• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatılı Misafirlik?

Bence aksamları hadi dondurma yemeye çıkalım diye teklif edin. Özellikle kadınların çok hoşuna gider. 3 amcam var ama sadece biri bizde kalınca mutlu oöuyorum. Amcam hiperaktif her akşam sahile inip benim bile bilmediğim mekanlara güzel yerlere gidiyoruz. Market alışverişi ayıp olur gibi e geldi.

Bende evlendikten sonra misafirlige gidip yemege kalin diyenlere hep yok demeye basladim. Kendi evimde hazirliksiz yakalandigim misafirlere ya yemege kalsaniza dedigimde icimden nolur kalmasinlar evde şu bu yok dedigim cok oluyor diye. Ilginc bir psikoloji muhtesem bir empati yetenegi :)

Önceki konumu okuyan bilir ben size kısaca açıklayayım misafir olduğum hele ki yatılı misafir olduğum eve rahatsızlık vermek istemem dayımlara gideceğiz akrabalarımızı ziyaret edip biraz da değişiklik olsun diye ama çoğu insan yatılı misafir sevmiyor onlarda bizi davet etti ben yinede yük olmak istemiyorum ne yapmalıyım onlara yük olmamak onlara kolaylık sağlamak için (maddi yardım kabul etmezler yani lokanta da falan biz ödeyelim desek)
Giderken boş gitmeyin yemeklik malzemeler alın

Yatıya kalacak kadar samimiyseniz eve yiyecek alıp gitmenin nesi ayıp kaldı ki bana göre en güzel hediye
Hiçbir faydası olmayan aksine alarak karşı tarafa kötülük etmiş olduğumuz glikoz şuruplu tatlılar asitli içecekler hiçbir faydası olmayan abur cubur pastane ürünleri alacağımıza...
Alabiliyorsak kıyma kuşbaşı veyahut güzel şarküteri ürünleri tereyağı peynir zeytin eski kaşar ezine tulum veya bir şişe zeytinyağı artık bütçeniz neye el verirse alınız hanımlar
Ben öyle yapıyorum hem param çöpe gitmemiş oluyor (evet o ıvır zıvır yiyecekler bana göre çöp keşke yemesek) hem de her götürdüğüm ev memnun oluyor çünkü insanlar da sırf almış olmak için alınan sağlığa zararlı hediyeleri pek istemiyor şahsen ben öyleyim sonra bir de aman ziyan olmasın diye yeniyor neyse hanımlar bütçemize göre işe yarayan güzel yiyecekler alarak yapalım misafirliklerimizi bozulmaz kokmaz bütçeye katkı olur oh miss

yemeklik malzeme olmaz ya. ne o öyle öğrenci evine gider gibi. sizde yok der gibi. bence en iyisi tatlı pasta falan almak.. yada içecek birşeyler olabilir. kuruyemiş olabilir bademli fındıklı olanlardan. bence daha makul

Konum taşınmazsa sevinirim çünkü ben hep yük olduğumu düşünüyorum maalesef ki o da bana dert oluyor
Eliniz boş gitmeyin mesela ihtiyaç doğrultusunda bir şeyler götürülebilir yada ne kadar uzaklıkta bilmem ama börek poğça tarzı şeyler götürebilirsiniz. Misafir gibi davranmazsanız bence yük olmazsınız diye düşünüyorum.

Bence aksamları hadi dondurma yemeye çıkalım diye teklif edin. Özellikle kadınların çok hoşuna gider. 3 amcam var ama sadece biri bizde kalınca mutlu oöuyorum. Amcam hiperaktif her akşam sahile inip benim bile bilmediğim mekanlara güzel yerlere gidiyoruz. Market alışverişi ayıp olur gibi e geldi.
Bana da market alisverisi pek sicak gelmedi ama elime giderken saklama kabi gibi ya da bebege bir esya alip gidicem

Yatıya kalacak kadar samimiyseniz eve yiyecek alıp gitmenin nesi ayıp kaldı ki bana göre en güzel hediye
Hiçbir faydası olmayan aksine alarak karşı tarafa kötülük etmiş olduğumuz glikoz şuruplu tatlılar asitli içecekler hiçbir faydası olmayan abur cubur pastane ürünleri alacağımıza...
Alabiliyorsak kıyma kuşbaşı veyahut güzel şarküteri ürünleri tereyağı peynir zeytin eski kaşar ezine tulum veya bir şişe zeytinyağı artık bütçeniz neye el verirse alınız hanımlar
Ben öyle yapıyorum hem param çöpe gitmemiş oluyor (evet o ıvır zıvır yiyecekler bana göre çöp keşke yemesek) hem de her götürdüğüm ev memnun oluyor çünkü insanlar da sırf almış olmak için alınan sağlığa zararlı hediyeleri pek istemiyor şahsen ben öyleyim sonra bir de aman ziyan olmasın diye yeniyor neyse hanımlar bütçemize göre işe yarayan güzel yiyecekler alarak yapalım misafirliklerimizi bozulmaz kokmaz bütçeye katkı olur oh miss
Evet ama hem market alisverisine ihtiyaclari yok ve yol uzun o kadar poseti vs basima bela etmek istemiyorum minik bavuluma koyacak birşey olsun istiyorum bebege kiyafet alirim 0lmazsa

Evde yemek yapip gotururseniz bir ise yarar. Kek pogaca gereksiz olur. Kucuk bebegi olan kadina en cok ise yarayan sey hazir yemektir. Iki kilo kofte pisirin. Veya icli kofte yapin 40-50 tane.

