• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yatılı misafirinizi nerede yatırırsınız?

valla hic takılmam evime gelen benim akrabam neticede yabancı degil bizde soyle olurdu gelen kisiler yeni evlilerse yatak odası verilir..bana bu yatak odasını inatla vermeme durumu bencillik gibi geliyor bir iki geceden ne olucak misafirim rahat etsin onemli olan bu

çocuklarıda varmış yeni evli olduklarını zannetmiyorum ben üstelik konuyu açan arkadaş ilk defa yatılı misafir ağırlicam demiş sanırım kendisi yeni evli.:44:

bir konu açıp buradaki üyelere fikirlerini soruyorsunuz.bizde ne düşündüğümüzü belirtiyoruz.ama siz fikirlerimizi beğenmeyip misafire değer vermeyen,kültürsüz,ailesi görgü kurallarını öğretmemiş durumuna düşürmeye çalışıyorsunuz sizin fikrinizi desteklemeyenleri.bütün sayfaları okudum ve gözlemlediğim şey bu.davranışınız çok itici ve misafir olayına bu derece anlam yüklemenizde ayrı bir tartışma konusu.buraya yazan arkadaşlar " aa tabii odamı veririm,misafir demek başımın tacı demek" deseydik sorun olmayacaktı değil mi?eğer fikrimiz size ters geldiyse dilediğiniz gibi ağırlayın konuklarınızı.

Yorum yapıp sonra diğer yorumları okudum.

Konu açıp yorum yapanlarla dalga geçmekte yeni moda oldu sanırım. Hiç hoş olmamış arkadaşım.

ben başkasının yatak odasında yatamam o nedenle kendi yatağımı da misafire vermem.şimdi misafir için imkan çok.koltuklar mükemmel çift kişilik yatak oluyor.kanapeler de çok rahat.ayrıca benim 3 katlı şişme yatağım var.gerekirse onuda şişiriyorum.yeri gelirse yer yatağı da yaparım.:34:

evlenirken eşimin bekar eşyalarının bir çoğunu yeni evimize taşımıştık
eşimin bekarlık tek kişilik yatağı, kayınvalidemler şehir dışında yaşadığı için onların ayrıca altıkları çift kişilik karyolası, ve salon takımımın açılan 3'lü koltuğu
kısacası evim pansiyon gibi,her odada bir yatak :52:
o yüzden misafir yatırma problemim yok, ama bence misafirin yeri yatakodası değil, oturma odasındaki çekyatlardır
benim evime gelen misafirlerin başımın üzerinde yeri vardır, onları her şekilde çok iyi ağırlarım
biz küçükken dayımlar, amcamlar vs. birlikte kaldığımız dönemlerde kimse kimseye yatak odasını vermemiştir
yani bizim için bu misafiri rahat ettirmek değildir
herkes çocuklarını alır, oturma odasındaki açılan çekyatlarda rahat rahat uyurdu

evlendikten sonra eşimin ailesine gittik, baktım kayınvalidem kendi yataklarını bizim için hazırlamış
kesinlikle kabul etmedim,ne gerek var?
salonda açılan yer döşeğinde rahat raha uyumak varken :27:

Son düzenleme:
buraya konu açıp fikir isteyen, daha sonra verilen fikirleri beğenmeyip, arkadaşlara birşey bilmeyen insanlarmış gibi mesajlar yazan konu sahiplerine hiç şaşırmıyorum
öncelikle birisi konuna cevap yazmış, fikrini söylemiş
hoşuna gitmezse teşekkür et, yeterli

Madem yerde yatırma kültürünüz yok,yatak odasında yatırma kültürünüz var o halde yatırın! niye konu açtınız da bizlere soruyorsunuz?
Cevaplayanlar da fikirlerini söylemişler işte,siz sorduğunuz soruya samimiyetle cevap veren insanlara bu şekilde cevap verip,dalga geçiyorsanız artık bilemiyorum kendi yatağınızda yatırdığınız misafirinize hal ve davranışlarınız nasıldır!!

ben oturma odasındaki kanepelerde yatırıyorum, açılınca kocaman bir yatak oluyor zaten.. bide denenmiş onaylanmışlardır.. baya rahat

salonda ki koltuklarım minderlerini kaldırınca yatak oluyor,
köse koltugumda da 2 kişi yatabiliyor,
onun dısında ufak oda da tekli bazam var
annemler dısında fazla yatılı misafirimiz olmuyo zaten:34:

