insanlarda buna göre yorum yaptılar yer yatağı diye.madem böyle bir imkanınız var neden sorma gereği düşünüyorsunuz.anneniz ev müsait olmadığı için nezaketen öyle davranmış ama sizin şartlarınız daha uygunken de kalkıp misafirdir diye yatak odasını versem mi diye düşünmeniz ilginç doğrusu :26:

yer yatağı ne demek?

yer yatağı??? yünden yapılmış bir yer yatağı çok rahhattır emin olun...kalınlığı mekan yatağı kadar vardır;ikiye katlayarak kaldırıp muhafaza eder eskiler hep.yerlerde sürünmek değildir asla!zaten kültürümüzde de vardır..ve yün yatağı çok sağlıklıdır..eğer varsa tabi yer yatağın..benim yer yatağım olmadığı için yünle uğraşmak istemedim ;çekyatta ya da mekan yatağımız var fazladan onu da yer yatağı gibi kullanabiliriz orada yatırırm misafirleri hangisi olursa..ama asla yerde süründürmek gibi düşünmedim gelenler de o şekilde düşünmediler sağolsunlar...ben güzelce çarşafını yorganını battaniyesini serdikten sonra;güzelce hizmetimi yaptıktan ve keyifli bir uyku geçirmesi için hoşnut tuttuktan sonra asla yer yatağı yerde süründürmek olmaz.

Son düzenleme:
Neden bilmem ama ben yer yataklarını çok samimi buluyorum..küçükken ne zaman annemlere gitsek annanem tüm torunlara yer yatağı yapar,biz de Nazilli bardakları gibi yataklara dizilir sabaha kadar dedikodu yapardık..arada da uyuyormuş numarası yapmayı ihmal etmezdik:1::1::1:

hayır şaka değil, çekyattan bile rahat olan yer yatağı dediğiniz şeyi bir tarif ederseniz çok memnun olurum, zira oğlum son iki aydır beşiğinde yatmayı reddettiği için ve ben de yataktan düşmesinden korktuğum için, yere serdiğim yorganların üstünde yatıyoruz. tutulmadık yerim kalmadı. yer yatağı deyince benim aklıma gelen şey bu, misafirimi de bu şekilde yatıramam.
sizin çekyatlardan rahat yer yatağınız nasıl bişeyse bileyim de ben de bi rahat edeyim artık.

eskiden yun dosekler olurdu serersin uzerinede carsaf serersin,yastigini koyarsin uzerinede yorganini atarsin oh mis,
simdilerde su bildiginiz dosekler var bazalarin uzerine koyduklarimiz onlardan alabilirsiniz bir iki tane misafir icin...
kucuk boylarida var misafire almiyorsan bile ogluna al bitane rahat yatsin cocuk:34:

bilmiyor olmaniza cok sasirdim acikcasi:26:

insanlarin yerde yatmasi kotu birsey degildir. kaldiki nerde yattiklarinda cok sizin onlara karsi gosterdiginiz hal ve tutum onemlidir . isterseniz kus tuyu yataklarda yatirim kuzum:))))

misafire rahat etsin diy odamı bile vermeyi düşünürken nasıl kötü davranabilirim ki kuzum:60:

yatak odasında yatacak hali yok misafir odası diye boşuna dememişler minderler de gayet rahat oluyor

eskiden yun dosekler olurdu serersin uzerinede carsaf serersin,yastigini koyarsin uzerinede yorganini atarsin oh mis,
simdilerde su bildiginiz dosekler var bazalarin uzerine koyduklarimiz onlardan alabilirsiniz bir iki tane misafir icin...
kucuk boylarida var misafire almiyorsan bile ogluna al bitane rahat yatsin cocuk:34:

bilmiyor olmaniza cok sasirdim acikcasi:26:

ben de sizin her evde bir yer yatağı olduğunu düşünmenize şaşırdım. ama siz emrettiniz ya alırım artık bi tane. bu arada oğlan gayet rahat. rahatsız olan benim.

Back
X