Sanirim yatili misafir derken sehir disina cikacaksiniz degil mi
Uzak mesafe bir yere gidiyorsunuz yani..

Eger oyle ise gidip giderken matket alisverisi mantikli olmaz....yemek kek borek tarzi da olmaz kesinlikle bence...

En iyisi ve mantiklisi kiyafet almak..bir kac parca hediye alin verin...

Birde kac gun kalacaksiniz...oraya gittiniz zaman da misal markete pazara ara da siz gidersiniz....en basiti bakkala gider aburcubut alirsiniz....
Yada ne bileyim markete cikar bir kilo kiyma et yada tavuk alirsiniz...
Bir iki meyva alirsiniz....illaki evden cikarsiniz disariya..yakinlarda sizin de ogrendiginiz market vardir...sabah ekmek almaya siz cikarsiniz cikmiskken kahvaltilik alirsiniz
O zaman ayip da olmaz.....

Bende kesinlikle yatili kalmakta nrahatsiz olurdum..
Giderken hem bir kac parca ufak tefek hediyep alin..
Hemde orada kaldigim zaman zarfinda pazar market bakkal alisverisinde onlarin haberi olmadan mutlaka temel bir kac ihtiyaci ksrsilardjm

Bu tamamen karsinizdaki kisilere bagli.

Onlarin tutumundan az cok anlayamiyor musunuz?

Bir cok kisi islere yardim edin cay servis bulasik gibi diyecektir.
Bense aksine bu durumda cok rahatsiz olurum.
Hane halki degil misafirsiniz. Misafir misafirligini bilsin yeter. Ne demek cay bulasik mulasik? Agirlayamayacagim misafiri neden cagirayim?

Yalniz su nokta onemli;
Sizi dayiniz mi cagirdi yengeniz mi?
Yengeden direkt teklif gelmesiyse ne yaparsaniz yapin o evde yuksunuz.
Yenge kendisi cagirdiysa yiyin icin eglenin sefaniz olsun. Misafirsiniz. Neden is yapasiniz?

Alin mini hediyelerinizi gidin

Misafir mi? Bayılırım. Gecenin 2 sinde de gelse yemeğimi çayımı hazir edip beklerim. Yeter ki iyi niyet ve samimiyet olsun. Ben mesela surekli elimin altinda olan ev eşyasına bayilirim. Cocugu varmis kullanmayı seviyorsa dikey süpürge isini görebilir ya da şarjlı el süpürgesi fln. Mutfakta guzel bi çaydanlık vs. Gercekten guzel hatıra oluyor. Süs eşyasını sevemedim döküntü gibi geliyor mesela. Hele ki çocuklu evde gereksiz.Evde yardimci olur bebeğe de bakarsanız sizden iyisi olmaz emin olun.

Bu tamamen karsinizdaki kisilere bagli.

Onlarin tutumundan az cok anlayamiyor musunuz?

Bir cok kisi islere yardim edin cay servis bulasik gibi diyecektir.
Bense aksine bu durumda cok rahatsiz olurum.
Hane halki degil misafirsiniz. Misafir misafirligini bilsin yeter. Ne demek cay bulasik mulasik? Agirlayamayacagim misafiri neden cagirayim?

Yalniz su nokta onemli;
Sizi dayiniz mi cagirdi yengeniz mi?
Yengeden direkt teklif gelmesiyse ne yaparsaniz yapin o evde yuksunuz.
Yenge kendisi cagirdiysa yiyin icin eglenin sefaniz olsun. Misafirsiniz. Neden is yapasiniz?

Alin mini hediyelerinizi gidin
İkiside davet ettiler

Misafir mi? Bayılırım. Gecenin 2 sinde de gelse yemeğimi çayımı hazir edip beklerim. Yeter ki iyi niyet ve samimiyet olsun. Ben mesela surekli elimin altinda olan ev eşyasına bayilirim. Cocugu varmis kullanmayı seviyorsa dikey süpürge isini görebilir ya da şarjlı el süpürgesi fln. Mutfakta guzel bi çaydanlık vs. Gercekten guzel hatıra oluyor. Süs eşyasını sevemedim döküntü gibi geliyor mesela. Hele ki çocuklu evde gereksiz.Evde yardimci olur bebeğe de bakarsanız sizden iyisi olmaz emin olun.
Umarım onlarda böyle düşünüyorlardır teşekkurler

Back
X