Son düzenleme:
Bende kimseyi yatağımda ağırlamam sonuçta orada benim kıyafetlerim benim takılarım eşyalarım var. Belki sabah girip birşeyler almam gerekicek,olmaz yani. Ama biz dayımlara gidince eşimle, yengem bizi yatak odasında yatırıyor bana da hiç garip gelmemişti ben o yatakta çok yattığım için :) Hiç düşünmemiştm yani böyle. :ssz:

canım google yer yatağı yaz çıkıyo bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp:52::52::52:

canım ben yer yatağının ne demek olduğunu elbette ki biliyorum. ve yer yatağında da yattım ben arkadaşların normal bi yataktan daha rahat olduğunu iddia ettikleri şeyin ne olduğunu merak ettim sadece. çünkü bana göre yataktan rahat bişey değil.

Ben kimseyi yatırmam yatağımda. Orası sizin mahreminiz niye vereceksiniz ki. Çekyatta yatsınlar ne olacak yani. Benim misafirlerim misafir odasında yatıyor. Oraya sığmazlarsa salona hazırlarım ama asla yatağımı vermem. Bekarken nişan düğün gibi özel günlerde bile evde kardeşlerim annemler yataklarını verirlerdi ben tek başıma kendi yatağımda yatardım. Bencillik gibi gelebilir ama yatağımdan başka yerde de rahat edemem zaten.

bir cok aile var bir oda bir salon evde yasayan..

benim buyuk dedemin evi bir oda bir salondu .. gittigimizde bize yere "DÖŞEK" sererlerdi rahat rahat yatardik Allah rahmet eylesin..

bu arada bir cok doktor bel sirt agrisi icin kucumsediginiz ve surunmek olarak nitelendirdiginiz yer yatagini onerir.. bilelim, bilgilendirelim...

buyrun gerekli gorseller yer yatagi nedir...

yer yatagi - Google Search.

küçümsemek olarak algılamışsınız ama ben küçümsemek için söylemedim. kültür farklılığından bahsettim.

"misafirlerini yerlerde süründüren bir kültürde yetişmedim" demişsiniz; ama oğlunuza yer yatağı seriyormuşsunuz..
madem size göre yer yatağı yerlerde sürünmekle eş değer, o çocukcağıza zulüm olsun diye mi yerde yatırıyosunuz?
ilginç..

konuya gelirsek,
elbetteki evde açılır koltuklar şunlar bunlar dururken kimseye yatak odamda yatma gerginliğini yaşatmam..
misafir olarak gittiğim bir evde, bana ev sahiplerinin yatak odalarını tahsis etmeleri, beni sadece gerer, mutlu etmez..
benim için rahatsız oldukları için üzülürüm
bir daha o eve gitmek istemem kimsenin rahatını bozmamak için
çekyatta daha mesut olurum..

çocuğumla nedn yerlerde süründüğümü açıklamıştım sanırım...

İlk defa evimize yatılı misafir gelecek. Aile dostumuz olan bir çift, bir de çocukları. Annemin evinde yatıya gelen misafir çiftler annemlerin odasında kalırdı. Ben öyle gördüm yani. Ben de misafirlerimize odamızı vermeyi düşünüyorum. Eşim pek istekli değil bu konuda. Bana da misafirleri çekyatta yatırmak garip geliyor. siz ne yapıyorsunuz bu durumda?

duruma göre değişir bence çünkü şöyle bi durum varrr

eğer cekyatta yatamıcak gibiyseler kendi yatağım olabilir ama bormalde vermek istemem....

İlk defa evimize yatılı misafir gelecek. Aile dostumuz olan bir çift, bir de çocukları. Annemin evinde yatıya gelen misafir çiftler annemlerin odasında kalırdı. Ben öyle gördüm yani. Ben de misafirlerimize odamızı vermeyi düşünüyorum. Eşim pek istekli değil bu konuda. Bana da misafirleri çekyatta yatırmak garip geliyor. siz ne yapıyorsunuz bu durumda?

bizdede tam tersiii yatak odasında misafir yatırılmaz.
öyle gördüm ve öylede uygularım
ki öyle görmesem bile yapmazdım .
başkasının yatağımda mahremimde yatması hoş bişey değil bence.
çekyat koltuk vs ne varsa açarsın nevresim serer yatırırsın.
olmadı 2 yorgan serersin yere orda yatsınlar bu bence ayıp bişiy değildir.
olması gereken budur bence.

Back
X